cure, na www.beta.hr se mogu lijekovi dobiti povoljnije, sad više neće biti povrata poreza na lijekove pa se neće isplatiti kupovati ih u ljekarnama.
cure, na www.beta.hr se mogu lijekovi dobiti povoljnije, sad više neće biti povrata poreza na lijekove pa se neće isplatiti kupovati ih u ljekarnama.
Krajem marta u Srbiji: Menopur 1930 din, Merional 1429 din.
fostimon 1313,00 din
znaci oko 19e, 15 e i 13 e
Izgleda su iste cijene, i kod nas i kod vas i u Češkoj.
joj lupala bi glavom u zid!!! zašto prije niste spomenule beta.hr.....![]()
![]()
Hvala Leeloo!!! Evo stavila sam i stranicu s cijenama lijekova, jako bih rado da se tu skupe svi podaci koji mogu bit korisni - uključujući i cijene puta sto ste pisale prije
kad bi to jedna dobra dusica skupila i poslala mi na pino111@gmail.com, bila bih vam jako jako zahvalna!
ili ko zna šta drugo, al prošla baba s kolačima
, sad svima preporučujem da nabave povoljnije
Bog cure,imam jedno pitanjce! Jos uvjek cekam da mi dr potvrdi kad dolazim tocno gore na prve konzultacije.I sad neman novaca da odmah uzmem i ljekove,gdje ste vi ljekove nabavljale,dali u pragu kod nje,ili ste u Hrv.Jer sam mislila mozda poci u Cito po ljekove,ili u neku ljekarnu sto ja znam! Jer ne ide mi se uPrag samo po ljekove pred postupak.Jer kad sam bila na proslom postupku uzimala sam Puregon i to sam uzela u klinici.Jos uvjek neman pojma sto ce mi dati,ali samo da pitam okvirno,nista drugo.Hvala unaprijed.Pusaaaaaa svima
ja nisam ništa od lijekova uzimala u Pragu jer tamo smo tako i onako dolazili tek večer pred punkciju odnosno inseminaciju. Tamo smo jedino kupili lijekove potrebne nakon transfera za koje smo tamo i dobili recept. (naravno plaćaš sama).ovaj put ću jedino utrogestane uzeti iz zg da ih tamo bezveze ne kupujem.
Nisam prerano napravila jer se beta može izvaditi 10 dan nakon transfera blastocista s tim da se dan transfera računa kao nulti dan. Ponovila sam i 12 DNT i u biti je sve ispod 5 negativno. Ne kužim zašto mi iz Praga kažu da napravim test tek u petak. To će biti 16 DNT. U biti mi je tlaka uzimati lijekove, a znam da nisam trudna.
mi razmatramo opciju da iznajmimo stan u pragu na mesec dana jer je jefgtinije nego hotel 10-15 dana koliko cemo biti tamo. od 7dc do dan posle blastocita.
rekose nam oko 300-350 e stan za ceo 5ti mesec u tom delu grada.
marti jos nista nije gotovo, ne gubi nadu
drage moje pražanke evo da vam se i ja konačno javim sa nekim informacijama,ja sam pisala danici u pronatal mail za konzultacije za za postupak ivf+donirana sperma ali mi je ona odgovorila da trebamo čekati 4mj za termin pa sam čitajući vaša iskustva ipak odlučila da ne idemo na konzultacije već da se o svemu dogovorimo putem maila tj.da ipak i uštedimo dodatno novac jer kao što čitam i svaka je kn dragocjena.Ona mi je rekla da netrebamo dolaziti na konzultacije nego da se dogovorimo sve putem maila i da mi moj ginekolog može odrediti stimulaciju a nalazi koje ću trebati donijeti sa sobom da ne budu stari više od 3 mj a ona će javiti koje nalaze će oni tražiti.Naravno ja sam već neke pretrage napravila koje sam pročitala od Vas da će mi trebati.svi su ok samo me malo buni nalaz od progesterona 21dc je 31.7 pa neznam dali je to niska razina za taj period u kojem sam radila,u svakom slučaju mi bi smo išli u postupak u kolovozu pa ću vjerovatno raditi sve ispočetka da ne budu stari nalazi.Pošto mi je to prvi put da idemo uopće u postupak malo me je moram priznati strah oću li dobro reagirati na stimulaciju koju će mi gin dati,ali nadam se da će sve biti ok,kad čitam Vaša iskustva to mi daje dodatnu snagu da to sve prođem.Drago mi je što postoji ova tema i što možemo ovdje svaka od nas pisati svoja iskustva kako bi pomogle jedna drugoj,najviše me vesele naše trudnice i nadam se da će nas i biti sve više i više.
opa srecno!
kad planiras da udjes u postupak tacno?
za progesteron : imas li jedinice napisane i referentne vrednosti? ali ne brini, cak i da je mali, to se najlakse resava, ionako svi dobiju utrogestan da koriste posle vto!
Mi idemo na konzultacije u prag 14.5. u PFC. presretna,sto da kazem...
hvala nena3beb,ako bi mi men došao na vrijeme znači da ga dobijem 29.07(na moj rođ ha ha)vjerovatno bi tad počela sa ljekovima i onda oko 10-15.08 bi bili tamo,jel tako ovo mi je prvi put pa neznam točno kako to ide ?Može li mi neka od Vas to bolje objasniti
amaria 23 znači ideš na konzultacije u PFC pa to je super.....ja ću isto u PFC samo smo dogovorili bez konzultacija da izbjegnemo troškove još ne znam kad točno idem u postupak. Baš fino onda ćeš nam donijeti informacija.....Hoće li tebe isto voditi i pripremati tvpj gin.ovdje za postupak tamo?
amaria 23 srecno!
pa bicemo u isto vreme tamo'samo meni tu negde et!
opa, a sto toliko odlazes? pa ako se konsultacije zakazuju na 3 meseca , ne znaci valjda to i za ulazak u proces!?
evo ja uletela brzo
amaria 23 srecno!
pa bicemo u isto vreme tamo'samo meni tu negde et!
opa, a sto toliko odlazes? pa ako se konsultacije zakazuju na 3 meseca , ne znaci valjda to i za ulazak u proces!?
evo ja uletela brzo
danica mi je rekla da na postupak nemoramo čekati da imaju dovoljne količine u banci i da možemo već sljedeći mjesec u postupak ali kako mi mm nemože dobiti godišnji sad već tek u 8 mjesecu,zato idemo tad.Eto kad sam već ovoliko čekala prvo da skupimo novac.....proletit će i ovo vrime brzo.a di ti neno ideš na postupak
Evo,devojke i ja da se javim , slucajno sam naletela na ovaj forum i jako su mi pomogle sve vase informacije. Ukratko ja sam kandidat za donaciju i odlucila sam se za PFC.zakazazala sam konsultacije za 10.05. a na samu donaciju se ceka oko dva meseca, pripremu radi moj dr. Prvi utisak iz razgovora sa dr.Sonjom je super. zena mi je telefonom sve objasnila cak mi rece zbog troskova da nemoram na konsultacije,ali smo mi ipak na tome insistirali jer mi je lakse da se na licu mesta i uzivo o svemu informisem,tako da se sad spremam za put. Svim devojkama zelim srecu u postupcima i da se nase price zavrse sa hepy end-om
u pronatal opa!
a pa dobro ako je tako, proletece ti vreme brzo!
protokol za postupak ćeš dobiti od doktora u pragu.lijekove kupuješ sama (tamo nisu ništa jeftiniji) i uzimaš kako su ti rekli. obično se 9. dan od početka ciklusa ide na UZV i to javljaš u prag (veličina folikula).oni ti tada kažu kada moraš aplicirati stop injekciju i kada morate biti u pragu na punkciji. pukcija se radi pod kratkotrajnoj anesteziji i par dana kasnije je transfer.dan nakon transfera idete doma.
ovo je onako u globalu a ako te neki dijelovi više zanimaju prolistaj malo po temama ovdje na forumu jer se već o svemu naveliko pisalo
sretno![]()
Curke, da li bi mi mogle reći ako se recimo od 1.dc počinje sa stimulacijom, koji se dan otprilike putuje, znam da je idući dan punkcija,ali koji dan to obično biva da se putuje?
Cure dali i u PFCentru isto mogu kod kuce ici na folikulometriju ili moran cijelo vrijeme biti gore.Jer kad smo bili u Becu morali smo 15 dana biti gore.Jer bilo bi mi super da idem gore direktno na punkciju? Ima li koja cura svoje iskustvo da mi kaze?
Mi moramo biti gore u 13 h,heheh,ma definitvno se vidimo.Ali naravno doci cemo koju uru ranije,da bas nije na knap.Pusaaa.sad se smijem sama sa sobom...
ako ides direktno na aspiraciju, onda zavisno od protokola:
-ako su antagonisti, skraceni postupak (gonal, cetrotide bez suprefakta i kontraceptiva)-aspiracija je od 11-13 dana obicno. dakle putujes od 10-12 dana
-ako je dugacki protokol aspiracija je obicno oko 14-15-16 dana ciklusa, tako da putujes kasnije.
mislim da je kljucnim momenat velicina folikula od 17-18 mm da se krene na put
Hvala, nena3beba, neznam da li je bitan dan u ciklusu kad se treba ići kod mpo doktora radi određivanja stimulacije ili je svejedno koji je dan u ciklusu, jer ja bi da mi ovdje moj mpo doktor odredi stimulaciju za Prag? I što se tiće ultrazvuka, mjerenja folikula tokom stimulacije, da li mi to može napraviti moj socijalni ginekolog u mom gradu, jer nisam iz zg, pa da netrebam ići u zg, radi toga?
evo cure da se javim,bili smo u pfc na konzultacijama i oduševljeni smo i zadovoljni razvojem situacije.postupak donacije jajne stanice i krećemo za dva tri mjeseca.doktorica je predobra i draga ,za svaku preporuku,i Mirna,ma same pohvale.e sad zanima me da li je koja od vas pila cycloprogynovu i gdje se to može nabaviti,jer su mi kod nas rekli da se ona više ne proizvodi
ja sam iz BiH i u martu pitala u apoteci za cikloproginovu(bila opcija ili to ili estrofem,ipak na kraju sam uzimala estrofem) i rekli da ima.niko mi nije pomenuo da je nema i da se ne proizvodi
koliko znam doktor iz praga ti daje protokol jer ipak kod njih obavljaš postupak. UZV ti može napraviti i tvoj dr. .
ja sam prošli IVF na UZV išla u vinogradsku-kao bolje je ići kod MPO doktora jer je on baš upućen u sve te stvari itd. ali onda se desilo da bi na taj UZV čekala po par sati -nisam njihov pacijent pa uvijek budem zadnja,a u uz to mi dr T nikad nije htio odgovoriti ni na jedno pitanje nego je rekao da za apsolutno sve zovem u prag i pitam. (bilo mi je prvi put pa sam ga pitala kak mu se sve to čini,da li je br jajašaca ok i tak,ništa posebno).
tako sam došla do zaključka da od njega i njegovog znanja ionako nemam ništa pa ću ovaj put lijepo kod svoje dr kojoj nije teško odgovoriti na moja pitanja.
leeloo koliko sam čula većinom se curama tu daje tj.određuje stimulacija,odredi je tu naš mpo doktor,jer mnogi ni nejdu na konzultacije u Prag, nego im tu se odredi stimulacija i onda se sam javlja veličina folikula u Prag, mislim koliko sam shvatila da može i tako da ti tu u Hrvatskoj tvoj mpo doktor odredi stimulaciju za Prag
hop i meni su u pronatalu rekli da će mi moj ginekolog odrediti stimulaciju,pa sad neznam oću li u zg ili ću to kod mog ginekologa pošto nisam iz zg
Draga opa , pa ja mislim da bi trebale u zg ići kod mpo ginekologa da nam odredi stimulaciju, ja sam na Vuk Vrhovcu, pa bi ja mislim tamo trebala kod mpo ginekologa, a mislim da mi moj socijalni ginekolog u mom gradu ne određuje stimulaciju, mada bi to bilo super kada bi moglo tako!
Da da naravno vidit ću što će reći moj gin pa ću onda u zg ili u split,nadam se da će nam uspiti
sorry ! mislila sam da svima tamo određuju protokol kao i meni al sam očito u krivu![]()
Hej cure ! Ja u šestom mjesecu isto idem u PFC ! jedva čekam!Meni protokol za stimulaciju određuje moj mpo doktor na vv. Naručio me u petom mjesecu da dođem na dogovor za protokol. Ide li još netko u šestom u Prag ?
koliko sam uhvatila,o vama ovisi tko ce vam odrediti protokol. meni je moj soc gin reko da mi imaju odrediti oni u pragu,mpo doktora nemam blizu(treba u susjedni grad)pa prema tome kad bude vrijeme vjerojatno cu se dogovoriti s pragom.
amaria....vrijeme leti,vidimo se brzo. ne mogu vjerovat haha
Kika ja bi isto trebala kod svog mpo doktora na vv, molim te reci mi da li si zvala telefonski na vv da se naručiš za određivanje protokola i dok si zvala da li si naručena za određeni dan u ciklusu ili je svejedno, molim te ako mi to možeš oko toga sve pojasniti,meni je uglavnom u 11.mj rekao da napravim krvne pretrage na zarazne bolesti itd.. i da onda dođem, ali znam da se tamo mora naručivati i to možda mjesec dana unaprjed, ili ne, znam da sam za dragog tako na vv , mjesec dana oko 15 u mj. ga morala naručivati, za idući mjesec, sad neznam kak se naručujem za taj protokol i sve to
Draga hop , ja sam se za prvi pregled naručila prvi dc telefonom i tako se uvijek naručuješ za onaj dc koji ti doktor odredi. na prvi pregled se obično ide 8 dc i onda ti doktor kaže kad da dođeš sljedeći put. ja sam drugi put bila 3 dc jer su mi vadili krv za nalaz hormona jer oni priznaju samo svoje nalaze. Sad idem opet 24.5 da mi odredi protokol jer u 6 mj. idemo u Prag. Ako ti treba još koja informacija ili broj tel. vv slobodno pitaj , možeš i na pp.
Draga Kika, ja sam bila samo jedanput na pregledu u vv i bila sam 8dc, i rekao mi je da napravim krvne pretrage na zarazne bolesti i da dođem onda, ali mi nije rekao koji dc da dođem opet ponovno,pa sad neznam što da radim, kako da se naručim kad budem zvala,da kažem sestri kad se naručujem da za stimulaciju da mi doktor odredi, a i nisam kod njih vadila hormone , vadila sam prošle godine, ali u osijeku, a i nije mi doktor spominjao da moram vaditi hormone, jedino će sad možda kad budem opet išla, uglavnom eto neznam sada koji dan da se naručim?Kika da li zoveš doktora ili srstru kad se naručuješ?
devojke pomagajte!ja dobila juce u 18h. 3 dana ranije. i sad ne znam da li mi je to prvi dan ciklusa ili je tek danas prvi? treba 2.dc da primim prvu dozu gonala. dr mi jos nije odgovorio na mail. ne znam sta da radim. da li sad da dam gonal ipak ili da cekam sutra? mora u isto vreme!
nena, negdje sam čitala da neki doktori računaju prvi dan ako dođe baš do 18 h, al pliz pričekaj da ti se još neko javi, pitaja na Odbrojavanju ili negdje drugdje, a jel ti baš pravo počelo curiti jučer? danas bi po meni bio 2. dan.
pa onako tamno po malo, ali dovoljno za dnevni ulozak. skakala sam na nekom veselju pa je moda od toga ranije...
jel i obicne igle gonala (ne onaj pen gona) idu u stomak pod pravim uglam ili one idu pod 45 stepeni...? malo su mi dugacke za prav ugao...
upravo sam sad u 19:45 dala sebi prvu dozu gonala!nisam docekala dr da se javi, ali sam zakljucila da posto sam dobila oko 18-19h, sad je proslo vise od 24h pa racunam da je 2.dan. valjda ne gresim.drugo sto sam mozda pogresila je , a mozda i nisam, negde mi u malom mozgu stoji da do 4 praska mogu da se rastvore sa 1 rastvaracem, te nisam 4 puta davala nego jednim rastorom 4 praska rastvorula u 1 spric i dala pod uglom od 90 stepeni jer je iglica mala oko 10-12 mm.trece, zaboravih da uvucem malo kad zabodoh iglu da proverim da li sam ubola krvni sud, pa kad sam izvlacila iglu pocelo malo da krvari -znaci ubola sam krvni sud-al valjda to nije tako strasno?pocelaaaaaaaaaaaaaaaa saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam!i sad sam stvarno uzbudjena, sva treperim... moracu da zapalim 1 cigaretu! uzas, ali moracu, bas ne mogu da se opustim...
draga hop naručuješ se kod sestre sad dr.L ima svoju sestru a dr. A svoju. Bilo bi najbolje da ih nazoveš 1 dc i objasniš im situaciju pa će te oni uputiti što da radiš.
Nena3beba normalno ti je da mjesto uboda malčice krvari zbog oštećenja kože od uboda.
draga neno sretan početak ka ostvarivanju najljepših snova i ja mislim da ti je danas 2dc