Results 1 to 7 of 7

Thread: Vodoinstaler / Serviser Junkers plinskih bojlera ZG

Default Vodoinstaler / Serviser Junkers plinskih bojlera ZG

Molim toplu preporuku za dobrog servisera, dvoje male djece, a bojler u komi! Zadnji nadriserviser frapirao nas je pljačkom od 600kn (40min posla, ni jedan ugrađeni dio, samo ispuhivanje kompresorom i ruke). Čini mi se enormna satnica, osobito tim više što je dva tjedna kasnije bojler počeo svoju rapsodiju "radi-ne radi", u roku jedne minute dvadesetak puta se zna ugasit i upalit, kad je dobre volje onda malo rijeđe.

Zovem gospona servisera, i pozivam se na reklamaciju na njegov redovni servis za koji je odrapio 600kn, on se velikodušno odaziva, međutim odmah dijagnosticira da bi to mogla biti zamjena dijela koji i nije pretjerano skup, ali da taj dio ionako nije problem nego odmah napominje kako će ruke bit ona zaguljena stavka! Oblijeva me hladan znoj, ulazim u neku debatu s njim da mi je smješno da se to počelo dešavat netom poslije njegovog servisa, al on uredno odbacuje svaku svoju odgovornost. Uglavnom ne pada mi više zvat tog gulikožu.

Negdje sam pročitao (nemam pojma više gdje) da su se forumaši hvalili kvalitetnim, pouzdanim i poštenim serviserima/vodoinstalaterima za 100-150kn po seansi + servisni dijelovi, pa molim svekoliku zajednicu za savjete. Sva iskustva su dobrodošla, savjeti, sugestije, preporuke, osobni prijatelji, kumovi za koje dajete ruku u vatru i sl... Samo nemojte drvljem i kamenjem da sam si sam kriv što nisam prvo pitao za cijenu servisa, jer sam lekciju naučio, a jezikovu juhu pobrao već nekolko puta! Ak ubrzo ne nađem nekog normalnog da mi to sredi, kak mi se čini bit će jezikove još...

pozdrav ekipi

pa zar baš nitko nema nijednog svog servisera od povjerenja u rukavu?!

Peterlin's Avatar

Dovoljno je na tražilicu napisati Junkers ovlašteni servis + ime grada.

Evo popisa OVLAŠTENIH Junkersovih servisera za Zagreb. Budući da imaju ugovor s Junkersom, valjda ne brljaju.

http://www.junkers.com/hr/hr/ek/part...panija_01.html

Nemam preporuku (mi imamo Vaillant, ne poznam doslovce nikoga tko ima Junkers, polovica poznatih je na toplani... ).

Btw. za veliki kombi-bojler 600 kn nije puno za generalku u koju ulazi 4-5 sati posla: propuštanje emulzije za skidanje kamenca, kompletan pregled, čišćenje iznutra (mojim usisavačem) i kontrola dimovodnog priključka. Po potrebi u toj cijeni provjere i ulazne filtere (imali smo svojevremeno problem s vodovodom).

Okvirne cijene za Junkers našla sam ovdje (generalka za 150 kn spada u SF područje, za to neima ba teorije):
    http://www.bmpzgb.hr/junkers/servis.htm

Peterlin's Avatar

A kaj se tiče lošeg iskustva, ako je striček dao račun, ondak na računu mora pisati specifikacija radova + trajanje (jer cijena sata zaista nije banalna stavka). S tim papirom može se prigovarati i njemu i Junkersu koji ga je (ako je) ovlastio. Ako nije ovlašteni ili nije dao račun, ondak... :/ i nađi nekog drugog. Sretno!

Quote Originally Posted by Peterlin
    Btw. za veliki kombi-bojler 600 kn nije puno za generalku u koju ulazi 4-5 sati posla: propuštanje emulzije za skidanje kamenca, kompletan pregled, čišćenje iznutra (mojim usisavačem) i kontrola dimovodnog priključka. Po potrebi u toj cijeni provjere i ulazne filtere (imali smo svojevremeno problem s vodovodom).
    da, pa za 4-5h stvarno i nije puno, no meni je ova detaljnost koju ti navodiš tek pravi SF! ma kojih 4-5h, čovjek je skinuo neki rebrasti dio i otišao, vratio se točno za 30min, još nešto propuhivao kad se vratio, cca još nekih 10-15 min i to je to! Bojler je inače godinu dana star i to mu je bio prvi servis...

a sad gle, ni meni ti nije problem proguglat i naći ovlaštene servisere u zg, al ipak sam ovdje očekivao topliju preporuku iz prve ruke za nekog provjerenog u koga se stvarno mogu pouzdati, pa i za neku višegodišnju suradnju, a ne da za svaki problem zovem nekog novog, jer me onaj prethodni razočarao ili nasanjkao!

u svakom slučaju hvala na javljanju, možda bih se čak i javio za reklamaciju računa da sam ga prvotno dobio! Čovjeka sam nazvao iz imenika žutih stranica i to je to, drugi puta kad mi je došao na reklamaciju nije mi htio izdat račun retrogradno, jer mi je navodno dao cijenu "ispod pulta" bez PDV-a (moš mislit). Misliš da mi je na tolku bezobraštinu bilo više do rasprave s njime?

Dragonfly's Avatar

I mi smo u potrazi za novim majstorom, sadašnji je koma :/ Možda je isti tip.
    Ako nađem nekog javim.

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by GentleMan
    Quote Originally Posted by Peterlin
    da, pa za 4-5h stvarno i nije puno, no meni je ova detaljnost koju ti navodiš tek pravi SF! ma kojih 4-5h, čovjek je skinuo neki rebrasti dio i otišao, vratio se točno za 30min, još nešto propuhivao kad se vratio, cca još nekih 10-15 min i to je to! Bojler je inače godinu dana star i to mu je bio prvi servis...

a sad gle, ni meni ti nije problem proguglat i naći ovlaštene servisere u zg, al ipak sam ovdje očekivao topliju preporuku iz prve ruke za nekog provjerenog u koga se stvarno mogu pouzdati, pa i za neku višegodišnju suradnju, a ne da za svaki problem zovem nekog novog, jer me onaj prethodni razočarao ili nasanjkao!

u svakom slučaju hvala na javljanju, možda bih se čak i javio za reklamaciju računa da sam ga prvotno dobio! Čovjeka sam nazvao iz imenika žutih stranica i to je to, drugi puta kad mi je došao na reklamaciju nije mi htio izdat račun retrogradno, jer mi je navodno dao cijenu "ispod pulta" bez PDV-a (moš mislit). Misliš da mi je na tolku bezobraštinu bilo više do rasprave s njime?
    Offt. - imaš broj iz tih žutih stranica - prijavi ga Obrtničkoj komori, pa neće više zafrkavat ni tebe ni dobre majstore! I ne zezam se... Inače, bojler je star godinu dana ?? :shock: Još mu nije ni vrijeme za prvi servis, jer to se radi nakon 2 godine. A za prvi servis uzima se u pravilu onaj tko ti je bojler pustio u pogon, a to ne može (tj. ne smije) bilo tko nego plinara s jedne strane i ovlašteni servis s druge... Moraš imati i papire + atest dimnjaka itd. Nedajbog nekaj se dogodi - od osiguranja bi dobili 0 kn, ali to nije bitno. Nije to za zafrkavat se, plinu (i struji) uvijek treba pristupati s dužnom pažnjom. Može nas glave koštati.