Dakle, evo ukratko kronologije svega vezano uz Beč. Inače, kod nas je problem u lošem spermiogramu, kod mene sve ok.
Prvi kontakt bio je mail poruka u Adebar početkom listopada i odgovor smo čekali nešto manje od 2 tjedna. Dobra vijest je bila da ukoliko napravimo sve tražene pretrage (brisevi + krvne pretrage za mene i MM) možemo u postupak u studenom. Dobili smo termin za konzultacije u roku od tjedan dana (konzultacije su 120 eura)
Nakon što smo napravili sve testove, prvi šok je da sam bila pozitivna na ureaplazmu. Vec smo mislili da ništa od brzog postupka, no dr. Schutz nam je prepisao Dioksciklin 200 mg 5 dana i poslao protokol s kojim trebam krenuti negdje 1-3 dan ciklusa - trebalo mu je javiti telefonski kada je prvi dan ciklusa.
Protokol je krenuo 13.11. (drugi dan ciklusa) s 3A Gonala uz Femibion tablete 1 dnevno (uzimala sam naš centrum maternu) i Aprednislon 1/1-0-1 (pošto nisam našla Aprednislon uzimala sam decortin 5 - može i deksametazon).
Prvi ultrazvuk sam radila u Zagrebu 6 dan stimulacije i bilo je 8 folikula (desno 11,11,10,10mm; lijevo 11;11;11;10mm). Javljam dr. Schutzu stanje i dalje protokol ide 2A Gonala + 1A Cetrotide (Orgalutran originalno, no dr. potvrdio da je Cetrotide isto) ujutro i 1A Menopura navečer.
8 dan stimulacije je ultrazvuk u Beču: stanje je bilo 6 folikula veličine 13,6 mm (naravno da sam bila razočarana zbog -2 folikula no nije ih bilo).
Ista terapija nastavlja se još 2 dana i u nedjelju uvečer u točno zadano vrijeme piknula sam Choragon 2A (on ide u bedro za razliku od svega prije!) i to je bilo "to" do punkcije. U utorak ujutro je bila punkcija u kratkotrajnoj anesteziji i ispunktirano mi je 5 js. Punkcija je bila super, ništa me nije boljelo nakon buđenja, štoviše MM me odveo u SCS (shooping centar) i na ručak, i nakon toga krenuli smo put Zagreba. Dogovor s doktorom je bio nazvati drugo jutro da vidimo što je bilo u laboratoriju. Ujutro sam doznala da su se oplodile 2 js - e to mi je stvarno bio šok - obzirom da mi je u prošla 2 postupka % oplođenih js bio bolji, a i Beč sam izabrala zbog opcije smrzavanja embrija i IMSI metode. Na kraju nismo koristili niti jedno niti drugo
U petak su mi vrećene 2 mrvice (obje u super stanju, dr. rekao ocjena A). Nakon punkcije Aprednisolon (decortin 5) se povećava na 2-0-2, uvodi se Duphaston i Estrofem, uzima se Doxycyklin 200 mg zbog punkcije, i Utrogestan 2-0-2. Nakon ETa u petak, u ponedjeljak ujutro tream uzeti 1A Decapeptyla 0,1 mg. Od danas se doza decortina postepeno smanjuje sve ostalo ostaje to TTa. Beta je 14 dana od punkcije tj. 11 dana od ETa. Naravno, ja neću moći čekati toliko pa sam nabavila preko interneta testiće na trudnoću osjetljivosti na 20 hcg-a tako da ću sigurno krenuti već od 7-8 dana (kupila 50 testića i znam da je rano, no tako ja smirujem živce....)...Evo, nadam se da nisam ništa bitno zaboravila