Stranica 23 od 30 PrviPrvi ... 132122232425 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,101 do 1,150 od 1452

Tema: POTPOMOGNUTA U ČEŠKOJ

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Je draga, ja si čitav dan razmišljam i gledam da to nije normalno da je toliki,i baš sam razmišljala da ponovim, možda je došlo do zabune kad se je pisao nalaz, pa to je nemoguće, ja gledam , cure imaju 5,6,7 najviše a ovo pa to nije normalno, ja si mislim da su dodali koju brojku više zabunom, a sad opet , zašt me naručuju na punkciju, ma opet nešt neštima, otići ću ja sutra kod svoje doktorice opče prakse, da vidim šo je to i da ponovim tsh!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Joj tak sam luda, tsh je 2.4,pa stvarno i ja svašta vidim, od toga straha kad sam vidjela da me šalju na punkciju sve mi se pomiješalo i odma mislim ništ nije u redu, ali t4 mi je nizak i to dosta, e sad makar je tsh u granici trebao bi niti niži, a t4,neznam što s njime dal je on bitan tako i kako ga povečati , ma ko zna da li će mi nakon punkcije, što dati da pijem u vezi tog t4, a tsh je u granici, al opet nije pogodan, pa neznam za poluditi

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga Opa, možeš pokušati, ali nisam sigurna da će priznati. Ja sam se zato obratila prof. Vrčiću jer me je on u početku vodio. Nisam ti sicher da će priznati,a li vrijedi pokušati.Privatnik ne može uputiti ako nije u ugovoru sa HZZO-om.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj venera3 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Marti78 svaka čast znači bila si u Plitvicama ,ma moram priznati da si pravi borac.A daj Bože da nam to sve krene kako je najbolje i da bar netko poslije nas bude imao više sreće i manje troškova i svega što ide s tim odlaskom u inozemstvo. Ne znam sama možda bih i sama trebala prikupiti sve te papiriće i predati....mada mislim da to neće ići. Je prof.Vrčić je super,dobar je stručnjak i ok je osoba,mada je stalno pretpan i u gužvi.Draga Marti kontaktirala sam PFC ovako mailom i molila ako je moguće da uđem u postupak tijekom sedmog mjeseca jer sam tad na go, zgodnije mi je ,a i izbjet ću sva ta silna pitanja i barem se malo poštedjeti od nepotrebnih komentara i obrazlaganja zašto i kako.Nadam se da me razumiješ! Gđa Mirna mi je rekla da će me tako planirati pa se nadam da će tako i biti.Eto draga moja ostaje onda samo nada i želja da dragi Bog nas podrži u svemu ovom i podari nam kako je najbolje!Ti planiraš sad krajem šestog mjeseca ili sam krivo shvatila?
    Čuvaj se,
    Pozdrav ti....
    Draga Venera, sve ok. U potpunosti te razumijem. I ja sam u komi kad moram izbivati s posla u muljati jer ne želim da moj šef to sazna,ali jednostavno ne želim čekati. Idem za mjesec dana. Čekam mengu i onda krećem sa terapijom i 12 dan ciklusa se javljam u Pronatal.
    Ja ti radim za jednu farmaceutsku firmu tako da sam zbog toga bila u Plitvicama.
    Drago mi je da smo svi zajedno u toj našoj borbi i moram priznati da čim uzmognem odlazim na forum Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    vidi,mila,ja sam isla zbog tese mm.nasli su tamo spermije(ranije u Mb nije bilo spermija).
    meni je tsh bio oko 2 uvijek,2 mjeseca poslije stimulacije preko 3,valjda od silnih hormona.pa sam ja tad razmisljala da snizim na svoju ruku,a sad kad sam radila,prije mjesec,bio je oko 1,9.
    moja dr veli "odlican"!
    fsh ima veze sa rezervom js,je l da?
    ako nista,povisen tsh,d ane pricam o brojci koju ti pominjes,utice na implantaciju,to zna 100%.
    da probas ponovit nalaz? nekako mi ta brojka zvuci kao SF!
    moja jetrva je jednom imala jako nizak tsh,pa se sumjnalo na tumor hipofize, medutim,kasnije se ispostavili da je bila greska laba.
    ako ti 2x bude takav nalaz,onda nema sumnje.
    sretno,mila
    Tužna, sad kad čitam tvoj post mislim si da li smo mi ipak trebali pokušati sa još jednom biopsijom. Mom mužu u Mariboru nisu našli spermije, spermatogeneza po Johnsonu je bila 2/10. On u biti nije imao previsok FSH, uvijek u gornjoj granici. Ja sam shvatila prof. Vlaisavljevića da ne možemo na IVF. Što su vama rekli? Kakav je nalaz bio od tvog muža? Pitam se ima li nade da pokušamo još jednom?!

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mati78....mm je evo bio na tesi u Pragu i nazalost bez uspjeha ali vec kujemo nove planove i širimo vidike na sve strane i kad doje sebi pokusat cemo ponovo. njemu je to bilo prvi put na tesu tako da mozemo probat bar jos jednom ali negdje drugo...treba sve probat tako da sutra mogu reci da sam ispucala sve mogucnosti nema se sto izgubit,zar ne?

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Cure, koje stei šle u postupak kakvi su vam nalazi tsh hormona?

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

tsh je meni zadnje bio 2 i nesto i neki dan na konzultacijama doktorica mi je reka da je ok ako krenemo u postupak...

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala litle ivy, pa eto meni je tsh 2.4! Voljela bi kada bi mi druge cure htijele reći kakav je njima tsh?

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga hop evo meni je tsh 2,12 i moj gin je rekao da je to ok, a u pon idem u split kod dr.Šparca sa nalazima pa ćemo viditi što će on reći,poz i ne brini sve će to biti ok.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

marti što misliš mogu li se ja obratiti prof.Vrčiću da mi samo on to potpiše i s obzirom da idemo u Prag za donaciju sperme treba li onda dr od mm koji mu je radio pretrage na vv dati potpis jer ipak kod njega je problem.
    Citiraj marti78 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Opa, možeš pokušati, ali nisam sigurna da će priznati. Ja sam se zato obratila prof. Vrčiću jer me je on u početku vodio. Nisam ti sicher da će priznati,a li vrijedi pokušati.Privatnik ne može uputiti ako nije u ugovoru sa HZZO-om.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Draga Venera, sve ok. U potpunosti te razumijem. I ja sam u komi kad moram izbivati s posla u muljati jer ne želim da moj šef to sazna,ali jednostavno ne želim čekati. Idem za mjesec dana. Čekam mengu i onda krećem sa terapijom i 12 dan ciklusa se javljam u Pronatal.
    Ja ti radim za jednu farmaceutsku firmu tako da sam zbog toga bila u Plitvicama.
    Drago mi je da smo svi zajedno u toj našoj borbi i moram priznati da čim uzmognem odlazim na forum Pozdrav svima!
    Draga marti78 baš tako i mene silno raduje da imam negdje malu bazu i oazu gdje mogu da razbijem sve svoje dileme i neznanje jer ovdje na forumu sam od ovih dragih osoba dosta toga nesebično saznala i rado ću i sama podijeliti ako znam.Znači ako Bog da ti ćeš još malčice i početi s pripremama za postupak.
    Ja čekam da mi jave.....inače idem na donaciju js...kod muža mi je nalaz ok.
    Hajde molim te ako budeš ovo uspjela s papirologijom javi nam....gledala sam ove tiskanice je li to ova tiskanica Prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo?
    Što si još od medicinske dokumentacije predala,a ja nemam baš nešto puno toga!
    Pozdrav ti!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Tužna, sad kad čitam tvoj post mislim si da li smo mi ipak trebali pokušati sa još jednom biopsijom. Mom mužu u Mariboru nisu našli spermije, spermatogeneza po Johnsonu je bila 2/10. On u biti nije imao previsok FSH, uvijek u gornjoj granici. Ja sam shvatila prof. Vlaisavljevića da ne možemo na IVF. Što su vama rekli? Kakav je nalaz bio od tvog muža? Pitam se ima li nade da pokušamo još jednom?!
    pa,ako imate novce,volju i vrijeme,ne kosta vas nista
    najbolje avrijanta je da ,ako vam je prihvatljiva oplodnja spermom donora,idete u postupak,pa ako nem aspermija,samo nastavite oplodnju sa donorom.
    ako to ne prihvatate, onda poslozite kockice,odaberite najbolje(mozda Istambul?) i odradite to jos jednom,a nakon toga znat cete sta dalje.
    mm je imao FSH uvijek savrseno normalan(oko 5 i nesto) i nikad nisu utvrdili sta je uzrok.
    u Mb-u je imao samo spermatogonije i spermatocite u kanalicima.

i mislim da svima nama nadeni spermiji drugih daju novu nadu,ali ,cure,treba biti svjestan da ako 2-3 nalaza kazu isto,onda doist anema smisla,idu godine,vrijem se ne moze vratiti...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj opa prvotno napisa Vidi poruku
    marti što misliš mogu li se ja obratiti prof.Vrčiću da mi samo on to potpiše i s obzirom da idemo u Prag za donaciju sperme treba li onda dr od mm koji mu je radio pretrage na vv dati potpis jer ipak kod njega je problem.
    Draga Opa, ako do sad nisi nikad bila kod njega i ne poznaš ga nisam sigurna da li će ti htjeti potpisati. Ja sam njegova pacijentica i znam ga dobro pa ću ga tražiti. Nisam sigurna hoće li htjeti potpisati, ali ću pokušati.
    Vidjet ćemo! Idem drugi tjedan kod njega.P.S. Mi imamo povijest bolesti od mm sa VV tako da ćemo samo to priložiti.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga marti78 baš tako i mene silno raduje da imam negdje malu bazu i oazu gdje mogu da razbijem sve svoje dileme i neznanje jer ovdje na forumu sam od ovih dragih osoba dosta toga nesebično saznala i rado ću i sama podijeliti ako znam.Znači ako Bog da ti ćeš još malčice i početi s pripremama za postupak.
    Ja čekam da mi jave.....inače idem na donaciju js...kod muža mi je nalaz ok.
    Hajde molim te ako budeš ovo uspjela s papirologijom javi nam....gledala sam ove tiskanice je li to ova tiskanica Prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo?
    Što si još od medicinske dokumentacije predala,a ja nemam baš nešto puno toga!
    Pozdrav ti!
    Draga Venera, da to je taj obrazac. Predala sam još muževu i moju povijest bolesti, nalaze biopsije testisa iz Maribora, nalaze genetike (delecija y kromosoma) sa Rebra,nalaze spermiograma mm, papire o dosad učinjenim postupcima u Pragu. Javim čim nešto saznam.Pozdrav!

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

pa,ako imate novce,volju i vrijeme,ne kosta vas nista
    najbolje avrijanta je da ,ako vam je prihvatljiva oplodnja spermom donora,idete u postupak,pa ako nem aspermija,samo nastavite oplodnju sa donorom.
    ako to ne prihvatate, onda poslozite kockice,odaberite najbolje(mozda Istambul?) i odradite to jos jednom,a nakon toga znat cete sta dalje.
    mm je imao FSH uvijek savrseno normalan(oko 5 i nesto) i nikad nisu utvrdili sta je uzrok.
    u Mb-u je imao samo spermatogonije i spermatocite u kanalicima.

i mislim da svima nama nadeni spermiji drugih daju novu nadu,ali ,cure,treba biti svjestan da ako 2-3 nalaza kazu isto,onda doist anema smisla,idu godine,vrijem se ne moze vratiti...
    Draga Tužna, hvala ti na odgovoru. Kod mog muža u kanalićima nije ništa nađeno, spermatogeneza je stala odmah u početku i zato je 2/10 po Johnsonu. Još je k tome kod njega dokazana delecija y kromosoma AZFc regije što znači da je to genetski uzrokovana azoospermija. Mi imamo još 20 embrija u Pragu i pomirili smo se s tom činjenicom da idemo na donora tako da ćemo sada ostati na tom putu. Kad ideš ti u Prag ponovo?!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

ok draga vidit ćemo što će reći,sretno pozz
    Draga Opa, ako do sad nisi nikad bila kod njega i ne poznaš ga nisam sigurna da li će ti htjeti potpisati. Ja sam njegova pacijentica i znam ga dobro pa ću ga tražiti. Nisam sigurna hoće li htjeti potpisati, ali ću pokušati.
    Vidjet ćemo! Idem drugi tjedan kod njega.P.S. Mi imamo povijest bolesti od mm sa VV tako da ćemo samo to priložiti.
    Pozdrav!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure može li mi neka odgovoriti koja je išla u pronatal na postupak kako ste plaćale u pronatalu gotovinom ili ???,

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Draga Opa, mi smo plaćali gotovinom i to u eurima (inače oni još uvijek imaju krune).Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Možeš platiti gotovinom ili karticom. mi smo jednom platili karticom i kad mi je došao račun bio je za par eura manji nego kaj bi tam platili gotovinom. Valjda je tečaj tih dana bio povoljniji.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

izvinjavam se sto me dugo nema, lezim. tako da neznam vase novosti al uskoro cu vise da ustajem pa cu da iscitam.samo sad da vam javim da mi je uspelo u pronatalu. radila sam kucni test i TURDNA SAM!26.TOG radim betu!srecno svima!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Čestitam neno tako mi je drago Čuti da ti je uspilo pa je i meni odmah bolje i daje mi veĆu snagu za iĆi dalje Šaljem ti puno pozzzzz
    Citiraj nena3beba prvotno napisa Vidi poruku
    izvinjavam se sto me dugo nema, lezim. Tako da neznam vase novosti al uskoro cu vise da ustajem pa cu da iscitam.samo sad da vam javim da mi je uspelo u pronatalu. Radila sam kucni test i turdna sam!26.tog radim betu!srecno svima!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Bravo nena, čestitam ti od srca i želim ti lijepu i mirnu trudnoću,čekala sam tvoju vijest i drago mi je što je lijepa, zbilja kako opa kaže, to nam je snaga za dalje!

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

izvinjavam se sto me dugo nema, lezim. tako da neznam vase novosti al uskoro cu vise da ustajem pa cu da iscitam.samo sad da vam javim da mi je uspelo u pronatalu. radila sam kucni test i TURDNA SAM!26.TOG radim betu!srecno svima!
    Draga nena čestitam ti od srca .....i želim ti sve najbolje u trudnoći!
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nena čestitam!

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nena3beba čestitam ti od srca i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za visoku betu!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj gričanka prvotno napisa Vidi poruku
    Nena3beba čestitam ti od srca i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za visoku betu!
    Debeli X, cestitkeeeee!

amaria 23 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Cestitam!!!

rozalija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj gričanka prvotno napisa Vidi poruku
    nena3beba čestitam ti od srca i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~za visoku betu!
    :-d:-d:-d:-d

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Opa , kako je bilo kod doktora Šparca, da li si radila kakve pretrage, da li si dobila protokol? Ja bi trebala na v.v , moram nazvati, jer nisam hormone vadila, a mislim da im to treba , bila sam tamo prvi put prošle god 8dc i rekao je da dođem sa nalazima od krvi na zarazne bolesti al nije rekao koji dan da dođem, sad neznam koliko će se to odužiit tamo, koliko puta moram tam ići dok ne dobijem protokol, koje sve pretrage su potrebne za protokol? Mi neznamo da li bi išli u 7,8 ili 9.mj, neznam kak će to ispasti koliko dugo tamo na v.v dok ne dobijem taj protokol za prag! Neznam ni kad u pronatalu idu na godišnji, voljela bi dabude doktor Mardešić, a sad opet ak bude dobro bit će, talk me već sada vata nervoza! Mi bi išli vlakom,mada smo prvo mislili ići avionom, ali je dosta skupo.Povratna s vlakom je 900kn, to mi je ok, a avionom 2700 kn! Kako vi planirate ići i koliko se sjećam rekla si da bi išli u 8 .mj

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

beta 3081mU/mL 16 dana od ET, 21 dan od aspiracije!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Hvala vam drage moje i vama isto zelim!

Sela avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

beta 3081mU/mL 16 dana od ET, 21 dan od aspiracije!

Sto ugodnija i sretna trudnoca!Puno cestitam!!!!!

little ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo i mene.
    iskrene čestike nena

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Bravo nena! Čestitke , mirnu i školsku trudnoću ti želim !

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da da bila sam kod njega,ja sam ti sve nalaze napravila kod svog gin pa sam ponila dr.Šparcu da vidi i rekao je da je sve ok,još mi je rekao da moram napraviti pretragu za trombofiliju,pregledao me je ultrazvukom,rekao mi je s obzirom na moje godine da ćemo ići sa dugim gonal protokolom i dao mi je popis ljekova što moram nabaviti,a to su gonal f a75IU amp 21kom,decapeptyl 7*0,1mg 21 kom,ovitrelle amb 1kom,i utrogestan vag 3kom,a što se tiče godišnjeg u pronatalu ja sam ti to već pitala danicu i ona je rekla da oni rade cilo lito a sad ko zna oće li nam biti mardešić vidićemo,ja mislim da ćemo mi ipak ići avionom jel ipak je to dug put za voziti 10-11 sati,jel ovaj iznos karte za avion je za 2 ili za 1 osobu s povratkom.Mi ćemo ići u 8 mj ako sve bude išlo svojim tokom a mogu ti i ja reći da me već pomalo krpa trema.
    Citiraj hop prvotno napisa Vidi poruku
    Opa , kako je bilo kod doktora Šparca, da li si radila kakve pretrage, da li si dobila protokol? Ja bi trebala na v.v , moram nazvati, jer nisam hormone vadila, a mislim da im to treba , bila sam tamo prvi put prošle god 8dc i rekao je da dođem sa nalazima od krvi na zarazne bolesti al nije rekao koji dan da dođem, sad neznam koliko će se to odužiit tamo, koliko puta moram tam ići dok ne dobijem protokol, koje sve pretrage su potrebne za protokol? Mi neznamo da li bi išli u 7,8 ili 9.mj, neznam kak će to ispasti koliko dugo tamo na v.v dok ne dobijem taj protokol za prag! Neznam ni kad u pronatalu idu na godišnji, voljela bi dabude doktor Mardešić, a sad opet ak bude dobro bit će, talk me već sada vata nervoza! Mi bi išli vlakom,mada smo prvo mislili ići avionom, ali je dosta skupo.Povratna s vlakom je 900kn, to mi je ok, a avionom 2700 kn! Kako vi planirate ići i koliko se sjećam rekla si da bi išli u 8 .mj

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

cure može li mi neka odgovoriti koja je imala sličan ili isti protkol kao i ja diste najpovoljnije nabavile ove ljekove

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj opa prvotno napisa Vidi poruku
    cure može li mi neka odgovoriti koja je imala sličan ili isti protkol kao i ja diste najpovoljnije nabavile ove ljekove
    Draga Opa zbilja ti ne znam gdje se mogu najpovoljnije nabaviti ti lijekovi,mislim da ti je cijena po ljekarnama tu negdje,znam samo da ti utrogestan može propisati soc.ginekolog ,a za ostalo ne znam.Reci mi molim te kako to da ti ovdje određuje dr.protokol za Prag.Ja čekam da mi jave za protokol iz Praga?!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

U apoteci Filipovic u ZG je Gonal bio najjeftiniji(oko 199-200kn)

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Opa, 2700kn je cijena za avion za jednu osobu! Opa molim te jel mi možeš samo reći koje si pretrage obavila prije nego si otišla kod doktora Šparca da ti odredi protokol? I da li ćeš tamo na folikulometriju ili? Ikoje dane moraš kad počneš sa stimulacijom na folikulometriju? I da li znate gdje ćete boraviti kada budete u pragu? J a bi išla privatno, ili na v.v da mi odrede, a neznam koliko se to privatno plaća da ti doktor odredi protokol? Joj koloko pitanja, nemoj mi zamjeriti!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

E da, zaboravim odgovorit, karta je povratna, a skuplja je kao i zato što se kupuje par dana prije,jer kažu da je bolje tj jeftinija je što ju prije kupiš!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

draga hop evo sam ti ovo kopirala sa prve stranice i ja sam po ovim uputama išla kod svog socij,gin, i on mi je dao uputnice za pretrage,kod dokt.Šparca sam obavila ultr.pregled i platila 300 kn,kod njega ću dolaziti na folikulometriju i sa stimulacijom počinjem 20.danom ciklusa a kod njega se moram javiti 7 dana prije početka stimulacije pa ćemo se sve dogovoriti kad ću dolaaziti i kako koristiti stimulaciju,što se tiče boravka u pragu ja se nada da će biti slobodnog mjesta u pronatalovom hotelu a ako ne onda ćemo tražiti nešto u blizini,mislim da sam ti sve odgovorila ako ne ti samo pitaj
    Opa, 2700kn je cijena za avion za jednu osobu! Opa molim te jel mi možeš samo reći koje si dragapretrage obavila prije nego si otišla kod doktora Šparca da ti odredi protokol? I da li ćeš tamo na folikulometriju ili? Ikoje dane moraš kad počneš sa stimulacijom na folikulometriju? I da li znate gdje ćete boraviti kada budete u pragu? J a bi išla privatno, ili na v.v da mi odrede, a neznam koliko se to privatno plaća da ti doktor odredi protokol? Joj koloko pitanja, nemoj mi zamjeriti!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

IVF SJEMENOM DONORA:

• moguće je dogovoriti prve konzultacije (ali nije obavezno).
    • kontaktirajte Gđu. Vignjevć telefonski ili mailom i objasnite joj što želite, a ona će vam dati daljne upute
    • dogovorite se oko karakteristika donora (boja kose, boja očiju, visina, težina) koje ćete zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, datum rođenja, krvna grupa i Rh faktor) mailom poslati Gđi. Vignjević kako bi vas zavela u njihovu bazu podataka i kako bi vam na temelju tih podataka oni odredili adekvatnog donora
    • o donoru nećete ništa doznati. Donor je posve anoniman i nije moguće da će vaše dijete ikad dobiti informacije o svom biološkom ocu
    • protokol za stimulaciju vam mogu poslati oni ili vam ga određuje neki od MPO doktora kod kuće .
    • kada započnete sa stimulacijom javite se Gđi. Vignjević
    • 9. dan stimulacije se OBAVEZNO morate javiti Danici!
    • kada vam Danica javi da uzmete stop-injekciju (obično Ovitrelle) 36 sati poslije je punkcija
    • punkcija se obavlja u općoj anesteziji što zahtjeva dodatne nalaze:

- KKS, jetrene probe, koagulogram, šuk, kreatinin, urea, Na, K, bilirubin (na jednu uputnicu od liječnika opće prakse)
    - urinokultura (druga uputnica liječnika OP)
    - EKG (treća uputnica liječnika OP)
    - mišljenje anetsteziologa (četvrta u putnica liječnika OP). Anesteziologu donijeti prethodne nalaze
    • osim prethodnih nalaza treba učinit nalaz na zarazne bolesti (HIV, sifilis, hepatitisi)
    • prethodni nalazi su obavezni a sve ostale (brisevi, nalaz hormona...) možete također ponijeti sa sobom
    • praksa u Pronatalu je takva da transferiraju blastociste pa ET planirajte 5.-6. dan nakon punkcije. To će vam biti važno zbog planiranja bolovanja/godišnjeg
    • ukoliko je (nedajbože) neuspješno razmak između postupka je najmanje 6 mjeseci zbog stimulacije.

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

venera ja kad sam zvala danicu ona me je pitala imam li ja dr koji mi može dati dati protokol za stimulaciju jer su njihovi dr svi zauzeti pa sam ja tako odlučila kod dr.Šparca i ona je rekla da može,hvala ti na odgovoru
    Draga Opa zbilja ti ne znam gdje se mogu najpovoljnije nabaviti ti lijekovi,mislim da ti je cijena po ljekarnama tu negdje,znam samo da ti utrogestan može propisati soc.ginekolog ,a za ostalo ne znam.Reci mi molim te kako to da ti ovdje određuje dr.protokol za Prag.Ja čekam da mi jave za protokol iz Praga?!

opa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

hvala tužna malo ću pronjuškati po ljekarnama u zd pa ću vidit onda za dalje
    U apoteci Filipovic u ZG je Gonal bio najjeftiniji(oko 199-200kn)

Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Bok cure,
    ja sam nova na forumu iako sam veteranka. U Rijeci sam prošla 4 AIH, 1 IVF, 2 IVF/ICSI. Počeli kao idiopati sada svaki put nešto novo - ja, hipotiroza, on teška oligospermija.
    Molim za pomoć (savjet).
    Obzirom da u sva tri IVF-a bio slučaj slabog i nepravilnog ( 3-stanični do 5- stanični embrio) dijeljenja, naš doktor jepreporučio Prag (PGD). Razmišljamo i o donaciji js. obzirom da se bliži 40- deseta pa više kao idemo na sigurno. Poslala sam mail dr. Mardešiću jer sam u nedoumici, donacija ili PGD/FISH, jer bi prije donacije voljela znati da li je problem u jajnoj stanici ili spermiju, međutim nisam dobila konkretan odgovor/sugestiju što da radimo.
    Nalaz kariograma je uredan i to me zbunjuje jer koliko sam vidjela na forumu PGD rade oni koji već znaju da imaju neki problem na kromosomima.???
    Laički razmšiljam da prije donacije js. treba isključiti probleme sa spermijima (FISH).

Što vi kažete, ima li upućenih?!

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Opa ti znaći nisi vadila spolne hormone, fsh, prolaktin, estradiol, testosteron itd? Da li si ti Danici poslala rezultate nalaza kako i piše ili ćete to kada dođete tamo? Znaći Danici se javlja kada se počne sa stimulacijom, u biti mene interesira da li si i Danici najavila da ćete doći u 8.mj ili se to može njoj javiti tek kada se započne sa stimulacijom i neznam kako je najbolje s njom kontaktirati telefonski ili meilom? Ma mene mući ak ću morati na te folikulometrije u zg ak neću moći to odraditi kod svoga socijalnoga ginekologa, al dobro vidjet ću to

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Opa,rekla si mi da si vadila tsh, al nisi spomenula spolne hormone, a i ne pišu tu u ovim uputama, a mislim da se njih treba izvaditi. Meni se čini da će meni trebati pored ove terapije i dati nešto za živce, he he

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Opa,rekla si mi da si vadila tsh, al nisi spomenula spolne hormone, a i ne pišu tu u ovim uputama, a mislim da se njih treba izvaditi. Meni se čini da će meni trebati pored ove terapije i dati nešto za živce, he he
    Da vam budem iskrena,mene ni prvi ni drugi IVF u Pragu nitko nije pitao za hormone. Čitajući RODA stranice ja sam na svoju ruku izvadila TSH (mislim da je taj) i prolaktin. Bili su u redu ali opet me u PFC-u nitko nije pitao za njih niti su bili obavezni. Koliko vidim ovdje u Hrvatskoj ti ne daju ni primirisati IVF-u bez tih hormona...nije mi baš jasno zašto onda vani to ne traže..

hop avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Draga leeloo77 i ostale cure, da li mi možeš reći tko ti je davao uputnice za kks,jetrene probe,koagulogrm, šuk,kreatinin,urea,na.k,bilirubin,ekg,mišljene anesteziologa,urinokultura, i da li si baš sve te pretrage obavila

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •