-
treba li provjeriti ovo???kašalj
Maleni mi već nekoliko dana ima prehladu. curi mu nosić, ništa strašno ali ga budi po noći. kapam fiziološku, spava na povišenom ispumpavam s arrianom itd.
predvečer ima temp. 37-37.1 koja se spontano spusti. e sada mene brine kašalj. kada legne u krevet ubi ga kašalj. sinoć je cijelu sobu ispovraćao(čistila do ponoći).preko dana sve super.veseo bez ikakvih tegoba.
trebam li pedijatru??kakva su vam iskustva s ovakvim simptomima.??
brinu me viroze kod pedijatra i to što će mu sigurno prepisati antibiotike.
nisam ja protiv antibiotika ali već dva puta ih je bezrazložno popio, a tek mu je 17 mjeseci.
super je pedijatar ali preoprezan je pa dijeli atb. šakom i kapom.
HELP
-
pa lipo reci pedijatru da nečeš dati antibiotik bez nalaza krvi koji pokazuje upalni proces
i točka
to je tvoje pravo i tvoja odgovornost
-
Ja mislim da kašlje jer mu se nakupi sluzi iz nosa. Meni se to događalo s K i rekla mi pedica da je bolje da to povrati nego da joj se zadržava.
-
To se najvjerovatnije sluz iz nosa slijeva u grlo.
Mene je pedijatrica savjetovala da kod takvih simptoma ne podižem krevetić (uzglavlje), već da stavim malenu spavati na trbuh da joj se sluz ne slijeva u grlo. Često sam preko dana čistila nosić fiziološkom i pumpicom i davala biljni sirup (trputac).
-
nama je rekla da spava na povišenom :/
ja često imam takve napadaje kašlja, stavim si jastuk viška i nakapam nos svim i svačim. kad D ima takve napadaje gledam da ga podignem u sjedečki kad krene jer onda obično ispovraća sluz i ko novi je. cilj kašljanja i je da izbaci sluz da se ne spusti na pluća.
ja bi svakako odvela da posluša, nemaš šta izgubit
-
Tako je krenulo s mojim Dorijanom. Kašalj samo dok spava i neposredno nakon buđenja, pa nos pun, nakon nekoliko dana temperatura, upala uha i evo sada 5 dana temperatura koja padne nakon čepića na nekoliko sati, bolovi u uhu, glavobolja i čim čepić prestane djelovat opet temp. raste. I da, nikakav čepić ne pomaže, osim Voltarena.
Sve sirupe povraća.Dobio Sumamed u subotu i pio do pon. i ništa bolje. Danas dobio Klavocin i nadamo se da ćemo uspjet pobijediti ovu virozu/bakterijsku upalu-tko će ga znat što je. Uglavnom danas je vadio krv iz vene (katastrofa) i CRP je 49, a normalno je do 10.
Šta da lažem, luda od svega, a i on je iznemogao.
Idu gadne viroze po vrtićima (rano je počelo), a on jadan loš imunitet pa sve kupi. Tjedan dana vrtića, mjesec dana doma. Već razmišljam da ga ispišem iz vrtića jer je non-stop bolestan, a dok ga je baka čuvala prve tri godine vrlo je rijetko bio bolestan, svega par puta i to vrlo kratkotrajno!
-
Snoopygirl, meni ima logike da spava na ravnom jer kada su na povišenom još više im se slijeva iz nosa na bronhije i pluća.
Mi smo prošle godine muku mučili sa kašljem i uz pomoć homeopatije, redovitog čišćenja nosa (čak i u zdravoj fazi) izgurali smo zimu.
-
mi nismo mogli uopće disat jedino uz povišeni, tako da slina više curi iz nosa van. činjenica je da kašalj uhvati kad se legne a dok je u stojećem položaju ok je. pa smo imitirali stojeći
-
moja isto kaslje ko sumanuta i to uglavno navecer i ponoce te ujutro kad se probudi
bili kod doktorice kaze sve uredu samo bogato ispirati fizioloskopm nosic i nek legne kako joj vise odgovara da li poviseno ili ravno svejedno je da joj mogu dati neki sirup za kasalj ako ce mi poceti ruzno zvucat ali dok nema temperaturu i neke druge smetnje da je bolje da ne dolazimo k njoj da nebi jos nesto tamo pokupila
i da da se ne splasim ako ispovraca se od kaslja da je to bolje jer onda sve izbaci iz sebe taj slajm pa ju nece smetat a i manja mogucnost spustanja na pluca ili usi
nazalost ovo blesavo vrijeme je krivo za ovakvo stanje jer ujutro kad krece u vrtic je hladno vec sad dva poslje je vruce i neznas vise kako bi ju obuko
-
Odite kod pedijatra, ali tražite krvnu sliku. Ili ove godine su neki čudni virusi koji su rano počeli harati.
-
paid kakvo je stanje?
ne bih te htjela plašiti, ali nakon takve situacije kod nas je bila upala pluća i to dva puta.
ne da mi se tražiti po pretražniku, ali bio je već identičan topic gdje je netko pitao isto što i ti, a imga i ja smo naširoko odgovarale.
-
bili kod pedijatra.
kaže da su pluća ok, ali grlo crveno.dao je sirup za kašalji i antibiotik.
pitala sam ga da li je neophodan, on je rekao da će nalazi krvi isto pokazati upalu,al da mogu pričekati dan dva, pa ako se stanje popravi da ne dajem atb.
nisam ga htjela maltretirati s krvi jer kod nas vade iz vene i to je stvarno mučenje.
Kašalj se smirio(sirup pomogao).Temp. jučer nije imao pa se nadam da smo na putu ozdravljenja.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma