Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: ne zeli jesti

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno ne zeli jesti

kuma ima malog 2,5 mj, i nakon cjepljenja prije 2 tjedna, ne zeli papati kak spada, pogotovo nakon kaj se pokaka....znaci, ako pocne papati, i pokaka se prestaje jesti i ne zeli vise nista, ni sisu, ni flasicu, nista...jede po noci ipak nekaj i eventualno 1-2 dnevno i to nekaj skroz malo..poceo je gubiti na tezini... ima po 3-4 kakice dnevno, sada su u bolnici vec par dana i jos ne znaju kaj mu je.. kuma je izvan sebe...

da li netko zna za slicnu situaciju ili kaj bi moglo biti?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dio iz teksta:

"U svakom slučaju, suzdržite se od davanja IMALO adaptiranog mlijeka i svih drugih tekućina (uključujući i čaj) na bočicu kako biste spriječili konfuziju bradavica. Ako se bojite da beba ne dobiva dovoljno mlijeka, možete se izdojiti i ponuditi joj izdojeno mlijeko na žlicu, špricu ili šalicu (sa kljunićem ili bez) ili pomiješano u kašici. Također, ako zbog bebinog štrajka osjećate nelagodu u grudima zbog punoće, izdojite se kako bi se spriječilo smanjenje potražnje i moguća infekcija.

Pokušajte provesti što više vremena s bebom, uz maženje, ljubljenje i grljenje i uz što više kontakta koža-uz-kožu. Pokušajte dojiti u mirnom i tihom (a možda i zatamnjenom) okružju. "

Znam da taj dodir kože na golu kožu bebice jako umiruje i nama je upalilo par puta. Ujedno znala sam je dojiti i noseći je u naručju kad na drugi način nije uspijevalo.

Nadam se da će bebica opet krenuti s papanjem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

bez brige, procitala, ali mi to malo predugo traje, vec vise od 2 tjedna, a on ne zeli ni bocicu, nista...

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nadam se samo da nije kakva reakcija na cjepivo i da je samo štrajk u pitanju.

Vibram iz sve snage da bebica opet krene papati~~~~~~~~~~~~~~~

Možda bi onda bilo najbolje da zazovete SOS (ima broj na portalu) i možda savjetnice budu imale kakav dobar savjet.

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

stella,evo ja sam imala vrlo slicnu situaciju sa svojom curicim prije par mjeseci.nakon cjepiva sve slabije i slabije je papala,a onda je zavrsila u bolnici zbog infekcije i tamo gotovo uopce nije jela.ako bi popila 40 ml po obroku ja sam bila sretna.tada je imala 3 i pol mjeseca.uglavnom ju je infuzija odrzavala.znam tocno kako se mama osjeca..ostali smo u bolnici 10 dana a onda nakon sto je izlijecena infekcija i nisu ustanovili nikakav uzrok ne jedenja ja sam je na svoju ruku uzela kuci.bilo je jako tesko,vagali smo se svaki tjedan ,ona je i kod kuce odbijala hranu al je ipak malo vise jela nego u bolnici.ta borba je trajala oko mjesec i pol.polako je jela sv vise i vise al opet nedovoljno i daleko ispod potrebne kolicine za njenu dob.tek nakon 2 mj je pocela normalno papati .nadam se iskreno vase nepapanje nema nikakav organski uzrok i da ce beba uskoro kuci.ja sam sigurna da je to cijepivo bilo uzrok i bolesti a kasnije i odbijanja hrane,jer smo upravo sad primili drugu dozu i opet je izreagirala infekcijom al bogu hvala normalno jede.mami puno puno vibrica saljem i nek bude hrabra...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ali on nema nikakvu infekciju, napravili brdo pretraga, sve ok, jedino kaj mu hemoglobin smanjen....nemaju pojma kaj je, a on i dalje ne zeli papati...jos ga nisu stavili na infuziju, ali mislim da je samo pitanje dana kad ce...

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

moja L je prvo pocela slabije jesti nakon cijepljenja,a kasnije je jos pokupila infekciju.hemoglobin isto bio smanjen.diagnosticirana sidropenicna anemija.jos uvijek pijemo zeljezo iako je proslo 4 mj od onda.dobro je sto nisu nasli organski uzrok.ja sam nakon sto su svi nalazi pokazali da je dijete zdravo uzela malu doma.prestravljivala me je mogucnost da ostane tamo na infuziji tko zna do kada.jer nikakih pomaka nije bilo.dogovorila sam se s dr. da je pratim ambulantno kod nase pedijatrice i ako bi i dalje nastavila padat na tezini naravno da bi je vratila.dugo je stajala na tezini,al bitno mi je bilo da ne pada.sve to je bilo uzasno stresno i znam kako je mami.ako ga jos nisu stavili na infuziju znaci da je stanje koliko toliko o.k i da nije dehidrirao.bebe znaju slabije jesti ako su anemicne.tako su meni rekli pa su pretpostavili da je u tome problem.mislite pozitivno.ako su nalazi dobri,i ako nije nađen uzrok nejedenja pocet ce jest.samo treba biti strpljiv...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

hvala ti....nadam se da je situacija ista ko i tvoja, da nije nista gore, i da ce maleni poceti papati....
    a na drugo cijepljnje si normalno isla? da li se mozda moze odgoditi koji mjesec?

adria avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

mi smo isli tek sa 7 mj na drugo cjepljenje.moja pedijatrica je inace jako oprezna i temeljita pa je sama predlozila da odgodimo za kasnije.a mi smo u međuvremenu dobili i kozice pa je i to jos bio dodatni razlog da odgodi cjepljenje.na drugo je izreagirala temperaturom koju evo ima jos uvijek 15 dana nakon cjepljenja.nije visoka između 37,1-37,3 al nikako je se rijesit.dali je beba jos u bolnici?sto kazu dr?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •