Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 80

Tema: Gledaju u mene kao da sam LUDA?!?!??!?!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Gledaju u mene kao da sam LUDA?!?!??!?!

Šta je s ovim ljudima oko nas, zašto svatko tko razmišlja drugačije od njih, bori se za sebe i svoja uvjerenja, za dobrobit svoga djeteta za njih ispadne LUD?

Pričam ja sa svojim kolegicama med. sestrama (navodim zanimanje ne da se hvalim nego da ukažem na njihovo neznanje i neinformiranost) da želim porod na stolčiću, da ni pod koju cijenu ne želim epeziotomiju, nalijeganje na stomak, drip i ostale kerefeke te da mi je plan porođaja već spreman... a one zinule u mene s izjavom ŠTA JA TO IZMIŠLJAM?!?!?!?!? Poludila sam, vidjela sam da se ne isplati prepirati s njima i objašnjavati, pitaju me zašto ne želim biti rezana a međusobno kukaju kako ih bole ožiljci na promjenu vremena, smetaju im, kako nakon porodu nisu mogle sjediti i sa tim svojim kukanjem same si daju dio odgovora na ono što su me pitale.

Razmišljate li vi cure o svom porodu i imate li problema s okolinom?
    Strahujete li kao i ja da će borba s vjetrenjačama biti poprilično teška?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I još sam zaboravila napisati...
    Kad sam rekla da ne želim klasični stol za rađanje i da nema šanse da na to sjednem i tamo se grčim i da ako me budu gnjavili da ću se pokupiti i otići drito kući kaže meni kolegica PA JESI LUDA VEZAT ĆE TE! Šta će napraviti ????
    Jaooooo, ljuta sam kao ris...

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nemoj se bezveze živcirati! Rekla bih da ti je najbitnije da imaš podršku svog muža. Drugi svi ti niti ne trebaju. Kažem to iz iskustva- jer ja prvo njegovu podršku nemam. On je super i sve, ali misli da preveliku frku pravim oko poroda jer "kad su sve žene to prošle, mogu i ja proći". A zaboravio je kako je plakao ko malo djete kad sam mu pričala iskustvo svog prošlog poroda. Svejedno niti ovaj put ne pokazuje ni najmanju namjeru da bude samnom na porodu (niti ga ja to tražim), niti mi daje i najmanju podršku da promjenim barem rodilište u koje ću ovaj put ići (a u istom je gradu kao i rodilište u kojem sam prošli put rodila).
    Tako da me ni najmanje ne živciraju komentari drugih, kad je najveća vjetrenjača s kojom bih se trebala boriti MM. :/

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo ja sam na tečaju u VŽ upoznala VMS koja ramiŠlja isto kao i ti, i ide u drugi grad na porod radi svega što ne želi doživjetI. Ima vas joŠ!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ninči ti je dobro rekla... meni također nisu jasne neke stvari, ali poštujem svaku želju... i da i meni su neke stvari lude i vrlo često pročitam kako su se žene znale i predomisliti vezano za porod (u toku samog poroda)... najbitnije mi je da se zaista jako dobro informiram i odvagnem za i protiv... a što će netko sa strane reći na to je zaista manje bitno... Već sam u nekoj temi spomenula-da nije to, bilo nešto drugo... Ev gledaj mene-za većinu nisam luda, ALIII-jedni kažu 'ajme jesi luda, zašto bi dijete kraj sebe, nećeš se odmoriti', onda pak čujem 'ajmeee nemoj da dijete spava s vama, naučit ćeš ga pa neće u kinderbet', a onda pak 'ajmeeeeee nemoj ga u kinderbet pa ko će se svako malo dizati'..

Najgore od svega je što su svi oni aposlutno uvjereni da njihovo najipravnije i nedajbože da bi promjenili mišljenje...

Zato ja slušam prvo sebe, a onda svoju mamu i bok!

A moj muž... kako kaže post inzad, najbitniji u cijeloj priči... a on kaže: ak je u kinderbetu, ja ću ti ga nosit... ak spava s nama, ja ću pazit... Porod biraj kakav želiš, platit će i privatni ako treba... a uz mene će biti svake sekunde... a to je razlog zašto me ni najmanje ne mogu taknuti tuđi komentari...

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ninči žao mi je što je TM takav, nije ni moj nešto pretjerano zagrijan ali slušajući mene polako se mijenja i pristaje biti na porodu iako u sebi misli zašto nebi i ja mogla roditi "normalno" kao i sve druge žene

Stvarno je bitno imati uz sebe nekoga tko te 100% podržava ali to su ljudi koji će ti dati da dođeš do riječi a ne neko med. osoblje kojem je samo bitno da što prije ode piti kavu i završi s tobom kao da si na pokretnoj traci.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Elinor pa tebi još malo fali da ugledaš svoj mirišljavi smotuljak i čvrsto ga primiš u naručje... e pa da znaš da očekujem tvoju priču s poroda da podjeliš s nama te trenutke sreće

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ma nije ni moj crna ovca On razmišlja kao vjerojatno i 90% drugih muškaraca, ali kao i 90% drugih muškaraca, napravio bi ono što žena inzistira...ali ja jednostavno ne forsiram. Par puta sam potegnula priču, vidjela da bi on to napravio, ali ne baš najradije i dalje mi nije bilo ni na kraj pameti više spominjati. Borit ću se sama za svoje ciljeve kad za to dođe vrijeme.

Samo sam htjela reći da 100%-tna muževa podrška vrijedi više od ičega na svijetu! I za sve druge me boli briga što će misliti o mojim željama, ali najviše boli kad te muž ne razumije 100%.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa

E u pravu si, sama znaš šta je najbolje za tebe.
    A što se moje mame tiče i ona se na početku bunila i ušutkavala me a sada je već druga priča, sada ona jadna šuti jer vidi da se ne isplati sa mnom kačiti

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Tončica007 prvotno napisa
    Elinor pa tebi još malo fali da ugledaš svoj mirišljavi smotuljak i čvrsto ga primiš u naručje... e pa da znaš da očekujem tvoju priču s poroda da podjeliš s nama te trenutke sreće
    Hvala!
    I ja se od sveg srca nadam joŠ jednoj lijepoj priči. Imat ću Rijeku i Varaždin iza sebe za usporediti!

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Scandalous prvotno napisa

E u pravu si, sama znaš šta je najbolje za tebe.
    A što se moje mame tiče i ona se na početku bunila i ušutkavala me a sada je već druga priča, sada ona jadna šuti jer vidi da se ne isplati sa mnom kačiti
    Moja pak oduševljena sa svim mojim 'modernim idejama'...
    Prije 25 godina je i ona mene isčupala iz bolnice (bili su me vezali) na opće čuđenje, tako da ima razumjevanja... Fućkaš infuziju, dala ona meni cike i izlječila me...

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Gledaju u mene kao da sam LUDA?!?!??!?!

Razmišljate li vi cure o svom porodu i imate li problema s okolinom?
    Na ovo mogu reći da sam se za prvi porod u 300 km udaljenoj Rijeci pripremala u tajnosti. Htjela sam se poštedjeti glupih pitanja i joŠ glupljih komantara, a poslije sam uživala u sablažnjavanju sugovornica svojom pričom o prekrasnom :shock: porodu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prešla sam 400km da bih rodila u Varaždinu na stolčiću

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa

SVAKA ČAST ! ! !
    Kako si to uspjela, otišla tamo par dana ranije ili čekala da te uhvati pa juriš u Vž?

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne kužim...kako uopće dođete u situaciju da s okolinom raspravljate (ili još gore - pravdate) svoje viđenje poroda?

Kod nas se "vrednuje" moje mišljenje (formirano između ostalog i kroz blisku suradnju s doktorom kojem vjerujem) i mišljenje MM (koje je uglavnom isto kao i moje). Nitko drugi nema ama baš ništa za reći što ću ja uvažiti (ako već ne naginjem tome ili je osoba neki vrhunski stručnjak za dotičnu stvar).

A kad iznosim svoje mišljenje i želje drugima svjesna sam da ću možda čuti nešto što mi se ne sviđa. Pa što? Njihovo pravo je da komentiraju (i misle kako sam luda), moje pravo je da ih ignoriram (i mislim kako su oni ludi).
    Ako vam smeta što narod komentira, zašto im uopće govorite neke stvari?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa
    I ja se od sveg srca nadam joŠ jednoj lijepoj priči. Imat ću Rijeku i Varaždin iza sebe za usporediti!

Pa jel ti blizu jedno od tih mjesta ili se pripremaš samo tamo kod nekoga?

Ja bi također u Vž ali sam malo daleko a tamo nemam nikoga pa sam se odlučila za Osijek iako su mi tamo rekli da baš ne vole porađati na tim "kerefekama" kako oni kažu i da im to nije praksa ali meni je bitno da te kerefeke tamo postoje pa nek mi se netko usudi reći da mi ih ne daju na raspolaganje

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moj muž je dobio prijetnju odmah čim smo saznali da čekamo bebu da ja u rodilište ne idem sama i točka Argument je bio jednostavan, imam fobije od bolnica, ne želim kroz to prolaziti sama i obzirom da je to naše dijete, očekujem da mi bude tamo potpora. Tak da se on od samog početka pripremao da ide sa mnom. Oboje smo se tresli kao prutići na vjetru pri pomisli na porod, a na kraju smo ga odradili savršeno i bili jedno drugome savršena potpora. I nakon tog iskustva, nema šanse da bi on propustio idući porod, naravno, ako isplaniramo drugu bebu u budućnosti
    Otac je ipak jedina osoba koja je isto tako "zaslužna" za to dijete uz majku, pa onda neka i sudjeluje u dijelu toga - porodu, ako već žena mora iznositi cijelu trudnoću, a i sve nakon rođenja bebe i tako padne na nju. A i nekako, drugačiji je feeling ako i otac doživi rođenje svog djeteta, nego kad samo dođe vidjeti već rođenu bebu...

A što se tiče toga kako me ljudi gledaju kad kažem da sam rodila na stolčiću, baš me briga. To je ono što sam željela i ispalo je točno onako kako sam željela. I meni su napričali koješta, budeš vidjela ovo i ono, drip, rezanje, šivanje... što ja znam što sve ne... Zašto bi moj porod trebao biti kao neki drugi? Izborila sam se da bude onakav sam željela i sva sreća da intervencije nisu bile potrebne, niti su me previše gnjavili s njima.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Ne kužim...kako uopće dođete u situaciju da s okolinom raspravljate (ili još gore - pravdate) svoje viđenje poroda?

Kod nas se "vrednuje" moje mišljenje (formirano između ostalog i kroz blisku suradnju s doktorom kojem vjerujem) i mišljenje MM (koje je uglavnom isto kao i moje). Nitko drugi nema ama baš ništa za reći što ću ja uvažiti (ako već ne naginjem tome ili je osoba neki vrhunski stručnjak za dotičnu stvar).

A kad iznosim svoje mišljenje i želje drugima svjesna sam da ću možda čuti nešto što mi se ne sviđa. Pa što? Njihovo pravo je da komentiraju (i misle kako sam luda), moje pravo je da ih ignoriram (i mislim kako su oni ludi).
    Ako vam smeta što narod komentira, zašto im uopće govorite neke stvari?

Nismo raspravljali niti sam se ja pravdala nego sam samo napadnuta nakon što sam odgovorila na neka njihova pitanja baš zato što ne mislim tajiti svoje odluke.
    Zašto im uopće govoriti neke stvari ako nam smeta što narod komentira... pa po tome ja nebi smjela ni pisnuti
    Nije da mi smeta nego me je samo zanimalo dali i drugi nailaze na takvo zgražanje ili to samo ja živim u takvoj zatucanoj sredini koja ne želi ni čuti ni znati za bolje.
    Naravno da ću sve napraviti po svom izboru ne slušajući druge ali kao što narod ima pravo komentirati imamo i mi, jel tako?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nia_Zg BRAVO za tebe i tovu lijepu priču :D :D :D :D :D

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    U moru oprečnih informacija, pogotovo što se interneta tiče, vrlo je teško odlučiti što i kako... barem meni... nekako mi je puno lakše ćuti uživo vlastita iskustva ili stručna mišljenja, nego čitati o tome na netu... Vrlo je lako pronaći svakakva 'znanstvena istraživanja' o tome koliko je nešto štetno ili zdravo...Koliko god pozitivno bilo što su nam informacije lako dostupne, toliko je negativno jer su mnoge stvari prilično nepoznate, odnosno ono što je jučer bilo ok, sutra već možda nije... a da i ne pričam koliko smeća ima... da si dam samo malo truda, našla bih vrlo brzo istraživanja koja dokazuju pozitivnost pušenja...

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Zašto im uopće govoriti neke stvari ako nam smeta što narod komentira... pa po tome ja nebi smjela ni pisnuti
    Ne, nego bi trebala shvatiti da ljudi uvijek nešto komentiraju i oguglati na to.
    A naslov "misle da sam LUDA" sa pet uskličnika baš ne pokazuje da te briga za to što drugi misle.
    Razmijenili ste mišljenja, skužila si da ti reakcija okoline ne paše - zašto su sad reći da je netko zatucan jer ima drukčiji stav?

Doduše, ja nisam pobornik zgražavajućih topica u stilu "ja sam rekla, onda je ona rekla, pa šok smajlić" pa odatle reakcija

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hm, znanstveno viđenje poroda je više slično onome kakvo ima većina porodničara - svaki porod bi po njima trebao ići uz intervenciju, pa makar i malu. Problem je što je to usađeno u mozak puno žena, zato i promjene u rodilištima idu tako sporo u smjeru prirodnih poroda.

Scandalous wrote:
    našla bih vrlo brzo istraživanja koja dokazuju pozitivnost pušenja...
    Naš um je taj koji uvijek traži opravdanja za naše navike. Moglo bi se reći - laskamo svojim navikama.
    A pušenje je čisti ritual, jer fizička ovisnost o nikotinu prestaje nakon tjedan dana, ostaje ona teža - mentalna ovisnost; ne možemo se riješiti rituala paljenja cigarete, igranja s cigaretom po rukama, otpuhivanja dima i sl.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

SVAKA ČAST ! ! !
    Kako si to uspjela, otišla tamo par dana ranije ili čekala da te uhvati pa juriš u Vž?
    imam sriče: svekrva živi u Vž, otišla sam kod nje nekih 2 tjedna prije termina i čekala

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    A pušenje je čisti ritual, jer fizička ovisnost o nikotinu prestaje nakon tjedan dana, ostaje ona teža - mentalna ovisnost; ne možemo se riješiti rituala paljenja cigarete, igranja s cigaretom po rukama, otpuhivanja dima i sl.
    prvi put čujem

znala sam da kokain izaziva psihičku ovisnost, ali ne i tjelesnu
    dok heroin izaziva fizičku ovisnost već nakon 1. šuta

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa

Naš um je taj koji uvijek traži opravdanja za naše navike. Moglo bi se reći - laskamo svojim navikama.
    To sam namjerno navela kao ekstreman primjer... za koji mislim da svi ljudi znaju posljedice i štetnost...

Što se fizičke ovisnosti tiče-čime potkrepljuješ tu tvrdnju?

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Tončica I feel you sister!
    Samo što se na moju viziju poroda (u Austriji u rodilištu koje skroz naginje prirodnom porodu, možeš birat stočić ili kadu ili što god) zgražaju najbliži poput svekrve, mame itd. Sva sreča mm je 100% podrška i po njemu bi ja rodila doma da me on porodi

Na prošlom porodu me babica isjekla jer su dečki bili preuranjeni pa da se ne muče...ona je mene toliko iskasapila da ja dan danas osječam svaki dan taj ožiljak, boli me kad mjenja vrijeme, a ne rijetko kad se brišem ručnikom, ako malo jače pređem sastružem ga pa se stvori nekakva malena ranica. Od kad mažem kantarionom lakše je...ali svejedno se i osjeti i vidi. Da ne govorim da nisam sjedala normalno 2 tjedna nakon poroda, naravno da se bio upalio...ma užas!

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tončica007 a gdje mislis roditi, posto u Vu nema stolcica?
    ja sam rodila prije 13 dana u Vu "prekrasnom" rodilistu, i imala sam plan poroda, iako sam znala koliko su svojeglavi i pitanje je koliko bih se sama s planom uspjela izboriti da nisam imala i rezervni plan, a to je doci na knap, i u tome sam uspjela, jedva sam dosla do radjaone, i rodila za manje od 10 min, tako da nisam imala niti jednu intervenciju osim male epi
    mislim da s njima (doktorima, babicama) razgovor, nazalost, nije moguc
    ipak oni najbolje znaju :/

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam sad luda jer sam ljuta jer evo u drugoj trudnoći cijelo vrijeme osjetim bol na mjestu reza iz prve trudnoće. I baš si mislim kako mi je porod bio lagan i zašto nisu mogli poštivati moju želju bez dripa i bez epiziotomije jer imam osjećaj da je moglo bez toga.

Sad idem u drugu bolnicu pa ćemo vidjeti jel ću tamo biti više sreće.

Najviše me smeta što su mi cijelo vrijeme lagali kao za moje dobro. Po meni za moje dobro je da imam pravo sama odlučiti kako želim, a ne da me u zadnji trenutak zeznu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni dođe da se fino doma porodim. Neću morat ništa ni plaćati (jer nemam zdravstveno ovdje), niti ću se morati prepirati s doktorima.

A baš me frendica ohrabrila kak joj je drugi put bilo lakše nego prvi put.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    Po meni za moje dobro je da imam pravo sama odlučiti kako želim, a ne da me u zadnji trenutak zeznu.
    u potpunosti se slazem

A baš me frendica ohrabrila kak joj je drugi put bilo lakše nego prvi put.
    uh, meni je bilo bolnije drugi put nego prvi, ali je vremenski drugi put bilo puuuno brze

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj Yuna prvotno napisa
    Ja sam sad luda jer sam ljuta jer evo u drugoj trudnoći cijelo vrijeme osjetim bol na mjestu reza iz prve trudnoće. I baš si mislim kako mi je porod bio lagan i zašto nisu mogli poštivati moju želju bez dripa i bez epiziotomije jer imam osjećaj da je moglo bez toga.

Sad idem u drugu bolnicu pa ćemo vidjeti jel ću tamo biti više sreće.

Najviše me smeta što su mi cijelo vrijeme lagali kao za moje dobro. Po meni za moje dobro je da imam pravo sama odlučiti kako želim, a ne da me u zadnji trenutak zeznu.
    grozno! Da, na papiru imamo pravo odlučiti, ali ako nas ne poslušaju, nikom ništa!
    Nisam pristalica amerikanizacije, ali da imamo sistem kao tamo-kad naprave kontra,da to debelo i plate, sigurno bi malo više pazili na naše želje, a i prava.
    Ipak su oni tamo zbog nas! A ponašaju se kao da je obratno!

Jednom daaaavno i ja sam završila školu za med sestre, ali radim nešto skroz drugačije. Ali gledajući cure s kmojima sam išla u školu,a rade po bolnicama, mislim da bi debela većina njih odreagirala kao i Tončicine kolegice. Kao da su im isprali mozak :shock:
    Svi se trude samo da SEBI olakšaju i što prije završe!
    Tako i s porodima....ma kome će biti lakši porod uz epiziotomiju? Njima!
    Zašto moramo ležati? Da njima bude lakše. Zašto klizma? Da oni nemaju brige. I još,i još......
    Definitivno je bitno imati svoj stav i muže koji nas razumije i podržava. A ostali......ma tko ih šlijvi!

Da beba nije okrenuta poprijeko, rodila bih doma. Ali to bih obznanila tek nakon što sve prođe.
    Proglasili su me ludom što ću koristiti platnene pelene. Mogu samo zamisliti što bi bilo da kažem da ću roditi doma!
    Vjerujem da bi mi poslali socijalnu službu i hitnu da me vozi u ludnicu!
    Mislim da smo mi još uvjek nojevsko društvo, pred svime što se ne uklapa u kalupe koje su nam ONI odredili zabijamo glavu u pijesak
    Sve prihvaćamo šutke ili mrmljajući si u bradu,ali bez hrabrosti da išta kažemo.
    ali mislim da ćemo malo-po-malo ipak uspjeti
    Kad sam prvi puta rodila, beba nije dobivala dovoljno na kilaži, ali o rooming-in-u nije bilo ni govora, pa su ga hranili boćicom i na infuziju
    Drugi puta sam uplatila dodatno osig. da bih imala apartman i bila s bebom, ali i tada su ga noću odnosili. A sad konačno imamo 24-satni rooming-in :D :D
    znači-ipak se kreće
    A dok nećemo moći u potpunosti ostvarivati svoja prava (koja nam čak i Ustav garantira, ali...) imamo jedne druge za podršku, a većina, nadam se i muževe
    Cure, nismo lude!
    Samo oni oko nas koji ne žele vidjeti što je i zašto bolje.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Anjice ja bi u Osijek jer mi je to najbliže Vukovaru ali sam saznala da ni oni tamo ne vole nuditi svopje stolčiće, lopte, bazene a čak i sestra koja održava tečaj u toj bolnici nije baš oduševljena našim željama za prirodnim porodom.
    Inače ja radim u Vu u bolnici i baš zato nebi nikad otišla tamo roditi...
    19.09. mi je kolegica koja isto radi u bolnici rađala gore kod nas i iskasapili su je da prostite do guzice za bebicu od malo manje od 3 kile... nek se ljuti tko god hoće ali za mene su takvi ljudi mesari a ne doktori.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj 2xmama prvotno napisa
    Proglasili su me ludom što ću koristiti platnene pelene. Mogu samo zamisliti što bi bilo da kažem da ću roditi doma!
    Vjerujem da bi mi poslali socijalnu službu i hitnu da me vozi u ludnicu!
    Slažem se sa cijelim tvojim postom ali ovaj me dio do suza nasmijao jer su i u mene gledali blijedo kad sam spomenila platnene pelene
    I meni je najveća želja roditi kod kuće ali muž se boji biti sam sa mnom, kad bi barem mogla naći nekoga stručnog tko bi bio s nama ali koliko sam cunjala po internetu vidim da je to nemoguće... da imam takvu osobu odmah bi odustala od bolnice

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, na papiru imamo pravo odlučiti, ali ako nas ne poslušaju, nikom ništa!
    Ja sam planirala svoj plan porođaja ovjeriti kod javnog bilježnika da vide koliko sam ozbiljna u svom naumu, hoće li mi to pomoći ili neće ne znam ali kad ga on ovjeri to postaje pravni dokument iako se i neovjeren a potpisan smatra pravovaljanim ali nebi htjela da me u bolnici svežu i proglase ludom samo da od mene onda mogu raditi ono što oni žele, ovako barem imam dokaz da sam bila normalna dok sam potpisivala svoje želje.
    Možda previše kompliciram ali eto, ne mogu si pomoći jer znam na što su sve spremni da ti naprave točno ono što oni žele.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Tončica007 pusti druge da pričaju do mile volje, ali i ti moraš biti otvorena za moguće promjene! I ja sam išla u Vž, htjela porod na stolčiću, na kraju je ispalo da mi je lakše bilo na stolu (doduše, tamo si u sjedećem položaju kad rađaš), htjela sam hodati za vrijeme trudova, ispalo je da mi je najlakše izdržavati ih ležanjem na boku... Dobro je unaprijed znati što želiš, ali sve se to može na licu mjesta pokazati drukčijim, bitno je da te nitko ne forsira... Ja kad kažem da mi je od pucanja vodenjaka do poroda prošlo 14h, dobijem :shock: !
    Znam puno njih koje kažu dajte mi bilo što samo da je brzo gotovo, pa ih napumpaju s dripom, razrežu i obave porod u 1,5h! I onda još takve govore kak su se jako namučile i kak je porod veeelika muka za ženu te što onda još kasnije moraju proći (pečenje rane, nemogućnost sjedenja, a to su samo lakše boljke), koliko su se one žrtvovale za svoje dijete... A imeni kaži jadna ja kak sam se dugo mučila... A meni je porod ostao u tako dobrom sjećanju...

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

heh, lako za stolčić, ja bih rodila doma e to se ne smije pričati u javnosti.
    Čak mi se čini da na spomen stolčića ljudi uopće ne reagiraju pretjerano negativno.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam planirala svoj plan porođaja ovjeriti kod javnog bilježnika da vide koliko sam ozbiljna u svom naumu, hoće li mi to pomoći ili neće ne znam ali kad ga on ovjeri to postaje pravni dokument .
    to je dobar plan

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

cijeli svijet ispade sada zatucan

ja sam na prvom porodu bila totalno neobrazovana. dobila i drip i epi i opću anesteziju na kraju.

na drugom sam se već obrazovala, pa sam, bez ikakvog pismenog plana poroda, došla i zamolila da ne želim nikakva požurivanja, intervencije i slično, i rodila.

niti su se zgražali doktori, ni babice. a ni šira obitelj, jer s njima o tome nisam niti razgovarala. jer nema ni potrebe. a i da jesam, mislim da mi nitko zbog toga ne bi rekao da sam luda.

tako da teme ovakvog tipa ne razumijem. zgražat ćemo se nad zgražanjem drugih? pa nisi rekla da buš rodila neasistirano u bakinoj štali. mislim da pretjeruješ.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam planirala svoj plan porođaja ovjeriti kod javnog bilježnika da vide koliko sam ozbiljna u svom naumu, hoće li mi to pomoći ili neće ne znam ali kad ga on ovjeri to postaje pravni dokument .
    to je dobar plan
    to sam i ja planirala, ali sam si opet mislila da ni ta ovjera njima nista ne znaci

Toncica007 jel ti frendica kolegica ima smedju kosu, duzu, mislim da znam koja je, ja sam rodila dan ranije, ako joj je bila babica Irena onda se ne cudim sto je toliko rezana, inace, u Vu rodilistu prvorotke rezu pod mus

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a sto se tice platnenih, sto te briga sto drugi misle, ako si se odlucila za njih, vidjet ces, bit ces odusevljena
    ako ih zelis vidjeti uzivo ja ti pokazem nase

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    cijeli svijet ispade sada zatucan

ja sam na prvom porodu bila totalno neobrazovana. dobila i drip i epi i opću anesteziju na kraju.

na drugom sam se već obrazovala, pa sam, bez ikakvog pismenog plana poroda, došla i zamolila da ne želim nikakva požurivanja, intervencije i slično, i rodila.

niti su se zgražali doktori, ni babice. a ni šira obitelj, jer s njima o tome nisam niti razgovarala. jer nema ni potrebe. a i da jesam, mislim da mi nitko zbog toga ne bi rekao da sam luda.

tako da teme ovakvog tipa ne razumijem. zgražat ćemo se nad zgražanjem drugih? pa nisi rekla da buš rodila neasistirano u bakinoj štali. mislim da pretjeruješ.
    od riječi do riječi X
    (s tim da ja tek sad idem drugi put rađati)

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Elinor prvotno napisa

Pa jel ti blizu jedno od tih mjesta ili se pripremaš samo tamo kod nekoga?

Ja bi također u Vž ali sam malo daleko a tamo nemam nikoga pa sam se odlučila za Osijek iako su mi tamo rekli da baš ne vole porađati na tim "kerefekama" kako oni kažu i da im to nije praksa ali meni je bitno da te kerefeke tamo postoje pa nek mi se netko usudi reći da mi ih ne daju na raspolaganje
    VŽ mi je na 15 km, a u Rijeci smo MM i ja studirali pa su uletjeli prijatelji, tj. prijatelj pomorac nam je ostavio stan u koji smo se preselili na 3 tjedna. Bio nam je to ko drugi honeymoon!
    MGrubi prešišala si me u kilometraži!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam se udala za MM-a, 400km dalje rođen
    moj brat se oženio ruskinjom, 5 000km dalje rođena

imamo još sestru ....
    njoj je ostao Japan, dalje od toga ne ide

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Scandalous wrote:
    To sam namjerno navela kao ekstreman primjer... za koji mislim da svi ljudi znaju posljedice i štetnost...

Što se fizičke ovisnosti tiče-čime potkrepljuješ tu tvrdnju?
    Skrenule smo malo s teme ali ću ti samo odgovoriti i onda se vraćam na topic.
    Znam da si to namjerno navela kao primjer ali nisam mogla odoliti da odgovorim.
    Što se tiče fizičke ovisnosti, tvrdnju potkrepljujem time što sam bila pušač i ne pušim već nekih 6 godina i znam iz vlastitog iskustva.
    Cca tjedan dana ti nedostaje nikotin - samo to je fizička ovisnost (slično kao i kofein), a ostatak vremena ti nedostaje sve ono drugo zbog čega ljudi vole pušenje i zbog čega to postane navika. Zato ljudi i ne mogu prestati pušiti s onim sredstvima tipa nikotinske žvake i slično... jer nisu u glavi odlučili da prestaju i da im taj "gušt i ritual" preturanja po rukama zapravo ne treba.

Back to topic:
    Slažem se, nije svaki položaj rađanja za svakoga. Osobno znam curu kojoj stolčić nikako nije odgovarao za izgon i rodila je klasično na krevetu. Meni npr. lopta nije odgovarala za vrijeme trudova, nego sam ležala na bok skoro cijelo to vrijeme trudova, a isprobala sam i ostale položaje.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

lijepo je kad možeš isprobavati položaje

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj sladjanaf prvotno napisa
    ...tako da teme ovakvog tipa ne razumijem. zgražat ćemo se nad zgražanjem drugih? pa nisi rekla da buš rodila neasistirano u bakinoj štali. mislim da pretjeruješ.
    ne zgražamo se, nego tržimo samo malo razumjevanja i poštovaqnja naših REALNIH želja.
    Ne znam gdje si ti rađala, ja sam prvi puta morala proći i klizmu i rezanje, a drugi puta je babica bila ta koja je rekla da mi ne treba ni jedno(klizmu ne bi ni stigli dati koliko se malac požurio,a došla sam svega 2 prsta otvorena) ni drugo.
    Hvala joj na tome jer razlika je ogromna!
    A sada ću sama tražiti da neke stvari izostave.
    Ali jako ovisi o tome kome dođeš "u ruke", netko jednostavno nema razumjevanja, netko se smo žuri, a neki zaista misle da je najbolje tako i ne vide drugi način.
    U tome je problem!
    Ne treba edukacija samo nama mamama nego i kompletnom med. osoblju!
    Pa pogledaj samo koliko se razlikuju pristupi porodu po rodilištima u Hrvatskoj[/i]

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa

Toncica007 jel ti frendica kolegica ima smedju kosu, duzu, mislim da znam koja je, ja sam rodila dan ranije, ako joj je bila babica Irena onda se ne cudim sto je toliko rezana, inace, u Vu rodilistu prvorotke rezu pod mus
    Ima smeđu kosu negdje do ramena i plave sitne pramenove, rodila je curicu Leu, jel ta? Za babicu nisam sigurna koja joj je bila.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

pa to sve sam i ja rekla: kad nisam tražila i željela ništa, ništa nisam ni dobila.

kad sam tražila neintervenciju, onda sam dobila neintervenciju.

netko može biti te sreće, pa ne tražiti ništa i dobiti super i prekrasan neinterventni porod.

eto, ovisi o medicinskom osoblju - o njihovom raspoloženju, navikama, edukaciji, želji, itd.

ali zgražati se nad stavovima nekog medicinskog osoblja, nad stavovima obitelji, prijatelja i poznanika, meni je bezveze. jer nijedna promjena ne događa se preko noći. kao što ni Tončica nije o prirodnom porodu i stolčiću naučila u medicinskoj školi, nego na Rodinu forumu, kako se onda može zgražati nad svojim kolegicama koje su u školi učile isto što i ona - dakle, o prirodnom pristupu porodu veliko ništa.

to je činjenica, koja je žalosna i poražavajuća, a nije za zgražanje i ljutnju. jer nije, ponavljam, ni Tončicu dirao prirodni porod dok joj nije zatrebao. ali sad o tome ima da svi znaju. prevelika i nerealna očekivanja, barem po meni.

kao da ja sada otvorim topic o tome kako se ja zgražam nad zgražanjem moje svekrve nad autosjedalicama. zamisli, ona to nije koristila prije 30-40 godina i ne razumije zašto je to uopće potrebno. prvo, zašto bi se ja zgražala nad mišljenjem moje svekrve, ako se ona o autosjedalicama moje djece uopće ne pita? drugo, ja čak i razumijem njezin stav, donekle, jer je to njoj nešto posve novo, s čim se u djetinjstvu svoje djece nije susretala. možda i ja budem takva kad budem imala unuke. ljudima treba vrijeme za prihvaćanje njima novih stvari.

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo, vjerojatno sam se ja prije godinu dana zgražala nad porodom kod kuće a sad mi je to totalno normalno i prihvatljivo. i ne bih voljela da mi to moje zgražanje netko sad izvuče i nad njim se zgraža. ljudima nudiš informacije ali ne ljutiš se ako ih ne procesuiraju identičnom brzinom kojom ih procesuiraš ti.

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To što se okolina, a posebno žene zgražavaju, prevrću očima i bacaju zlobne komentare na svaku informaciju o drugačijem načinu radjanja zapravo je jako, jako žalosno. Kao da su tijekom odrastanja prihvatile onu slavnu frazu "porodjajne muke" (sa naglaskom na "muke"), i sad odbijaju svaku drugu istinu od one koju su im usadili. Možda zato da im ne bi bilo teško kad shvate da je moglo i drugačije...
    Ja sam uvijek imala potrebu pobjeći kad bi kolegice s posla ušle u raspravu "tko se više namučio i koga su više razrezali". Nije im palo na pamet reći ni jednu pozitivnu riječ o porodu, barem reda radi, da se ne prestraši cura koja još nije rodila. Na kraju je obavezno išla rečenica: "ali sve se to zaboravi kad vidiš bebu...
    Da sam tada čula koju lijepu riječ, puno bi mi manje vremena u trudnoći otišlo na borbu sa strahom.
    MM uvijek kaže kako je savršeno normalno da se za operaciju srca poteže za Švicarsku, Njemačku ili Ameriku, a za porodjaj nikome ne padne na pamet provozati se 20, 50 ili 100 km. Kako su radjale sve, tako ću i ja...pa kad biraš cipele, ideš u 10 dućana, a za porod odeš u prvo rodilište.
    Mislim da ipak mi koje smo informirane trebamo širiti svoje znanje, ne obazirući se na komentare. Ako samo jednom informacija stigne u prave uši, puno smo napravile.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •