Pedijatrica nas je poslala prvo na vjezbe samo da nam ih fizioterapeut pokaže, a tek onda smo se narucili kod fizijatra u Klaicevoj (jos nismo bili).
Ma, ne dvojim, ja jesam za vjezbanje, ali nekad mi se cini da je mucim. Naime dosad je ni na sto nisam silila. Zbunjuje me sto se s jedne strane preporuca slusati djetetove potrebe (od nosanja do uspavljivanja), a vjezbe su sve samo to ne. Npr. ona se fino igra, slaze kocke i sl, a ja dolazim i ajmo vjezbati - naravno, rasplace se i jos me gleda onako razocarano, cak me nekad ni ne zeli gledati.
Zato sam i pitala za tih sat i pol, ja bih najradije da imamo odredjeno kad napravimo vjezbe i da znam, to je to, napravili smo nesto korisno. Ovako cijeli dan mislim na to kako moramo vjezbati. Kad ne radimo nesto što se baš mora (papanje, spavanje, kupanje, setnja) ja mislim na vjezbe, a gdje je igranje, mazenje... Zapravo je non-stop nesto "natezem".
No dobro, sve u svemu, i mi cemo vjezbati, a slazem se i s Bibai, da ih treba pustiti na podu. Ja sam je pustala ali njoj bi brzo dosadilo i nje-nje, kme-kme (u prijevodu dizi me!). To mi je bila greska.
Slazem se, Mima, da je K. super. Jako je simpa, njoj se malena uopce nije rasplakala. Super mi je i sto nijednom rjecju, iako sam ja to napomenula, nije htjela osudjivati da smo to mi roditelji krivi jer je nsimo ostavljali na podu, na trbuhu, sve joj dodavali itd. sto fakat mislim da je bila greska.
Ajoj, a da ni ne otvaram temu roditelja beba vrsnjaka i mladjih koji se iscudjavaju kak to ne puzi, kak se to ne dize, kak ovo kak ono. Sto bi bilo da spomenem rijeci popuit distoni ili hipotonija... Da ne govorim da u blizoj obitelji imam bebu 4 mjeseci stariju. Usporedbe, usporedbe. Al dobro to je moj problem.
Mi s vjezbanjem idemo hrabro naprijed. Hvala svima!