Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: koliko obroka dnevno

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno koliko obroka dnevno

Na rodinim stranicama pise za dijete od 6mj. "Nudite krutu hranu najviše jednom dnevno, istu namirnicu nekoliko dana ili dulje." nasa n. hoce jesti vise od toga, nekad i 3 puta dnevno (iako dojim). najvise joj se svidja najesti se navecer, a i nama je to fora jel produzimo spavanje za cca 1h (inace se budi svakih 2h). zna li tko ima li kakvih prepreka da joj sa 6 mj. dajemo po tri obroka iste namirnice?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno Re: koliko obroka dnevno

Citiraj katepe prvotno napisa
    a i nama je to fora jel produzimo spavanje za cca 1h (inace se budi svakih 2h).
    pa jel ona želi jesti ili je vama "fora"?

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ko sto reko ona zeli jesti a i nama je fora...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja mislim kako su tri obroka previše za dijete koje tek počinje s dohranom.
    ali, ovisi o količini koju joj daješ: ako u jednom "obroku" pojede jabuke veličine zrna graha, onda mogu i tri obroka.
    ako, pak, pojede cijelu jabuku, onda je jedan sasvim dovoljno. i previše.

nije poanta dohrane kod djeteta od 6 mjeseci da se najede, nego da POČNE UPOZNAVATI drugačije teksture, temperature, oblike, mirise...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Taman sam htjela i ja slicno pitanje postaviti...Nasa N je jako radoznala kad mi jedemo pa se pitam smijem li joj dati zalogajcic npr jabuke tokom dana osim onog pravog obroka ujutro? Za par dana puni 7 mj, taj pravi obrok uglavnom je kolicina nekoliko kasicica?

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@ ma aprikot nisi me bas uvjerila u neprimjerenost tri obroka. sto ako i pojede velicinu jabuke (sto se u nasem slucaju ne desava)? jel moze dojence previse pojest? na cemu temeljis tezu da je tri put previse davati hranu? ako je cilj isprobavanje okusa (sto je tocno, i zbog mogucih alergijskih reakcija pozeljno). onda je potrebno ograniciti dohranu na jednu namirnicu u par dana. no ne vidim razlog zasto bi to isprobavanje bilo ograniceno... uglavnom imas li neki razlog zasto ne vise od jednom ili ne previse?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jedan od razloga je da ti dijete može početi gubiti na težini: jabuka je puno manje kalorična no što je majčino mlijeko, volumenom popuni želudac i u njega više ne stane ono od čega dijete živi i napreduje.

i sasvim je ok da ti postupiš drugačije.
    pitala si, otvorila topic, dobila odgovor... ali svakako ćeš napraviti kako ti misliš da je u redu.

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

"jedan od razloga je da ti dijete može početi gubiti na težini: jabuka je puno manje kalorična no što je majčino mlijeko, volumenom popuni želudac i u njega više ne stane ono od čega dijete živi i napreduje. "

to je istina... ok, onda cemo pazit da ne smanjimo podoje...

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ona knjiga od Boban-Pejić za navršenih skoro 7 mjeseci već preporuča 4 obroka na dan. Meni je to izgledalo previše jer po njoj je ispadalo da se doji jedan ili dva puta.
    Ali htjela sam iznijeti svoje iskustvo. Od 6 i pol mjeseci moja mala jede 3 obroka na dan. Ali tako da je najprije podojim a onda joj dam papicu. Pojede brdo, ali za tri sata je opet gladna. A ne jede samo jabuku, uvjek joj umješam i neku žitaricu, rižu, palentu, proso, amarant, što zanči da su i hranjivije. Mislim da treba probati pa vidjeti kako će se beba ponašati. Svakako obratiti pažnju na reakcije. Pomalo i hrabro naprijed.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

4 obroka??
    Moj jedva pojede pola obroka u tjedan dana, a ima skoro osam mjeseci!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

4 obroka??
    Moj jedva pojede pola obroka u tjedan dana, a ima skoro osam mjeseci!

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Pa to i ja kažem! A dojenja samo dvaput na dan!
    Još i jako hvale autoricu i knjigu. To sam navela upravo zato da se vidi da svaka mama ima drugačija iskustva i da je bitno pokušati shvatiti što, kako i koliko odgovara našoj bebi. Svaka je drugačija i jedinstvena

katepe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

hej, kukica da kad ne jedu onda je to bas problem. al vidis meni nikad nije palo na pamet da bi mogli imat problem sta nam previse jede. n. neki dan se cijepila i dobila prvi put temperaturu moguce da je to zbog smanjenog dojenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •