Pokazuje rezultate 1 do 2 od 2

Tema: pesticidi u kruškama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pesticidi u kruškama

Evo što sam dobila na mail:

U pdf-u puno nekih službenih dokumenata kojid okazuju da je u kruškama uvezenim iz Čilea pronađena koncentracija pesticida (uvezene iz Čilea preko Italije u Hrvatsku – Konzum; u SLoveniji pronađeno u Mercatoru).
    Sve to iz srpnja i kolovoza.

Tko je kupio vjerojatno je već pojeo.
    Najgore što piše da su koncentracije štetne za djecu.

"Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF) - notification 2005.BZK - dicophol in pears from Chile via Italy"

Ne znam što bih rekla...U biti ne znam niti što da jedem, niti što da dajem djetetu, a ne znam niti koem da vjerujem.
    Možda je i patka...

PS. Danas više neću sa strašnim pričama.

Početno

Mislim da je toliki pritisak na ostvarenje profita da su svi veliki proizvođači hrane (i ne samo hrane, već i tkanina, igračaka, robe široke potrošnje) ispravni dok ih ne razotkriju. Artikl treba biti lijep, oku ugodan i dovoljno trajan...da se brzo proda..a ne da nama bude zdrav

Što, u biti, garantiraju oznake kakvoće prema raznim ISO normama? Da je jednom neka autorizirana komisija pregledala proizvodni pogon i proces te to skuuupo naplatila...i eto..ISO certifikata.

A nitko ne upozorava na razne kvake, kao što su tzv dozvoljene količine raznoraznih aditiva koje nije potrebno deklarirati (npr do 3% sadržaja mlijeka u prahu u svježem mlijeku- što i nije neki grijeh , ali katkad se kod nekih proizvođača osjeti da ga ima i preko 10 %, do 3 ili 5 % umjetnih vlakna u pamuku, a zalijepi se na glačalo kao neostik, a razni glutaminati koje na tone stavljamo u hranu pripravcima poput vegete i čine nas ovisnima o njoj). MIslim da ćemo se uskoro morati boriti, kao don Kihot, s megakompanijama.

Jedino vjerujem vrtu moje majke. Ili da se priklonim možda paroli..što nas ne ubije..čini nas jačim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •