Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Da li je malo?

Datum pristupanja
    May 2009

Početno Da li je malo?

Zdravo svima!

Sasa ima 9 meseci, ima nesto vise od 9 kg, do 6tog meseca je iskljucivo dojila, a onda smo lagano krenuli sa cvrstom hranom..
    Danas je stanje sa obrocima ovako:

1. Nocno sikenje kada god pozeli, obicno povuce samo par puta i nastavi sa spavanjem.
    2. Oko 6-7h ujutro, siki na obe sike i nastavi sa spavanjem
    3. Oko 10-11h, voce i zitarice, pojede oko 100-130 gr, obavezno posle toga siki
    4. Oko 14-15h, jede povrce + meso, ili povrce + zumance, oko 40-60 gr, posle toga siki
    5. Oko 18-19 h samo siki (s tim sto sam joj u poslednja tri dana dala jogurt + palentu, samo par kasicica).
    6. Oko 21-22h (pred spavanje) siki, i naravno zaspi na siki.

Moje pitanje je da li je ovo za 9 meseci malo cvrste hrane? Mama me ubedjuje da sam ja "u njenim godinama" jela sve zivo, mnogo raznovrsnije i mnogo bogatije obroke... A opet, dete mi izgleda zadovoljno i meni se cini da je sve ok...?

Napominjem i da pije dosta malo vode, maksimalno 50tak mililitara dnevno, a obicno ne vise od par gutljaja posle cvrstog obroka... i to me dodatno brine.

Hvala i pozdrav!!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ti nemas sta da brines ja mislim
    Moja Iva ima punih 10 meseci;
    Nocu sisa 100 puta,
    ujutro pre ustajanja oko 7 ili 8 sisucne jos malo
    oko 10-11 se natezemo oko vocnog dorucka,pojede 2-3-4 kasicice
    oko 13-14 sisa i spava
    oko 17 rucak meso+povrce,ili povrce+zitarice,obicno nece,ali nekako proguta 3-4 kasicice
    oko 19 sisa
    oko 21 sisa,i zaspi na siki
    tokom dana gucne jos tu i tamo poneki srk mleka,vodu hoce
    U odnosu na moju ,tvoja jede kao velika

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

nije malo

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i mi imamo 9 mj i 73 cm i 10 kg, počeli sa dohranom oko 6 mj. i imamo dva obroka dohrane a ostalo puno cicanja, e sad mene zanima, vidim ti daješ i žumance i jogurt, kaj se već može? po tablici dohrane koju sam našla na ovom forumu a mi ju pratimo čini mi se da je još rano? ili ja pretjerujem?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Svatko radi kako misli da treba... I ja pratim Rodinu tablicu, neki misle da pretjerujem jer 'vec ima 9 mjeseci, ona sad vec moze sve jesti' (a u pitanju je bio kolac s brdo secera, jajima, mlijekom, rumom ).

Iako, po tablici KBC- a Rijeka jogurt npr. ide s 8 mjeseci, a po Rodinoj s 11. Ja cu joj poceti s 11, stvarno mislim da nema zurbe pogotovo jer joj mijecnih obroka ne manjka.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa
    Svatko radi kako misli da treba... I ja pratim Rodinu tablicu, neki misle da pretjerujem jer 'vec ima 9 mjeseci, ona sad vec moze sve jesti' (a u pitanju je bio kolac s brdo secera, jajima, mlijekom, rumom ).

Iako, po tablici KBC- a Rijeka jogurt npr. ide s 8 mjeseci, a po Rodinoj s 11. Ja cu joj poceti s 11, stvarno mislim da nema zurbe pogotovo jer joj mijecnih obroka ne manjka.
    Slažem se , btw nama su se čudili jer malom nismo dali sachericu jesti a kao veliki je!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja bi bila sretna da moja malecka hoće meso, da uopće pojede nešto...Kuham joj bijelo pileće meso, povrće, palentu... i to sve na kraju pojedem ja. Do nedavno je htjela jesti voćne kašice ali sad više neće ni to. Samo bi cicala. Brinem se već kak to da baš ništa neće. Ima 9,5 mj i 11 kg.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Sani1612 prvotno napisa
    Ja bi bila sretna da moja malecka hoće meso, da uopće pojede nešto...Kuham joj bijelo pileće meso, povrće, palentu... i to sve na kraju pojedem ja. Do nedavno je htjela jesti voćne kašice ali sad više neće ni to. Samo bi cicala. Brinem se već kak to da baš ništa neće. Ima 9,5 mj i 11 kg.
    pa to je kilaža koja zadovoljava normu jednogodišnjeg dijeteta :D , mislim da nemaš brige ama baš nikakve, samo neka cica , mislim da i ptičice na grani već znaju da je za bebu do godinu dana mamino mlijeko zakon i osnova svega! neka mali cicoljubac cica :D

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Evo da javim, juce smo bili na kontroli, Sasa ima 9,5 kg i dugacka je 71 cm.
    Vezano za jogurt i zumance, ja sam napravila neku svoju tablicu, kombinujuci tri cetiri razlicite tablice... po meni, bitno je detetu ne davati "glupu" hranu (keksice, sokice i sl.), a sad, da li ce piti jogurt sa 9 ili 10 meseci, ne menja mnogo stvari...

Pozdrav!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •