Nora77 drago mi je što ti je postupak prošao super. Sada ti želim veeeeeeeeeeeliku betu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ evo i malo vibrica za betu.
Nora77 drago mi je što ti je postupak prošao super. Sada ti želim veeeeeeeeeeeliku betu! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ evo i malo vibrica za betu.
Nora 77. Nova sam na forumu, tj. do sada sam samo čitala. I mi se spremamo u Austriju, ali još nismo odlučili Wels ili Adebar, ali nemam pojma zašto Adebar me više privlaći. Bojim se da su naši nalazi takvi da je i IMCI upitan ili možda paničarim. (samo ih je 5% normalnih), ali trenutno smo na dizanju tog postotka![]()
Držim fige da kod tebe sve glatko prođe kako je i počelo, pa da se jednog dana svi zajedno sa našim bebama smijemo![]()
Nora 77, držimo figeNovi smo u svemu tome i spremamo se u Austriju, pa nam svako iskustvo dobro dođe.
Što se tiče lošeg spermiograma naš je bio još lošiji samo 2 % normalnih, a sada sam u pon vadila betu i 102.9 je, sutra vadim kontrolnu da vidim da li se dupla kako treba...vjerujem da hoće!!! meni je ovo isto prvi postupak, a što se tiče Adebara imam sve riječi hvale. I sada je dr S. telefonski na raspolaganju za sva pitanja i konzultacije. Ne brigaj previše zbog spermiograma jer uvijek tom metodom mogu "iskopati" tih par zdravih spermića. Znam da ćemo se svi jednog dana smijati s našim bebama.
Maja Lena i blue bear šaljem vam brdo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za vaše postupke, transfere i velike bete!!! I ako vam nešto od informacija fali pogotovo za Adebar slobodno pitajte!!!
Sretno i držim fige!~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Puno ti hvala Nora 77, sad si me utješila i ohrabrilaJa bi odmah odletjela tamo, nestrpljiva sam. Šaljemo mu danas mail, pa ćemo vidjeti dalje
![]()
Nakon prvotnog šoka, sad se osjećam bolje, jer sam se nekako pomirila s nalazima i zapravo sam sretna što smo se pomakli iz mrtve točke!
Ma, da, svi ćemo se skupa s našim bebama jednog dana svemu tome smijati, i bit će to još jedno iskustvo više koje nas je ko ljude ojačalo!
Nora 77, miruj, odmaraj se i puno se smij jer je to sada najbolje za tebeŽelimo ti veeeeeeliku betu i obavještavaj nas kako ide
![]()
Nora 77, znam da te sad ne bih trebala gnjaviti, ali dal mi možeš poslati svoj mail pa da se tako čujemo, imam naravno 1000 pitanja. Jedno je što doktori kažu, a drugo što kaže onaj tko je kroz postupak prošao. Treba mi netko jer ne znam nikog od svoji poznanika da je bio u Austriji. Tnx
blue bear pokušala sam ti poslati privatnu poruku, ali je u tvom profilu tj u postavkama ta opcija isključena, tako da prvo moraš prilagoditi postavke. onda se možemo privatno mailati. ~~~~~~~~~~~čujemo se
ja sam isto nova ovdje pa ne znam to..., sigurno imaš pravo.
Joooj, taj komp, ponekad me izluđuje, grrrNo dobro, onda ćemo ovako: Nora 77, jel Vam se doktor brzo javio nakon maila i da li si išla kod njega sa svim nalazima( mi nemamo sve, tj. dosta toga nemamo). Ja moram sad spuštati TSH, ali najrađe bi da mi on da lijekove i za to, jer naši doktori misle da to uopće nije problem, a TSH mi je 5,4!!! Ludilo, ha? Uglavnom, ne znam koliko će to sve trajati, pa nisam mislila sad raditi sve testove.
Jako mi je drago što je vama sve super prošlo, jer nam to daje veliku nadu![]()
nama ti se dr javio u roku dva dana i poslao spisak nalaza koje trebamo imati, to ti je bilo klasika za mene- hiv, hepatitisi, brisevi-3 klasična i LH i FSH i ja sam sama na svoju ruku vadila sve hormone štitnjače i antitijela, a MM je imao samo za donijeti hiv i hepatitise i spermiogram. premda mi nismo nosili spermiogram sa sobom jer je bio neka 4 mj star nego smo gore isti taj dan napravili novi. najbolje bi možda bilo da se s njim savjetuješ u vezi hormona pa ćeš vidjeti (nije loše i da ga direktno zoveš na telefon zbog brzine) . nama je proces od prvog maila do odlaska gore na prvi dogovor trajao ukupno mjesec dana i to ne zbog dr. nego zato jer sam tek tada išla napraviti neke nalaze. inače dr odlično govori engleski tako da komunikacija nije nikakav problem ako ne znate njemački.
i to ti je manje više to što se tiče prvog kontakta...
inače ne gnjaviš me uopće drago mi je da ti bar malo mogu olakšati.
evo malo ~~~~~~~~~~~~~~~1za hrabrost!
sad sam išla provjerit taj prvi mail pa zaboravih napisat da me tražio i prolaktin, testosteron i TSH...
Puno, puno, puno ti hvalaČekamo da nam odgovori na mail i jaaako smo nestrpljivi. Javim kad će biti nešto novo
Veliki pozdrav!!!
Maja Lena ima li što novo kod tebe?? Kako pikanje napreduje?
a znam..i meni je taj dio najteže pao, ali šta ćeš moraš se strpiti. držim fige za lijepu i veliku betu!!! evo malo ~~~~~~~~~~da lakše izdržiš čekanje !
Mala Lena i Nora 77, držim vam fiiiigggge! Znajte da čekam u mislima s vamaTo će i meni biti najteži dio jer sam po prirodi nestrpljiva, ali probajte se smijati i zabavljati, jer time bebi bude bolje i beta će sigurno rastiiii
Veliki pozdrav curke
![]()
Cure, jel ima kakvih novosti? Jelena, jel se i ti spremaš u Austriju?
Ja spukljam, nalaze, jedan po jedan i onda leeetim, ali rekla sam sama sebi, bez žurbe! Ne želim ništa forsirati!
Imam 101 pitanje u glavi. Nora 77, otvorit ću si novi mail pa ću ti ga staviti tu i ako ti nije problem da mi se onda javiš. Mi nove ne možemo u inbox, ali snaći ćemo se
Pozdrav!
Evo da i ja javim svoju betu. 13dnt beta je 516,1!!!!!!!!!
Ajme Maja Lena, čestitam od srca!!! Lijepa betica!
Mi ćemo se uskoro javiti ili u Adebar ili u Wels. Meni bi u svibnju pasao postupak! Nalaza imam svakakvih, ali će neke vjerojatno trebati vaditi novije.
Od srca vam hvala cure! I ja vama želim svu sreću ovoga svijeta i da što prije uspijete!!
Jelena draga, ako se odlučite za Wels pitaj što god te zanima. Samo nemoj vaditi HIV, sifilis i hepatits prije punkcije jer ćeš morati ponavljati. Tako smo i mi to morali raditi dva puta.
Maja Lena, kao prvo updateaj potpis( e da mi je jednom staviti thicker u potpis)
Kako misliš da ne vadim prije punkcije, je l to znači da moram između punkcije i transfera vaditi krv? Ili neposredno pred punkciju (to mi se čini logičnijim)? Ja sam davno u Petrovoj 3 vadila i u Mb su mi priznavali stare. Sad više niti ne znam koliko se čekaju ti nalazi. Gdje mi je najbolje vaditi da stigne sve na vrijeme (u zadnje vrijeme čekam nalaze i po 3 mjeseca)
Posljednje uređivanje od Jelena : 19.02.2011. at 10:33
Maja Lena, čestitkeeeee!
Jelena, znam da ovi nalazi što je Maja Lena napisala, u Češkoj, zbog zakona, moraju biti jako svježi (tjedan-dva, zbog škrinje), pretpostavljam da je tako i u Austriji (znam da je cijena za te testove u Češkoj 80 eura). Inače, sad, po novom, se za nih treba naručiti u Petrovoj 3.
Posljednje uređivanje od mare41 : 19.02.2011. at 10:40
Inače stvarno ne znam koliko ti nalazi koštaju u Austriji jer smo ih mi radili doma. Sad ne znam točno koliko smo čekali rezultate jer sam u to vrijeme radila puno pretraga i bilo je puno nalaza, ali nije bilo dugo.
Te nalaze traže i kod nas ja svaku godinu vadim hepatitis, HIV i sl. kao da sam neki narkoman pa sam u toliko rizičnoj skupini![]()
Mi oboje vadili zadnji put 2007., na to odradila 3 stimulirana, jedan prirodnjak i nekoliko FET-ova. Bit će da smo imali sreće.
Ili djelujemo pouzdano![]()
Jelena, osim što ste pouzdani (a Mali Mimi nije) promijenio se zakon o zamrzavanju, kako u EU, tako i kod nas, vani to ima smisla, a za nas nisam sigurna.
Maja Lena čestitke od mene i neka ti trudnoća bude prekrasna i lagana!
Da se ubacim nalaza šta se tiče...nama doktor u Adebaru nije napomenuo koliko stari nalazi mogu biti, nama su svi nalazi bili iz 9-10 mjeseca, a punkcija bila u prvom...
Jelena ako se odlučiš za Adebar samo pitaj...na raspolaganju sam![]()
nora77, hvala
Nije mi jasno kako sam propustila da si i ti trudnica!
Koliko ste morali čekati otkad ste se prijavili? Čini mi se da bi bilo OK, s obzirom da bismo rado u svibnju išli u postupak, da bismo trebali već pisati na obje klinike, da vidimo što će reći.
Jelena mi smo doktora kontaktirali u 9 mjesecu i u 10 smo već išli gore na dogovor (mogli smo i ranije dr što se tiče, ali nama nije odgovaralo) i za postupak nas je predbilježio u 11 mjesecu. Nama nije bilo ni na kraj pameti da će to ići tako brzo pa se nismo uspjeli uskladiti s tim terminom tako da smo odgodili za 1 mjesec. Ali uglavnom sve je išlo jednostavno i brzo bez ikakvih dodatnih komplikacija, mislim da čak na dogovor ne moraš gore nego možeš mailom poslati nalaze i sve podatke što im trebaju. Ja sam htjela gore na dogovor zbog osobnog dojma i da upoznam doktora.
![]()
u naše vrijeme (prije točno godinu dana) konzultacije su bile obvezne...sjećam se jer smo tog utorka "odvalili" milju km radi 45-minutnog razgovora sa dr....cesta koja vodi do adrese poliklinike u beču je bila zatvorena zbog puknuća neke cijevi, pa smo automobil ostavili cca 15 min od ordinacije, tada još nismo znali koliko smo udaljeni...onda smo trčali preko schoenbrunnskog parka, u panici hoćemo li zakasniti, i ujedno se smijali kako ćemo klincima pričati jednog dana o tim doživljajima
sorry, malo samo OT, ali ponijele me uspomene![]()
Jelena mi smo u Wels popunili formular za prvi razgovor koji ima na njihovoj web stranici. Tamo te pitaju dva datuma koja bi vam odgovarala za prvi razgovor. Ja sam to poslala jedan dan navečer oko 21,00 sat, a već ujutro oko 9,00 sati sljedeći dan me nazvala gospođa Magdalena Marić i potvrdila datum i dogovorili smo sat - na hrvatskom.
E da, nisam još napisala da smo formular popunili krajem 10 mjeseca, a kao prvi datum smo naveli 10.12. jer smo još morali skupljati neke nalaze.
[QUOTE=nora77;1819488]Maja Lena čestitke od mene i neka ti trudnoća bude prekrasna i lagana!
Hvala ti puno!! I ja tebi želim isto.
Cure, hvala na informacijama. Tako brzo ide i kod Reša. Mi maltene ne prvom razgovoru dobili prvu injekciju.
Cure, moja beta danas 16 dnt je 2503!!!!
Maja Lena to je prekrasna beta možda su duplići!![]()
Čestitamo![]()
Ooooo, Maja LenaMožda su stvarno duplići
Ajde, skaći u zrak od sreće, bez obzira dal je jedno ili dvoje! Bravooooo
A ne, ne! Mi ćemo skakutati u zrak, Maja Lena kein Stress!![]()
evo curke samo da vas obavijestim, jučer ultrazvuk 7+6 nije pokazao srčanu aktivnost tako da nažalost u nedjelju idem na kiretažu...više sreće drugi put...tako da ću opet u čekalice FET-a. vjerujem da će taj postupak biti uspješan.
svima želim sreću od srca i sretne trudnoće
Nora...ispuši se, isplaći, najedi čokolade i idemo zajedno u nove pobjede!
blue bear kako je bilo na konzultacijama u Adebaru?
ja obavila kiretažu prije dva dana, već mi je puno bolje i u pregovoru sam s doktorom za daljnje pretrage i postupak.
nora77![]()
Maja Lena kakva je situacija kod tebe? kada je prvi ultrazvuk? Jedva čekam dobre vijesti ~~~~~~~~~~~