Da se nadovezem na temu, obzirom da sam u doticaju sa slanom sobom jer ima kod mene u Samoboru jedna, rekacije ljudi su poprilicno dobre na terapije u slanim sobama.

Cijela ideja je da se protiv alergijskih bolesti bori na prirodan nacin. Bio sam poprilicno pogođen kada je u slanu sobu doslo djete od 11 godina koje je od ljekova pocelo dobivati osteoporozu.

Slana soba jedan je od nacina kako se boriti sa alergijama i ostalim bolestima na prirodan nacin i svakako treba probati odraditi seriju tretmana. Naravno, reakcija svakog pojedinca na tretnam je drugacija, i tretmani se trebaju prilagođavati svakoj osobi posebno. A kako nicega nije dobro previse, pa tako ne treba pretjerivati odlascima u sobu svaki dan. Obicno treba biti razmak od barem 3 dana jer sol koju pokupite danas u sebe, raditi ce svoje jos neko vrijeme u organizmu.

Jos jedan od nacina je konzumiranje lokalnog meda (lokalnog jer sadrzi pelud biljaka iz vase okolice) za one koji imaju alergije na pelud. Također se sigurno moze pomoci i homeopatijom no u to nisam bas ulazio... ali mislim da je sve bolje od ovih tzv. "lijekova".

Za one koji zele vise saznati o spomenutoj metodi koristeci med pogledajte kratki teskt o tome ovdje gdje se nalazi i par referentnih linkova ili sami istrazujte po internetu.