Mia, ~~~~~!
MOLIM VAS DA NAPIŠETE MAIL MINISTRU I ISKAŽETE SVOJE NEZADOVOLJSTVO NOVIM ZAKONOM.
http://forum.roda.hr/threads/54242-q...ne-samo-oni%29
ispada da na kraju kukamo svaka na svom pdf-u a nitko nista konkretno ne uradi. nije ni cudo sto milinovic smatra da je zanemariv broj nas koji se borimo sa neplodnoscu...
ciao curke moje....evo mi se vratili iz Praga....Ovako: Punkcija prošla bezbolno,ispuntirano 10 folikula, samo 3 dobivene jajne stanice,i od toga se 2 oplodile...koje su mi vraćene na transferu.... doktor Mardešič mi je bio na punkciji,a na tranferu neki dr doktor i doktorica ,ili šta je već.....Test su mi napisali da napravim 18 dana od transfera,nekeko mi se to čini dugo...ali dobro,bit će kako su rekli.....danas mi je peti dan tek....nemam nikakav filing....kakve ste imale simptome...ili niste imale nikakve i kada? joj držite mi fige.....![]()
Bok, evo mene opet!
Imam jedno pitanje pa bih voljela da mi netko odgovori ako zna. Naime, mi se spremamo u PFC u svibnju i htjeli bismo unaprijed jeftinije uzeti hotel jer je svibnju strahovito skupo, pa me interesira da li je netko rezervirao hotele preko booking.com ili sličnih portala, da li je to sigurno i kako se to plaća. Navodno se plati samo prvi dan ako se ne odjavi na vrijeme, ali ipak, sama pomisao na davanje broja kartice preko maila mi se ne čini baš...
Da li je tko imao kakva iskustva, molim javljajte se...
I da, da li netko zna kakav provjereni hotel osim Michalea, Belvederea ili sl. Za ne povjerovati je da je prije mjesec dana cijena recimo bila 44 eura, a sada je ista soba 127 eura u drugom terminu!?
zvjezdice......sretno i veliku betu vam želim
Rina...meni su se frendovi vratili nedavno iz Praga,kazu da su prvu noc spavali po 70e kod klinike a onda preko bookinga nasli neki fuuul jeftiniji. i mi smo gore u PFC u svibnju i isto ne znamo sto bi s hotelom,gledala sam preko te net stranice i isto kao i ti nekako ne voli davat br neke kartice po netu.nemam pojma sto nam je cinit.
Posljednje uređivanje od little ivy : 26.03.2010. at 19:50
Rina, little ivy što se tiče hotela meni se čini da je booking.com jako dobra stranica. Ja sam jučer rezervirala hotel za nas dvoje 10 dana i sister će iz Londona doći na tri-četiri dana i sve skupa je 480 eura.
http://www.booking.com/hotel/cz/juno...FQwEZgodAyUYMQ
nije baš susjedstvo Pronatala, ali mi smo autom, imamo GPS, a meni Prag nije kompiciran za vožnju![]()
Inače sam nekoliko puta rezervisala i (otkazivala) preko booking.com. Mislima da je stranica poznata i sigurna, ali obrati pažnju jer načelno većinu hotela možeš otkazati dan prije i da ti ne naplaćuju NIŠTA, ako dan prije otkažeš ili se ne pojaviš onda ti naplaćuju jedan dan. Ali imaš nekih hotela koji su već ponuđeni kao fixed dates (znači plaćaš odmah! ali mislim da je to onda za nijansu jeftinije)
Inače moja sestra radi na poslu gdje stalno zakazuje, otkazuje, traži svuda po Europi smještaj za konsultante svoje firme i uglavnom koristi booking.com kao najpovoljniji. Ona mi je naglasila da ipak prije nego što bookira provjeri terms and conditions (to je link onako pri dnu ka otvoriš stranicu hotela).
kad smo išli u pronatal rezervirali smo spavanje u njihovoj klinici i to bez ikakvog plaćanja unaprijed ili ostavljanja br kartice.Platili smo sve na odlasku.
Sada se spremamo u PFC i već smo gledali hotele u blizini te klinike. Problem sa cijenama je taj da sad njima počinje full sezona i cijene su daleko više nego prije uskrsa,i takve će ,koliko sam ja gledala biti do daljnjeg (zime).
Netko je od vas napisao da bi sad rezervirali jer je sad jeftinije al mislim da ti je svejedno jer ćeš opet platiti cijenu koja je važeća tada kada dolaziš bez obzira kad bukiraš.
Talia 7, leeloo77 i little ivy, hvala na informacijama, mislim da ćemo večeras ja i MM rezervirati nešto za okvirni datum.... Pa kud puklo...
mislim, skoro sam sigurna ustvari, da je cijena koju bukiraš na booking.com, ista ona koju plaćaš kad odlaziš, ukoliko ne koristiš mini bar pretjerano![]()
Ej, ako je netko kupovao Menopur i štopericu u Pragu, možete pliz staviti cijenu, da kupim tamo nekoliko ampula koje će mi možda trebati za dan-dva. Koliko sam shvatila pored Pronatala ima ljekarna?
talia, čini mi se da je na ovim stranicam negdje gđa Mirna napisala cijene, negdje po sredini, 8., 9. strana, al nisam ziher.
ja sam kupovala.cini mi se da je jedan oko 25 e?
tako nekako...mislim....ili sam nesto pobrkala...
tuzna, i meni ostalo u glavi da je toliko, u ZG je 20 eura,
cure, pišite ministru (ko već nije): http://forum.roda.hr/threads/54242-quot-Svi-oni-koji-idu-vani-nek-se-jave-ministru-quot-(ne-samo-oni, bez obzira da li ste pogođeni zakonom ili iz drugih razloga idete (idemo) u Češku, važan je svaki mail ne-podrške.
Posljednje uređivanje od mare41 : 29.03.2010. at 08:05
Bok curke....jel neka zna kako se dugo čeka za odlazak u Prag i jeli se sve ugovori preko telefona ili je potrebno otiči na konzultacije.Jel netko od vas to skoro prolazio...Ja nemam dovoljno jajnih stanica i izgleda da mi je to jedini put....Jel tko zna što za savjet....HVALA VAM!
Draga venera,u Pragu su dvije klinike u kojima se govori naš jezik,ima i drugih u cijeloj Češkoj sigurno dobrih klinika ali ove dvije su nekako svima nama na listi. Što zbog jezika,što zbog odličnog rada.Još nisam krenula gore,dogovaramo za peti mjesec.
Najbolje bi vam bilo poslati e-mail na kliniku objasniti svoju situaciju i vidjet što će vam predložiti. Ako dobro znate što hoćete nisu vam potrebne konzultacije.
Klinika Pronatal: pronatal@mabox.vol.cz to je doktorov direk mail,brzo odgovara.
Klinika Prague Fertility Center: mirna.turcinovic@gmail.com to je mail gospodje Mirne zadužene za komunikaciju preko koje sve mozes sredit(ona prosljedi mail doktorici i isto odgovara u dan-dva)
Koliko se čeka? U Pronatalu mozda sada malo duze a PFC je nova pa kazu da nema čekanja.
Piši im odmah,pa vidi što tko nudi.
I sretno do neba![]()
Little Ivy ta mail adresa je neispravna (mea culpa, jer sam istu upravo ja tako napisala)
Ispravno je : pronatal@mbox.vol.cz
Venera3 ako možeš odvoji malo vremena pa pregledaj cijelu ovu temu od početka.
A onda možeš poslati upit mailom kad se odlučiš u koju kliniku (a možeš i poslati u više njih - kako želiš). Za Pronatal je potrebno odvojiti više vremena i novca, a u PFCu ćeš sigurno prije doći na red (a i jeftiniji su).
Ja sam iščitavajući mnogo toga skužila i saznala te sam i lakše kontaktirala s klinikom.
Želim ti sreće![]()
Little Ivy pises da se odgovor dobije za dan dva,ja sam poslala u Pronatal na sve moguce adrese,cak i tu direktno i to na hrv. i eng. pa nema odgovora,jos uvjek.A gosp. Mirna se javila odmah da ce ubrzo poslati odgovor,isto nema nista. A ne preostaje nista nego cekati.Pricekati cu jos poslje Uskrsa pa cemo vidjeti sto dalje! Nije mi zurba,ali gorim od zelje da vidim kako razmisljaju koji su im prijedlozi,sto bih trebala i tako dalje.
e,pazi sada...doktor u Pronatalu ti je meni bio odgovorio odmah....a Danica...nakon puna 22 dana! Naravno u međuvremenu sam se čula s Mirnom i dogovorila s njom da idem kod njih.
Meni su rekli ovi moji frendovi da su ih zvali na telefon pa probaj i tu opciju.I za jedne i druge. Mirna mi je danas javila da ce mi javit tocan dan kad se dogovori s urologom,pa vidit cu koliko ce im trebat. Napisi uostalom ponovo mail Mirni da jos cekas odgovor i c/p stari mail pa ces vidit.
Ma s tim klinikama treba imat tonu strpljenja a istina da njega imamo svi najmanje kad nam je pun kufer svega....Zovi na tell i vidi gdje je zapelo![]()
amaria, little ivy je mislila da PFC odgovara za dan, dva, a vidim da ti je Mirna odgovorila, al vjerojatno ceka da joj doktorica da termin za konzultacije, koiko je prošlo od njenog odgovora? A pronatal je poznat po spoprom odgovaranju.
znate kako? ovaj mbox.vol.cz je mail na koji odgovara dr. medutim,on zna mail proslijediti danici,a danica je puz!
primijetila sam da odmah odgovori ako su stvari vezane za postupak,ako primas injekcije ,pa imas pitanje...a,ako pitas cijene,ako si pocetnik,pa trazis prve info..ona to preskoci,p anekad,za 20 dana ima vremena,pa sjedne i odgovori.neke mailove zaboravi,pa nikad ne odgovori.meni na jedan nikad nije odgovarala.
dr odgovori isti dan,ili za dan -dva
amaria, ako si zaineresirana za Pronatal, molim te javi mi se na pp do navečer (ako se niste u međuvremenu odlučili za PFC).
Posljednje uređivanje od mare41 : 30.03.2010. at 15:12
Meni je jako teško kada vidim da se toliko patite, a uz to ih još masno plaćate. Dajte žene, vidite ima i drugih klinika osim Pronatala.
Dr Mardesic je bio odsutan do 29.03, to znam zbog prepiske sa njim. Pozdrav za sve
cao devojke.
ja jos malo pa krecem za pronatal.
11tog uvece cu biti tamo.
treba dapreguram jos dan dva da vestica zakasni (valjda ce posto uzimam utrogestan) pa da onda moj termin bude ok tj da stignem pre ovulacije.
nadam se da ce dr isplanirati postupak vec narednog meseca.
vidim da tad necu biti jedina u pragu....![]()
idemooooo, juris u pobeduuuu....![]()
Hvala ti draga moja na ovim informacijama,a što da ti velim probat ću poslati već danas mail ne znam što napisati jel treba biti opširan ili.....ma sva sam jadna.
Nažalost ovdje su mi rekli da mogu zbog nedostatka jajnih stanica ići u Prag i probati s doniranim.A šta da ti velim godina se nabralo,i ja bih rado probala i to mada ne znam hoće li i to uroditi plodom a i financije nas pritišću. Što ti veliš na sve to....možda sam dosdna ali valjda shvaćaš.Ti znači ideš ako Bog da .....Kakav je kod tebe bio problem?
Draga Gričanka hvala ti na informacijama.A što da ti velim još tapkam u mraku i ne znam što i kako.....Što ima kod tebe,malo sam prelistala pa ti ideš uskoro ako Bog da u svibnju zar ne? Što je kod tebe isto donacija jajne stanice ili nešto drugo.Oprosti ako previš pitam...ali nije zlonamjerno!
Mia draga sad sam listala malo postove i cestitam ti od srca i nadam se da si dobro i ti i bebica.
Ja isto imam nedostatak jajnih stanica i jedino mi preostaje donacijom jajne stanice.Molim te reci mi kakva su tvoja iskustva jel imam ja izgleda uci u sve to jer sam malo starija.
Tebi i tvom djetešcetu želim sve najbolje!
bebicE) i ja smo ok. u horizontali ali idemo dalje.
ne znam sto znaci da si starija ali ti mogu reci da je puno toga i u glavi (ah kako sam sada mudra) i da dok ima nade sanse uvijek postoje!
meni je u ovoj pripremi jedna dr. rekla da odustanem 3 dana prije ET, da nema sanse pa sam za zadnji uzv lijepo promijenila dr. i rezultat je tu!!!
procitaj detaljno ove postove koji se odnose na prag, naci ces sve potrebne informacije.
sretno1
Hvala draga Mia.......ma daj pa dvojčeke čekaš pa baš si sretnica----sretno vam....a citam sve što mi stigne pod ruku i nisam baš od onih koje su izgubile duh mladosti ako si to mislila,samo sam ti realno htjela reći da imam godinica pa onda mislim da sam možda izuzetak!
Sretno vam draga moja!
Pa za ne povjerovati!!!! Ne sjećam se kada mi je M zadnji put kasnila, inače mogu i sat po njoj naviti 29 DC u 2,00 sata! Sve sam dogovorila u Pragu, krenula sa Superfactom i sada kasni... Uzela godišnji, nešto slobodnih dana, isplanirala bolovanje i Prag i onda ovo!!!
Točno, i sve je već pripremljeno i isplanirano, a sredina svibnja je naša! A što se tvog tapkanja u mraku tiče...što da ti rečem? Vidim da već naveliko listaš i istražuješ, možda da kreneš sa slanjem mailova u klinike, za početak? A za vrijeme dok čekaš na odgovore, rasvijetlit ćeš i dodatne mistifikacije... odluka je samo tvoja i TM! Vrijeme je u našem godinicama dragocjena stavka, pa nemoj duugooo tapkati...
Anđele, ufff,... probaj pitati dr-a ( u Pragu)... ~~~~~~~~~~~~da se ipak nekako sve posloži
Pozzz svima, a posebno La trudnicama ~~~~~~~~~~~~![]()
Cure imam samo jedno pitanje.Danas sam dobila mail od Danice,da ce me staviti na listu cekanja koja je od 3-4 mj.ali da jos neka konkretne termine,pa mi nije sad jasan taj princip narucivanja.Dali se mora dogovoriti sa doktorima ili sto? Dali neka od vas zna kako to ide.Jer znam kad sam se dogovorala za Bec odmah nakon sto sam skupila nalaze sam dobila termin? eto pa me samo zanima.Sretno svim curama i onima koje su uspjele.Pusa svima.
Draga amaria po mom mišljenju kod njih ti je sad gužva i zato se toliko čeka. Mi kad smo išli nije bilo nikakvog čekanja jedino šta sam čekala bila je moja menga a i dr.Lazarovska je tamo još radila pa imam filing da je sve išlo brže.A što se tiče Danice ona mi je super i u mom slučaju nikad nije bilo problema s njom možda i zato što se nisam ustručavala zvati je i desetak puta i stvarno sve pohvale svima u Pronatalu.
samo da vas povirim...
anđele....smireno i sretno
amaria23...nisam sigurna,a da probas sa Praf Fertility centrom i dr. Lazarovskom? kazu cure da tamo nema čekanja....
sretno svima,vidim da smo u svibnju mnogi u pohodu na Prag....neka bude što više praških trudnica
i pozdrav i sretno i našim trudnicama
Posljednje uređivanje od little ivy : 03.04.2010. at 13:09
Samo da vam se javim da cekam punkciju u ponedjeljak u Pronatalu... napisat cu veliki izvjestaj cim dodjem kuci jer mi je jaaaaaaaaakoooooo spor wi fi na kompu. Veceras u 9 Pregnyl pa iako sam tri puta pitala doktora ide subkutano???? iako na kutiji pise intramuskularno!!!!
Znaci u trbuh pod 45 stupnjeva isto kao menopur..
hvala ekipice moja draga
Sretno talia sve pisi,sve nas zanima.Pusa i sretno.
sretno talia!
andjele i tebi, ma nek to kasnjenje bude najveci bedak a nek sve drugo prodje odlicno i uspesno!
eto mene za tacno nedelju dana kod dr mardesica!
pozdravcici svima!
samo da vam se kratko javim iz nekog Costa Caffea.... sad totalno kužim sve cure koje "mrze" Prag. Meni je ovaj grad bio jedna od najdražih točaka na karti Europe, a sad ;( uuuuuuuuuuuuuuu ne mogu više i jedva čekam kad ćemo kući. Jučer je bila punkcija i imamo 6 odličnih JS; sad čekam 14 h da mi Danica javi kako napreduju u labu i tako sam napeta i tako se ludo osjećam čekajući sve te rezultate, da prvi put u životu razumijem one koji odustaju od IVF-a.
Valjda će sve biti ok?!
Osim što ne mogu u hotelu stalno biti na netu, u kontaktu s mojima, na Rodi, nego ovako malo kad cunjamo po gradu samo skoknem na čas, a tako mi treba potpora i informacije. Sad mi je u glavi daj Prednison koji se pije odmah nakon punkcije???? Imam jaaaaaaaakoooooooo loše iskustvo s koritikosteroidima, a onda opet tako mala doza (2,5 mg dnevno) ne bi trebala radi problem vjerujem.
talia skroz te razumem! a meni ovaj mm jos kaze da budem u pragu mesec dana od prvog dana pa do testa da bi se distancirala od svih komunikacija i time "skrenula" misli sa postupka! ma to je jos gore-onda cu biti skroz skoncentrisana samo na to! uh!
al moramo izdrzati!
idi obilazi zamkove! skreni misli!
pitanjce za kortikosteroide: ja ih nisam nikad koristila, a zelela sam, jer mislim da mi je to potrebno da olaksa implantaciju-da li oni to svima prepisuju ili bar vrlo cesto? da li mogu sama da trazim?
nena3beba pojma nemam da li je to praksa kod svih pacijentica.... pretpostavljam da jeste. Pricat cu sa doktorom pa stavim na forum sto mi kaze.
Inace od nekih desetak folikula bilo je 5-6 dobrih stanica, a oplodile su se tri... hmmm malo sam razocarana i tuzna bila danas kad mi je Danica javila, ali dobro i jedan embrij je dovoljan da bude moja beba....
talia7 sretno...ja se vratila prije malo više od 2 tjedna,jedva smo čekali da dođemo doma,jel je to sve čekanje za izludit....stalno si u nekakvom grču.,kako će sve proći,prvo punkcija,zatim u labaratoriju,pa transfer....pokušavaš bit smiren,ali jednostavno nemožeš.....Ja sam dobila prednison,pijem ga ujutro po pola tablete,i utrogestan vaginalete....napuhana sam od njih strava,izgledam ko da sam u 6 mj trudnoće....) za 2 dana vadim betu,nervoza je opet prisutna,to čekanje je valjda najteže.....držite fige.....puseeeee
talia7 i zvijezdica2, držim fige, cure, ~~~~~~za sretan završetak!
talia7 i zvijezdica2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~
drzim fige do neba!
Zvijezdice2 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za visoku betu
Talia7 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno![]()
mi idemo idući vikend u Prag pa me zanima smještaj ko ima za preporučiti,idemo u novu kliniku,ne znam koliko je to udaljeno od pronatala
dobar pretraživač hotela je www.booking.com, vidi se i što je već rezervirano, sad su njima već pomalo gužve u hotelima.
talia7, SRETNO! Ta napetost i iscekivaje je nesto najgore. I ja sam pila kortikosteroide u zadnja dva postupka, nisam imala negativnih posljedica, ali vjerujem da je to dosta individualno. Vibram za tri mrvice!!!