u dječjoj je prirodi da vole istraživati granice i provjeravati mogu li ih pomaknuti, zaobići, preskočiti... (eto, neki od nas to još uvijek rade)
normalno je da dijete koje provodi toliko vremena s bakama i djedovima negira majčin autoritet i pokušava pomaknuti granice na ono mjesto gdje su one u njenom "drugom domu" (ili drugim domovima). to je situacija s kojom se susrećem svaku nedjelju popodne, nakon kaj mi je mali bio na vikendu... a pogotovo kad su boravci duži - drugo se ni ne može očekivati.
mislim da je tvoj (vaš) osnovni problem to što ju 3/4 njenog života ne odgaja tvoj budući (kao što navodiš, i što bi podrazumijevalo da ju ti odgajaš cijeli njen život), nego ju 1/2 života odgajaju djedovi i bake. koji k tome njega ne prihvaćaju, što samo dodatno komplicira stvari.
sigurno imaš pravo na svoj život. ali na novi novcati? teško. jer iz starog je tu ona. koju bi trebala ukomponirati u budućnost malo bolje.
vidim da si svjesna gdje si fulala. i to je pozitivno. a sad malim koracima natrag... ukoliko želiš da novi život uključuje ono najbolje iz oba razdoblja.
sretno ti bilo. znam da nije jednostavno. ali znam i da se može![]()