Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Koliko pregleda na početku trudnoće?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Koliko pregleda na početku trudnoće?

Prva trudnoća, prvi pregled.
    Dobila sam uputnice za: 1. Laboratorij (KKS, urin sa sed, GUK, Fe, TIBC, UIBC)
    2. Zavod za transfuziju, Petrova 3 (krvna grupa, Rh, markeri za hepatitis B i C, HIV)
    3. Uputnica za ultrazvuk
    4. Bris
    Molim vas može li mi netko reći koliko još pregleda ( i kakve) moram obaviti pa da odahnem i koliko su česti pregledi na početku trudnoće? Da li je netko brojao na koliko je pregleda bio u prva tri mjeseca?
    Unaprijed hvala na svim odgovorima

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mislim da je to sve za sada Doktoru ćeš odnijeti nalaze i ako je sve ok pregledi će ti biti jednom mjesečno do 28. tjedna kada kreću pregledi svaka tri tjedna i onda pred kraj svaka dva
    Čestitam na trudnoći :D

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala Dorotea24 na tako brzom odgovoru. Danas sam bila na prvom pregledu i sva sreća da sam obavila duplu veliku nuždu, jer u trenutku kad je gurnula ono željezno u mene,dakle, jednu je rupu zatvorila, meni se otvorila druga.Ajme, još kaže 'Opustite se' . Kako da se opustim? Nisam znala da li ću se upiškiti, pokakati ili da oprostiš prdnuti. Stisnula sam se ko čvarak.Eto, ako će pregledi biti jednom mjesečno, mislim da ću stvarno odahnuti. Hvala još jednom na odgovoru.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ma joj, ništ ne brini!
    s vremenom će ti to postat pis of kejk

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

ovisi,ja sam u drugoj trudnoći(prva je završila spontanim)prva 3 mj išla svaka 2 tj,a kasnije svaka 3 tj na kontrole

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja idem na preglede svaka 2-3 tjedna, neke cure svaka 4. Ovisi valjda o tome kako teče trudnoća, ima li kakvih problema... Što se tiče uputnica, to ja za sada sve, koliko ja znam.

devet_mjeseci avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Papalica, ako je zdrava trudnoća, ovo bi za sada trebalo biti sve. Eventualno ako se pokaže da ti je krvna grupa Rh negativna tada će ti vjerojatno još napraviti imuno testove i dogovoriti injekcije (ništa strašno, u cijeloj trudnoći se, čini mi se, dobije tri anti "D" injekcije - da majka ne odbaci dijete ako je druge krvne skupine). Ako ginekolog to odmah ne primijeti, svakako sama naglasi da si Rh negativna - ta je informacija vrlo važna.

O nezdravim trudnoćama koje loše završavaju nemoj ni razmišljati nego uživaj u svojoj mrvici i mazi trbuščić. Čestitam! :D

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    Mislim da je to sve za sada Doktoru ćeš odnijeti nalaze i ako je sve ok pregledi će ti biti jednom mjesečno do 28. tjedna kada kreću pregledi svaka tri tjedna i onda pred kraj svaka dva
    Čestitam na trudnoći :D

Sad sam se zabrinula! Na zadnjem pregledu sam bila u 31. tjednu i za iduci me narucio za 6 tjedana!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Haj! Mene zanima koliko ste često išli na ultrazvučne preglede u trudnoći?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam bila vec na 6 UZV! A tek je 16. tjedan. Mislim da je malo previse ali ispalo je tako. Prvi put sam bila u 5. ili 6. tjednu, ne sjecam se vise - i nije se vidjelo nista. Nakon tjedan dana vidjela se vrecica, ali se nije vidjelo srce da kuca. Nakon jos par dana vidjelo se i srce! To su bila vec tri, ali moram reci da su bila dosta kratka.
    Zatim na redovitom pregledu 4. Pa sam isla kod privatnika koji mi je napravio 5. Na zadnjem redovitom pregledu mi je dr ponovo napravio UZV. Ja ga pitam zasto je sad potreban UZV, sta se moze vidjeti, a on mi kaze - nista! - i nastavi gledati dalje. Ja mislim da su UZV podosta nepotrebni, ali sta je je - bolje se osjecam kad vidim kako se mala mrvica brcka u vodi.

dmatijevic

Početno

Ja sam do 16. nedelje bila na UZ ni sama ne znam koliko puta. Cesto sam zvala doktora, boluckao stomak, braonkast iscedak, boluckala ledja i sl. i svaki put ajd na UZ. Sad prvi put spajam u kontinuitetu 4 nedelje bez ultrazvuka i idem sutra (al sam isla jednom na pregled!!!).

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja radim ultrazvuk svaki put i to po svojoj zelji jer je tu u njemackoj sad po neki njihovi novi zakon placeni su samo tri il ak ima problema onda moze jos ali ako je sve uredu moras za vise sam placati.
    Ja kad god idem nemogu se uzdrzati i uvjek radim da vidim svoje zlato inak kao ni da nisam bila na pregledu :/

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja sam bila na dva do sada, 1. na prvom pregledu, 7 tjedana, drugi na drugom pregledu 11/12 tjedana (mjerenje nuhalnog nabora). idem kod privatnika.
    vaginalni pregled samo drugi put, cerviks cvrsto zatvoren. pregled je bio kratak i nisam ga osjetila

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Jel se rade pretrage krvi za hepatitis i u drugoj trudnoći?

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Podižem temu sa pitanjem!

Sada ulazim u 8.tjedan, prije 2 tjedna doktor mi je radio papu i bris, dao mi uputnicu za Petrovu(krvna grupa) i vađenje krvi u domu zdravlja i rekao da dođem za 2 tjedan, to je ovih dana.

E sada...u dom zdravlja nisam išla jer me strah gripe, čula sam da je navala ujuto u laboratoriju i onda kad se samo sjetim mase kašljucavih ljudi, starijih, djece, bez imalo zraka u toj prostoriji...

Da li da odem kod gin. bez tog nalaza ili ipak da odem (nekako mi se ne da riskirati, rađe bih još pričekala) na kontrolu samo, a krv da vadim kasnije, možda se smiri kroz tjedan dva.... :?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mislim da ti nije hitno i ja bi radije pričekala nego da se guram za hrpom bolesnih u istoj čekaoni

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

i ja bih ti inače preporučila čekanje, ali svinjska gripa neće nestati za par tjedana. tek je krenula. znači ne gine ti mjesec-dva kašljucavih i šmrkavih kod svih doktora pa procjeni što ti je bitnije. iako dio pretraga sigurno možeš odraditi i kod privatnika, a tamo ti je manja gužva. ja ne bi previše odugovlačila s pretragama, ali to je samo moje mišljenje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Od početka trudnoće idem svaka 4 tjedna na pregel, gleda me uvijek vaginalno spekulumom i digitalno a UZV-ova sam do sada (27. tj) imala 5. Niti jednom mi nije uzela bris, papu, krvnu sliku kontrolirala jednom na početku, nizak hemoglobin i hematokrit što bi značilo anemiju ali to njoj nije značilo ništa, sa 23 tj. OGTT jer sam kao dobila puno kila, naravno nemam šećer - pa nisam toliko glupa da sama ne vidim na sebi simptome dijabetesa nego me je njakala da idem okolo po ambulantama i čekaonicama sa 150 bolesnih ljudi. Krvnu grupu sam sama zatražila uputnicu jer je ona zaboravila i to negdje sa oko 25 tjedana i saznamo da sam negativac, ima sreće doktorica što nisam počela stvarati antitijela na nebbu i da je sve u redu jer bi ju golim rukama zadavila i tako... sve u svemu od moje dr. nikakve koristi. A sa 25 tjedana mi je rekla da sam prst otvorena sve do unutarnjeg ušća i svejedno me naručila ponovno za 4 tjedna. Malo sam i ljuta na sve to ali eto trpim jer sam medicinar pa neke stvari znam i sama riješiti i pomoći si kao npr. obavezno pijem magnezij jer su me bez njega hvatale BH kontrakcije što njoj nisam ni spominjala jer vidim da ne vrijedi. Općenito su ti doktori (svaka čast iznimkama) takvi da im paše kad te pitaju kako si ti kažeš super, ništa ne boli, osjećaš se dobro oni sretni i zadovoljni, a ako slučajno počneš nabrajati odmah ufrknu nosove s izjavama pa to je trudnoća, drugo stanje, tako to ide, šta ste mislili i slično... :/

Al se ja raspisaaa..

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mašnica prvotno napisa
    Podižem temu sa pitanjem!

Sada ulazim u 8.tjedan, prije 2 tjedna doktor mi je radio papu i bris, dao mi uputnicu za Petrovu(krvna grupa) i vađenje krvi u domu zdravlja i rekao da dođem za 2 tjedan, to je ovih dana.

E sada...u dom zdravlja nisam išla jer me strah gripe, čula sam da je navala ujuto u laboratoriju i onda kad se samo sjetim mase kašljucavih ljudi, starijih, djece, bez imalo zraka u toj prostoriji...

Da li da odem kod gin. bez tog nalaza ili ipak da odem (nekako mi se ne da riskirati, rađe bih još pričekala) na kontrolu samo, a krv da vadim kasnije, možda se smiri kroz tjedan dva.... :?

Pa neka ti suprug preda uputnicu i trudničku ujutro npr. ako se predaje u 7 a ti dođeš malo kasnije ( kad se malo raščisti raja) oko pola 9 i onda uđeš da izvade tebi jer ionako bi te trebali prozvati prvu dok ti još ne stigneš osim ako nema još trudnica jer koliko znam trudnice imaju prednost, barem je tako kod nas.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj stella prvotno napisa
    Jel se rade pretrage krvi za hepatitis i u drugoj trudnoći?
    Rade se jer nitko ti ne garantira da između te dvije trudnoće ti nisi dobila hepatitis pogotovo ako si na rizičnom poslu (kao npr. što sam ja med. sestra u bolnici pa pipkam svakog i svašta)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •