Results 1 to 10 of 10

Thread: Smrad iz novog odvoda

vertex's Avatar

Default Smrad iz novog odvoda

Da biste shvatili težinu situacije, moram vam reći da se radi o malom wc-u ispod skala u staroj kući u koji smo uz puno truda i ručnog rada uspjeli smjestiti sve što je nužno - i sad taj prekrasni mali wc, zapravo sada unaprijeđen u kupatilo, smrdi. Smrdi iz odvoda tuš-kabine. Nije začepljeno, probala sam sa sodom i poslije s Mr. Muscolom, ali ne pomaže.
    Imate li iskustva što je loše napravljeno (ako nešto jest) i ima li pomoći? Prije nego što mi vodoinstalater kaže: A gospođo moja, to vam je nekad tako...

Osoblje foruma spajalica's Avatar

sad nisam strucnjak, ali kod mene smrdi u kupaonici vec godinama. zvali vodoinstalatera koji je rekao da nije dobro napravljen odvod, tocnije onaj labudji vrat. ispod kade je zamjenjio i preporodili smo se, a ispod bidea nije mogao. drzimo ga zatvorenim (mislim bide).
    kod sestre bila je ista situacija ispod tus kabine. uvijek se nakon tusiranja morala zacepiti. ovo proljece su je zamjenili i sad je bez smrada. tako da ti mogu reci da je definitivno do izvedbe odvoda.
    i jos jedna sitnica, ako ti sad smrdi, nemoj se ni priblizavati kad je juzina toj prostoriji

melange's Avatar

kod nas smrdi kad mašina centrifugira :/

Davor's Avatar

Ako je odvod u skeptičnu jamu, vjerojatno nedostaje ventilacijski odvod pomoću kojega bi cijela instalacija "disala" pa umjesto toga smrad ulazi na sve moguće otvore u kuću.

Meni je vodoinstalater kad je mjenjao cijevi u kupaoni reko da je napravio cijevi da ne smrdi, ali ja ti ne znam reći šta. Vjerovatno je odvod ko u kuhinji preko te savijene cijevi i u tom koljenu onda stoji voda i sprečava vraćanje smrada krož odvod (nešto slično ko u wc-u).
    Ali mislim da tu nema puno pomoći...

vertex's Avatar

Nije u "skeptičnu jamu" . Normalna gradska kanalizacija.
    Spajalice, za promijenit taj dio treba skidat kadu? Ili je imao onaj poklopac bočno na kadi za pristup? Naša je zidana, sve mi miriše na razbijanje pločica. Smrdi, bolje rečeno...

kli_kli's Avatar

Moze da bude i da su cevi nekako ispresavijane da se cevi od tog wc-a nalaze na vecoj visini od nekih drugih a imaju relativno velik otvor (taj od tus kade), i onda deo mirisa ide na tu stranu.

Takodje, ako nagib cevi nije adekvatan, vise ce se taloziti i samim tim jace mirisati.

E sad, sta uraditi, ne znam, mislim da cete morati da pitate vodoinstalatera ili pojektanta koji je radio te instalacije.

I ja mislim da će trebati napraviti/popraviti taj U dio cijevi, da se voda zadržava i da nam smrada.
    A možda vam je krivo spojio onaj pomoćni odvod pri vrhu, prije U dijela umjesto poslije, pa od tamo smrdi.
    U oba slučaja mislim da će morati razbijati

Quote Originally Posted by vertex
    Spajalice, za promijenit taj dio treba skidat kadu? Ili je imao onaj poklopac bočno na kadi za pristup? Naša je zidana, sve mi miriše na razbijanje pločica. Smrdi, bolje rečeno...
    i njihova je bila zidana, zato par godina morali i drzati stalno zacepljenu. kao sto sam rekla tek su je proljetos promijenili cijelu.

a da mozda to reklamirate, ako ste je tek napravili, lijepo reklamirajte. da ne platite jos jednom majstora.