jelenkic od sveg srca~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve u redu do kraja
jelenkic od sveg srca~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve u redu do kraja
Jelenkić ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za tebe i tvoju![]()
Sada smo sretniji i smireniji...
Neka ste vi nama doma i neka se tatica brine o vama....
Da sve bude dobro, da uživate u trudnoći i da više ne vidite bolnice dok bebica ne pokuca vibramo iz sve snage....~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~
jelenkić,~~~~~~~~~~~~~~~~da do kraja bude sve uredno! riječanka je rodila curu i dečka, Vita i Tin, javila se curama na pdf-u Blizanci
Samo da vam javim da smo napokon počeli uživati u trudnoći i škakljanju malog bebana, uskoro se nadamo i "pravim" udarcima!
Molim vas da čvrsto držite palčeve za jednu predragu osobu koja je ovih dana krenula s terapijom i sprema se na postupak u Adebar!
Hvala vam!
Gost 1 pita
http://forum.roda.hr/threads/55015-F...tra%C5%BEi-par...Agencija France-Presse traži par koji je zbog odredbi novog zakona odlučio otići na liječenje u inozemstvo.
Ovo je prilika za internacionalizaciju problema.
Ako tko odluči, može javiti meni na pp ili direktno na France-Presse mob. 091-4872-805
Hvala unaprijed![]()
ima li tko iskustva sa KinderWunschKlinik Wels ?
ona ti je jedna od najboljih klinika za mpo u Austriji.
moja snaha tamo zivi ,pa kada smo mi htijeli u postupak ozbilljno smo razmisljali o toj klinici...
pozdrav
Nisam stigla pratit ovaj topic, pa ne znam je li se o tome pisalo već, ali ja sam na neki čudan način na listi primatelja newslettera klinike Institut Prof. Zech, ne znam o njima ništa (ali me već nekako hladi to što imaju te newslettere itd.). U svakom sluačaju, javljam da u newsletteru od subote, 11.9. o.g., piše da su u njihovom centru u Salzburgu, jer imaju kao super rezultate, sada u mogućnosti ponuditi "financiranje Vaše terapije" (štogod to znači). U naslovu piše "plaćanje samo ako je pozitivan test za trudnoću". I da, ponuda vrijedi do napunjene 37. godine života žene...
Posljednje uređivanje od ina33 : 13.09.2010. at 08:49
ina, ako stoji Finanzierung, to je kod njih kreditiranje, tj. možeš na rate.
malo sam ove proguglala, vidim na ovom njemačkom forumu da pacijentice nisu zadovoljne s Zechom. Uglavnom jer je čisti biznismen, koliko sam shvatila. Jedna piše da je nakon što je bila 2 puta u Feldkirchu, da im je doktor tamo rekao da idu vidjeti što Zech ima za reći (valjda to znači da misli da je dobar liječnik). Tip im je rekao da odluče hoće li mercedesom ili polom do cilja. I s jedim i s drugim će stići na cilj, samo je pitanje koliko će to trajati. Ljudi su pobjegli od Zecha nakon toga, koliko sam skužila.
Zanimljivo je da ima više dr. Zechova u IVF-u.
Ina na njihovim web stranicama ne stoji ništa o posebnoj ponudi. Daj mi pliz pošalji mailom taj newletter.
Tako se i meni čini, iako mi ta prispodoba i nije tako loša, možda bi i ja nekome tako rekla, tipa na usporedbu AIH-a i ICSI-ja, ne znam o čemu se pričalo. Šaljem ti newsletter mailom.
Pročitala sam newsletter. Bome, u ovom kontekstu finanzierung ne znači kreditiranje, nego se ipak čini da je to pokrivanje troškova. Na njihovim web stranicama ništa ne stoji. Ako nekoga zanima, nije mi teško nazvati i provjeriti.
evo kako funkcionira, bas sam danas zvala:
besplatna su dva postupka. prije toga naprave preglede
ultrazvuk
hormonske pretrage
...
genetske pretrage (to specijalno rade zbog te ponude, inace nije standard)
ako daju zeleno svjetlo da se unaprijed 7000eur. u to se ne racunaju lijekovi.
ako ta dva postupka ne urode plodom, onda vracaju tih 7000eur.
ako dodje do oplodnje - beta mora biti iznad 100 - eh..dakle peh ako dodje do spontanog...onda im taj novac ostaje.
malo sam nezgodno pitala sto ako uspije od prve, da li zadrzavaju svih 7000, doktor je to diplomatski formulirao da onda jos bolje, ali nije odgovorio na moje pitanje.
toliko okvirno.
Spodobo (fora je nick), hvala. Naši ne idu u značajnoj mjeri u Austriju, ali, kako se gužva svugdje naokolo jer je sad Hrvatska zbog zakona i stanja MPO tržišta postala emitent "IVF turista", možda i zapljusnemo Austriju malo više pa ženama bude to relevantno.
Posljednje uređivanje od ina33 : 28.09.2010. at 15:59
Pozdrav svima! Ja sam nova na forumu, ali već vas jedno duže vrijeme čitam. Tek smo počeli skupljati nalaze, a dvoumimo se između dvije klinike u Austriji - KinderWunschKlinik Wels i Adebar u Beču. S obzirom na to da se o Adebaru na forumu već puno pisalo i ja bi voljela da se javi netko s iskustvom sa KinderWunschKlinik!
Moja veza upravo istražuje mogućnosti i klinike u Austriji. Što se tiče KinderWunschKlinik u Wellsu, pisala sam im mail na engleskom, dobila odgovor u roku par sati. Ako koga zanima, pošaljite mi PP sa vašim e-mailom, pa ću vam forvardirat njihov mail.
Za ostale klinike, koja frendica istražuje "austrijski rodin forum"pa će mi javit kakva su iskustva austrijanki u KinderWunsch u Welsu, Adebar u Beču i kod dr. Zecha u Salzburgu.
Vraćam se s detaljima čim saznam.
I ja dobivam taj newsletter od dr. Zecha bogme ako moraš unaprijed dati 7000 E samo za postupak to je malo preskup šport, iako kažu da vrate ako ne uspijete.
Javila se moja "veza" iz Austrije i kaže slijedeće:
- za KinderWunsch Klinik u Welsu je našla samo pozitivne komentare na njihovim forumima, uspješnost je ogromna i onih 50% s njihovog weba se odnosi na žene starije od 35. Za mlađe žene uspješnost je 85%. Prvu konzultaciju se može odradit preko telefona ili Skype-a. Folikulometrije i pikanje se radi od doma u suradnji s našim ginekologom. Tamo treba doći na 2. folikulometriju i ostati za punkciju i transfer. Nakon toga im se javi beta i to je to. Kolegica je našla i isječke iz novina The Doctor gdje su objavili da je unutar uzorka koji je bio promatran u cilju pisanja članka uspješnost bila tih famoznih 85%. Imaju dvije djelatnice s područja ex yu koje pričaju i Hrvatski, a ostalo osoblje govori i njemački i engleski. Ja sam komunicirala na engleskom i taj moj mail kojeg nudim poslat zainteresiranima je na engleskom. Kolegica mi preporuča baš ovu kliniku od svih Austrijskih klinika.
- Za dr. Zecha je našla jako negativne komentare, u stilu da je neljubazan, isključivo managerski nastrojen, malo suosjećanja i pažnje prema pacijentima. Cure s njihovih foruma su nezadovoljne i ishodom, javljalo se puno cura nakon neuspjelih postupaka, ona kaže da mi nikako ne preporučuje da njih odaberem.
- Adebar - kaže da je manje komentara na forumu, ali ono malo što ima da je skroz pozitivno. Kažu da je klinika mala, atmosfera intimna, doktor jako osobno angažiran za svaku pacijenticu ponaosob. Kaže da se i za konzultacije mora doć osobno tamo, nemaju mogućnost komunikacije na hrvatskom. U svakom slučaju rekla je ovo malo informacija koje je našla da su pozitivne.
Zaključujem da ako MM i ja ne uspijemo u Rijeci u novembru, da idemo u Wells u Kinder Wunsch Klinik i preskačemo svu Sloveniju u jednom potezu![]()
Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 30.09.2010. at 11:03
Draga Sumskovoce,
Najljepša ti hvala na ovom postu! Iako sam i prije bila manje-više sigurna da ćemo MM i ja odabrati KinderWunschKlinik u Welsu sada sam 150% sigurna da idemo tamo. Samo da skupimo sve potrebne nalaze i krećemo u akciju!!!
Sumskovoce puno ti hvala za ovaj info. Puno će mi pomoći oko našeg daljnjeg izbora klinike.
Ako ti nije problem, možeš li molim te zalijepiti link za tu austrijsku Rodu?
Pa ću malo copy-paste u google translator![]()
MajaLena ako hoćeš napiši u postu tvoj e-mail da ti proslijedim njihov odgovor na moje pitanje, stvarno sam oduševljena pristupom. Znam da još nemaš privatne poruke, pa te zato pitam za e-mail. U mailu piše sva potrebna dokumentacija i upute za početak postupka.
tlatincice nemam linkove na forum, ali znam da je to forum www.urbia.de i da na njemu pišu parovi koji se kao i mi bore s neplodnošću. Moja kolegica koja je istraživala sve klinike isto ima problema sa začećem, ali kod nje je muž super a ona ima cikluse koji su jako jako dugi, pa cijelo vrijeme prati taj forum i kaže da se mogu naći najtočnije informacije. A u biti na postu od Jelene sam pronašla taj forum, pa smo se skupa smijale da kako ja iz HR nalazim najbolja mjesta na njemačkom webu (Jelena hvala za link).
Odmah sam si sejvala link da ga navečer mogu u miru pregledati.
I onda se sjetila da sam sad na poslu![]()
Posljednje uređivanje od tlatincica : 30.09.2010. at 12:50
Sumskovocemoj mail je majalen@net.hr pa mi molim te na taj mail pošalji njihov odgovor. Puno ti hvala!
šumskovoće,molim te i meni pošalji njihov mail na pp!
drago mi je što je ovaj pdf ponovo živnuo!
pozdrav svima,
vec dugo citam vase postove, ali ovo je prvi put da se javljam. vasa su mi iskustva zaista davala veliku nadu i bila vrijedan izvor informacija, pa evo mozda ce i moje iskustvo biti od koristi nekom drugom...
JA: 75, sve ok. MM: 74, teški OAT
po vuk vrhovcu smo se "motali" godinu i pol, radili pretragu za pretragom, a termin nikako da dobijemo (sudeci po zadnjim napisima u novinama tek sad nista od postupaka u VV). uglavnom, frustriani i iznervirani odlucili smo se pokusati vani. poslali smo papire u maribor u proljece 2010. i dobili termin u proljece 2011. u medjuvremenu otisli smo kod dr. Reša u Ljubljanu.
O njemu zaista ne mogu reci nista lose, osim sto punkciju jajnih stanica radi bez anestezije ili bilo kakvih lijekova protiv bolova, pa je meni to bilo uzasno bolno. Dobra strana je to sto sve lijekove koji vam ostanu doktor otkupi natrag. Uglavnom, imali smo 10 JS, 6 se oplodilo, 2 docekale transfer i na kraju se nije primila nijedna. Bio je to nas prvi pokusaj pa nas neuspjeh nije previse slomio.
nekako u to vrijeme naisli smo na ovaj forum, procitali iskustva Bečkih trudilica i odlucili da, dok cekamo Maribor, odemo u Adebar! Postupak je napravljen ljetos, koristen je IMSI postupak, a mi smo od 12 JS (9 oplodjenih), dobili 5 embrija spremnih za transfer! 2 su transferirana, a 3 smo zamrznuli.
Rezultat? Jedan embrij se primio i danas "brojimo" 14 tjedana trudnoce!!!!
Za dr. Schutzu mogu reci da je zaista divan (takvo je barem nase iskustvo), a klinika ima dosta visoku stopu uspjesnosti zbog tzv. dugog protokola koji oni koriste. Doktor nam je objasnio da se takvim protokolom dobijaju kvalitetnije JS i da je zbog toga vec sansa za ostvarivanje trudnoce. osim toga u nasem slucaju su koristili i IMSI postupak, a ja vjerujem da je i to dobrim dijelom zasluzno za nas uspjeh.
sto se troskova tice cijene u srpnju 2010. su bile sljedece:
- prvi odlazak ce vas kostati nekih 230 eura (konzultacije u adebaru su 120 eura, a ostalo su troskovi vinjeta i goriva)
- lijekovi cca. 1000 eura (neki lijekovi su puno jeftinij u sloveniji npr. ljekarna brezice, ali neki su i skuplji pa se dobro raspitajte)
- ICSI postupak je 2500, a IMSI se placa dodatnih 600 eura (znaci IMSI je 3.100 eura) svi troskovi su ukljuceni u ovaj iznos, dakle anestezija se NE naplacuje dodatno, a eventualne lijekove koji ce vam jos trebati nakon transfera mi smo dobili od dr. Shutza besplatno.
- ono sto jos trebate uzeti u obzir su troskovi smjestaja i boravka nekih 7 dana u becu - od ultrazvuka (8. dana stimulacije) do transfera.
sve skupa to na kraju bude prilican trosak (preko 5.000 eura).
eto to bi bilo nase iskustvo. trudila sam se biti kratka, al ako netko zeli detaljnije informacije neka se javi.
svima vama koji jos uvijek cekate na svoju bebicu drzim fige i od srca zelim da vam vec sljedeci pokusaj bude dobitni!!!
ivica_k bilo bi bolje da mi na PP pošalješ svoj mail jer ti ovako mogu kopirat samo dio, a poslali su mi jedan PDF fajl o proceduri, voljela bih da i to vidiš...
MajaLena You've got mail
ivica_k imaš PP i ponudu za mail![]()
Sumskovoce, najljepša ti hvala! Ovo je stvarno super što si dobila.
MajaLena i ja sam bila oduševljena s pristupom, a tek kad mi je frendica javila iskustva austrijanki i nijemica....hjuuuuuuu.....najradije bih sve otkazala i naručila se tamo. Makar ipak neću jer smo pred vratima našeg prvog postupka i potajno se nadam da ću Kinder Wunsch ostaviti za drugog bebačakad dođe vrijeme za to.
Zanima me od kud ste dobile inspiraciju za austrijske klinike? Moja je inspiracija došla od kolegica s posla (austrijanki) koje su se prečuđavale mojim odlascima kod pravnika i psihologa i toplo mi preporučile njihove klinke.
Zanima me jer su gotovo sve cure koje ja znam lude za Slovenijom, a mene intuicija baš i ne vuče tamo...pa me zanima šta je sa vama...
Ja sam gledala koje su alternative: prvi izbor je bila Ljubljana- ni ne znam zašto sam od njih odustala.
Drugi je (još uvijek ga mjerkamo, ali nakon onog maila sve manje) Maribor, ali godinu dana čekanja... Ja se ni kod frizera ne naručujem, jer otkud znam što će mi doći ili će biti za par dana, a kamoli cijelu godinu.
Zašto iz HR?
Zato jer iako ne mogu dobiti više od 3 js, možda će individualni pristup to promijeniti. A ako to uspije promijeniti, moram nekud sa onim "viškom". Muka mi je kad vidim koliko se jajnih stanica baca i koja se cijena za to plaća, a čak se i ne radi o meni.
Zato jer želim znati da se probalo sve što je znanstveno moguće, bez medvjeđih ograničenja.
Zato jer mi je mama u blizini Welsa pa ćemo imati frišku klopu kad dođem![]()
Mene je isto,kao što ti kažeš Sumskovoce, intuicija odvratila od Slovenije. Da budem iskrena uopće nisam niti gledala klinike u Sloveniji. Prvo smo proučavali Adebar, a sad ja više ni ne znam kako sam pronašla ovu kliniku u Welsu i nekako mi je odmah kliknulo - opet intuicija - tako da su nam sva daljnja istraživanja išla u smjeru Welsa u Austriji. Ovo što si ti napisala i što si mi poslala na mail samo je učvrstilo našu odluku.
Inače, kod nas se radi o idiopatskoj neplodnosti - svi nalazi su super, a već 3 godine nema bebača.
Apsolutno potpisujem sve što ste napisale, i naša prva varijanta je bila Ljubljana, pa se meni zbog iskustva nekih suborki malo, khm....eto, više mi nije prvi izbor. A intuicija je vrisnula kad sam pročitala samo naziv ove klinike u Wellsu. Btw, radim za austrijsku firmu, pa znam kakav je kod njih modus operandi..lajkam!!!! Ali prvo Rijeka, za sad prvo Rijeka...
Bravo Mohora baš mi je drago da vam je uspjelo.
Sumskovce zašto je većina Hrvata "luda" za Slovenijom, ne znam vjerojatno je presudno to što je bliže, i zakon je kod njih povoljniji nego u Ausriji ili Njemačkoj, iako se i tamo smiju oploditi sve jajne stanice, ne mogu se transferirati ni zamrznuti u stadiju blastociste nego 2. dan prije nego se embrij počne dijeliti ako se ne varam, a mislim da je i jeftinije nego tamo, mene je recimo postupak u Mariboru izašao 1800 E, ali nisam imala blastice ni zamrzavanje, sa lijekovima i putovanjima dođe oko 2500 do 3000.
mohora, čestitam na trudnoći i baš mi je drago da si s nama podijelila iskustvo iz adebara
naša priča i mpo put je jako sličan vašoj i bili smo u adebaru u siječnju 2010, potpisujem sve što si rekla o dr.i klinici
nažalost od 5 zametaka, 1 et + 1 fet, mi nismo stigli do pozitivne bete
Mi se spremamo u postupak za koji mjesec, dok se željezo popravi... razmišljamo o Welsu, pa me veseli da nisam jedina... ova tema je dugo bila tako neaktivna, jako, jako su me razveselili vaši postovi.Sumskovoce, šaljem ti mail na pp, rado bi da mi pošalješ "literaturu".
Ja sam bila u kontaktu s dr. Zečević iz Welsa, izmjenile smo par mailova, odgovori su stizali vrlo brzo, u roku par sati. Moj dosadašnji dojam je jako ok, za prve konzultacije treba čekati oko 2 tjedna, mi bi svakako otišli tamo na prve konzultacije, svaka čast Skype-u, ali ipak, uživo je uživo.![]()
Posebno mi se svidjela info da ako ima dosta jajnih stanica znaju raditi pola IFV pola ICSI, (nisam pitala kako se to reflektira na cijenu).
Eto, podijelih s vama sve što znam, nadam se da će vam koristiti.![]()
Mali Mimi nisam sigurna da li si u pravu što se tiče tih ograničenja koje spominješ za Austriju... mogu i tebi poslat mail, pa da mi objasniš na PP... malo sam smotana oko toga. A što se cijene tiče, slažem se da je u Sloveniji jeftinije, ali.... za Mb se čeka cijelu vječnost, a Ljubljana je...ma ta ja znam, do nedavno sam sanjala o Ljubljani, a sad bih nešto zanovijetala. Mislim da je bitno da svaki par naše kliniku koja njemu najbolje odgovara i gdje se osjeća ugodno. Kod mene je novac manje bitna stavka, ali mislim da nije kod svakoga tako....
ivica_k zao mi je sto vam adebar nije bio uspjesan i od srca vam zelim da sljedeci put bude dobitan gdje god isli. vidim da ste vi imali i FET u adebaru, pa me zanima kakva je procedura? mi imamo 3 zamrznuta embrija u adebaru i planiramo otici po njih. zamrzavanje i cuvanje embrija nam sad u ovom postupku nisu nista dodatno naplatili, pa pretpostavljam da se to onda placa kad se ide na FET postupak?
mohora čestitke i od mene!!!!
hvala sumskovoce
Mohora iskrene čestitke!
Što se tiče transfera embrija, upravo na njihovim stranicama čitam:
Insertion of the embryos (embryo transfer): Modern techniques used at the KinderWunschKlinik allow the embryos to mature until the blastocyst stage and only then they are inserted into the uterus. This method increases the chances of pregnancy. A maximum of two embryos, after consultation with both partners, are transferred into the uterus. The KinderWunschKlinik doctor will offer you the possibility of having the other embryos (provided that they are of good quality) cryo-preserved in liquid nitrogen, at a temperature of -196º Celsius, if required.
http://www.kinderwunschklinik.at/en/...-sequence.html
A kažu još i što se događa u labu:
http://www.kinderwunschklinik.at/en/...aboratory.html
Ne stignem sad, ali ću navečer baš pretražiti web da vidim kakvo je zakonsko stanje kod njih.
hvala, ni postupak iza toga nam nije bio uspješan, ali jednom hoće
što se fet-a tiče, mi nismo išli u prirodni ciklus (iako imam ovulatorne cikluse), već s estrofemom...kod tvog gin. pratiš rast endometrija, kada postignete željenu debljinu, dolaziš u adebar na transfer onaj dan koliko su zameci stari!
nas su dočekala sva tri nakon odmrzavanja, čak me bilo malkice i strah zbog mogućnosti višeplodne trudnoće, ali na kraju ipak ništa! fet smo platili 650 eur
želim ti mirnu i urednu trudnoću i svako dobro!
mohora čestitke od
da li može jedna informacija...koliko dugo se čeka od konzultacija, na postupak(punkciju...) u Adebaru a koliko u Welsu?
![]()
Prevarila sam se oko država znala sam da je u pitanju Njemačka a mislila sam da je i Austrija ali nije nego Švicarska evo potražila sam na stranici potpomognute pa citiram:
"U Njemačkoj i Švicarskoj zabranjena je selekcija zametaka, dok je oplodnja svih jajnih stanica i zamrzavanje zametaka na ranom stupnju dozvoljeno. U praksi to znači da se oplode sve jajne stanice, tri zametka se ostave za razvoj, a ostali se zamrznu na stupnju 2PN, na kojem još nije došlo do spajanja muškog i ženskog genetskog materijala. Svi zameci ostavljeni za razvoj se vrate ženi. U takvoj praksi ima mnogo smrznutih ciklusa (30% i 40% svih postupaka), ali i značajan postotak trudnoća s trojkama, većina kojih završava najmjernim pobačajem jednog od tri fetusa."