Stranica 6 od 30 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 1452

Tema: POTPOMOGNUTA U ČEŠKOJ

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa
    Citiraj Cvjetic m prvotno napisa
    Tuzna i dir,
    super :D :D .
    Nek se E-ovi dobro ugnjezde, a BETA raste, raste i raste....

SRETNO
    Priključujem se dobrim željama :D
    I ja se pridruzujem cestitkama

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

lezala sam do danas posle podne. Nisam vise mogla, a koliko sam razumela, i ne treba samo lezati, pa sam danas otisla u setnju. Prijalo mi je. Sutra najzad idem kuci (letim, tako da putovanje ne bi trebalo da bude stresno).
    Sutra je 5. dan posle punkcije, a 3. dan posle dana kad je vrsen embriotransfer. Koliko sam shvatila, taj 5-6. dan posle punkcije tj. oplodnje, je otprilike vreme kada embrion treba da se ugnjezdi. Pa, gnezdo je spremno...
    Srecno tuzna, srecno svima!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dir mila zelim ti svu srecu svijeta i da postanes mama sve najbolje

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja nisam mogla ni trena vise izdrzat i rekla sam danici ako ikada napravimo tu bebu,nikad se vise necu vratiti u prag.
    nama je oko 14 h raden et,2 morule,rekao embriolog da se svih 9 razvilo do tog stadija,2 vracaju,7 zamrzavaju.

utrogestan i 2,5 mg prednison uzimam od punkcije,a sinoc smo krenuli odmah nakon sto sam odlezala 1 sat. sad me pece savjest da si nisam sta zafrknula time sto sam odmah krenula,ali cure,jani sekunda vise nisam mogla biti u onom hladnom pragu!

ne dizem tesko,ali mogu normalno a zivim? ne da mi se sad da lezim danima i samo se prevrcem sa lijevog boka na desni,mada ako moram....zato sam htjela misljenja trudnica nasih:smijem nastavit kuhati,setati, saginjai se normalno? necu usisavati,necu sad se totalno opustiti da ne pazim na tesko ,ali ne vidim razlog da se ne smijem maknuti.a, posto ja ne znma mnogo o tome, a ne bih da me kasnije pece savjest da sam nesto pogresno radila...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Bog Sretna,
    Ništa se ti ne sekiraj u vezi gore napisanog,što mi je rekao Mardešić,ako se ima primiti,primit će se jer su oni napravili najbolje što su znali.
    Također ti moraš malo pripaziti da ne dižeš ništa teško i da ne radiš neke teže radnje,ali vjeruj mi usisavanje ne spada u to.Ti i tvoj muž suzdržite se odnosa neko vrijeme.
    Puno pozdrava i javljaj što bude dalje(beta za jedno 16-17 dana)

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa
    ....ne dizem tesko,ali mogu normalno a zivim? ne da mi se sad da lezim danima i samo se prevrcem sa lijevog boka na desni,mada ako moram....zato sam htjela misljenja trudnica nasih:smijem nastavit kuhati,setati, saginjai se normalno? necu usisavati,necu sad se totalno opustiti da ne pazim na tesko ,ali ne vidim razlog da se ne smijem maknuti.a, posto ja ne znma mnogo o tome, a ne bih da me kasnije pece savjest da sam nesto pogresno radila...
    Usisavanje ipak spada u poslove koji se trudnicama ne preporučuju zbog specifičnih pokreta.
    Nemoj se umarati, kuhaj kratko, nosi samo lagane predmete, ne diži iznad glave nikakve terete i šetaj umjereno.... I bez seksa do bete (makar neki smatraju stručnjaci da nema potrebe za apstinencijom.... ali, opreza radi).

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

potpisujem ivu_lucu i dodala bih bez saginjanja takodje. Sta ti smeta da se toga pridrzavas ako znas sta je nagrada?
    Drzim ti fige (i ostalim cekalicama iz Praga) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se bebica ugnijezdi lijepo...

runi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Lagano saginjanje može, samo se treba dizati pokretom iz koljena, ako me razumijete

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

e, sad ste me tek zbunile.ja sam svasta citala i donekle se slazem sa legom,neke su mirovale,neke nisu...ja sam danas normalno nastavila zivot,bila kod mme na dorucku,evo me sad kuci i sad cu malo da prilegnem. nekako zaboravim sta smijem,a sta ne bih trebala,pa ako uradim nesto so kao ne bih trebala...pocne me pec savjest. kako da se ne saginjem? pa,svakodnevni zivot to zahtijeva...a,jjjjjjjjjooooojjjjj!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Samo malo replike na gornje postove,
    u priči i sa dr.Mardešić i sa dr.Aračić,bitno je malo usporiti ritam sa svakodnevnim aktivnostima,pogotovo za prvih 15-20 dana,ali poslije ne treba baš toliko paziti, ipak trudnoća nije bolest.Ja znam da je ovo malo specifičnija situacija što se tiče ivf-a i et u odnosu na prirodnu trudnoću ali nakon nekog vremena postane isto.
    Samo da napomenem,koliko je trudnica doznalo da su trudne tek nakon 2,3,4 mjeseca,a do tada radile sve i svašta.
    Bitno je samo dok se zametci pričvrste dobro malo usporiti,a to je onaj period sa vrha posta.
    Pozdrav svima i puno sreće

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Dok smo posle ET lezale onih sat vremena (neke na stomaku, neke na ledjima - ne znam na osnovu cega je to odredjivano) jedna lekarka nam je rekla da ne treba da dizemo tesko, da ne idemo u saunu, da se ne kupamo previse toplom vodom, da se uzdrzimo od odnosa jedno nedelju dana, da malo vise odmaramo, a inace sve normalno.

Sanja79 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Reci cu ti samo moj primjer- trudnoca manje vise uredna, medjutim ako se saginjem (tipa punim i praznim masinu za sudje) i naglo sjedam i ustajem - pocinje braonkasti iscjedak (sukrvica). Tako od prvog trimestra do danas. Cinjenica jeste da je embrion sada zasticen kod tebe, ali dok ne dodje do gnjezdjenja treba usporiti. Ja idem logikom- zasto da se kajem da sam mogla biti pazljivija... Nemas garancija ni ovako ni onako, ali poznajuci sebe ja bih si prebacivala da sam mogla, a da nisam htjela biti pazljivija. I dodala bih da se trudnoca ostvarena na ovaj nacin ne moze porediti s 'prirodno' ostvarenom trudnocom u cinjenici da si od prvog dana svjestan sta se dogadja u tvom tijelu i da mnoge zene i ne znaju da su imale biokemijske trudnoce, dok mi to mozemo znati. Moje su se navike promijenile u trudnoci i to mi ne pada tesko jer je sam upravo to htjela.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

supecure.tako i ja radim. pokusavam ne raditi teske stvari.pokusavam da uvijek imam na umu da treba dati sve od sebe,pa ako bog da,da.

juce ja pricam sa jednom frendicom koja je bila na ivf-u i veli ona meni smijem li dizati ruke oznad glave da uzmeme nesto iz viseceg u kuhinji? ja ostala sva :? ,pa zar je to tezak posao?

inace,svima vama ,mojim drugaricama,

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pozdrav iz hotela Michael. Kod nas do sada sve po planu, transfer u utorak. Svim curama koje su u postupku najljepse zelje. I mi jedva cekamo kuci, tu smo od cetvrtka.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sretno,

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Okarina Sretno i da uspijete zelim vam od

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Okarina prvotno napisa
    Pozdrav iz hotela Michael. Kod nas do sada sve po planu, transfer u utorak. Svim curama koje su u postupku najljepse zelje. I mi jedva cekamo kuci, tu smo od cetvrtka.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Srecno danas, draga Okarina!

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

supecure.tako i ja radim. pokusavam ne raditi teske stvari.pokusavam da uvijek imam na umu da treba dati sve od sebe,pa ako bog da,da.

juce ja pricam sa jednom frendicom koja je bila na ivf-u i veli ona meni smijem li dizati ruke oznad glave da uzmeme nesto iz viseceg u kuhinji? ja ostala sva :? ,pa zar je to tezak posao?

inace,svima vama ,mojim drugaricama,
    Drage sve,
    budite pažljive i nepretjerujte. Slažem se s LEGO da turudnoća nije bolest ali i s Sanjom 79 da ipak ima razlike kad si prošao IVF. Ja sam izbjegavala raditi teške stvari ali neke od njih bi mi se jednostavno "zalomile"... uopće nisi svjestan da je nešto too much... pogotovo kako dani prolaze i što si bliži vađenju bete....
    U mom slučaju, nisam prokrvalila, ali beta je bila negativna
    Stoga, dajte najbolje od sebe, nek se m-ovi maksimalno iskažu. SRETNO

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Okarına sretnoo!!!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj fatamorgana prvotno napisa
    Okarına sretnoo!!!
    i

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala svima na lijepim zeljama.
    Danas bio transfer 2 odlicna embrija, kako kaze Danica. ':D'
    Kartu za avion smo rezervirali za cetvrtak, za sutra nije bilo mjesta, tako da smo tu jos dva dana. Pozdrav svima!

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno POZDRAVV

Drage mojee veliki pozz

Ja sam nova ovdje ali ste mi svi uveliko pomogli , međutim imam još par pitanja ukoliko netko zna bila bi mu zahvalna

Mi smo kontaktirali Danicu i rekla nam je javiti termin (u prvom mjesecu )za konsultacije . Odlučili smo se za oplodnju donorom i rekla nam je da nema puno čekanja i da dođe oko 2000 EUR . Zanima me otprilike koliko dođu lijekovi i gdje se oni nabavljaju , te pojedinosti oko pripreme kojem doktoru ići konkretno u Mostaru ?????

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Re: POZDRAVV

Citiraj ena dm prvotno napisa
    Drage mojee veliki pozz

Ja sam nova ovdje ali ste mi svi uveliko pomogli , međutim imam još par pitanja ukoliko netko zna bila bi mu zahvalna

Mi smo kontaktirali Danicu i rekla nam je javiti termin (u prvom mjesecu )za konsultacije . Odlučili smo se za oplodnju donorom i rekla nam je da nema puno čekanja i da dođe oko 2000 EUR . Zanima me otprilike koliko dođu lijekovi i gdje se oni nabavljaju , te pojedinosti oko pripreme kojem doktoru ići konkretno u Mostaru ?????
    Pozdrav,ljekovi za cijeli postupak ako radiš punkciju dođu oko 4.000-4.500 kuna,to ti je za cijeli protokol stimulacije.
    Moj ti je savjet da ideš na to odnosno ivf jer ti je mogućnost da ostaneš trudna neusporedivo veća nego samo osjemenjivanje.
    Puno sreće okarini i ostaloj ekipi poviše,ja sam danas bila na uvz i bebač je velik 3,14 cm

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Hvala punoo

Sretnooo svimaa

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

LEGO :D za najljepša 3,14 cm

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Potpis &

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga LEGO,

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga LEGO,

Da li ima razlike u cijeni ljekova za stimulaciju u CZ i RH?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

LEGO za najljepša 3,14 cm

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

LEGO, :D

cure,osjeca li iko ista? ja nikakvih simptoma,,niti bola,niti probadanja...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga Tužna, mislim da je prerano za simptome. Iz dosadašnjeg iskustva, bilo je postupaka u kojima sam imala sve simptome trudnoće, bilo ih je bez ikakvih simpoma, svi su negativno završavali. Bilo bi dobro da uspijemo ne osluškivati tijelo, ali mi je ipak lakše kad nešto osjećam, bol, probadanje, bilo što. Meni je tek 3. dpt.

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,da,pogresno sam se izrazila.slaze, se da je rano za simptome,nego mislila sam na probadanja,peckanje jajnika....pitala sam zato sto ja ne osjecam nista,cak nema osjecaja a trebam dobiti.bila sam ubijadena da ce tijelo nekako reagirati na silne hormone i punkciju.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sto se propratnih pojava tice: ET mi je radjen u proslu sredu. Osecala sam prvo par dana posle ET manje bolove u donjem stomau, a posle probadanje u jajnicima. Posle je to proslo. Sad imam neki osecaj nadutosti/napetosti. To je sigurno reakcija organizma na silne hormone kojima je bombardovan. Kod prosla 2 neuspela pokusaja IVF nisam imala nikakve simptome (tad mi je bio propisan dugi protokol,a sada kratki - mozda je to razlog, a mozda i to sto sam sad starija). Za 7 dana kontrolisem betu. Jedva se uzdrzavam da to sad vec ne uradim!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav i hvala svima,
    što se tiče simptoma gore navedenih,meni je također napuhan stomak kako je rekla doktorica to su povećani jajnici koji su bili isforsirani za vrijeme stimulacije.Jajnici mjesečno proizvedu jednu,dvije js a u slučaju stimulacije 10,15,20 i više js,praktički su na stereoidima.Reklaje dok.da će to brzo proći,nakon jedno 10-12 tjedana.
    U vezi probadanja,to mi se dogodilo nekoliko puta ali sve slabije što ide dalje.Nemojte zaboraviti da također uzimamo dalje i utrogestane ili sl.
    i svima!!!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

...i skoro sam zaboravila,Sretna javi betu za nekoliko dana

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

cure,evo mene
    vrag ne da mira, i ja ans vadila betu. negativna je,
    u laboratoriju su mi rekli da se od 1 do 10 smatra trudnocom,a kod mene je 0,,993 U/I.
    evo sad stigla kuci i vjerojatno od sekirancije,cak sam i prokrvarila.jos to nije prava menstruacija,ali ima blago roskasto na toalet papiru.

nista,idemo dalje...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tužna, Dir kada trebate raditi betu?
    Informacije tu na forumu su mi puno pomogle po pitanju smještaja u Pragu, pa možda nekome pomognu i moje. Bili smo u hotelu Michael i mislim da je puno bolja varijanta od hotela u Pronatalu što se tiće i cijene i komoda. Nije puno udaljen od klinike, može se ići i pješke, a ako ste s autom još bolje. Mi smo bukirali preko interneta i cijena je bila tada 33 eura ( u Pronatalu 70). Hotel je nov, sobe su komodne, restoran ok. Stanica za javni prijevoz nije daleko od hotela, imate direktne linije tramvaja do centra grada. Ako niste s autom možete se javiti taksistu Simi (čovjek s našeg govornog područja), koji će vas odvesti gdje želite, možete ga zvati za bilo koju uslugu. S obzirom da nismo bili s autom, došao je po nas poslije transfera da nas prebaci do hotela. U klinici veliki dio posla za nas radi Danica, bude i na punkcijama i na transferima. Toliko od mene.
    Svim čekalicama bete želim da budu ogromne, a onima koji su u postupcima i koji ih tek čekaju da bude sve ok.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Tužna, žao mi je, tek sam sada vidila tvoj post.
    Možda je ipak rano za betu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cure,evo mene
    vrag ne da mira, i ja ans vadila betu. negativna je,
    u laboratoriju su mi rekli da se od 1 do 10 smatra trudnocom,a kod mene je 0,,993 U/I.
    evo sad stigla kuci i vjerojatno od sekirancije,cak sam i prokrvarila.jos to nije prava menstruacija,ali ima blago roskasto na toalet papiru.

nista,idemo dalje...

mislim da si rano vadila vetu, a tvoja beta je preblizu vrijednosti 1, a rekli su ti da je od 1-10 U/I trudnoća.

~~~~ da je ipak trudnoća, pokušaj se smiriti i ponovi nalaz za 4 dana. Blago krvarenje je možda ugnježđivanje mrvice

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ma,svakako sam vec evo pomalo i procurila.
    ajde,nadamo se boljem iduci put

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Pozdrav Sretnoj,

beta se vadi nakon nekih 16-17 dana,tako da nemoj baš previše misliti da nema ništa od trudnoće,a ako i nema ima zametaka još u pronatalu.Bolje bi bilo da uspije od prve,ali ne sekiraj se i ako ne bude.Za eventualni drugi put,nema praktično čekanja samo transfer i doma.Samo ne znam dali treba piti neke ljekove prije transfera.Samo hrabro,bitno je da je postupak u tijeku tako da nema više nepoznanica koje su te prije izjedale,

Velika svima

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lego,vec sam i dobila i isplakala se...
    nego,kako ide to sa smrzlicima? moram li sad cekati par mjeseci ili?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Draga Tuzna, probaj da se ne sekiras previse. Ako sam dobro razumela, tebi je ovo bio prvi pokusaj. Imas vremena za jos puno pokusaja. Tek ti je 26 godina. Glavu gore. Cekaju te smrzlici. Pitaj u Pronatalu svog lekara ili Danicu koliko vremena treba da prodje do ubacivanja smrzlica i da li je potrebna neka priprema.

Sto se smestaja tice, ja sam bila u Pronatalu (70 EUR ako je u sobi dvoje, a 50 EUR, ako je jedna osoba, a ostaje duze od 2 noci) i to mi je bilo zgodno jer sam nakon punkcije bila sama i bez kola, a i ET mi je radjen ranije nego sto je prvobitno bilo planirano, tako da sam bila odmah tu. Nisam znala za taj hotel Michael i taksistu Simu, ali ako bude trebalo za sledeci put... Mada se jos uvek nadam da nece biti potreba za sledeci put. Betu kontrolisem 18.12. Mogla bih verovatno i sada vec kada bih vadila betu da saznam da li je uspelo ili ne, ali se plasim da ce rezultat biti negativan, pa se jos koji dan nadam i "palim".

Okarina, kad su tebi rekli da vadis betu?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni su rekli 27.12, to mi je 19. dpt, pa ću ja sigurno napraviti test ranije.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Okarina, pretpostavljam da "dpt" znaci "dan posle transfera". Meni je punkcija radjena 30.11., transfer je radjen 02.12., tako da ce 18.12. biti 16. dan posle transfera, a oko 18.12. bi mi bilo i vreme za menstruaciju.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Tužna , poslala sam ti pp.
    Pozdrav svima gore i mislite prvenstveno na svoje zdravlje,mislim psihičko,jer ipak ste sve najbitnije same sebi i vašim muževima.
    Cijeli život je borba i neizvjesnost,samo hrabro

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

lego,tvoje pp meni nikako ne prolaze. :?
    nista,cure,isplakala se i vec razmisljam o fet-u, dok jos za to imamo para....

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ne znam u čemu je problem,ako se čuješ sa Danicom javi što ti je rekla i misli na sebe,bti će sve ok.,ne govorim to samo reda radi

Stranica 6 od 30 PrviPrvi ... 4567816 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •