Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Kneja/Pika: MEATRIX - Pogledajte istinu o proizvodnji

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kneja/Pika: MEATRIX - Pogledajte istinu o proizvodnji

http://www.kneja.hr/modules/news/article.php?storyid=99

Pika : MEATRIX - Pogledajte istinu o proizvodnji hrane
    Objavio Kneja uključeno 25.09.2009 08:50 (27 čitanja)

Sve se više govori o potrebi zaštite prirode, o potrebi promjene dosadašnjeg načina života, o potrebi promjene vođenja društvenih i ekonomskih politika, o potrebi promjene načina dobivanja energije... Da, sve se više priča o nepoznatom terenu koji nas čeka ukoliko ne promijenimo sve nabrojano. I svaki dan čujemo neku potrebu.. No, koliko doista i radimo na tome da se ta promjena dogodi? Koliko smo doista spremni prihvatiti tu promjenu i biti aktivni? Ukoliko još uvijek dvojite, molimo vas pogledajte prvi dio iz MEATRIX trilogije. Film je preveden na hrvatski. Uskoro ćemo objaviti i prijevode druga dva filma.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.kneja.hr/modules/news/art...hp?storyid=101

Pika : MEATRIX 2 - Pogledajte istinu o proizvodnji hrane #2
    Objavio Kneja uključeno 28.09.2009 23:30 (9 čitanja)

Donosimo prijevod drugog filma iz MEATRIX trilogije! Saznajte kako se hrana doista proizvodi! Ovaj su film preveli i obradili te na internet stavili aktivisti Kneje.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem i preporucam da pogledate
    stvarno je zanimljivo

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

gledala. Znam za to već iz.... ne znam ni ja otkud. Tužno. Zapravo horror.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nažalost istinito

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

www.meatrix.com svi filmići ali na engleskom.

Factory farming je najgora grana moderne industrije, sve u filmu je istina i to još veoma ublažena, jer ipak je nepravljeno da ga mogu i klinci gledat. FF je aposlutna katastrofa i za životinje, i za zdravlje i za ekologiju. Dovoljno je reći samo to da se krave i telad hrane cementom pomješanim sa smrvljenim kostima svoje vrste sve umješano u malo žita, pomoču toga im tijelo veoma brzo naraste i bude puno više mesa nego je prirodno. Naravno puno isplativije za farmere i proizvođače. To sve mi stavljamo u sebe

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo ja krenulo od sebe - više ne kupujem meso u dućanu niti jednom, nego na placu - mislim da je ipak proizvodnja tog mesa malo drugačija - nije baš iz tvornice smrti. A to se bome i po okusu osjeti.
    Lijepo odem do babica gdje su piceki . kupim, stavim ga u onaj malo frižider i do doma super - na hladnom je.
    A mi fakat malo mesa i jedemo - otprilike 1 tjedno i to male količine.
    Kad bi većina tako ovakve tvornice smrti ne bi postojale.

anita_m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

filmovi se referiraju na prizvodnju mesa u SAD-u,

mislim (i znam ) da smo mi miljama daleko od takvog načina proizvodnje

zakonima smo blizu ili u EU što se tiče proizvodnje stočne hrane, pa tako i hrane animalnog porijekla

gdje ste kod na svidjeli takve farme? naše farme mliječnih krava?

samo jedan primjer: krvno brašno ne smije se kod nas koristiti

to je tako tamo daleko preko bare - čitaj: ako kupiš brazilsku govedinu ili piletinu možeš biti siguran da je iz uzgoja kao na filmiću

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ne znam bas da smo TAK daleko
    prije kojih 20 godina sam kao ekeonom uvrticu hodala na jednu farmu u blizini brezica po jaja
    tamo su jos tad, znaci prije tih 20 godina, piceki tj. te kokosi zivjele u kavezim anagurane jedna na drugu bas kao u tom filmu
    bolje da i ne mislim kak sad zive

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kolko je OVO daleko od amerike: http://www.njuskalo.hr/nekretnine/fa...ir-oglas-56340

ili ovo: http://www.crozilla-nekretnine.com/s..._zemljista.htm

anita_m nema se uopce smisla zavarvati

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

http://www.kneja.hr/modules/news/art...hp?storyid=105

Pika : FILM! Ratovi trgovina - organska pobuna!
    Objavio Kneja uključeno 01.10.2009 00:45 (178 čitanja)

Iako je ovaj film napravljen u SAD-u od strane Organskog trgovačkog saveza (www.ota.com) i iako on govori o prednostima organske naspram industrijski zatrovane hrane, našli smo ga korisnim prevesti jer se i kod nas može naći hrana upitne kvalitete! No, ono što je svakako cilj ovog filma je to da nas potakne da prilikom kupovine hrane doista promišljamo o tome što ćemo i gdje kupiti!

Film Store Wars (Ratovi samoposluga) napravljen je na temu originalnih Star Wars-a i u svojih 5 minuta trajanja na zanimljiv način pun akcije i humora govori o problemima zatrovane i umjetne hrane u našim trgovinama i supermarketima.

Kako bi podržali globalna nastojanja u borbi protiv nepromišljenog konzumerizma i proširili informaciju o tome što se krije iza određene hrane u supermarketima i trgovinama, mi, aktivisti Kneje donosimo prijevod ovog filma na hrvatski jezik. Film slobodno šaljite dalje, prikazujte ga u vrtićima, školama, na fakultetima, prijateljima, roditeljima... Film je preveden u sklopu projekta "Pika i prijatelji" kojeg financijski potpomaže Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

anita ja sam kao animal right activist za PETAu obilazila klaonice po Hrvatskoj te također i farme gdje se životinje hrane. Mi smo toliko blizu Americi da je to zastrašujuče! Ne želim imenovat velike proizvođače, ali pretpostavljam da se svakodnevno konzumiraju njihovi proizvodi u svakom domačinstvu, a upravo ti tretiraju životinje za meso i mlj.proizvode na veoma sličan način ovom u meatrixu!
    Najbolja mi je ona Vindijina reklama za jogurt, zelena prekrasna livada i sretne kravice na njoj...A-HA moš mislit. Krave potrpane u kaveze, prežderavane i mužene do smrti. Takva krava muzilica u prosjeku u tim pogonima živi od 2-4 godina, a kad je free range i kad se o njoj brine na lijep i prirodan način, do 20 godina može biti trudna a nakon toga živjeti još dugo. Dakle najvažniji su uvjeti života, koji su u Factory Farmingu UŽASNI!

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Plakala sam dok sam gledala te jadne zivotinje. Boze, pa kakav je ovo svijet?! Ljudska vrsta je tako okrutna! Sjecam se da sam jednom, dok sam jos isla u skolu, gledala jedan slican dokumentarac o proizvodnji mesa i toliko sam se zgrozila da sam potpuno prestala jesti meso. I tako je bilo 9 godina.
    Sada ga opet jedem povremeno ali kad sve to vidim strah me uopce ista jesti, a pogotovo takvu hranu davati djeci.
    Silno bih zeljela da se nesto promijeni i da se oslobode muke i bolesti i zivotinje i ljudi.
    ali sto se tu moze uciniti? Ja osobno uvijek pazim da kupujem hranu iz bioloske proizvodnje ali ima pre malo ljudi koji gledaju na to.
    Cak moja mama kupuje uvijek u super marketima, a kad joj pokusavam objasniti kako stvari stvarno stoje, ona mi odgovori da pricam samo gluposti i da se prestanem opterecivati. Tako razmislja velika vecina ljudi koju poznajem.
    Kako onda prosvijetliti ljude i kako doprijeti do njih?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •