pozdrav svima, molim za savjet.
svima je već poznato kako su krizna vremena, koja su od mnogih poslodavaca napravila nehumane zvijeri, pa tako i od mog.
ukratko, u lipnju sam imala spontani u trećem mjesecu. za trudnoću moj poslodavac, mali privatnik, nije ni znao dok se to nije dogodilo. nakon toga su uslijedili jako nategnuti odnosi.
u lipnju nam je smanjena plaća koja ide preko računa za 1000kn, od tada dobivamo na ruke. novi ugovor o radu smo potpisali jučer, u kojem je ta umanjena plaća.
zadnja dva tjedna sam bila na bolovanju radi djeteta, bolovanje mi je još uvijek otvoreno. dok sam bila na bolovanju poslodavac me zvao da dođem svaki dan provjeravati mail, za što sam rekla da nisam u mogućnosti jer imam bolesno dijete doma i dala kolegici svoj password tako da "mail nije trpio" dok me nije bilo.
jučer sam se vratila, dobila novi ugovor o radu, na neodređeno i dalje, ali danas sam dobila otkaz. obrazloženje: nije ti stalo. nisam još ništa potpisala.
e sad, meni je zapravo još uvijek otvoreno bolovanje, jer je dijete još doma ali je tata s njim (tati ne treba bolovanje). također, radimo opet na bebi i do kraja tjedna priželjkujem pozitivan test... s obzirom na dva uzastopna spontana odmah bih dobila održavanje trudnoće.
šta da sada radim? da iskoristim ovo bolovanje dok ne vidim jesam trudna? ili da potpišem otkaz koji će mi svaki čas staviti na stol (rekao je da od sutra ne radim više, dogovoriti ćemo se za otkazni rok)?
što ako za vrijeme otkaznog roka odem na održavanje trudnoće, jel imam sva prava kao zaposlena, puna plaća i ostalo?
dakako, ovo bolovanje bih "iskoristila" za kupovanje vremena samo dok ne vidim jesam li trudna, ako nisam naravno da potpisujem otkaz i odmah odlazim... uvjeti u firmi su nepodnošljivi već dugo i tako sam htjela otići, ali mi je jako nezgodno mijenjati posao dok radimo na bebi pa sam ovdje čekala i a kraju se dovela u poziciju da dobijem otkaz... što je najbolje, još prošli mjesec mi je potpisao papire za stambeni kredit koji sam ovaj mjesec počela plaćati... samo mi je rekao "snađi se nekako".