Citiraj Yuna prvotno napisa
Ja sam sad luda jer sam ljuta jer evo u drugoj trudnoći cijelo vrijeme osjetim bol na mjestu reza iz prve trudnoće. I baš si mislim kako mi je porod bio lagan i zašto nisu mogli poštivati moju želju bez dripa i bez epiziotomije jer imam osjećaj da je moglo bez toga.

Sad idem u drugu bolnicu pa ćemo vidjeti jel ću tamo biti više sreće.

Najviše me smeta što su mi cijelo vrijeme lagali kao za moje dobro. Po meni za moje dobro je da imam pravo sama odlučiti kako želim, a ne da me u zadnji trenutak zeznu.
grozno! Da, na papiru imamo pravo odlučiti, ali ako nas ne poslušaju, nikom ništa!
Nisam pristalica amerikanizacije, ali da imamo sistem kao tamo-kad naprave kontra,da to debelo i plate, sigurno bi malo više pazili na naše želje, a i prava.
Ipak su oni tamo zbog nas! A ponašaju se kao da je obratno!

Jednom daaaavno i ja sam završila školu za med sestre, ali radim nešto skroz drugačije. Ali gledajući cure s kmojima sam išla u školu,a rade po bolnicama, mislim da bi debela većina njih odreagirala kao i Tončicine kolegice. Kao da su im isprali mozak :shock:
Svi se trude samo da SEBI olakšaju i što prije završe!
Tako i s porodima....ma kome će biti lakši porod uz epiziotomiju? Njima!
Zašto moramo ležati? Da njima bude lakše. Zašto klizma? Da oni nemaju brige. I još,i još......
Definitivno je bitno imati svoj stav i muže koji nas razumije i podržava. A ostali......ma tko ih šlijvi!

Da beba nije okrenuta poprijeko, rodila bih doma. Ali to bih obznanila tek nakon što sve prođe.
Proglasili su me ludom što ću koristiti platnene pelene. Mogu samo zamisliti što bi bilo da kažem da ću roditi doma!
Vjerujem da bi mi poslali socijalnu službu i hitnu da me vozi u ludnicu!
Mislim da smo mi još uvjek nojevsko društvo, pred svime što se ne uklapa u kalupe koje su nam ONI odredili zabijamo glavu u pijesak
Sve prihvaćamo šutke ili mrmljajući si u bradu,ali bez hrabrosti da išta kažemo.
ali mislim da ćemo malo-po-malo ipak uspjeti
Kad sam prvi puta rodila, beba nije dobivala dovoljno na kilaži, ali o rooming-in-u nije bilo ni govora, pa su ga hranili boćicom i na infuziju
Drugi puta sam uplatila dodatno osig. da bih imala apartman i bila s bebom, ali i tada su ga noću odnosili. A sad konačno imamo 24-satni rooming-in :D :D
znači-ipak se kreće
A dok nećemo moći u potpunosti ostvarivati svoja prava (koja nam čak i Ustav garantira, ali...) imamo jedne druge za podršku, a većina, nadam se i muževe
Cure, nismo lude!
Samo oni oko nas koji ne žele vidjeti što je i zašto bolje.