Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: nakon koliko doza ab im padne temperatura

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno nakon koliko doza ab im padne temperatura

Mom mišu je dugo curkao nos i onda se iz toga razvila upala uha i grla, pa je počelo i povraćanje i proljev (navodno od balčeka koje proguta). Dobio cefaleksin i nakon 3 doze (jedan i pol dan) popijene sinoć zakurio 39. Više ne povraća, sluzava stolica je još tu. Manje curi nos i javio se produktivni kašalj.
    Ja nekak mislim da bi temperatura trebala opadati pod ab, a ne rasti????
    kako je to s vašima?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pretpostavljam da ova temperatura nema nikakve veze s bakterijama, nego s virozom, dakle antibiotik nema veze s tim. Nema utjecaja.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa
    Pretpostavljam da ova temperatura nema nikakve veze s bakterijama, nego s virozom, dakle antibiotik nema veze s tim. Nema utjecaja.
    Potpisujem Anemonu. A ukoliko se radi o bakterijskoj infekciji i pod uvjetom da je dotična bakterija osjetljiva na dati antibiotik, treba neka 2-3 dana. (Sjećam se da nam je pedica za Klavocin bid sirup koji se uzima svakih 12h rekla da treba 5 doza). Naravno da odstupanja ima. Ovisi o progresiji bolesti, o stanju imunološkog sustava... tako da je ovo samo okvirno. Ako nekom djetetu treba duže da krene oporavak, to ne znači odmah da je i antibiotik "krivi". Naravno, opet ja, ako se radi o virozi, antibiotik kao primarna terapija neće pomoći.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

moram priznati da se meni prošle gosdine javilo kod obadvoje djece da se temperatura povečala nakon par dana korištenja Klavocina, pitala sam za komentar jer na njemu puiše da je toi moguće, svi su negirali. Posljedica toga je bila da sam idući put tražila Zinat.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ma ne znam...
    ordinirala ga je pedijatrica koja inače ne trči s antibiotikom (ovo nam je prvi)
    jer je po njoj u pitanju bakt. upala grla i uha....
    ne znam...
    možda je priča s povraćanjem virusna

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •