-
Sok od nara / šipka
Lijep pozdrav svima zenicama.
Zanima me da li je neka od vas pravila ili zna kako se pravi sok od nara / sipka. Imam jako puno domaceg nara i rado bi od toga napravila sok ali nemam ideju kako. Nedavno sam pila kod prijateljice i jaaaaaaako je ukusan, ali ona ga je dobila tako da nema pojma kako se pravi.
Hvala puno svima unaprijed.
-
trebala bi ga očistiti i zgnječiti zrnca, mislim da se to radi u nekoj gazi da ne prska, u malo većem cjedilu. To je dosta posla. A vidjela sam i neke spravice za gnječenje naranči (ništa se ne vrti nego se samo polugom stisne polovica naranče preko nekog stošca) i da se pomoću toga može zgnječiti i polovica nara. Čak smo to i kupili ali čni mi se da se previše korisnih sastojaka baci (i od naranče i od šipka). Inače jako je dobar i sok od naranče s malo soka od nara 
A da pitaš tu prijateljicu kako je to radila?
-
Ne znam recept za sok od nara, ali za cijeđenje nara je jako zgodna citruseta - prerežem nar poprijeko (kao naranču) i cijedim na citruseti, a još i ta zrnca skupim u tu polovicu kore i iscijedim malo rukom.
-
Ja ga napravim u sokovniku, samo treba cesto prazniti kostice. Dobiveni sok pomijesam sa sokom mrkve i razblazim vodom jer zna biti prejak. U frizderu mi stoji do dva, max tri dana. Dulje nisam ni probavala drzati. Kad bi ga se radilo za duze koristenje, vjerojatno bi trebalo prokuhati sa dosta secera, a to mi bas nije privlacno. Vitamin C kojeg je pun se gubi, a secer dodaje.
-
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma