Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 57 od 57

Tema: Vjerska diskriminacija u vrtićima

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Slazem se s vama, da je izlet u crkvu kao u kulturni objekt ne bih nista rekla, ali oni su tamo sjedili u klupicama i ucili molitve i sve sto ide uz to.
    Klecanje pred kipom BDM mi je najveci NO NO a oni su i to radili, dakle cilj tog izleta nije bilo kulturno uzdizanje nego vjersko

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moram priznat da ne razumjem sve to dramatiziranje oko vjeronauka u vrtiću. Dok su po ugovoru države i Vatikana škole i vrtići dužne omogućiti vjerski odgoj djeci čiji to roditelji žele ne vidim u čemu je problem sve dok su druga djeca zbrinuta na adekvatan način za vrijeme dok su njihovi vršnjaci na vjeronauku. Da ne bi bilo zabune moje dijete je već drugu godinu jedno od dvoje djece u grupi koje ne ide na vjeronauk u vrtiću jer je zasad bila takva procjena nas kao roditelja. Nismo primjetili ama baš nikakve znakove nelagode na djetetu što ne ide na vjeronauk s većinom, niti da se osjeća drugačije zbog toga. Naprosto smo joj otvoreno rekli svoj stav i dijete nema baš nikakvih problema zbog toga. Ako ćemo baš razgovarati na takav način o diskriminaciji je li u redu da vrtić daje odobrenje za ritmiku, engleski imajući u vidu da će u grupama uvijek biti barem jedno, dvoje, troje djece čiji si to roditelji ne mogu priuštiti. I ti roditelji bi se mogli pobuniti i reći da je vrtić odgojna ustanova i da ne žele da vrtić u radno vrijeme u svom prostoru daje suglasnost za aktivnosti koje organiziraju razne udruge, a koje trebaju biti izvanvrtićke.

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

lorans, upravo je i to moje mišljenje...
    ima nas koji želimo i koji ne želimo, koji možemo ili ne možemo...
    stvar je izbora....

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Problem u vrtickom vjeronauku je taj sto vjerski odgoj provode tete tj. cijela grupa je "vjerska grupa".
    Nije to kao ritmika, engleski i druge aktivnosti kada ucitelji dodju po djecu i odvedu ih u drugu prostoriju unutar vrtica gdje provode nastavu ili trening.
    Dijete iz vjerske grupe nije moguce skloniti negdje jer se ne radi o vjeronauku kao aktivnosti, vjerski sadrzaj je u cijednevnom programu takve grupe.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Dobro to može biti problem, ali kod nas nije tako, matična teta iz grupe ostaje kao i u slučaju primjerice engleskog jezika s djecom koja ne idu na vjeronauk, a vjeronauk predaje teta zadužena samo za to

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Općenito sam protiv toga da se vjera miješa i u vrtiće i u škole bez obzira što sam u 80-tima i ja išla na vjeronauk. Po meni je puno bolje bilo tada, dakle u vrijeme komunizma, kad smo na vjeronauk išli u župni dvor. Tada nije bilo nikakve "prisile" i rupa u rasporedu zbog vjeronauka, jer smo ga imali nakon škole. Ovako su samo djeca drugih vjera izloženi zadirkivanju vršnjaka jer ne idu na vjeronauk kao većina. A osim toga, to su tako fino organizirali da je vjeronauk uvijek usred školskog dana, a ne prije ili poslije redovne nastave.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

treba zabraniti kao i u doba komunizma bilo kakva vjerska obilježja u školama i vrtićima, baš zbog toga da se nitko ne bi osijećao drugačijim,a vjeru neka ima u domu i u crkvi

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •