Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: Da li reagirate?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Da li reagirate?

Na otvaranje topica me je ponukao današnji događaj ispred škole mog djeteta;

Situacija slijedeća;
    Preda ulazom u školu, gospođa od nekih 45-50 godina sa crvenim Cliom penje se na nogostup, slaloma između stubića, naravno postavljenih da bi se spriječio prolazak vozila. Zatim parkira tik pred školskom kapijom, kod pješačkog, iza ogradica napravljnih da djeca ne izlete na cestu....
    Priđem na nekih 3-4 metra i kažem da to zaista nije u redu( naizgled savršeno mirna, a u meni ključa zbog bezobrazluka) i da stubići postoj s razlogom, i to je namjenjeno kretanju djece, te da ima dovoljno mjesta za parkiranje...
    Dobijem odgovor da se ona jelte već pune 4 godine tu parkira i da joj to niko nikad nije rekao(u stilu, e samo tebi babo smeta, svi drugi su fini).
    Ja joj odgovorim da sam eto ipak jedino ja u pravu, a ona meni da joj je drago što smo se upoznali....
    Dakle ovo dođe kao priča iz prometa, ali moglo je biti bilo gdje, kad naši sugrađani grubo krše propise, bonton, ugrožavaju tuđu sigurnost....dodajte po želji...
    Nekako mi je prošla kroz glavu ova kriza u našoj zemlji, mislim pri tome na krizu vrijednosti u svakom pogledu...
    I sjetim se Đoleta i njegove"Krivi smo mi što smo ih pustili..."
    Dajte me malo ohrabrite, nadam se da nisam ja jedina dežurna babaroga...
    Ono što mene zanima, da li vi i kako reagirate u takvim situacijama?
    Ja sam razmišljala da pozovem policiju, obratim se ravnatelju, ali nisam sigurna da bi me bilo tko ozbiljno shvatio :/

anin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pikulica samo naprijed ...I ja reagiram, al moram priznat da sam počela tek "s godinama"....kad sam shvatila da nije odlika moje pristojnosti to što šutim na bezobrazluke...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne bih reagirala
    eventualno snimila mobitelom i poslala za 24 sata

sa bezobraznim možeš samo bezobrazno

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nazvala bih pauk.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Edit: pauk-službu, htjedoh reći

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

definitivno

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Gađam kamenjem... znam da nije lijepo...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidiš ovo sa 24 sata nije loše, al za pauk nisam sigurna, dakle ona je stajala 20-ak minuta pored auta, došla po dijete, kao i ja... Da vidi pauk, zbrisala bi, a i ko zna koliko njima treba da stignu...
    Čak me ne bi toliko čudilo da padaju pečene kokoši, pa eto da dijete ne smoči, al ovakav prekrasan dan....
    Al dobro htjela sam vidjeti vaše mišljenje inače u sličnim situacijama, ne samo prometnim, što vi radite, nije valjda da samo je nalijećem da ovakve...
    anin ne brojim ja baš sitno

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

To je jedna od stvari koje ja mrzim kod naših ljudi, totalno smo nekulturan tj. neodgojen narod! Ko kakvi čobani, radimo svakodnevno stvari, ne misleči na nikoga drugog nego samo na svoje dupe.

Imala si apsolutno pravo da si joj to rekla, samo eto, na kraju ti ispala "luda"
    Jedna od metoda u tim situacijama je i ključem po laku

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

i ja sam imala obračun i baš mi idu na živce ti parkirači. Kod nas je bila incijativa da se naprave naljepnice "Parking-papak" pa se takvim parkiračima nalijepe na auto, ali to bi bilo ugrožavanje tuđe imovine pa nije zaživjelo.

Marna avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Ne volim nepravdu, laž, bezobrazno (bahato) ponašanje i sve što ide u ovom nizu.
    Često imam potrebu reagirati i činim to - ponekad izravno pitam ili primjetim/glasno komentiram, ali nastojim i diplomatski, jer dotična ili dotični mogu izvuć' samostrel, sablju il' kakav mini top, pa ti komentiraj!

Na ovim prostorima takve su nesuglasice/sukobi česta tema crne kronike.:/
    Ne radi se o kukavičluku, ali svakakovijeh nas je na ovomen svitu.
    Zato, oprez je majka mudrosti, recite - komentirajte - ali sve s mjerom.

Ipak, u zadnjih par godina vlastiti mir mi je najvrjedniji, a moj komentar sigurno neće preodgojiti nekog sirovog tipa ili drsku tetku.
    Stoga ponekad neki ljudi svjesno-nesvjesno traže sukobe, trebaju neki ispušni ventil - i takve treba izbjegavati, pa neka parkiraju i na krovu!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam dežurna babaroga. Reagiram uvijek i na sve i već su me pomalo frendovi počeli zezati zbog toga.
    Zadnji put kad smo bili s klincima u restoranu, isto sam izreagirala glasno i jasno i skroz pristojno, ali valjda dovoljno upečatljivo da najstarijem ništa nije bilo ni fino ni dobro (a cijeli ručak njemu u čast). I onda sam se odlučila skulirati.
    Sad dugo, dugo brojim prije nego nešto kažem. Ponekad mi uspije.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajme nemogu vjerovat, cijeli dan si mislim otvorit ovakvu temu, nikako smislit naziv................ Ja sam vas htjela pitat da li reagirate na bilo šta, tipa netko vas pretekne u redu, pravi se blesav, i sl situacije.

Ja sam grozna po tom pitanju ( čak bi se mogla opisat možeš mi sr..t po glavi ja ti neću ništa)....ja si spremam rečenicu u sebi, al ne ide van, samo stojim i govorim reci, reci....znamd a to ne mora bit ni bezobrazno , nego lijepo rečeno , pristojno ipak sam ja u pravu, ali iz mene ne ide ništa i onda poslije si razmišljam o tome i žao mi je što nikako da to izgovorim .................Da li vi reagirate da li ste oduvijek takvi ili možda s godinama dođe......???

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Parking-papak mi je mrak.
    A jel bi bilo i parking-raja za pohvalu 8)
    marna i ja nekada prešutim, npr. neću reagirati na vidljivo otkrhnutu šalicu u kafiću ako sam u dobrom društvu(iako je meni od kave važnija šalica)jer ne želim pokvariti raspoloženje...ovisno o situaciji, iako sam dežurna baabaroga, ali mislim da je ovo ugrožavanje dječije sigurnosti, naravno i mog djeteta.
    Zbog takvih neobzirnih ja još vodim svog drugašića u školu, preko ceste iako dvorište vidim s prozora

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

točkalica sve što može pikulica ti možeš još bolje

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne reagiram pred takvima, jer da su normalni, nebi to radili. Znači mogu si samo s.anje navuč na glavu i stradati.
    Ali zato zovem policiju, prijavljujem kome treba, pa nek se oni s njima bore. Danas su svi nabrijani i samo čekaju kakvu priliku da izvuku neku vrst oružja ispod sica.
    Neko jutro u pola sedam čekam u autu da se upali zeleno na semaforu, a ispred mene prođe tip cca 24-25 godina i fino izvadi "kikija" iz hlača u polu uzdignutom stanju i onak 8) cool prođe i ode dalje svojim putem.
    Ja :shock: , ali samo u sebi, nisam nikak odreagirala, pravila sam se da gledam tam negdje, a njega niti ne vidim. Samo u retrovizoru primjetih kako ga je brzinski vratio u gaće jer je dolazio drugi auto.
    Mislim, hebate, najbolje biti doma.
    Sve ludo i šašavo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo jučer o tome pričali na vijeću roditelja. I danas niz slučajnosti pred školom: poklopilo se da je opet jedan MM-ov poznanik došao pred sam ulaz škole (ja sam ga vidjela već nekoliko puta). I slučajno je MM stigao ranije s posla i isto se ukazao pred školom....
    Lijepo sam zamolila svoga muža da ode pozdraviti poznanika i uputi mu koju riječ. Prvo se nećkao i onda je shvatio što ovaj radi u školskom predvorju i kako djeca mogu stradati, tako da se ohrabrio i otišao do njega :D
    Eto, jedan manje - barem za neko vrijeme ...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Iako oštro osuđujem sve koji parkiranjem ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih vozila, a nadasve one koji se bahato parkiraju na mjesto za invalide, ne mogu ne prokomentirati da mi ništa bolji nisu ovi što ta vozila gađaju kamenjem i grebu ključem.
    Zovite policiju, pauka, novinare ili ih na kraju krajeva upozorite ih kao otvaračica ovog topica.
    Tko zna, možda čujete i neki suvisao odgovor, možda, ponavljam samo možda je netko parkirao ispred ulaza u neku ustanovu jer npr. mora ukrcati invalidnu osobu ili neki teži teret...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

reagiram kako-kada.

često puta prešutim, pa mi je poslije žao. imam osmišljen komentar, ali nekako propustim ključni trenutak.

neki puta prokomentiram poluglasno-valjda sam, ipak, kukavica, što li.

a, jednom sam porukicu napisanu na papiru zakačila na auto parkiran na pješačkom prelazu-naravno sa zajedljivim tekstom.

a, mislim da bismo trebali reagirat. nije ni čudno što se mnogi bahate kad svi, samo, šutimo.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Reagiram... pa onda ja ispadnem budala.

Ali, oh well.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

joj , ja kad jednog dana izgovorim: Oprostite gospodine , ja sam na redu!...........skočit ću padobranom od sreće!!.

mislim to uopće nije strašna rečenica i ponekad možda zbilja netko nije namjerno , mrzim one koje to rade namjerno............al ja mijenjam boje u redu a niš ne izlazi..............jedno ljeto mi se dogodilo u par tjedana 4-5 takvih sitaucija, a ja nikako progovorit ........a kad sam ja u redu, uvijek pustim i sl...............neki dan gledam na MUP-u trudnicu deseta u redu, samo što ne rodi.......ja bi ju pustila, ali kako da joj ja to kažem i šta ako se pobuni 5 njih iza mene...iako ne mogu vjerovat da ljudi tako stoje gledaju je i ništa.......ista situacija s jednom majkom s djetetom od nekih 2-3 godine..na kraju je nešto nervozno promrljala i otišla jer je dijete postalo nemoguće ,a svi se prave da ne vide...........a ja ju gledam želim joj reć gospođo odite ispred mene s djetetom i ništa opet ništa

Joj sad sam se iznervirala pa moram još i ovo reć...na tom istom MUP..ja kupujem tek ono što treba za osobnu i vidim zaboravila sam upisat datum, pomaknem se pol koraka iz reda da upišem na polici datum i čovjek se miče, ja dolazim na red, a dve babe iza mene bezobrazno stanu na šalter, kao da ja ne postojimmm , i još su bile na šalteru 10 minuta jer ne kuže kako se zovu. I opet sam ja mijenjala boje, a baš ih je trebalo oprat .......

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam budala koja šuti već 3 godine vozaču cisterne koji se konstantno svaki dan parkira ispred naše ograde cijelom dužinom (tako da ne vidim ulicu ni sa jedne strane, a da ne pričam da ne postoji način da se od cisterne uđe u dvorište) A nije jedini, ali je jedini čijeg se vozila pred svojom kućom užasavam (ipak je to cisterna :/ ). Inače nam ogradu redovno zakrče auta koja dolaze u 2 obližnja restorana. Već sam odavno oglušila na to. Neki dan me iskreno oduševilo kada su čovjek i žena parkirali (a čak nisu ni stali na ulaz) i stali i fino pitali smeta li nam auto na pola sata da tu stoji. Nisam mogla vjerovati da u ovoj zemlji još postoji imalo kulture. (doduše- bile su strane tablice na autu )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

točkalice, točno znam kako se osjećaš, i sama sam takva

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam baba, imam mišljenje o svemu, lajava sam, stav kojeg se većina pribojava i treba mi cca 3s da se posvađam s onim koji mi digne tlak - tako da ne moram ni komentirati da li bih reagirala.

Na to naparkiravanje posvuda sam alergična - ako ne možeš napraviti dva koraka više, nemoj uopće izlaziti iz kuće il' nabavi šofera pa nek' te iskrcava ravno pred vrata.

Bio je nedavno u Jutarnjem odličan članak (rubrika: pisma građana) - gospođa piše kako joj je mužu pozlilo i zvala je taksi (ili hitnu :? ), ukrcali ga i zapeli na xy mjestu jer je neki auto bio nepropisno sparkiran na sva četiri. Pa su čekali desetak minuta i došla je vozačica i odbrusila im da je ona samo skočila kupiti kore.
    Pa je prva gospođa (s bolesnim mužem), ne budi lijena, saznala naziv firme preko registracije (službeno vozilo) i u novinama prozvala vozačicu imenom i prezimenom (i nazivom firme) kako joj nije neugodno blokirati prolaz jer u radno vrijeme službenim vozilom kupuje tijesto.
    Odličan članak (možda netko nađe link) - dotična će idući put sigurno propisno parkirati.

To mi je idealno rješavanje takvih situacija - iako treba biti karakter za to (sebe mogu prije zamisliti kako joj rašpicom za nokte bušim gumu)

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    Iako oštro osuđujem sve koji parkiranjem ugrožavaju sigurnost pješaka i drugih vozila, a nadasve one koji se bahato parkiraju na mjesto za invalide, ne mogu ne prokomentirati da mi ništa bolji nisu ovi što ta vozila gađaju kamenjem i grebu ključem.
    Zovite policiju, pauka, novinare ili ih na kraju krajeva upozorite ih kao otvaračica ovog topica.
    Tko zna, možda čujete i neki suvisao odgovor, možda, ponavljam samo možda je netko parkirao ispred ulaza u neku ustanovu jer npr. mora ukrcati invalidnu osobu ili neki teži teret...
    Pa valjda smo dovoljno odrasli da znamo razlikovati neke stvari... Ne, nisam gađala kamenjem automobile... eventualno mislima one koje su me bez imalo pardona zalili od glave do pete ili balavce koji su se igrali ruskog ruleta pa lijepo čekali da se njima upali crveno, meni zeleno i da ja krenem preko pješačkog pa da me oni izbjegavaju... služila sam im kao pokretni stupić... baš ovih par dana nailazim na nepristojne vozače i ne mogu doći k sebi... Sama nisam vozač, već pješak, ali moj tata i moj muž su vozači pa se uvijek ravnam prema njima... Evo par primjera: uvijek se parkiraju na parkingu... moj muž je već nekoliko puta svojim autom napravio prolaz ženama koje nisu sa sporedne znale izaći na glavnu... apsolutno uvijek propuste ljude koji čekaju i ne mogu se uključiti u promet... a jednom prilikom je nenamjerno moj tata po groznom pljusku zalio ženu, nakon toga izašao van i ispričao joj se... pa pobogu, zar je tako teško biti samo čovjek???

Što se redova i trudnica tiče, ja kao trudnica moram priznati da mi je neugodno... ja ne želim da me se propušta i najgora situacija mi je bila na vađenju krvi... dvadesetak penzionera na vratima jedva stoji, samo što se ne sruše, a mene prvu uvedu unutra... i đabe je meni objašnjavati da to tako treba biti, kad se ja grozno osjećam...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Palo je meni poslije na pamet da je možda dijete od dotične osobe teško pokretno, pa me počela prat grižnja savjesti...
    Al onda se mislim, vjerovatno da se dijete teško kreće nebi čekala ispred, nego bi valjda ušla i pomogla djetetu...Jel vozila koja prevoze takve osobe valjda imaju neku naljepnicu :?
    Zapravo je gospođa kako kod okreneš bila bezobrazna i da joj je zaista neophodno tako voziti i parkirati mogla mi se lijepo i pristojno obratiti i to reći kao što sam i ja njoj savršeno pristojno rekla.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    točkalice, točno znam kako se osjećaš, i sama sam takva

ajd moramo se potrudit, javi ako uspiješ nekog smijestit tamo gjde mu je mjesto......iimaju temu za podršku u prerani, za pozitivne misli i sl. a ja i ti ćemo morat na temu za "Reci mu što ga ide"

Pa nismo valjda jedine ?????????

Al kako su ljudi bezobrazni, ja ne bi išla preko reda pa da je ne znam što, ne bi išla preko nekog i pravila se blesava, ja ih još i puštam , neki dan sam na kasi pustila 4 judi jer su imali 4-5 stvari, a ja punaaaa kolica, meni žao da jadni čekaju...a

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj točkalica prvotno napisa
    Al kako su ljudi bezobrazni, ja ne bi išla preko reda pa da je ne znam što, ne bi išla preko nekog i pravila se blesava, ja ih još i puštam , neki dan sam na kasi pustila 4 judi jer su imali 4-5 stvari, a ja punaaaa kolica, meni žao da jadni čekaju...a
    Ok, tako ekstremna ipak nisam preko reda puštam ako me netko zamoli, sama od sebe ipak ne

(ali ako mi se netko zgura, šutim ko budala :/ )

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Bahato parkiranje doživljavam svakodnevno, užasno me nervira, ali rijetko izravno reagiram (uglavnom mi MM ne da, a iskreno - i strah me je, pogotovo kad sam s djetetom).
    Ono na što posebno bjesnim je što mi ti, neporpisno parkirani i beskrajno lijeni, blokiraju prolaz do doma jer valjda moraju iz auta skakat u more.
    Prije sam stalno zivkala policiju, molila i kumila da nekog pošalju, ovo ljeto su stigli policajci s razmjene, ali stanje nije bilo znatno bolje.
    U našoj ulici živi petoro malene djece, trenutno dvije trudnice, a cijelo ljeto do nas ne mogu proći hitna, vatrogasci i sl. Sva sreća pa nam dosad nisu ni trebali. Uz to, MM me uvjerava da ne trebam brinuti, kaže da će izgurati sve aute sa strane bude li nam trebao hitan prolaz.
    A na mjesto za invalide nisam u životu stala, to mi je strašno (i opet - strah me, kao neko prizivanje...). I taj dio ne mogu nikako shvatiti, kako ljudi tu mogu parkirati, pa makar i na 5 minuta.

Svimbalo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Pcelica Mara prvotno napisa
    A na mjesto za invalide nisam u životu stala, to mi je strašno (i opet - strah me, kao neko prizivanje...). I taj dio ne mogu nikako shvatiti, kako ljudi tu mogu parkirati, pa makar i na 5 minuta.
    U ZG je neko vrijeme bila tabla kraj svakog označenog mjesta za invalide na kojoj je pisalo "Ako si uzeo moje mjesto, hoćeš li uzeti i moju invalidnost?".
    Ne znam postoje li još uvijek, ali baš su da si razmisliš triput...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja ne bi išla preko reda pa da je ne znam što, ne bi išla preko nekog i pravila se blesava, ja ih još i puštam , neki dan sam na kasi pustila 4 judi jer su imali 4-5 stvari, a ja punaaaa kolica, meni žao da jadni čekaju...a
    Ne guram se i ne propuštam. Iznimka su jedino osobe za koje vidiš da ne mogu stajati. Za 4-5 stvari postoji brza blagajna.
    (jel' i vas nervira kad na brzu blagajnu stane pametnjaković s šesnaest stvari, pravi se nepismen i ne razumije "max 5 artikala" natpis?)

No moram priznati da mi se nikad nije desilo da se netko pokušava progurati prije mene. Zaista ne znam zašto.

Inače me susjedi već znaju kao parking frika - jednom je MM (tada dečko) sparkirao auto na moje parkirno mjesto da bi mu došao susjed i rekao da se radije preparkira jer tu živi ona "zločesta gospodična koja će vikati na njega dok on ne proplače"

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Otkad guram kolica imam u mobu broj ZG Pauka: 6311 888 . Vrlo su ljubazni i efikasni. S cestovnim idiotima ne raspravljam, može biti i opasno. Skrenem u prvu ulicu i nazovem.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

ajme jedna trudnica mi je bila super........u Konzumu na kasama ima jedna brza kasa do 5 stvari, ostale su normalne i jedna na kojoj onako skroz iznad sa stopa visi crveni karton na kojem piše, trudnice i osobe s djedom ( il možda i invalidi) ugalvnom sigurno piše trudnice..... i sad stojimo tako nas 4-5 na kasi i ona onako doleti bez problema, stala je kraj mene i ženi ispred mene onako u letu kaže imam prednost i pokaže na natpis, i ode na red.....nitko ni A nije rekao...mislim žena ima pravo.......ali super je to izvela doletila, samo spomenula i ode ona.............

ja ako bi se i usudila eventualno u slučaju trudova , prvo bi pogledala sve te ljude i zamolila ih da me puste jer piše da imam prednost...........hmmm...ili bi pak možda rodila čekajući

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ima ekipe koja je definitivno izgubila kompas. svakoga se može razumjeti-i tu parking-babu, i trudnicu "preko reda" i sve navedeno ali ipak! nema tu kompasa. neki jednostavno ne shvaćaju da i za njih vrijede propisi i zakoni-pisani i nepisani.
    ne reagiram osim mrmljanjem na ekstreme sa svojim autekima i to otkad se sjetim onog lika koji je upucao drugog lika kod KK-a zbog parkinga. pauka ne zovem. još.
    ostale stvari-jako reagiram:na bezobraštinu bezobrazno i sl.
    jedino tako se može nešto promijeniti-to sam shvatila od zadnjeg neugodnog iskustva od prije 2 godine i 2 mjeseca koje me pokosilo jer sam ćutala.
    i osjećam se u najmanju ruku kao glasnik sa neba ili još veći čudak nego kakvim me smatraju.
    ne gazim preko leševa do svog cilja ali više jednostavno ne toleriram nonšalancije.

Zubic vila avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ima jako puno nekulturnih i bahatih ljudi, to je nekako postalo "moda", ispada da si budala ako se ne guraš gdje god stigneš i ne misliš samo na sebe, a u promet je jedna sfera gdje je to jako vidljivo. Evo ja recimo u šetnji po kvartu s bebicom u kolicima najčešće čekam da prođe bar 5 auta dok mi se netko zaustavi na pješačkom prijelazu. A i sama sam vozač i znam da me jako dobro vide na tim prijelazima. Da ne spominjem da se nigdje ne smije voziti brže od 40, 50 km/h, a da auti samo projure. Ma fuj.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

na kojem piše, trudnice i osobe s djedom ( il možda i invalidi)
    tockalice nemas pojma kako si mi uljepsala vecer s ovim nenamjernim typom bas sam bila cijela nekako down.

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa
    na kojem piše, trudnice i osobe s djedom ( il možda i invalidi)
    tockalice nemas pojma kako si mi uljepsala vecer s ovim nenamjernim typom bas sam bila cijela nekako down.

ja se toliko smijem da ću probudit MD...........uzmeš djeda i na redu si

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    ja ne bi išla preko reda pa da je ne znam što, ne bi išla preko nekog i pravila se blesava, ja ih još i puštam , neki dan sam na kasi pustila 4 judi jer su imali 4-5 stvari, a ja punaaaa kolica, meni žao da jadni čekaju...a
    Ne guram se i ne propuštam. "
    ja sam ljetos napravila uslugu, kolica moja nisu bila puna, ali sam imala daleko više od 2 artikla (nema brze kase)
    i gospođa me zamoli sa 2 artikla da li bi ju pustila: rekoh : ok,, može
    i ONDA doleti njena frendica sa još 4 artikla i kaže joj da ide po xy
    i meni tlak na 300
    došla njena frendica sa još stvari, i niti da me pogledaju, ništa, niti najmanje izvinjenje ... ko da me nema

tlak na 400

odoh napravih đir po dućanu da se smirin, jer zinem li neće ništa dobro izać

odem od dućana i stanem na benziskoj po auto plin
    e sad, ima samo 1 stanica za punit plin, i običaj je da kad napuniš plin, pomakneš auto malo naprijed da slijedeći može punit plin
    ali po pravilu ne bi smio micati auto dok ne platiš
    i ja ti stojim čekam da se plin napuni i pogledam auto iza: te dvije gospođe

kad je plin napunjen, ostavila sam auto uz stanicu i otišla platiit, bez žurbe
    lipo su se načekale 8)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ah, kod nas kraj vrtića se uvijek isti parkiraju na nogostup, ne da bi iskrcali djecu, već su tu da ostanu. Kad sam skužila da su to uvijek isti krenula jednom zvat pauka, pa me nešto omelo, i na kraju nisam. A trebalo bi, jer neki stvarno reagiraju tek kad ih se opali po džepu, to je definitivno najefikasnije.
    S druge strane, auta je sve više, i situacija je sve gora, i mislim zapravo da bi jako trebalo raditi na svijesti ljudi da koriste auto samo kad moraju, a ne maltene za 500m. Nitko to ne može nametnuti naravno, no nekad se pitam što će naši unuci zateći na ovoj planeti.
    Inače, ne šutim kad mi se netko ugurava, a probavaju jer izgledam krhko. Ali znam odgovorit, i u dućanu i gdjegod gdje me hoće preveslati.

pikulica, dobro si postupila, kad bi ih barem tako više. Većina samo okrene glavu, sve dok oni nisu na tapeti. :/

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Vrhunac parkirne nekulture je bio kada nas je na Goljaku (znači bolničkom parkingu) zagradio drugi auto. Mi s bebom od 2,5 mj., trčimo u Klaićevu na pregled.
    Vani 30 stupnjeva, ja luda, spremna rastrgati nekoga, propustit ćemo red u Klaićevoj, L urla, MM izbezumljen.

Uglavnom, nađemo genijalca u birtiji malo dalje, čeka ženu i dijete koje su na vježbama. Neću prepričavati scenu, no misim da taj barem tri mjeseca nakon toga nije sjeo u auto.
    (jel' sramota napisati da je doslovno otrčao od mene prema parkingu, zaključao se i odbio izaći iz auta dok ja ne odem?)

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

meni je vrhunac kad sam ovo ljeto 2 puta vidila auto parkirano pred vatrogascima-u Omišu- i vatrogaci vade nekakve dizalice s kotačima da ga maknu. Ja bi mu oduzela vozačku doživotno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja sam jednu prodavačicu, tj. onu koja važe voće u nekom velikom dućanu, pitala 'gospođo, jesam li ja nevidljiva'? Ova me zbunjeno pogledala, pa ne gospođo, zašto pitate? Ja kažem, pa zato što ste gospodina koji je došao IZA mene poslužili PRIJE mene, samo zato jer je imao jedno voće za izvagati, a ja dvije ili tri vrste. Ne kužim, pa valjda sam ja prva na redu, s obzirom da sam prva došla.
    Evo, ovo mi se stvarno često dešava. Možda sam fakat nevidljiva, pa samo postojim u ovom virtualnom svijetu .
    A one preguravače s kraja reda uredno i bez pardona vraćam na kraj reda. Ah, to nikad ne prešutim. Jače je od mene .

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

E, vas sam se sjetila jutros...
    Skočila sam prije posla do Lidla uzet one ukrasne kutije i dođem na kasu, a tamo reeeeed (četvrtak, ponuda, lijep dan, penzići). I lijepo i ljubazno zamolim gospara ispred sebe (s gomilom stvari) može li me pustiti (jer ja imam samo tu kutiju) i on odgovara da samo prođem, nema problema...
    Super, jedan manje.
    Ali, to čuje i gospar ispred njega (kojeg mi je pak bilo neugodno pitat da me i on pusti, mogu malo pričekati, jelte) pa mi se i on ljubazno izmakne i govori da prođem prije njega...
    I tako, nisam ni minute čekala
    Nadam se samo da koja od vas nije bila na kasi do pa da me sad ovdje dobro opere

Dijana, vidiš da se možemo i slagati Ja već dugo razmišljam da nam opet treba uvesti par-nepar za vožnju autom, jer kad god gledam oko sebe, gužva nenormalna, a - svi sami u autu (uključujući i mene :/ )

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda da netko otvori temu "treba li ograničiti vožnju autom?".
    Al' bi se i tu zakrvili svi skupa

(ja sam inače emotivno vezana uz auto)

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

pčelice, a zašto ne se ne bi složili? Sa svakim se valjda možemo složiti u nečemu, možda s nekim i u svemu, ali mislim da je to rijetko. To ne bi trebalo biti zapreka komuniciranje, dapače.

Ja inače po centru zg-a bicikliram i za centar je bic dušu dao. Svugdje si brzo, ne brigaš oko parkinga, ne zagađuješ, utežeš mišiće
    Ali, slabo tko to hoće. :/
    Ujutro kad vidiš kolonu vozila, a u skoro svakom jedna osoba, nema baš smisla..previše se opterećuje priroda.
    Ajde nas će majčica Zemlja valjda još potrpit, našu djecu valjda isto, ali već za unuke više nisam tako sigurna. :/
    Treba raditi na svijesti (osviještenosti), jedino nas to može izvući.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nadam se da ne bicikliraš po uskim nogostupima dragoga nam grada ili dam barem koristiš zvono kao upozorenje.
    Mi dosta šećemo gradom i svako malo mi dijete podleti pod bicikl (na nogostupu)

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Ujutro kad vidiš kolonu vozila, a u skoro svakom jedna osoba, nema baš smisla
    Čuj meni osobno ne bi bio problem povesti (nekog zgodnog) susjeda sa sobom do grada (pod uvjetom da ne skrećem s putanje), no ajde nađi nekoga tko živi u istoj zgradi, radi na približno istom mjestu i odlazi i dolazi u isto vrijeme (i još tolerira moj izbor muzike )

Osim toga - jedno je slobodno vrijeme - nema šanse da se navažam u CC u subotu popodne i bjesomučno tražim parking.
    No na posao bez auta ne mogu. Prvo što vozim L na jedan kraj grada teti pa na drugi na posao i onda po minimalno jedan izlet do nekog od partnera / dobavljača. A i ne pada mi na pamet putovati 2h javnim prijevozom do sebe doma (toliko treba, MM je probao) kad sam autom za 20ak minuta.
    Naprosto je ritam takav da moramo biti pokretni (radnim danom).
    I ovako sam skoro 10h u uredu - pa još da gubim 4h dnevno na putovanje. Tako ekološki nastrojena bome nisam.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja obično reagiram na takve "ljudske gluposti", od sitnica do večih stvari.
    Nedavno sam imala zanimljiv događaj na temu. U dućanu stojim na blagajni, taman sam na redu, držim dijete na rukama, i jedva čekam da izađemo van, jer mi otpadaju ruke. I nekako dođe jedan gospodin i progura se preko reda. Ja kako sam bila sagnuta i vadila stvari samo sam po hlačama i cipelama vidjela da je muško, a ne žensko. I tako dok se polako dižem s djetetom na rukama, kažem: oprostite gospodine, ja sam prije vas na redu i napokon se uspijem diči i odmjeriti ga od glave do pete, a ono gospodin puuuno preko 2 metra i puuuno preko 100 kg. Odmah mi je prošlo kroz glavu, auuuuu, ako me ovaj dohvati. A kad tamo gospodin se ispričao i kaže: evo gospođo, dopustite da vam pomognem natovariti stvari. I lijepo mi je sve stvari uredno posložio i predao. Ja sam rekla: hvala lijepo, doviđenja.
    To je bilo prvi i jedini put da na prigovor doživim lijepu reakciju, obično ih čujem kako me psuju i kad se odmaknem 100 metara.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Pčelice, ne kužim pa ti si lijepo zamolila, oni su imali izbora reći da ili ne, to zapravo nije tip ponašanja na koje sam mislila pri otvaranju teme...
    Ja takođe pustim...
    Kad već spominješ majčicu zemlju, evo primjera iz mog rodnog i stroberrynog grada;
    Ide žena sa dečkićem od kojih7-8 godina. Dečko popije kolu i samo baci bocu na cesti(u tom trenutku čistu) dijete htjedne podići smeće, a mama ga povuče. Pitala sam je pa gospođo nećete to valjda tako ostaviti. Žena me pogleda ko zrak i nastavi dalje sa svojim friškozelenoeduciranim potomkom
    Drugi je pozitivan primjer iz istog tog grada od prije par godina...
    Bili smo u zoo s klincima i bila je ograda od bodljikave žice, jedno dijete se ubolo. Otišla sam u prostorije valjda uprave i rekla kogod je tamo bio. Čovjek me malo začuđeno pogledao i rekao pa da stvarno ste u pravu, vidjet ćemo što možemo učiniti...Moja sestra je rekla da sam luda, pa taj grad ima 500000 ljudi, pa sam se baš ja koja tu više ne živim našla da im kažem...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    nadam se da ne bicikliraš po uskim nogostupima dragoga nam grada ili dam barem koristiš zvono kao upozorenje.
    Mi dosta šećemo gradom i svako malo mi dijete podleti pod bicikl (na nogostupu)
    Centar je većinom premrežen bic. stazama, naravno da se vozim tuda. No istina je i da nekad, ako nema staze, vozim nogostupom, ali stvarno pazim, u smislu da idem sporo, kočim, zvonim.Kad vidim dijete, naravno da se uspori skroz, pa i stane.
    No, naravno ovo vama ne znači ništa, padne vam mrak na oči kad vidite na nogostupu biciklista, ko što i meni padne roleta kad na bic. stazi vidim skuter. Idealnog nažalost nema, svatko treba biti maksimalno odgovoran u prometu i to je to.
    icy, naravno da nećeš bicom klipati iz npr. gorice u zg. Ali tko je u centru ili čak i mrvu dalje, dušu dalo.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •