Stranica 8 od 13 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 351 do 400 od 621

Tema: POTPOMOGNUTA U AUSTRIJI

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Super!
    I sad sam se sjetila da i parovi iz Njemačke idu u Austriju na MPO.
    U Austriji je zabranjena donacija.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moje kolegice iz Austrije tvrde da je ogromna većina žena zanijelo iz drugog, et-transfera, a ne iz prvog pokušaja kad je ženino tijelo puno hormona i jako stimulirano. Mislite li da ima istine u ovoj tvrdnji?
    Ivice_k - gdje si ti kupovala lijekove? Ja idem u At za dva tjedna, pa si mislim kupit tamo lijekove ako su jeftiniji (a propo nestašice nekih lijekova u Ri). Možeš li me malo savjetovati?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

@bebach:
    u Adebaru se brzo dodje na red. Mi smo na konzultacijama bili sredinom 5. mjeseca, a punkciju i transfer smo imali u 7. mjesecu. Tada u 5. mjesecu ja nisam imala sve nalaze koji su mi trebali pa sam morala jos neke pretrage obaviti. To sam sve obavila do kraja mjeseca i posto su svi nalazi bili uredu mogli smo odmah u lipnju krenuti u postupak. Prema protokolu od sredine do kraja lipnja sam pila tablete, pa cekala krvarenje, i onda pocetkom srpnja krenula s inekcijama i stimulacijom.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sumskovoce prvotno napisa Vidi poruku
    Ivice_k - gdje si ti kupovala lijekove? Ja idem u At za dva tjedna, pa si mislim kupit tamo lijekove ako su jeftiniji (a propo nestašice nekih lijekova u Ri). Možeš li me malo savjetovati?
    prema mojim saznanjima, lijekovi u at su skuplji nego kod nas. gonal uvijek kupujem u ljekarni filipović, zagorska ul, zgb (ljetos su jedno kratko vrijeme bili 190 kn/kn, kasnije 208 kn/kom), a cetrotide smo kupili u brežicama po 40 eur/kom, jer smo u adebaru imali antagonist protokol

sad za mb sam nabavljala decapeptyl iz jedne ljekarne u sl. brodu (oko 50 kn/kom), već kad se pričalo da je nestašica, a u beču ga se može nabaviti za cca 80 kn/kom, tako mi je javila jedna suborka

nadam se da sam pomogla, ako te još nešto zanima, pucaj!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ivica hvala na informacijama, jako su mi korisna tvoja iskustva. Nadam se da ću ipak nešto lijekova moć dobit preko HZZO-a (postupak KBC Rijeka) ali za sve što bude falilo te makar priupitam na PP prije nego kupim. BTW bila sam u Kopru u jednoj ljekarni koja super brzo dobiva lijekove, tako da me nije frka ni vremenske stiske.....

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

@Sumskovoce: samo jedan mali tip vezano uz lijekove. ako u tvom protokolu iz adebara budu propisani lijekovi progynova i aprednislon samo da znas da su to austrijski lijekovi, a kod nas umjesto progynove mozes nabaviti estrofem, a umjesto aprednislona - dexamethason.
    mene je trazenje "zamjenskih" lijekova kostalo dosta zivaca pa se nadam da ce ova informacija mozda nekom drugom skratiti muke

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ja imam jedno pitanje koje je možda malo glupo, a možda se već o tome i raspravljalo.
    Imamo li mi koje idemo na potpomognutu oplodnju u inozemstvo, konkretno, ja ću u Austriju, pravo na povrat poreza u Austriji po računima koji nam se u klinikama izdaju?
    Naime, sve cijene koje je na svojim internet stranicama istakla Kinderwunschklinik u Welsu imaju posebno prikazan iznos poreza koji se plaća u cijeni usluge.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Recimo da sam prilično sigurna da ne možeš ostvariti povrat poreza za uslugu obavljenu u inozemstvu. Lijekovi da, ali ovo... ne bih rekla.
    Drugo je pitanje hoće li HZZO pokriti dio troškova liječenja- no mislim da niti to nije moguće, jer tu istu uslugu možeš obaviti i ovdje.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj tlatincica prvotno napisa Vidi poruku
    Recimo da sam prilično sigurna da ne možeš ostvariti povrat poreza za uslugu obavljenu u inozemstvu. Lijekovi da, ali ovo... ne bih rekla.
    Drugo je pitanje hoće li HZZO pokriti dio troškova liječenja- no mislim da niti to nije moguće, jer tu istu uslugu možeš obaviti i ovdje.
    Tako sam i ja mislila, ali opet malo su me zbunili ti iznosi poreza koji su odvojeni od osnovne cijene.
    Za HZZO znam da ne pokriva liječenje u inozemstvu, a lijekovi su kod nas malo jeftiniji tako da ću ih vjerojatno kupovati tu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

MajaLena imam ja jednog poreznog savjetnika u Austriji, pitam ga pa javim ovdje kako stvari stoje s porezom na usluge. U koju kliniku planiraš otići?
    mohora puno hvala na svjetima, nadam se da će moj BINGO doći u Rijeci, ali ako budemo išli u At, tvoj savjet će mi bit jako koristan

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Sumskovoce, lijepo te molim, ako imaš mogućnosti da se raspitaš za to. Planiramo ići u Kinderwunschklinik u Welsu.
    Sad smo još u fazi skupljanja nalaza, a otprilike za mjesec dana ćemo se naručiti na prvi razgovor kod njih i vrlo vjerojatno dogovoriti postupak.
    Hvala ti unaprijed!

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Zanima me da li je netko išao na oplodnju u Kinderwunsch institut u Doblu kraj Graza? Mi smo išli na konzultacije i u 12 mj. idemo na postupak.Vrlo sam zadovoljna prvim dojmom, nadam se da se neće pokvariti.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure drage, mi smo dogovorili konzultacije u Kindewunschklinik u Welsu. Jučer navečer oko 21,00 sat sam im se javila mailom radi dogovora termina, a jutros u 08,30 sati me zvala gospođa iz klinike koja govori hrvatski i dogovorile smo prve konzultacije. Pet minuta nakon razgovora dobila sam i potvrdu mailom i neke forumulare koje treba ispuniti dostaviti im mailom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Curke moja veza u At je otišla na produljeni vikend, pa tako prije utorka nemam novosti....
    Miss July nisam znala da KinderWunsch ima kliniku izvan Wellsa...sad moram kartu otvroit da vidim šta nam je bliže nikad mi zemljiopis nije bio jača strana.....

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Mislim da Kinderwunsch klinik ima "podružnice" izvan Welsa (Beč, Insbruk, salzburg, Ries / Innkries), ali samo za konzultacije, folikumetrije i sl... Sami postupci obavljaju se u Welsu. Ako sam dobro skontala.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 29.10.2010. at 23:11

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Maja Lena prvotno napisa Vidi poruku
    Cure drage, mi smo dogovorili konzultacije u Kindewunschklinik u Welsu. Jučer navečer oko 21,00 sat sam im se javila mailom radi dogovora termina, a jutros u 08,30 sati me zvala gospođa iz klinike koja govori hrvatski i dogovorile smo prve konzultacije. Pet minuta nakon razgovora dobila sam i potvrdu mailom i neke forumulare koje treba ispuniti dostaviti im mailom.
    Wow koja brzina! Super!
    Jesi odmah dobila i termin za postupak?

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Sumskovoce, nije Kinderwunsch klinika nego Kinderwunsch institut, pa predpostavljam da su to dvije različite"firme". Mi smo iz Slavonije pa nam je malo predaleko putovati do Beča. Zadovoljni smo prvim kontaktom jer puno su temeljitiji nego svi do sada (Os, Zg i Mb), zanima ih zašto do sada nismo uspjeli, odredili su mi kratki protokol koji mi više odgovara (gonal, luveris, cetrotide) te kad krenemo u popstupak možemo boraviti u Mariborujer nam je jeftinije.
    Posljednje uređivanje od Miss July : 31.10.2010. at 22:39

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Wow koja brzina! Super!
    Jesi odmah dobila i termin za postupak?
    Nisam dobila termin za postupak. Moramo odnijeti sve nalaze koje imamo na konzultacije onda ćemo dogovoriti postupak! Ali i mene je iznenadila brzina odgovora, nisam očekivala da će se javiti par sati nakon mog prvog maila.
    Posljednje uređivanje od Maja Lena : 01.11.2010. at 08:34

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tako sam i ja mislila, ali opet malo su me zbunili ti iznosi poreza koji su odvojeni od osnovne cijene.
    Za HZZO znam da ne pokriva liječenje u inozemstvu, a lijekovi su kod nas malo jeftiniji tako da ću ih vjerojatno kupovati tu.
    Ranije se mogao dobiti povrat poreza na lijekove a sada će isplaćivati samo za prvih 6 mj. u 2010. god za onu drugu polovicu neće...ako se opet nešto ne promjeni ali sumnjam da hoće.

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pomalo se razočaravam s Kinderwunsch institutom jer su nam na konzultacijama dali popis lijekova koje ćemo koristiti i cijenu koju bi platili da kupujemo kod njih, ali za luveris i cetrotide nisu naznačili snagu. Kod nas su lijekovi 1 000 eura jeftiniji nego kod njih, pa smo odlučili kupiti kod nas. Dogovorila sam UZV 20 dan ciklusa i pitala za lijekove, a oni su me jednostavno izignorirali, te samo potvrdili dan i sat za UZV. Nije baš dobar početak. Pomagajte cure! Da li ste koristile luveris? Da li je luveris 75 i.j. a cetrotide 0,25 ili više? U ljekarni mi kažu da imaju različite jačine.

nika&roko

Početno

Pozz
    imam pitanje gdje se može najpovoljnije kupiti BREVATCID I GONAL??
    U BiH nisu čuli za to pa me zanima kako Slovenija, Srbija ili Austrija stoje sa cijenama ovih proizvoda. Unaprijed hvala

Miss July avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nika@roko kod nas ti je Gonal najeftiniji u ljekarni Filipović u Zagrebu Zagorska ulica (Trešnjevka) 190 kn za gotovinu, u Sloveniji je 22 ili 24 eura onaj od 75 ij., za brevacid ne znam. Mislim da su u Hrvatskoj lijekovi daleko jeftiniji nego u Austriji.

Lua avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U HR Brevacid 3*1500 IU dođe 290 kn, a 3*5000 IU 540 kn. Koliko sam ja čula Gonali su jeftiniji u Sloveniji nego kod nas.

Pozz i sretno!

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

U pravu si, u Hrvatskoj su, koliko ja imam informacije, lijekovi puno jeftiniji nego u Austriji.
    Posljednje uređivanje od Maja Lena : 12.11.2010. at 13:16

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Evo mi smo u petak bili na prvom razgovoru u KinderwunschKlinik u Welsu, pa da podijelim s vama naše iskustvo. Prvo nas je primila sekretarica koja govori hrvatski, a onda smo bili upućeni doktorici s kojom je bila dr. Bojana Zečević - ona isto govori izvrsno hrvatski i bila nam je prevoditelj. Sve nam je lijepo objašnjeno, dobila sam plan stimulacije i od sljedećeg mjeseca krećem s antibebi pilulama, a nakon toga stimulacija. Tamo sam dobila sve igle, šprice i dr. što mi treba.
    Prvi dojam je odličan. Svi su ljubazni, susretljivi, a dr. Zečević je prekrasna. Dala nam je i privatan broj mobitela i privatnu e-mail adresu za slučaj da mi nešto zatreba kada ne radi. Inače, ona je biolog u klinici.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Maja Lena hvala na dragocjenim informacijama.
    Želim ti puno sreće!
    Keep us posted

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Podižem malo temu.
    Maja Lena kako ide?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

[QUOTE=Jelena;1793442]Podižem malo temu.
    Maja Lena kako ide?[/QUOT

Nadam se da ću sutra dobiti menstruaciju, tako da prekosutra mogu početi s Gonalima. U nedjelju sam popila zadnji Yasmin.
    Stimulacija mi se sastoji od 30 gonala (svaki dan 3 - 10 dana), pet cetrotida (zadnjih pet dana) i dva merionala (8. i 10. dan). Lijekove sam nabavljala i u Sloveniji i u Mađarskoj i u Austriji i kod nas.
    Imam dvije folikulometrije i to 5 dan stimulacije i 8 dan stimulacije - to radim kod svoje socijalne ginekologice. Samo da što prije počne....

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Držim ti fige za lijepe folikuliće.
    Znači, osim onog prvog razgovora, niste više išli u Wels? Pretpostavljam da idete tek nakon 8. dana stimulacije.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Držim ti fige za lijepe folikuliće.
    Znači, osim onog prvog razgovora, niste više išli u Wels? Pretpostavljam da idete tek nakon 8. dana stimulacije.
    Tako je, u Welsu smo bili samo na prvom razgovoru gdje smo sve dogovorili. Folikulometrije obavljamo doma i tamo šaljemo rezultate(tamo smo dobili formulare koje doktorica mora popuniti i koje ja njima moram poslati mailom odmah nakon folikulometrije), a u Wels idemo na punkciju i na transfer.
    Evo od sutra počinjem s pikanjem konačno.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Upravo sam dobila infomaciju iz KinderWunschKlinik Wels da su početkom ove godine otvorili jednu kliniku i u Beču odnosno preuzeli su kliniku koja se prije zvala Adebar i sad je KinderwunschKlinik Beč.

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

zanimljivo...pratim temu i dalje

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

maja lena, drzim fige da sve zavrsi sa plusem
    koliko ce te kostati postupak s lijekovima?

ja zamisljam o welsu ili salzburgu..to mi je u blizini..

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Upravo sam dobila infomaciju iz KinderWunschKlinik Wels da su početkom ove godine otvorili jednu kliniku i u Beču odnosno preuzeli su kliniku koja se prije zvala Adebar i sad je KinderwunschKlinik Beč.
    A ja sam taman na osnovi austrijskog foruma zaključila da bih išla u adebar, a dr. Loimera iz klinike u Welsu prekrižila. Znaš li slučajno što će biti s dr. Schuetzom iz Adebara? Koliko je taj čovjek star uopće?
    Pretpostavljam da je za malu kliniku teško ostati up-to-date s opremom, sve što se ne koristi dovoljno vremena im je neisplativo.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Čini mi se da djelomično mogu sama odgovoriti na svoja pitanja.
    Pročitala sam njegov mitteilung http://www.flussobjekte.at/adebar/pdf/67.pdf
    U svakom slučaju veli da se privatno mora brinuti o svojoj obitelji i da ima previše posla pa je bečki dio u kojem je i počeo prodao Loimeru, a on će u raditi samo u Wiener Neustadtu, to mu je bliže doma. To sam ja malo grubo prepričala... telefon mu je 02622 64493, s austrijskim predbrojem, a mail adebar1 @ gmx.at (to se valjda nije mijenjalo).

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Piše im na webu i da tko ima smrzliće, može odlučiti hoće li da on odradi transfer ili se može predati u ruke stručnom timu dr. Loimera. Embriji ostaju u Beču.
    Tu daje drugi broj telefona 0676 9352198 (+ asutrijski predbroj), istu mail adresu: http://www.adebar.co.at/wn/page.php?lan=1&tuser=a&pg=4

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

A ja sam taman na osnovi austrijskog foruma zaključila da bih išla u adebar, a dr. Loimera iz klinike u Welsu prekrižila.
    Zanimljivo. Zašto?
    Ja ne znam njemački, pa ne mogu baš pratiti njihove forume.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    maja lena, drzim fige da sve zavrsi sa plusem
    koliko ce te kostati postupak s lijekovima?

ja zamisljam o welsu ili salzburgu..to mi je u blizini..
    Hvala na lijepim željama!
    Postupak s lijekovima će biti cca 4000 €. S tim da sam ja lijekove nabavljala u Sloveniji (Cetrotide i Pregnyl), Austriji (Prednisolon), Mađarskoj (Merional) i u Hrvatskoj (Gonal F). Tražila sam gdje je što jefitinije.
    Posljednje uređivanje od Maja Lena : 20.01.2011. at 19:26

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Cure drage, s obzirom da tek sada počinje naša prava avantura u Kinderwunschklinik u Welsu redovito ću vas izvještavati što se događa i kako se što tamo radi.
    Još jedna informacija, HIV, markeri hepatitisa B i C i TPHA (sifilis) ne smiju biti stariji od 30 dana. MM i ja sam ih napravili prije prvog razgovora krajem 11 mjeseca 2010., ali sve moramo ponoviti
    Posljednje uređivanje od Maja Lena : 20.01.2011. at 19:32

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ispravite me ako griješim, ali kod nas se ti nalazi čekaju 2 tjedna, baš nezgodno, ali nije neriješivo
    Kako ste riješili smještaj?
    Maja Lena, sretno!

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Zanimljivo. Zašto?
    Ja ne znam njemački, pa ne mogu baš pratiti njihove forume.
    Ma ne treba tu moju izjavu baš ozbiljno doživjeti. Prvo, forumi su jako subjektivni, pa je tako i moj dojam. Nemam čvrsto uporište ni u čemu.
    Za adebar sam našla dosta pozitivnih i tek tu i tamo neki negativni (definitivno je najgori ovaj naš slučaj krivo danog protokola).
    Kod Welsa me prvo privuklo što reklamiraju ispiranje maternice koje poboljšava implantaciju, pogotovo kod endometrioze, međutim to nitko ne spominje na forumima. Sad sam se ulogirala na jedan, moram pitati. Ima direktno postavljeno pitanje tko je uspio kod Loimera i dosta ih nije uspjelo, a oni koji su uspjeli su išli par puta. Problem je što je ekipa koja se zadržava na forumu, često ona koja nema uspjeha, tako da to definitivno nije reprezentativno. Pitala sam dr. R. direktno za to ispiranje, on je uvijek open minded, nije baš bio uvjeren u to, a kad sam spomenula kliniku u Welsu, čudio se, nije nikad čuo. Ali meni se čini da je on mislio na UK - Wels, nisam napomenula da je to u Austriji.
    Uglavnom sad sam raspoloženija za manju kliniku, malo me iscrpio Maribor. Ali gledam paralelno i Češku. Meni je dosta atraktivno njemačko govorno područje, jer ne trebam prevoditelja. Ne znam... Ja sam još u fazi razmišljanja, moram još na neke preglede ovdje. Poslat ću par upita, ali moram se ograničiti na par klinika i izračunati što mi ispada jeftinije, s obzirom da j Austrija bliže, a u Linzu bih imala i smještaj vjerojatno besplatan.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Hvala tlatincice!

Poslije punkcije ćemo se vratiti doma, nećemo ostati u Austriji, a poslije transfera ćemo vjerojatno prespavati na jednom seoskom gospodarstvu, e sad ne znam napamet kako se zove. U tom području ima dosta seoskih gospodarstava koji daju smještaj, a jeftiniji su od pansiona,a o hotelima da i ne govorim.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Maja Lena, da li ćete vi raditi to ispiranje maternice (flushing)? Je l vam netko nudio tamo?

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Maja Lena, da li ćete vi raditi to ispiranje maternice (flushing)? Je l vam netko nudio tamo?
    Jelena, mi nećemo raditi ispiranje maternice. Nama je ovo prvi puta što idemo na IVF, a ako sam ja dobro shvatila iz svega što sam čitala i čula to se nudi u slučaju da postoje problemi s implatacijom i tek nakon nakon nekoliko neuspješnih IVF-ova. Nama to nisu ponudili, ali ponavljam nama je prvi puta i idiopati smo pa smo se odmah dogovorili samo za IVF.
    Ja mogu pitati kad budem tamo kako i kada se to radi, jer da budem iskrena ja za to uopće nisam pitala.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ako budeš imala priliku, molim te pitaj. Vidiš iz mog potpisa da je bilo dosta transfera. Ako bi slučajno mogla pitati i za IMSI, rade li, odnosno zašto ne rade. Ako ti bude stresna situacija, nemoj, budem ih ja probala mailom sve pitati.

Baš ti zavidim što si krenula
    Posljednje uređivanje od Jelena : 21.01.2011. at 08:13

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ako budeš imala priliku, molim te pitaj. Vidiš iz mog potpisa da je bilo dosta transfera. Ako bi slučajno mogla pitati i za IMSI, rade li, odnosno zašto ne rade. Ako ti bude stresna situacija, nemoj, budem ih ja probala mailom sve pitati.

Baš ti zavidim što si krenula
    Pitat ću, uopće nema problema. Trebali bi ići tamo za otprilike 12-13 dana, ako sve bude po planu.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam se ulogirala na taj austrijski forum i baš su mi brzo cure odgovorile na moje pitanje. Pisala sam samo na topicu "tko je ostao trudan kod loimera", a sad sam skužila da ima i topic "wels nam donosi sreću", taj ima preko 270 stranica pa mi se ni ne da početi čitati Šalim se, bacit ću pogled, ali to mi je previše. Neću sigurno puno pisati, jer mi je uvijek frka koliko grešaka sam napravila u pisanju

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

bok cure da vam se pridružim...ja sam upravo u petak 21.01 imala svoj embrio transfer u Adebaru kod dr Schutza u Wiener Neustadtu i jako sam zadovoljna sa pristupom doktora i malim timom tamo. Prvi dogovor smo imali još u desetom mjesecu dok je klinika bila u Beču tako da nam je zapravo bilo svejedno gdje se premjestio jer mi je dr odmah na prvu bio simpa. Cijeli postupak je prošao tako elegantno i jednostavno, bez ikakvih kompliciranja koja nam u ovim našim fazama zaista nisu potrebna. Čak sam lijekove uglavnom nabavila kod njega i to je za moj slučaj bilo super jer mi nije trebalo toliko gonala i menopura koliko je na prvu prepisao tako da sam mu vratila višak. Sad čekam svoju betu ali je to za neku drugu temu. ako koga zanimaju detalji ...

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

nora77, čestitam na odrađenom postupku, sad dolazi najgori dio ... čekanje! i zato jedna vibra za vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Jeste li radlili možda IMSI? jeste li imališto za zamrznuti? Jeste bili još negdje u postupku prije da biste mogli usporediti postupak kod njega s nekim drugim? Jesi bila na kontracepciji prvo i koliko dugo?
    Puno imam pitanja

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Radili smo IMSI jer je spermiogram MM jako loš, 10 dana sam uzimala kontarcepciju da na vrijeme dobijem M, inače je kod mene sve ok, od 3 dana ciklusa sam uzimala po 2a gonala, zatim prva folikulometrija (15 folikula), nastavljam sa 1Agonala i 1Amerional, zatim još tri ampule orgalutrana i to je to, naravno plus okidač. sve skupa 14 Agonala i 4Amerionala (inače merional je puno jeftiniji od menopura) iz punkcije dobivamo 12js od toga 8 oplođeno, transfer dočekalo 5 odličnih, 2 vraćene i 3 zamrznute. vraćene 4. dan znači prijelaz iz morule u blastocistu.i sad je to čekanje. ovo nam je prvi postupak pa ne mogu uspoređivati, ali sam bila na razgovoru u našem KBC-U i dosta sam se pokušala informirati, tako da smo mi ipak izabrali da nam prvi pokušaj odmah bude inozemstvo.

hvala na vibricama.

Stranica 8 od 13 PrviPrvi ... 678910 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •