Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: Prirodan pristup njezi djeteta

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Prirodan pristup njezi djeteta

Trenutačno T kupamo samo u vodi. Ne koristim nikakve kozmetičke preparate. Pupak joj također nisam dirala niti tretirala. Ne koristimo bebi ulja za kožu.

Za J smo počeli koristiti šampon s nekih 2 mj. otprilike jednom u tjedan-dva, a sad mi se i to čini poprilično agresivno.

Obadvoje su u platnenim pelenama i vlažne maramice koristimo samo van stana. Inače, guzu peremo pod pipom.

Pedijatar mi je preporučio da T perem lice sa kamilicom jer joj se trenutačno čisti, ali sam čitala da je kamilica biljka koja upija sve nečistoće iz okoliša (teški metali i sl.) pa sam odlučila ne koristit ju.

Ma, nekako mi se čini da su mi djeca najzdravija kad ne prćkam puno po njima, nego pustim sve da bude prirodno i kad koristim samo vodu.

J je već veliki i poprilično se zaprlja pa ga perem običnim dječjim sapunom. Sad ga šamponiram samo kad si utrlja masni ručak u kosu (cca. jednom mjesečno).

Kako vi pristupate njezi djeteta? Što koristite od prirodne kozmetike i koliko je uopće potrebno koristiti i tu prirodnu kozmetiku ako znamo da kisele kiše padaju i po Velebitu pa je gotovo nemoguće naći doista čiste preparate?
    Pitam za djecu koja nemaju nikakvih poteškoća s kožom. Zašto liječimo nešto što nije bolesno?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa to nije liječenje, nego njega.
    oprosti na pitanju, ali pereš mu kosu jednom mjesečno?

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ok, ne valja ni pretjerivati. Ja svoju (skoro tromjesečnu) curicu kupam u mješavini maslinovog ulja, čaja od kamilice i mente, ali ne svaki dan, nego ono, kad stignem
    Naravno, ne dopuštam da bude jako prljava. Šampone mislim početi koristiti tek kad joj dobro naraste kosa.
    Pupak sam joj tretirala alkoholom i praškom - tako su me uputili u bolnici. Koristimo isključivo platnene pelene, ali ipak neprestano koristim vlažne maramice.
    Ne koristim omekšivač za pranje njezinog rublja, osim kad zaluta poneki komad odjeće među našu, koju ipak perem s omekšivačem, radi mirisa.
    To sa kamilicom mi je ipak pretjerano... jednostavno, živimo u svijetu kakvom živimo - zagađenom i nezdravom, pa ipak i u takvom svijetu ima zdravih stogodišnjaka. Opterećenost time je nezdrava i više škodi nego vlažna maramica za guzu.

Willow avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kamilica isušuje kožu, to je 1. razlog zašto je ne treba koristiti

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nisam još, ali hoću...jedno jedino-maslinovo ulje... I da, osobno ga ne mogu smisliti ni na ni u tijelu, al što ću kad je zdravo... možda uspijem u namjeri da mi ga djeca zavole... Ali priznajem da sam subjektivna, posjedujem maslinik i budući sam agronom...

Znam samo da sam probala dječji šampon koji 'ne smeta okicama' i da sam plakala satima... fala, ne fala!

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Bamsic prvotno napisa
    pa to nije liječenje, nego njega.
    oprosti na pitanju, ali pereš mu kosu jednom mjesečno?
    Perem mu kosu svaki dan. Ljeti smo prali i dva puta na dan jer se jako znojio. Ali vodom. J jako voli kad mu voda iz tuša curi po glavi tako da je pranje kose neizbježno. I nije mu masna niti prljava. A i šišamo ga na mašinicu....
    J ima izvrsnu kožu. Nigdje nikakva točkica niti suhi trag.

T ima mjesec dana. Pustim ju da se namače u vodi kratko, a onda isperem tušem..... da mi ne bi još i soc. službu poslali. Djeca su čista i njegovana. I bez tog famoznog bebi ulja.
    T trenutačno ima aknice po licu od čišćenja, ali joj je koža po tijelu isto super. Zato sam se i počela pitati čemu uopće služe sve one šarene kutijice na policama u dućanima.

Znam da je sve zagađeno i da se od toga ne možemo zaštititi, ali čemu onda stalno forsirati tu kamilicu kad ionako aknice po licu prođu same od sebe.

Da imaju neki problem s kožom, kipila bih kremu koja to riješava, naravno. Nisam protiv preparata kad postoji potreba.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uglavnom slično kao i Mirtica.
    Kupamo se u vodi sa žlicom maslinovog ulja. U njoj "operemo" i tri dlake na glavi i kosa je divna i čista. Neko vrijeme smo zbog tjemenice koristili Mustelin šampon ali on mi odvratno smrdi po kemiji pa sad čami u ladici a tjemenicu rješavamo češljanjem i mazanjem uljem.
    Koristimo platnene u kombinaciji s jednokratnima.
    Vlažne maramice su isključivo za šetnju ili za pobrisati baby gym ako bljucne po njemu (više ih koristim po stanu nego po Luciji).

Što se prirodne kozmetike i kiselih kiša tiče, tu vučem granicu. Ako ću razmišljati na taj način, bojim se da ću je staviti pod stakleno zvono i samo se bespotrebno opterećivati (nije da imam izbor - nema kamilice po kojoj nije pala kisela kiša).

I da, kamilica isušuje kožu, ne znam odgovara li to T.stanju - odlična je u pubertetu za neka stanja ali nisam ziher koliko paše bebama (iako ju trpaju u sve). Ako misliš na ono uobičajeno novorođenačko ličeko, to je nama prošlo bez mazanja ičim.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj Mrvna prvotno napisa
    I da, kamilica isušuje kožu, ne znam odgovara li to T.stanju - odlična je u pubertetu za neka stanja ali nisam ziher koliko paše bebama (iako ju trpaju u sve). Ako misliš na ono uobičajeno novorođenačko ličeko, to je nama prošlo bez mazanja ičim.
    Ma da. To je ono obično čišćenje. I nema puno aknica.

A ono za kisele kiše mi je palo na pamet kad sam dobila preporuku za turbo skupu prirodnu kozmetiku. Ma ne dam 200 kn i više za nekakvu tubicu kremice.... jer je kao bilje raslo u divljini.... kad mi bude do divljeg bilja, sama ću ga ubrati....

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mi se kupamo u vodi s nekoliko kapi hladno presnog bademovog ulja, samponic neki Weledin, sad Laverin. Platnene koristimo, vlazne ne koristimo, imamo porubljene komade plahte od flanela. Kad pocne puzati pa joj budem i izvan kuce trebala ruke svako toliko prebrisati te iste krpice cu smociti ili vodom ili ako bude trebalo nesto 'jace' imam recep za neku mjesavinu sto sam dobila od cure na jednom forumu za aromaterapiju (uh, moje recenice kao da je Proust pisao, nema kraja ).

Drugim se nicim ne trackamo, povremeno malo kreme na guzu iz lokalne seoske apoteke. Pelene i njenu robu perem s malo deterdzenta i octa, ne koristim omeksivac.

A curica njezna i bas mirise po bebi. Obozavam je mirisati!

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mirtica prvotno napisa
    Ma da. To je ono obično čišćenje. I nema puno aknica.

A ono za kisele kiše mi je palo na pamet kad sam dobila preporuku za turbo skupu prirodnu kozmetiku. Ma ne dam 200 kn i više za nekakvu tubicu kremice.... jer je kao bilje raslo u divljini.... kad mi bude do divljeg bilja, sama ću ga ubrati....
    X

renci avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja razmišljam kao i ti, najbolje s ničim, pogotovo jer ne znam kakva će im biti koža- suha na tatu ili masna na mene.
    Što ako im je koža masna a ja još dodam ulja, ili im je suha a ja je isušujem šamponom?
    Ne, najbolje je vodom pa pričekati što duže da se sama narav kože pokaže, a i na taj način možda bude super, mislim, možda neće toliko utjecati genetika nego ne tretiranje nečeg što ne znaš što je.
    Cure ponekad operu kosu šamponom od kamilice, Andrija rjeđe, većinom samo voda, a T. je samo na vodi. Najstarija je sad počela s regeneratorom za kosu..nije mi ni to drago, ali i ja ga koristim pa...

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kad su bili bebe kupala sam ih povremeno, ili u cistoj vodi ili bi stavila malo ulja.

sad ih kupam po ljeti (i kad se vrate doma zmazani) svaku vecer, s tim da neku pjenu za kupanje stavim recimo jednom u tjedan dana. perem im kosu ako vidim da je jako zmazana, a nekad zna proci i po 10 dana da ne perem, f. ne voli, a nije mu kosa sad tako zmazana iako je dugacka. po zimi ih ne kupam svaki dan, mozda jednom u 3-4 dana, vise ili manje, ovisi o zmazanoci.

i tako. uglavnom ja sam pobornik one 'manje je vise'. btw, mi cak ni pelene ne koristimo

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Isključivo čista voda, možda 2 puta u ovih 6 mjeseci smo po njoj prošli trljačicom na koju smo kapnuli par kapi dječjeg sredstva za tuširanje.
    I par puta smo koristili Exomega kupku bez sapuna.
    Inače što manje - to bolje Glavicu isto peremo isključivo čistom vodom. Imala je jednom tjemenicu i to s mjesec dana, to smo mazali običnim uljem iz DM-a (ono od mustelle je čista kemija, a tek intenzivan miris tog ulja za bebe?!? uf...) i s njenom četkicom iščetkali iz kose. Nakon toga se nikad tjemenice nisu pojavile, niti stavljamo ulje na glavu nakon toga.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja kao i mikka,
    još da mogu potpisati ovaj dio o pelenama....
    ali trudimo se

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja sam omekšivač počela manje stavljati kad perem našu odjeću (u Lucijinu nikad nije išao) jer sam skužila da nakon što ga objesim, moram prati ruke jer su skroz keljave :bljak:
    U Lucijin stavljam ocat i ulja lavande i bude super.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ja sam omekšivač počela manje stavljati kad perem našu odjeću (u Lucijinu nikad nije išao) jer sam skužila da nakon što ga objesim, moram prati ruke jer su skroz keljave :bljak:
    I ja koristim ocat i ulje (kad se sjetim dodati).

Za našu odjeću sam počela stavljati samo trećinu čepa omekšivača na punu mašinu i odjeća jednako dobro miriši, a ne osjećam tu "keljavost" na rukama.
    Za ručnike i veš koristim ocat.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ovo zvuči kao recept za salatu

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ovo zvuči kao recept za salatu
    Mi većinu sredstava za čišćenje kupujemo na odjelu hrane, a u dm-u kupujem hranu

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja isto malome nisam koristil ništa od kemije osim jednokratnih pelena. Kupali smo ga u vodi svaki dan jer je u tome uživao, kasnije se počeo opirati (iza godine dana) pa sam ga tu zimu tuširala svaka dva tri dana.
    Od kad je počeo malo pridržavati glavu sam, oko punih mj. dana, počeli smo prati guzu na kadi, do tada mokrom vatenom blazinicom. Vlažne maramice koristimo za vani, za brisati ruke i sl. ali ih kad ih otvorim dobro isperem s vodom, ne podnosim te mirise. Ulijem vodu u pakiranje, okrenem naopako i pritisnem, pa nekoliko puta tako. Sada od svega ponuđenoga koristimo samo No cry šampon svakih nekoliko dana (stvarno se puno znoji i nakon dva dana se već "čuje" miris kose, prvi put ga samo voda osvježi, drugi put šampon) i svakih par mjeseci kad mu od znoja na križima ispod pelene pocrveni onaj nivein reklamni uzorak - kremicu za ojedine (eto nismo je još potrošili u dvije godine). Kremu za guzu nisam nikad koristila, ulje nikad...

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Voda i bademovo ulje za kupanje. Pipa za pipa za pranje guze (od kad smo došli doma iz bolnice).

Marinu sam kosu prvi put oprala šamponom tek s 11 mjeseci i onda ne češće od jednom mjesečno. Sad već ima 2 i pol godine i perem mu kosu šamponom jedino kad se zasipa pijeskom koji nikako drugačije ne ide van.

Niti Tonki ne planiram stavljati baby kozmetiku prije navršenih 9 jeseci, a onta samo po potrebi. Milije (prištići) su joj prošli sami od sebe bez ikakvog tretmana.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi koristimo samo olival ulje protiv tjemenice- iako nemamo tjemenicu . To je prirodna kozmetika- mješavina maslinovog i ulja pšeničnih klica.
    Malo stavim u vodu gdje se mali kupa i to je to i na krpicu s kojim se pere kosica i lišce, a ima već 9 mj. ima ga u COSMOu. NIKAKAV MIRIS NEMA.
    Ps. ja sam se mazala njihovim uljem protiv strija i ni jedne strije .
    a omekšivač uopće ne koristimo. Samo ocat. A sad smo počeli i mi svoju robu tako prati.
    Ti sintetički mirisi u omekšivaču samo mi smetaju i to sve više.

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo do prije par mjeseci koristili isključivo vodu i par kapi bademovog ulja, a unatrag par mjeseci koristimo blagi šampon.
    Kupanje je apsolutno svaku večer, jer ako meni voda pomogne da se opustim i ljepše utonem u san, onda zasigurno i mom djetetu.
    Kosu peremo recimo svakih 3-4 dana, neovisno o tome kako izgleda.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Kod pranja bebi odjeće koristim samo dm-ov prašak ultrasensitive bez boja, mirisa i svega ostalog, čak smo prestali stavljati omekšivač i u naš veš. Nakon trudnoće su mi svi mirisi postali nekako preintenzivni i baš me smeta kad odjeća jako ima miris po omekšivaču ili prašku za veš Više mi odgovara da miriši po svježe opranom-čistom, bez dodatka kemijskog mirisa...
    Sad mi stoje dopola potrošeni omekšivač i tekući persil zbog preintenzivnog mirisa... Tko bi rekao da će me trudnoća tako promijeniti što se mirisa tiče...

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

prirodno.. to se tako zove??? :? :?

ja svoju perem pod mlazom vode, ne koristim maramice... na guzu stavim kremicu (JGL, ili Niveinu)
    ne koristim platnene jer po meni na 40 stupnjeva kakica se ne može dovoljno dobro oprati pokušala sam ali te pelene smrde.. fekalije učine svoje... nema do pranja na minimum 60)
    ne kupam u u kupkama ali našamponiram kosicu i to je to.
    Tjemenicu skidala adermom jer je bila jaka maslinovo mi ju još više zalijepilo.

Pupak otpao u bolnici 5 dan

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mačkulina prvotno napisa
    ne koristim platnene jer po meni na 40 stupnjeva kakica se ne može dovoljno dobro oprati pokušala sam ali te pelene smrde.. fekalije učine svoje... nema do pranja na minimum 60)
    platnene se i peru na 60 stupnjeva

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

I smrde od deterdzenta, ne kakice.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Uf, ja sam već mislila da sam jedini čudak koji nema 20 bočica dječje kozmetike u kući
    Mada T. ima i AD pa smo prvu kremicu kupili s njena 3 mjeseca, ali kako nije bila od pomoći, stali smo sa time i počeli sa uljem crnog kima koji nam se pokazao super.
    Inače je kupamo svakodnevno u čistoj vodi, par puta tjedno dodamo nekoliko kapi bademovog ulja, guzu perem domaćom kamilicom (iako ima suhu kožu, ne vidim da je dodatno isušuje) a šampon smo počeli koristiti tek nedugo i to možda 2x tjedno. Tu i tamo, ako se zacrveni koristimo kremu za guzu iz apoteke.
    Nažalost ne koristimo platnene stalno - kad se rodila imala je 1900g pa tako malene nisam našla, a kasnije smo samo nastavili s jednokratnima. Međutim koristili smo ih preko ljeta kad je bila samo u njima a bez zaštitnih.
    Također ne koristimo omekšivać već ocat.
    Zanima me kakva ulja dodajete u taj ocat (i gdje ih kupujete). Vidjela sam neka ulja u apoteci pa mi je magistra rekla da to ne može u mašinu već samo za osvježavanje zraka.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    Citiraj mačkulina prvotno napisa
    platnene se i peru na 60 stupnjeva
    piše od 40-60.
    ma imala sam dobru volju ali ja odustala..
    koristim jednokratne eko pelene Moltex.. i baš sam zadovoljna

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jer ja dnevno potrošim i do 10-12 pelena.. ja jednostavno ne mogu pustiti malu nimalo popišanu....
    kada sam krenula sa platnenim.. postala sam svjesna da stalno ja to moram prati... a jednostavno mi se neda...

Nuktemeron avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Filtrirana voda za kupanje za prvih 6 tjedana

u usporedbi s vama sam izgleda fakat pretjerivala
    vodu za prvih 6 tjedana bebe sam filtrirala u briti, pa zagrijavala...
    na sreću, za tummy tub ne treba puno vode
    kao i za pranje s blazinicama.

jednostavno mi se činilo da je bebina koža prvih 6 tjedana preosjetljiva za tu našu kloriranu vodu. Znam toliko ljudi koji se više ne mogu otuširati a da ne upotrijebe nakon njega mlijeko za kožu. Pa kak je tek onda bebama?

naravno, sve bez šampona, maramica, sapuna, omekšivaća, deterđenata
    samo shea nerafinirani maslac i maslinovo ulje s nevenom za kupku, a sapunski oraščići za veš.

ali morala sam, zbog alergija u familiji.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj grom prvotno napisa

Zanima me kakva ulja dodajete u taj ocat (i gdje ih kupujete). Vidjela sam neka ulja u apoteci pa mi je magistra rekla da to ne može u mašinu već samo za osvježavanje zraka.
    Kad perem nasu robu, stavim koje bilo, neko iz DM-a, samo zbog mirisa, a kad perem maleninu, samo ocat. Iako, neki dan sam procitala da i u njihovu robu moze ici, npr. et. ulje cajevca- aromaterra. Ulja kupujem s navedene stranice. Opcenito, preporucam tekstove s nje!

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

koji ocat koristite za rublje?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Alkoholni.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i kako ga dozirate?
    da li se stavlja u mašinu u one pregradice u koje ide omekšivač?
    koja je zapravo funkcija alkoh.octa? omekšavanje?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, omekšava. Stavljam ga u pretinac za omekšivač, jedan 'dz' (eto kako doziram ) kad su pelene, malo više kad perem našu robu.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Za kupanje par kapi domaceg maslinovog ili nevenovo ulje. Rijetko mu operem kosu Urtekramovim samponom za djecu.
    Guzu mazemo Weledinom kremicom i tijelo mozda 1-2 mjesecno Weledinom neven kremicom za tijelo.
    Takodjer koristimo Moltex jednokratne pelene i jako smo zadovoljni s njima.
    Za pranje rublja - DM ultra-sensitive prasak za pranje rublja. S njim perem i nas ves ...

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

moj ima skoro 8 mjeseci jos nikad nije vidio sampona ni kupke...samo voda i maslinovo..
    a ima sad vec i dosta kosice i svi se dive kako mu je krasna i sjajna
    a pelensku regiju često mažemo kantarionovim uljem, paše mu

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moj ima 4 mjeseca.
    svakodnevno mu napunim kadicu dokraja i stavim malo eteričnog ulja lavande i čajevca.
    kupam ga jednom tjedno u johnson bedtime kupki pa ga nakon toga mažem istoimenim uljem i masiram mu stopala , noge i rukice...

kosu mu svaki dan namažem uljem jer mi se čini da mu je tjeme dosta suho pa me strah da ga ne bi peklo.

koristimo platnene pa osipa po guzi nema. ponekad ga dobije kad idemo nekam pa mu stavim jednokratnu i moram ga pobrisati vlažnim maramicama. makar koristim pelene pamers active fit kaj imaju u sebi aloe i veru i pampers sensitive vlažne maramice.opet mi se čini da mu malo nadraži guzu pa to namažem uljem gospine trave.

al inače ga ne mažem ni sa čim po guzi.

guzu i pišonju peremo vodom pri svakom mijenjanju pelene i posušimo ručnikom pa ga pustim da se malo lufta na zraku dok mu se pimpek ne digne pa vidim da je vrijeme za paljbu pa brzo stavim pelenu da mi ne bi opet posteljina bila mokra.

al sad mu u zadnje vrijeme namažem lice malo onom ****-ovom kremicom prije izlaska u šetnju pa ako zapuše da mu se koža ne bi nadražila i zacrvenila.

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Johnson, Pampers, **** ... brrrrr (bez ljutnje Death of Art, mislila sam da je ovaj topic o prirodnoj njezi)

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Promjenila prasak za pranje rublja. Sad koristim Urtekramov univerzalni tekuci (moze se s njim prati sve), ima minimum sastojaka, sve organskog podrijetla. Nevjerovatno kako dobro skida mrlje ! I tako fino mirisi po citroneli

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj LoveLight prvotno napisa
    Johnson, Pampers, **** ... brrrrr (bez ljutnje Death of Art, mislila sam da je ovaj topic o prirodnoj njezi)
    jesam li rekla da to koristim svakodnevno ili?

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ma ne ljuti se Death of Art. Nisi rekla da koristis svakodnevno.
    Po meni bi ipak bilo zdravije i mirisnije umjesto Johnsons staviti kap dvije kvalitetnog lavandinog ulja u domace maslinovo ili neko drugo bio bazno ulje, ili sama napravis kupku (bio sastojci za sapune i kupke se mogu vrlo lako nabaviti i nisu toliko skupi, a ako ti se neda, kupis recimo Urtekramove proizvode koji su jako njezni i imaju minimum sastojaka od kojih su svi do jednog organskog podrijetla).
    Procitaj sastav na Johnsons proizvodima, ili Pampers sensitive maramicama - prepuni sastojaka od preradjene nafte. A o Pampers pelenama necu nista ni komentirati. Postoje eko jednokratne pelene, recimo Moltex ili Alana koje cak mogu posluziti kao kompost. Mislim da su cak i Babylove bolje i kvalitetnije od Pampersica ....
    Nije mi namjera da ti solim pamet, nego se nadam da ces dobiti koju ideju

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Promjenila prasak za pranje rublja. Sad koristim Urtekramov univerzalni tekuci (moze se s njim prati sve), ima minimum sastojaka, sve organskog podrijetla. Nevjerovatno kako dobro skida mrlje ! I tako fino mirisi po citroneli
    mmmm,volim taj miris a gdje kupuješ taj prašak?

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Mislim da njihovih proizvoda ima u BioBio.

Banned
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ma ne ljuti se Death of Art. Nisi rekla da koristis svakodnevno.
    Po meni bi ipak bilo zdravije i mirisnije umjesto Johnsons staviti kap dvije kvalitetnog lavandinog ulja u domace maslinovo ili neko drugo bio bazno ulje, ili sama napravis kupku (bio sastojci za sapune i kupke se mogu vrlo lako nabaviti i nisu toliko skupi, a ako ti se neda, kupis recimo Urtekramove proizvode koji su jako njezni i imaju minimum sastojaka od kojih su svi do jednog organskog podrijetla).
    Procitaj sastav na Johnsons proizvodima, ili Pampers sensitive maramicama - prepuni sastojaka od preradjene nafte. A o Pampers pelenama necu nista ni komentirati. Postoje eko jednokratne pelene, recimo Moltex ili Alana koje cak mogu posluziti kao kompost. Mislim da su cak i Babylove bolje i kvalitetnije od Pampersica ....
    Nije mi namjera da ti solim pamet, nego se nadam da ces dobiti koju ideju
    uuuuf...bome si u pravu. bemumiša.

ubuduće pazim!

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa
    mmmm,volim taj miris a gdje kupuješ taj prašak?
    Je, ima u Bio & Bio. Nije prasak, nego je tekuci i zove se Uniren, Universal Cleaner. Prvo sam bila skepticna jer pise da moze i za rublje. I stvarno je super za rublje ....

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

hvala,cure probat ću

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •