Na otvaranje topica me je ponukao današnji događaj ispred škole mog djeteta;
Situacija slijedeća;
Preda ulazom u školu, gospođa od nekih 45-50 godina sa crvenim Cliom penje se na nogostup, slaloma između stubića, naravno postavljenih da bi se spriječio prolazak vozila. Zatim parkira tik pred školskom kapijom, kod pješačkog, iza ogradica napravljnih da djeca ne izlete na cestu....
Priđem na nekih 3-4 metra i kažem da to zaista nije u redu( naizgled savršeno mirna, a u meni ključa zbog bezobrazluka) i da stubići postoj s razlogom, i to je namjenjeno kretanju djece, te da ima dovoljno mjesta za parkiranje...
Dobijem odgovor da se ona jelte već pune 4 godine tu parkira i da joj to niko nikad nije rekao(u stilu, e samo tebi babo smeta, svi drugi su fini).
Ja joj odgovorim da sam eto ipak jedino ja u pravu, a ona meni da joj je drago što smo se upoznali....
Dakle ovo dođe kao priča iz prometa, ali moglo je biti bilo gdje, kad naši sugrađani grubo krše propise, bonton, ugrožavaju tuđu sigurnost....dodajte po želji...
Nekako mi je prošla kroz glavu ova kriza u našoj zemlji, mislim pri tome na krizu vrijednosti u svakom pogledu...
I sjetim se Đoleta i njegove"Krivi smo mi što smo ih pustili..."
Dajte me malo ohrabrite, nadam se da nisam ja jedina dežurna babaroga...
Ono što mene zanima, da li vi i kako reagirate u takvim situacijama?
Ja sam razmišljala da pozovem policiju, obratim se ravnatelju, ali nisam sigurna da bi me bilo tko ozbiljno shvatio :/