-
Tesko je te poraze pretrpiti ali ja isto na ovu temo potpisujem Jelenkic ,desio se veliki propust ali ne znaci da ce se desiti i u Mariboru,citala sam stravicnu pricu fritulice1 tako da je to samo jednostavno sreca za taj postupak,ali nazalost istina je gorka da uvjek vise njih izgubi nego dobije !U prinsipu kako sam citala uspijesnost ICSI-metode za pacijentice do 35.godine je 35% sa IMSI metodom koju je otkrila jedna talijanska znanstvenica iz Rima upravo jel se morala boriti sa zakonom kojeg mi sada imamo da oplođuje uvjek samo 3.stanice htjela je postici da izbere spermij koji je najkvalitetniji i to je postigla sa mikroskopom koji uvecava 6000 puta a ovi mikroskopi koji se koriste uvecavaju mnogo manje puta pa se prepostavila da embriji koji ocito nisu dobri da su mozda bili uzrokovani losim spermijima,ali nije ni sa time dobila neko revolucionarno cudo uspijesnost sa tom metodom je povecana na nekih 4% eto znaci to sto idete na to dobili ste za malo vecu uspijesnost !
Sretno svima,mislim da to i nije tako crno kod nas u nase drzavne klinike idu po 10 puta i vise na postupak pa nista !
Zadnji postupak koji sam sama imala u IVF-poliklonici u ZG također nije bas bio uspijesan isto mi je dr.rekla na prvom UZV da imam cistu na jajniku posle mi je samo rekla da cista nema da su to sve folikuli a moj je stav bio da su mozda sve bile ciste oni su uredno zavrsili postupak nista nam nisu pokazali,od prvog dana ja sam znala da to nije bilo nista jel sam ja samo dobila depresiju,i to skupo platila ,tako da sam mozda i shvatila da odustajem od tih postupaka jel neznam bas dali sam ja u grupi onih koji ce nesto dobiti iz svega toga mislim da ima puno onih koji izađu iz toga da nedobu nista samo potrosen novac i velike psihicke traume!
Sretno svima
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma