Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 95 od 95

Tema: Slana soba

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa valjda oni i tu sol nekak mjenjanju?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ima i slana soba u gajnicama (za cure iz tog kvarta) i meni se čini bolja, ljepša i intimnija od one u dugavama (manji je prostor, ima samo 3 ležaja pa ako dođete obiteljski nema šanse da unutra budete s vama nepoznatim ljudima).
    ne znam adresu, ali tamo je u sklopu onog kompleksa s teniskim terenima...

unutra se ide:

- s jednokratnim navlakama za stopala (bos ili u čarapama ispod)
    - s jednokratnim ogrtačima (ispod u donjem rublju)
    - s jednokratnim 'kapama za tuširanje' (pa pretpostavljam da nema otpadanja i nagomilavanja kose)

djeca su u čarapicama i laganoj pamučnoj odjeći (pripazite da pritom nemaju nekih ogrebotina ili porezotina po sebi jer će ih iritirati. junior je imao minijaturnu porezotinu na palcu pa ga je malo peckala sol s kojom se igrao...)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam saznala da ima slana soba na Malešnici, pa sam razmišljala da odvedem Ivu jer je stalno šmrkava i kašlje ko slon, a dokotrica je rekla da joj nije ništa.
    Dala joj samo neki sirup za kašalj, ali čim ga je prestala piti, kašalj se vratio...
    Dakle, ovaj u Dugavama i u Dubravi je isti vlasnik kao i ovaj na Malešnici.
    Ima, novo je otvorena, u produžetku Kukuljevićevog trga samo preko ceste A.T. Mimare u zgradama lijevo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda oni i tu sol nekak mjenjanju?
    ne baš...

u derenčinovoj je obavezna kapica za osobe s dugom kosom tako da baš inema lasi.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

na kolektivi je danas u ponudi slana soba
    http://hr.kolektiva.net/zagreb

Tina_M

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa Vidi poruku
    Na Cybermedu je jedna mama pitala pomaže li slana soba u liječenju astme, a Dr. joj je odgovorio da je to otprilike kao da gripu liječite pohanim šniclom
    Prije par mjeseci sam uguglala pa mi je izbacilo da u Zg. slanu sobu ima neki salon za ljepotu :? što mi ne zvuči nimalo medicinski, pa čak ni alternativno...
    Žalosno je što je doktor sa CYbermedu napisao da on o tome nije učio !! E to je problem kod naših liječnika. Stari sistem. Da se je i malo potrudio pročitati o slanim sobama nsao bi ovo :
    Naime, već niz godina u nizu zemalja se provode posebni programi liječenja pacijenata s alergijama, bronhitisom i drugim problemima disanja. Ta terapija nazvana je speleoterapija. Blagodati špilja su čisti zrak, bez alergena i uzročnika bolesti, bez ozona i sa visokom koncentracijom iona. To su sve faktori koji poboljšavaju disanje, ne samo za vrijeme boravka u špilji, već i kasnije. U tretmanu pacijenata s astmom u Češkoj, oni borave u špilji po nekoliko sati na dan tijekom nekoliko tjedana. Za vrijeme boravka u špilji miruju, kreću se, te rade vježbe disanja kako bi se špiljski zrak infiltrirao u njihova pluća. Speleoterapija se također izvodi u centrima u Slovačkoj, Poljskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Italiji, Sloveniji, Rusiji.

ili možda ovo : Još u davna antička vremena stari Grci su otkrili da rudnici soli i slane spilje imaju dobar utjecaj na dišne probleme. Rudari u rudnicima soli nisu oboljevali od plućnih bolesti pa se tako razvila speleoterapija (poseban oblik klimatoterapije) koja koristi samo prirodne uvjete rudnika soli i slanih spilja. Speleoterapija je bila djelotvorna i jeftina metoda liječenja ljudi svuda po svijetu. Najviše slanih jama bilo je na teritoriju Austrije, Poljske, Slovačke, Rumunjske, Rusije i Ukrajine i te jame i danas služe ljudima za liječenje i jačanje tijela. Zbog činjenice da rudnici soli nisu dostupni u svim dijelovima svijeta nakon višegodišnjeg istrživanja liječnici i znanstvenici pronašli su način kako stvoriti uvjete kao u slanoj spilji i učinkovito provesti terapiju solju te takav način liječenja nazvali haloterapija. Ime dolazi od grčke riječi halo što znači sol, pa bi se jednostavno moglo reći da je haloterapija liječenje sa solju. Pod tim imenom terapija je postala poznata u cijelom svijetu i počela se primjenjivati u slanim sobama.

a ako mu se ne da slusati onda neka gleda jer vijesti o slanim sobama objavile su i CNN i ABC news !!!!!!! a evo i linkova :

link na CNN : http://www.youtube.com/watch?v=nd6deAf5Dyo
    link na ABC : http://www.youtube.com/watch?v=oi1vuhqOwtI

Našalio se je da je to kao da gripu liječiš šniclom !!! Žalosno je da doktor kojem se ljudi obracaju za savjete ne prihvača nista što je novo nego savjetuje ljude kako je on to učio daleke 1951 !!!! Medicina je daleko dogurala od tada !!!!
    A što se tiče šnicle i gripe pa kad bolje razmislimo ima i tu nesto ne kazem da če šnicla izliječiti gripu ali če pomoći.
    Govorim ovo sve iz iskustva jer sam se razočarala u medicinu i prošla sam sve i svašta sa svojom Mateom ( 3,5 g.) govorili su joj da joj je pukao bubnjic pila je sirupe da ne kazem u kantama, inekcije, inhalacije, čok -čok terapije ( od kojih smo odustali u prvih 8 sekundi ) užas !!!!! valjda su te čok-čok terapije izmislili liječnici ili kolege doktora koje odgovara na Cybermedu a prije njega su to koristili Egipćani !!! užas !!!
    Nako toga kao i svaka majka pokusal sam naći nešto da pomogne mome djetetu.
    Matea i ja išle smo na terapije 18 punih dana.
    Nakon 10 terapija uz to sto joj je po malo curio nosić u noći se pojavio obilan iscjedak iz uha, prvo jednoga a onda drugoga, uplašeni zvali smo doktora a on nam je rekao da smo krivi jer smo isli u slanu sobu.
    Nismo znali sto da radimo no u slnoj sobi su nam rekli da je to normalno i pokazali na hrpu potpisanih dokumenata od spacijenata koji su imali iste simptome.
    6 dana Matea je imala obilan iscjedak iz jednoga pa onda i iz drugoga uha i o smao kroz noć dok je spavala.
    Kako se je taj iscjedak smanjivao Matea je živnula i takva je i danas !!! TRČI; SKAČE, VIČE po kuci i po dvorištu i mi smo presretni jer to je ono nase dijete prije nego sto je obolilo.
    Svima bih preporučila od svega srca slane sobe i nije bitno u koje slane sobe idete sve one rade na istome principu, no najbitnije je da su meni pomogle i hvala tim ljudima koji su napravili prve slane sobe u Hrvatskoj

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

najiskrenije se pridružujem pohvalama za terapiju u slanim sobama i stvarno treba odati veliko priznanje gospođi Sunčani Petrić iz Osijeka koja je prva u Hrvatskoj otvorila slanu sobu, da nije bilo nje tko zna kad bismo saznali za slane sobe

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa Vidi poruku
    Na Cybermedu je jedna mama pitala pomaže li slana soba u liječenju astme, a Dr. joj je odgovorio da je to otprilike kao da gripu liječite pohanim šniclom
    Pročitala sam nedavno par slično blesavih komentara na Cybermedu i konstatirala da jedan doktor tamo ima uvijek nekakve blesave komentare... tak da taj site izbjegavam.

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ima jedna nova slana soba i u čikoševoj u zg-u!

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hm jako puno pohvala, a ja sam baš htjela pročitati da li itko ima neko negativno iskustvo sa ss. Naše iskustvo nije baš negativno, ali moja 13-mjesečna princeza svaki puta kad dođemo iz ss ne spva noć. Cijelu noć se budi i cvili, lupa se po glavi kao da ju možda boli( hvatam se za slamku jer nemam pojma šta bi to moglo biti) Sad ne znam da li da ju nastavim voditi, nije mi jasno šta bi je moglo mučiti, idemo svaki drugi dan a do sada smo bile samo tri puta. Ma nije da tržim neke pametne savjete samo vam se malo jadam u nadi da možda netko ima neka iskustva s tim. Tete u ss kažu da do sada nitko nije imao takve probleme. Inače smo išli malo da ojačamo imunitet jer smo krenuli u vrtić i odmah dvije upale uha za redom i dva antibiotika.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj dundo prvotno napisa Vidi poruku
    hm jako puno pohvala, a ja sam baš htjela pročitati da li itko ima neko negativno iskustvo sa ss. Naše iskustvo nije baš negativno, ali moja 13-mjesečna princeza svaki puta kad dođemo iz ss ne spva noć. Cijelu noć se budi i cvili, lupa se po glavi kao da ju možda boli( hvatam se za slamku jer nemam pojma šta bi to moglo biti) Sad ne znam da li da ju nastavim voditi, nije mi jasno šta bi je moglo mučiti, idemo svaki drugi dan a do sada smo bile samo tri puta. Ma nije da tržim neke pametne savjete samo vam se malo jadam u nadi da možda netko ima neka iskustva s tim. Tete u ss kažu da do sada nitko nije imao takve probleme. Inače smo išli malo da ojačamo imunitet jer smo krenuli u vrtić i odmah dvije upale uha za redom i dva antibiotika.
    Nemam iskustvo sa ss uopće , ali da ona slučajno ne poliže/pojede/potrpa u usta ili nos određenu količinu soli dok ste tamo?

dundo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ma ne pojede ali se sitna sol diže kao prašina dok lopata i grablja po njoj pa sigurno udahne toga

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Otvorila se slana soba i u Zaprešiću. Mi bili 6 puta do sad, svaki drugi dan. Ići ćemo 10 puta, tj.11, jer je 11. put besplatan. Zadovoljna sam.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

na stranicama slane sobe u dubravi (dugave, malešnica) piše da vrše prodaju generatora za slane sobe (istih sa kakvima rade i terapije u svojim slanim sobama)
    razlika izmaeđu HALOGENERATORA I generatora je sljedeća:

HALOGENERATOR je urađaj koji ima certifikat medicinskog uređaja, prošao je višegodišnje testiranje na skupini dobrovoljaca i dobio taj certifikat

generator je kopija halogeneratora ( ukradeni patent ) , nije prošao testiranja tog tipa, nema certifikat medicinskog uređaja, ne koristi se niti u jednoj slanoj sobi na svijetu

tko ne vjeruje neka provjeri, ode u bilo koju od tih slanih soba i zatraži taj certifikat ( ista stvar je u Koprivnici, Bjelovaru i Varaždinu)

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Da se nadovezem na temu, obzirom da sam u doticaju sa slanom sobom jer ima kod mene u Samoboru jedna, rekacije ljudi su poprilicno dobre na terapije u slanim sobama.

Cijela ideja je da se protiv alergijskih bolesti bori na prirodan nacin. Bio sam poprilicno pogođen kada je u slanu sobu doslo djete od 11 godina koje je od ljekova pocelo dobivati osteoporozu.

Slana soba jedan je od nacina kako se boriti sa alergijama i ostalim bolestima na prirodan nacin i svakako treba probati odraditi seriju tretmana. Naravno, reakcija svakog pojedinca na tretnam je drugacija, i tretmani se trebaju prilagođavati svakoj osobi posebno. A kako nicega nije dobro previse, pa tako ne treba pretjerivati odlascima u sobu svaki dan. Obicno treba biti razmak od barem 3 dana jer sol koju pokupite danas u sebe, raditi ce svoje jos neko vrijeme u organizmu.

Jos jedan od nacina je konzumiranje lokalnog meda (lokalnog jer sadrzi pelud biljaka iz vase okolice) za one koji imaju alergije na pelud. Također se sigurno moze pomoci i homeopatijom no u to nisam bas ulazio... ali mislim da je sve bolje od ovih tzv. "lijekova".

Za one koji zele vise saznati o spomenutoj metodi koristeci med pogledajte kratki teskt o tome ovdje gdje se nalazi i par referentnih linkova ili sami istrazujte po internetu.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Sad je dundo spomenula odlazak u slanu sobu kao metodu podizanja imuniteta - ima li to smisla? Luciji već preko mjesec dana non stop curi nos, upravo je odradila upalu uha, u zadnja 3 tjedna je dva bila na antibioticima.... Sad mi je kolegica s posla spomenula da se raspitam o haloterapiji pa da vidimo može li joj to kako pomoći.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi idemo u Dubravu, uglavnom ne odmaže...išle smo sada 6 dana za redom i sada imamo 2 dana pauzu....nos i dalje curi, malo kašlje ali sve je to super....ide u vrtić i zato moram svako malo ići u slanu sobu da joj se nezakomplicira jer kad krene kao prošle godine onda 6mjeseci nema spavanja....povraćanje i gušenje u šlajmu a svaki put nas s hitne na Srebrnjaku vrate doma bez terapije, bez dijagnoze a ona UMIRE OD GUŠENJA I POVRAĆANJA ovo je jedino što mogu, mora na alergološko testiranje tako da ništa ne možemo uzimat za imunitet jer je pokazala alergiju na lijekove.........skup je.....mene je samo strah u slanoj sobi kakva je to sol koju udišemo(da nije obična kuhinjska) jer izgleda kao prašak, sitna je...nekad je prije stavljanja stavljaju u mikrovalnu.....uplašila sam se neki dan kada sam gledala dokumentarac o 11.rujna...kako se u plućima vatrogasaca nakupilo prašine i dr. i onda su obolili....razmišljam da se sol vjerovatno otopi i ako nije možda ispravna da ne bi trebala štetit....isto tako taj stroj ima čudan zvuk....nekad je soba totalno zamagljena od soli a nekad ništa...mene je iskreno zadnja dva puta boljela glava....ali što da radim samo joj to pomaže.....što nema neka isnspekcija koja bi trebala davati odobrenje za otvaranje takvih ustanova i poslije je kontrolirati.......
    eto mene je samo strah da ne odmaže...da nam ne šteti plučima...i da je sve zdrastveno ispravno.....ja opet sutra idem

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivana, nije štetno ne brini, ne pitaj kako znam...
    ALI, meni je bolje bilo u Derenčinovoj, tamo sam, fakat, imala osjećaj da pomaže. oni imaju krupnu sol.
    U dubravi me strahovito iritira što stave puno ljudi odjednom.
    U Der. paze da niej baš tako.

A, ovo kad je zamagljeno-to pojačaju terapiju, barem su meni tako objasnili. nije mi se to dopalo jer me
    užasno pekao nos od toga. nisam se 3 dana oporavila.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tina_M , u koju ste slanu sobu išli?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

moja susjeda je bila samo jednom u dubravi i veli da joj se smučilo kad je vidjela kolike nokte ima neka cura duge crne kose koja tamo radi, ljudi svašta zapažaju, nakon toga ni terapija nije na nju ostavila nikakav dojam, kaže da je bilo toliko soli u zraku da joj je bilo zlo od toga ...

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo bili smo i mi u slanoj sobi.
    Koncepcija kao koncepcija je ok, ali su mi se zamjerile neke druge stvari, što se tiče više poslovne politike nego slane sobe.
    Pa ćemo potražiti novu slanu sobu iako nam je ova bila blizu.
    Išli smo zato jer je L curio nosić pa čisto da probamo i ubrzamo da prehlada prođe. Tamo mu je dosta išlo toga van pa je stalno puhao i nakon tog jednog tretmana mi se činilo da mu lakše to izlazi.
    Inače već godinama koristimo homeopatiju, pa se ovo činilo kao dobra opcija za potporu u bržem "liječenju" prehladica.........

i malo OT:
    zna li netko možda koji su uvjeti potrebni da bi netko otvorio slanu sobu?
    malo mi se čini da to otvara sve i svatko, unaprijed isprika ako griješim.
    Posljednje uređivanje od lugo : 25.09.2010. at 09:01

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uvijeti su da nabaviš prostor, hrpu soli i kupiš halogenerator za 4500 Eura.
    Zvala sam sloveniju koji su zastupnici za halogeneratore u vezi miška mog, pa pitala odmah.
    Inače rekli su mi da bi se kolićina soli u halogeneratoru u vrijeme kad je dj šmrkavo ili bolesno treba smanjiti.
    Mi smo bili preko 20-30 puta pa me bilo strah da nam je previše.
    Išli smo u vrijeme kad je bio zdrav, ali sad je šmrkav i imala sam osječaj da mu još gore bude.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijeti su da nabaviš prostor, hrpu soli i kupiš halogenerator za 4500 Eura.
    Zvala sam sloveniju koji su zastupnici za halogeneratore u vezi miška mog, pa pitala odmah.
    Inače rekli su mi da bi se kolićina soli u halogeneratoru u vrijeme kad je dj šmrkavo ili bolesno treba smanjiti.
    Mi smo bili preko 20-30 puta pa me bilo strah da nam je previše.
    Išli smo u vrijeme kad je bio zdrav, ali sad je šmrkav i imala sam osječaj da mu još gore bude.
    na web stranici od tih slovenaca je popis slanih soba u hrvatskoj u kojima se terapije rade sa original halogeneratorima koji imaju certifikat medicinskog uređaja

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da! sad mi se to još manje sviđa ako uvjeti nisu neki strogi, tj. ako to svatko može otvoriti. tipa ono inspekcije i sl.
    hmmmmmmmm
    ne kažem da to ne valja, ali mislim da i na tome kao i na svemu svi vide samo brzu zaradu.
    jkitanov i ja sam primjetila neke reakcije koje mi se nisu baš svidjele, e sad dali je od toga ili neš drugo... ko će ga znati
    mogu oni meni pričati da nema šanse da se dogodi infekcija jer to sol dezinficira kao sve i ostalo, baš i ne vjerujem u to.
    eto, jesam li prvi skeptik po pitanju slane sobe????????

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam, ja samo znam da nama strašno pomaže da se stvari ne zakompliciraju,
    strašno nam pomaže da se prospava noć-da bude mirna...sve u svemu stvarno pozitivno iskustvo i pozitivno djeluje na organizam.
    Iako smo bili u jednoj gdje nam se nije sviđao niti pristup, niti količina soli niti higijena.
    Dok smo u ovoj drugoj zadovoljni sa svime.

Tako da mogu evo reći da je dosta važno ako ne i najvažnije da osoba koja tamo radi bude ok-
    jer je važno kako radi (koliko će jako staviti terapiju, da li će pitati kako je dijete,
    da li je tko bolestan...) i koji su načini ulaska u sobu-higijena....

lugo avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

oka to se slažem i mislim da je ovdje u Samoboru baš taj problem. Ja sam bila isključivo zamolila da budemo sami, jer je B 3,5 mjeseca i nije mu ništa, išli smo zbog starijeg, ali tamo sam dovedena pred gotov čin, išli smo u sobu sa još jednim dječakom.Dali mu je bilo nešto ili ne ne znam, jer nas nitko nije informirao o tome.
    Uglavnom zbog svega što si gore navela, u Samoboru smo stekli drugi dojam i zato tamo sigurno više nećemo ići.
    čini mi se da je količina soli bila prevelika, higijena tako-tako, itd........

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam inače zadovoljna Dubravom....nego mene inače skepsa muči oko svega, pa tako i oko svih tih uređaja itd....u Dubravi su normalne navlake za cipele...ne vidim zašto bi se išlo u ogrtaču i kapici? pa nećete se valjati po podu? a vlas kose da je nešto ne higijnske (osim naravno ako je nađem u hrani), ne vidim zašto bi to bila i što bi se zbog nje loše moglo dogoditi...pa u kući imate grinje, prašinu, pauke, komarce, muhe itd.....sol sve u neku ruku sterilizira, ali zašto bi uopće taj prostor a i jedan drugi morao biti sterilan..(nije ni operacijska dvorana)kao prvo to nije zdravo, ne živimo ko Jackson pod staklenim zvonom..........

evo tko hoće danas je ponuda slane sobe na kupime.hr
    http://www.kupime.hr/?o=165

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi smo gotovo uvijek sami, pogotovo ako to zatražite u Dubravi imate malu i veliku sobu za djecu, pa možete biti sami i u maloj i u velikoj ako nema ljudi...meni to određuje moja mala...nekad bi se igrala s drugima nekad bila sam....jedna žena je dolazila s više djece i bila je sama jer se mali skidao gol...pošto je imao neku kožnu bolest, i nisu htjeli zbog toga biti s drugima.....po zimi je gužva...gdje bi stigli da svi stave ogrtać i kapu...fuj.oblaćiti ogrtać koji su oblačili njih desetke prije vas...to mi je još više nehigijenski....u Dubravi su cure OK...nekad ih zamolim da pojačaju terapiju, nekad se žalim da mi je bila slaba...uglavnom one uvijek pitaju kako je mala....ima sad jedna nova Maja koja uvijek priča s klincima, s rođiteljima...nama koji često dolazimo zna imena...tako da malu zove imenom....poslije terapije svi dobiju lizalice (ako žele)imaju uz igračke i slikovnice, roditelji novine....itd.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo gotovo uvijek sami, pogotovo ako to zatražite u Dubravi imate malu i veliku sobu za djecu, pa možete biti sami i u maloj i u velikoj ako nema ljudi...meni to određuje moja mala...nekad bi se igrala s drugima nekad bila sam....jedna žena je dolazila s više djece i bila je sama jer se mali skidao gol...pošto je imao neku kožnu bolest, i nisu htjeli zbog toga biti s drugima.....po zimi je gužva...gdje bi stigli da svi stave ogrtać i kapu...fuj.oblaćiti ogrtać koji su oblačili njih desetke prije vas...to mi je još više nehigijenski....u Dubravi su cure OK...nekad ih zamolim da pojačaju terapiju, nekad se žalim da mi je bila slaba...uglavnom one uvijek pitaju kako je mala....ima sad jedna nova Maja koja uvijek priča s klincima, s rođiteljima...nama koji često dolazimo zna imena...tako da malu zove imenom....poslije terapije svi dobiju lizalice (ako žele)imaju uz igračke i slikovnice, roditelji novine....itd.
    koliko se ja razumijem u ogrtače i kape na takvim mjestima oni su uvijek JEDNOKRATNI i nakon upotrebe se bacaju, ne oblači ih nikada više od jedne osobe , a što se tiče skepse po pitanju uređaja zatraži da ti daju certifikat od uređaja, njihova firma se ne nalazi na popisu kod jedinog ovlaštenog predstavnika - slovenca i 99.9% je sigurno da njihovi uređaji nemaju certifikat medicinskog uređaja i da je u pitanju najjednostavnije rečeno krađa patenta,njihovi uređaji su originalni jedino utoliko što ih oni sami izrađuju, da li su original uspješno iskopirali ili ne pokazat će vrijeme a možda i inspekcija...

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Nismo još bili u ss pa ne znam ništa iz iskustva, ali što se tiče higijene...

zar se vaša djeca nikad ne igraju u pijesku?

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mi smo odradili dva tretmana u Citronelli i prezadovoljna sam
    bili smo sami ptičice i ja
    gđa je jako ljubazna,puno pita o razlozima dolaska,stanju djece,mene...
    uglavnom rekla mi je da za njih treba 10 tretmana,ni slučajno svaki dan nego svaki treći najkasnije četvrti dan
    nakon 10 tretmana pauza od 6 mj. odnosno ukoliko dođe do nekakvog šmrcanja napraviti 1-2 tretmana
    veli da jako podiže imunitet,da ne znači da neće biti prehlade nego da se neće spustiti dalje od nosa
    da utječe na apetit,na stres...
    ja sam jako zadovoljna,vidim poboljšanje,a i ja sam osjetila
    idući tjedan sam u derenčinovoj (kupila sam kupone na kolektivi,i sad na kupi me)
    što se odjeće tiče : za klince sam nosila sve čisto i tamo ih presvlačila,a ja sam dobila kapu i šlapice (jednokratne)
    preporuča se piti dosta tekućine,obavezno čaša vode prije ulaska i nakon tretmana te pojačati unos tijekom dana kad je bio tretman
    malo sam sve zbrkano napisala (žurim) ako se još nekaj sjetim napisat ću

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

mija 32

molim te nazovi u osijek gđu koja je prva u hrvatskoj otvorila slanu sobu (vivasol osijek) i pitaj je za detalje terapije a malo pogledaj i na internetu u drugim zemljama kako se radi terapija, neki vlasnici slanih soba u hrvatskoj izmišljaju toplu vodu a neki rade u skladu sa dvadesetogodišnjim iskustvom koliko postoje slane sobe )

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nama su rekli da idemo 10 dana za redom na terapiju i da se voda ne smije piti bar 1h poslije terapije tako da sol ostane što duže u "organizmu-plućima".

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

i nama u Derenčinovoj rekli da najbolji učinak imaju "tretmani" od 10 dana uzastopce.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

marko ide u slanu sobu u klc i jako sam zadovoljna.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://www.soljenka.hr/
    Sesvetska cesta 6
    2019-146

ovo mi je neki dan došlo u kaslić ima 4 gratis kupona unutra prvi i 11,17 i 18.....je li tko bio kod njih...kako izgleda....blizu mi je pa me zanima....za sada idemo u prvu slanu sobu u Dubravu na okretište

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Gdje ima slana soba u Novom Zagrebu?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.soljenka.hr/
    Sesvetska cesta 6
    2019-146

ovo mi je neki dan došlo u kaslić ima 4 gratis kupona unutra prvi i 11,17 i 18.....je li tko bio kod njih...kako izgleda....blizu mi je pa me zanima....za sada idemo u prvu slanu sobu u Dubravu na okretište
    svakako odi tamo ne samo zato što ti je bliže nego i zato što tamo rade terapiju sa halogeneratorima koji imaju certifkat medicinskog uređaja
    inače što se tiče traženja certifikata u dubravi gdje sada ideš ne trebaš se zamarati : na njihovoj web stranici, link o halogeneratoru imaš sve podatke o njihovom certifikatu, ta hrpa brojki i slova koju su napisali koliko sam shvatila odnose se na tvrtku Eurostandard d.o.o. jer kad u googlu upišeš taj broj odobrenja UP/1-116-01/07-04/06-526-08-03/2-07-6 Ministarstva.....otvori ti se uvjerenje koje je tvrtka Eurostandard d.o.o. izdala za neke premaze i u donjem lijevom dijelu tog uvjerenja imaš brojeve rješenja Trgovačkog suda identične kao one koje navodi tvrtka Snaga soli d.o.o.
    ja sam kontaktirala tvrtku Eurostandard (eurocontrol@zg.t-com.hr ) s obzirom na činjenicu da se proizvod koristi za zdravlje djece i odraslih sa pitanjem da li taj generator ima certifikat medicinskog uređaja i evo njihovog odgovora
    Eurocontrol za mene
    pokaži detalje 19:08 (Prije 14 h)
    Ljekovitost može potvrditi samo Ministarstvo zdravstva .
    No meni ovov više liči na propitivanje konkurencije koja želi isto prodavati „ slane sobe „

ovu zadnju rečenicu neću uopće komentirati, lik koji je pisao ne vidi nikakav problem u tome što generatori koje koristi Snaga soli d.o.o. imaju samo certifkat da rade na struju i melju sol, on se samo plaši za konkurenciju, to je ujedno i odgovor zašto u svijetu postoji samo par proizvođača halogeneratora jer ovakvih inovatora koji će ukrasti nečiji patent, malo ga doraditi i predstaviti kao svoj proizvod je sigurno bilo još ali ispitivanja da bi dobio certifikat med.uređaja su skupa i dugotrajna i treba ustvrditi da li je napravljena izmjena zdravstveno učinkovita….zanimljiva mi je još jedino situacija kako zaposlenice uspiju prevariti tajmere jer one kažu da su one te koje pojačavaju i smanjuju količinu soli za vrijeme terapije
    osobno nemam ništa protiv slanih soba, ali na pomisao da se netko poigrava sa zdravljem djece poludim, međutim nisu krivi oni iz tvrtke Snaga soli d.o.o. nego naša inspekcija - oni su samo skužili da stvar prolazi i krenuli u štanacanje "inovatorskih generatora" i slanih soba

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Mislim da se ovdje nešto ne štima. Napisati 1-3-9 postova i to komentirati samo u ovoj temi?
    Dajte dosta o generatorima itd.
    Iskustvo mog dj nakon 30-40 tretmana:
    Što smo više išli, sve gore.
    Nije išao mjesec dana skoro i nije ni šmrknuo.
    Zadnji mj dok je išao, bio je sve bolesniji.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Proucila sam vise slanih soba u zadnjih godinu dana i mogu reci da definitivno preporucujem PRVU SLANU SOBU - Dugave, Malešnica i Dubrava. Medicinsko osoblje, unatoc dugim noktima koje je netko spomenuo - ljubazni, ako zelis biti sam u sobi, mozes ali trebas naglasiti i tako dogovriti termin.

Studio za solnu terapiju u Derencinovoj mi je ostavio vrlo los dojam - zena me silno pokusala uvjeriti da MORAM uplatiti 10 tretmana (sto je iskljucivo izvlacenje novca) dok PRVA SLANA SOBA ima drukciji, rekla bih, manje grabezljiv pristup. Supljas naljepnice i dobijes 3 gratis tretmana s tim da kartica s naljepnicama vrijedi neograniceno. Prednost DERENCINOVE je sto ima dr. Gunek koja drzi predavanja ali da dodjes na ta predavanja moras uplatiti odredjenu kolicinu tretmana. Ne kazem da to treba biti besplatno ali se ne mogu oteti dojmu da je profit na 1. mjestu.

Utoliko se drzim Slane sobe DUGAVE, jako smo zadovoljni, utjecaj na zdravlje je itekako ocigledan.

Krene curit nosic, kihanje, osolimo se - i sve 5.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, Ellen, kako se naša iskustva razlikuju. i nama u Derenčinovoj teta kaže da treba dolazit uzastopce, ali
    ja se baš i ne obazirem na to jer mi moje iskustvo govori drugačije.
    u Dubravi nam nije bilo predobro-najviše me smeta to zamračenje prostorije i broj ljudi koje stavljaju
    zajedno. i dakako-lizaljke koje dijele po izlasku.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa Vidi poruku
    Mislim da se ovdje nešto ne štima. Napisati 1-3-9 postova i to komentirati samo u ovoj temi?
    Dajte dosta o generatorima itd.
    Iskustvo mog dj nakon 30-40 tretmana:
    Što smo više išli, sve gore.
    Nije išao mjesec dana skoro i nije ni šmrknuo.
    Zadnji mj dok je išao, bio je sve bolesniji.
    možda razlog leži u uređajima sa kojima se radi terapija ??!!

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sesvečanka a zašto ih ne prijaviš inspekciji ili se javiš u onu emisiju o potrošaćima na HTV-e?
    Mislim kako da ja znam da mom djetetu to ne šteti?

jkitanov-cilj i je da djetetu procuri nosić, da koja tri-4 dana više kašlje i izbaci sve iz sebe....idi doktoru ako ti to ne pomaže, svakako nađi nešto što odgovara tvome djetetu i ne pretjerivati s terapijama...i stvarno te ne razumijem kako nije bitan uređaj, to je ono što je najbitnije je li se djete truje ili "ozdravljuje"....misliš da nije bitno imaš li klimu u stanu koju nisi čistila 10g ili novu?

mamaduda avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nadam se da će nekome info biti od koristi:

http://www.kupime.hr/

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zbog opetovane zlouporabe topica u svrhu samopromocije topic je zaključan.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •