Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Viroza u trudnoći

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno Viroza u trudnoći

Trudna sam 15 tjedana i evo ulovila sam se u mrežu viroze.hunjavica, curenje iz nosa, iz očiju, slabost, jedino nemam temperaturu,(valjda neće ni doći).
    Pijem c vitamin, kapam nos sa fiziološkom otopinom i to je to.
    bojim se da to nema utjecaj na .
    jel koja prošla slično..

sretna35 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo mene je uhvatila ista stvar negdje u 33 tjednu, vrlo ružna viroza, jako kašljanje, povremeno kihanje, vrlo obilna sluz iz nosa, opća slabost, veliki umor grebanje u grlu na sreću sve bez temperature

tražila sam savjete iz više izvora: uglavnom nikakvi lijekovi nisu dozvoljeni: čim više tekućine: nezaslađenog čaja, limunade, vitamina C, za nos su jedino dozvoljene fiziološke otopine morske vode, a za grlo pastile i to na bazi islandskog lišaja (različite septolete, streplis itd ne), nije dozvoljen čak niti sirup za olakšavanje iskašljavanja

danas skoro tjedan dana nakon prehlade puno mi je bolje, očito vrijedi onaj stari dobro prokušani recept: uzmite 8 šljiva i stavite ih u džep, svaki dan pojedite po jednu šljivu, kada ih pojedete sve bit će vam bolje

na sreću ne može u većoj mjeri utjecati na tijek trudnoće, jedino ako se radi o vrlo maloj trudnoći (kada praktički i ne znamo za nju)

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mene uhvatilo negdje oko 18 tjedna.

za grlo sam pila:
    med na zlicice
    mlijeko s cimetom (zagrijes mlijeko i posipas s cimetom, on se ne rastapa nego kako pijes ostaje sloj u grlu)
    pripravak od limuna (8 limuna, 80 dkg šećera, 1.2 l vode, 3 grančice ružmarina kuhati dok postane med , prociditi i papati (limun izrežeš na 4 djela).

za kasalj:
    domaci sirup od bora (to moja baka radi, nema alkohola, samo borove iglice, secer i voda). ali za to mi je doc rekao da moze i trputac ili islandski lisaj.

za oci mi i ince nis ne pomaze, a cim sam osjetila temp, odmah tusiranje u mlakoj vodi. mjerila sam svako malo da ne bi slucajno krenula. i naravno uzasno puno caja, limunade i lezanja. trajalo je nekih 6 dana, i sinusi jos dodatnih 7, ali to sam vec isla raditi....

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ma nemaš razloga brinut, pogotovo kad nemaš temperaturu. Domaća medicina i u slučaju temperature paracetamoli, tuširanja i oblozi.
    Za bebu je opasan samo mali broj virusnih bolesti tipa varicella, rubeole, citomegalovirusa, side, itd.. Obična prehlada nema nikakva utjecaja, pa čak ni gripa - problem je jedino temperatura preko 38.

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja sam na dan kad sam saznala da sam trudna zakurila na 39 i to je trajalo par dana. Uglavnom moj MPO dr rekao je da ne budem zabrinuta i ako temp. bude velika, da uzimam samo paracetamol, što sam par puta i uzela.
    I sad sam preležala hunjavicu a bebica veselo poskakuje u trbuhu, danas je naročito aktivna.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

puno hvala curke, noćas nisam od začepljenog nosa mogla oka sklopit, poludila sam i uzela samo jednu jedincatu kap JDEČJEG operila u jednu nosnicu i zaspala do jutra...
    nadam se da moja slabost neće naškoditi bebi?? :? jedna kap??

tajuska avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni obicno pomogne ako par kapi sinusana za inhalaciju stavim iznad nosa. malo pecka za oci, ali "otopi" zacep. racunam da stavljanje par kapi na kozu stvarno ne moze stetiti...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mrva smiješ stavljat Operil, on se ne apsorbira sistemski.

Mrva avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    fala puno.danas mio je već malo bolje.noćas sam čak spavala bez kapanja.. :D

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Evo meni drugi dan s virozom. Šmrkanje nosa užasno, grlo i nepce jako grebu (ne kašljem/ne kišem), nemam temperaturu, ali sam izmoždena. Spavala nula bodova. Šmrkala sam toliko da mislim da me cijela zgrada čula.

Nitko od mojih nema virozu, samo ja. I sad si ja mislim kako u životu nisam jela toliko voća i povrća, plus pijem vitamine u tabletama i opet ne možeš protiv virusa. Možeš se slikati. :/ Razočarana sam.

I baš si mislim gdje sam to pokupila. JEdino što mi pada na pamet da sam večer prije nego me uhvatilo bila u Zari u Avenue Mallu. Ušla isprobati neke stvari, a tamo u kabinama je bilo toliko prljavo, zagušljivo, smrdljivo da je to bilo neizdrživo! Klima nije radila, smrdilo je po znoju, prljavim nogama, ma, tko zna šta sve ne. I samo sam jednu stvar isprobala i skužila da ne mogu više tamo biti i izašla. Moguće da se tamo nakotilo u neprozračenom prostoru svega. Divna trgovina ta Zara...

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Meni su rekli onu fiziološku otopinu, pomogne mi, doduše ne na neki dugi rok... ali ok mi je kad stavim... i kupila sam neke "trešnjevačke bombone" s islandskim lišajem, prefini su mi hehe... Usput, nisam ni znala da trudnice ne smiju one asepsolete. Na sreću da ih nisam imala doma, jer bi ih uzela bez da gledam jel to trudnice smiju. Djleuju bezazleno. TEta u ljekarni mi je rekla da to nije za trudnice. Uglavnom, pijem puno tekućine, limunadu posebno, fiziološku za nos i ove bombončiće za grlo. I čekam.

mrkvica05 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

možeš uzeti pastile na bazi meda Propolke, jako su fine. pa onda par puta na dan med laringo (baš za kašalj, grebuckanje i slične krasne stvari), pa propolis sprej bez alkohola...mene je svako malo hvatalo nešto za grlo u trudnoći pa sam to koristila

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Možete za grlo uzeti Isla Moos ili Isla Clasic tablete za ćućanje.
    Super su, ja sam ih provala u trudnoći i sad su mi to omiljene pastile.

A za febru ( i sve bolove) šumeći Eferalgan (čisti paracetamol).

I čaja, limuna itd. 8)

Evo, i mene malo ulovilo, ali ne dam se.

Brzo ozdravljenje svima

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meni su nudili te Isla tablete, ali sam se odlučila za domaću proizvodnju i totalno se navukla, ajme što su finiii!

Usput, da javim dobru vijest ako, ne daj Bože, dobijete ovu virozu. Trajala je 48 sati (malaksalost, šmrkanje; sluznica nosa, grla i nepce upaljeni), s tim da je nakon toga još dva ostalo samo stravično šmrkanje nosa hehe... za nepovjerovati da možeš minutu-dvije samo puhati i puhati nos i nikad kraja i stalno šmrkljoze... Ali bar se dobro osjećam generalno nakon ona dva dana. Ništa nisam pila od lijekova niti sam mislila. Organizam se sam izborio (izuzev šmkrlji, jače su).

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam sad 5+4 i počinje me hvatati viroza
    nije stvar u tome šta smijem, šta ne smijem, jer ja svaku virozu preguram bez ičega, samo c vitamin i nešto za podizanje imuniteta
    strah da li će to imati uticaja na T
    kad sam saznala da sam T, biologica (radila sam AIH) je rekla da se sad u ranoj fazi T, dok traje organogeneza,moram dobro pazit virusa i bakterija
    i baš me sad počinje hvatati viroza
    ima li vas koje su imale virozu ovako rano, a da nije imala uticaja na bebicu?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja, pila čak i paracetamole jer sam imala visoku temperaturu, i sve 5-sad imam 2g.i 6 mj. starog hahara.

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vještice ja sam baš u tim danima dobila virozu..gadna bol u grlu stalno kihanje i stalni problemi sa nosom...pila sam puuuuuuno čaja od brusnice sa limunom i medeo i kupila sam si pastile (preporuka forumašica) od islanskog lišaja...i kapala nos sa fiziološkom..i eto jest da me je mučilo dobra 2tjedna...ali izvukla sam se.....
    ali nažalost mm se pak prehedladio prenio na mene i na malog..pa ovaj tjedan idem opet ispočetka....

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

vjestice mene je u prethodnoj T dosta rano uhvatila neka blaga viroza, i sve 5 ~~~~~~~~ da te ipak zaobidje

vjestica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala vam cure
    nakon današnje panike, malo sam se smirila
    uhvatila me pravo viroza, kišem, nos mi curi i nadam se da neću još i temperaturu dobiti
    moj dr. je rekao da pijem čajeve i C vitamin
    nadam se da će proći što prije i bez posljedica

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto meni i drugi tjedan pere viroza
    hvala bogu bez temperature (toga sam se najviše bojala)
    ali nakraju zaglibila s upalom grla pa sam na amoxilu

inače, čula sam da operil za nos baš i ne, nego baš fiziološka
    a i što se paracetamola tiče (lupocet, lekadol oba od 500) da ovisi o tjednima trudnoće
    u prvom tromesjećju samo dječji a poslije može i za odrasle

ne garantiram da je to točno, ali mi u ljekarni tako računala kad sam tražila lupocet.
    inače ja trenutno 18 tj.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

eto meni i drugi tjedan pere viroza
    hvala bogu bez temperature (toga sam se najviše bojala)
    ali nakraju zaglibila s upalom grla pa sam na amoxilu

inače, čula sam da operil za nos baš i ne, nego baš fiziološka
    a i što se paracetamola tiče (lupocet, lekadol oba od 500) da ovisi o tjednima trudnoće
    u prvom tromesjećju samo dječji a poslije može i za odrasle

ne garantiram da je to točno, ali mi u ljekarni tako računala kad sam tražila lupocet.
    inače ja trenutno 18 tj.

natilalimaci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja od jutros imam grebanje u grlu i dušniku i jedva dišem. Glava boli za krepati. Moja 8-godišnja kćer ima gadnu virozu i naravno ja pokupim to od nje. A imali masku i prali ruke do iznemoglosti i držali se svih ovih mjera opreza.
    Ona imala temperaturu 39,6. Ne moram vam reć u kakvom sam strahu sad. Najviše me strah temperature. Svi kažu do 38 je ok, viša opasno.

koliko se paracetamola smije uzimati? Casper spominje 500, ali meni samo jedna tableta od 500 nikada nije pomagala, prije trudnoće. Uvijek sam pila po dvije i to tek snizi turu.

Šta velite? Ima li tko kakvih iskustava s ovim valom viroza, gripu da ne spominjem.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •