Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Plakati zbog perike il se radovati zbog spašenih bubrega?!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno Plakati zbog perike il se radovati zbog spašenih bubrega?!

Znam da ćete reći da je moje pitanje iz naslova teme i više nego glupo jer u krajnjem slučaju fućkaš kosu dok bubrezi rade, ali...
    Da ne ispadne da sam nezahvalna na zdravlju i na tomu što sam u zadnji čas završila u bolnici (nakon što sam naotekla i u mjesec dana dobila 30Kg!) u kojoj su mi nakon biopsije bubrega dijagnosticirali blaži oblik nefrotskog sindroma točnije, glomerulonefritis i u kojoj su mi rekli da sam došla na vrijeme jer da sam malo više čekala, završila bi na dijalizi :shock:
    Stavili su me na dosta žestoku terapiju kortikosteroidima (Decortin) i imunosupresivima (Neoral) od kojih sam vrlo brzo počela osjećati posljedice. Ne mogu reći da se nisam informirala i da se psihićki nisam pripremila na drhtanje ruku, na pojačan rast dlačica na licu, na loš ten, čak i na pojavu moonface-a (koje me fala bogu zaobišlo), al definitivno se nisam psihićki pripremila na katastrofalno ispadanje kose
    I to nakon što su se gorespomenute nuspojave na neki način već počele smanjivati, unazad 2-3 tjedna sam sa svoje glave skinula hrpetinu kose-užas! Dok perem kosu, samo prstima prođem kroz nju i izvlačim cijele pramenove!!! Kao da sam na kemoterapiji
    Po prirodi imam frčkavu i gustu kosu (momentalno je do ramena), i još do nedavno sam mogla nekako kamuflirati prorijeđene djelove na glavi, al sad već polako to postaje nemoguća misija.
    Mama mi je savjetovala da se ošišam-znam da bi to trebala, al jednostavno nemam petlje, jer ću onda izgubiti i to malo "viška" kose s kojim pokušavam sakriti ono što se već teško uspijeva sakriti.
    Nakon šoka sa šišanjem, uslijedio je drugi šok, a to je bilo kad mi je spomenula periku!!! :shock:
    Osjećam se prestrašno. Osjećam kako me polako lovi depresija, a zbog te iste depresije i stresa sam i obolila na bubrege i završila u bolnici u kojoj sam se zarekla da više nema šanse da ću se dovesti u takvo stanje jer je život prelijep ali i prekratak da bi ga tako uništavala, ali....
    Pitala sam svoju nefrologicu kad sam išla na kontrolu za bubrege dal je to normalno?! Rekla je da je i da se ništa ne uzrujavam jer da će se kosa obnoviti! Da, obnovit će se, al do tada ću oćelaviti velim ja njoj, a ona se smije i kaže, ma nećeš oćelaviti. :shock:
    Sad se pak psihićki spremam otići do nekog dućana s perikama (znam samo za onaj u radićevoj, odnosno onoj uskoj uličici koja izbija na Radićevu) pa bi bila zahvalna ako me itko od vas može uputiti gdje se još mogu nabaviti perike.
    Dal se za periku moram obrijati na ćelavo?! :shock:
    Bože dragi, imam osjećaj da će svi piljiti u moju glavu i da će se kužiti da je perika u pitanju, a da ni ne spominjem situaciju u slučaju da mi negdje u javnosti padne s glave-mislim da bi freaknula

Unaprijed hvala na savijetima!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ispravak moje nepismenosti psihički umjesto psihićki

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Žao mi je zbog toga što sve prolaziš.
    U onom dučanu u Radićevoj, tj. u prolazu je radila moja prijateljica i jednom sam otišla k njoj isprobavati perike kako bi si izabrala frizuru.
    Nemam znači puno iskustva sa perikama, ali meni su baš sve bile lijepe i iznenadila sam se kako dobro i čvrsto stoje na glavi.
    Ne moraš biti skroz ošišana, naravno, nego ti prvo skupe kosu pod čvrstu kapu i onda ide perika.
    Nadam se da će ti se javiti frizerke ili druge cure sa više iskustva.
    Vjerujem da ima puno načina stavljanja perike, tako da se ne moraš bojati ispadanja. Sretno

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Draga tipfeler , naravno da je najvažnije da si spasila bubreg i da su terapije gotove.
    Što se tiče perike, ti možeš isprobati kako se osjećaš sa njom na glavi, ali kako sada idemo u zimu možda bi se mogla uspješno zakamuflirati i sa kapama i šeširićima, ima sada toliko lijepih za svaki ukus, od šilterice i francuzice do damskih šešira.
    Po kući možeš kombinirati široke trake za kosu i marame, ja ih osobno baš volim.
    U ljekarnama imaš za kupiti set ampula za poboljšanje ponovnog rasta kose, mojoj mami sam ga kupila kada joj je ispadala kosa zbog nekog lijeka za srce.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa
    U ljekarnama imaš za kupiti set ampula za poboljšanje ponovnog rasta kose, mojoj mami sam ga kupila kada joj je ispadala kosa zbog nekog lijeka za srce.
    Ma joj, unazad 10godina otkako sam obolila na štitnjaču (hipotireoza) kosa mi je počela pojačano ispadati, ali to ispadanje je NIŠTA naspram ovog unazad mjesec dana.
    Tijekom tih 10godina, isprobala sam dosta preparata ali nisam baš primjetila neko značajno poboljšanje pa me zanima koje si ti to ampule kupila mami(kako se zovu) i dal su joj pomogle?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Moja mama je kupila periku u salonu na Novoj Vesi (mislim da se zove Quince). Nalazi se u dvorištu prije Kaptol centra. Izbor je jako dobar, stvarno su krasne, a imaju i marama za kosu.

Nemoj se opterečivati gubitkom kose, bitno je da si ti dobro, kosa će narasti.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mojoj frendici je nakon kemoterapije narasla puno ljepša kosa, gušća i rudlava

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ubij me sad, ne mogu se sjetiti kako se zovu, znam da su različite vrste za muškarce i žene, da postoje različite jačine i da su užasno skupe - kutija sa nekih dvadesetak ampula dođe preko 300 kuna.
    Sjećam se da smo joj brat i ja kupili svaki jednu kutiju i da nam je magistra dala još nekoliko probnih uzoraka tih ampula, pa smo skrpali dozu za dva mjeseca, koliko traje terapija.
    Malo joj se zgusnula kosa (njoj se doslovce vidi tjeme koliko joj je rijetka), ali je velika stvar već i to da joj je prestala dalje opadati.

Kada budem nešto kupovala u ljekarni pitati ću za naziv tog preparata, pa ti javim.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Draga tipfeler, cure su već sve rekle. Nemam iskustva s perikama ali sigurno ćeš na ovim mjestima naći neku koja će ti se svidjeti. Znam da ti nije lako ali od ovog trenutka na dalje, stvari kreću nabolje. Bubrezi su ok, kosa će ponovno narasti. Drži se draga

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zanimljivo je kako u većini slučajeva kad se o ozbiljnim bolestima radi i koje uz sebe nose i ispadanje kose, kao samo jednu od niza nuspojava, i još k tome bezazlenu - upravo to bude najveći problem.

ako sam shvatila, tebi je sad bolje?

savjetujem ti da si pronađeš neku lijepu kratku frizuricu i s ponosom je nosiš

npr

http://1.bp.blogspot.com/_30PRmkOl4r...short-hair.jpg

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    zanimljivo je kako u većini slučajeva kad se o ozbiljnim bolestima radi i koje uz sebe nose i ispadanje kose, kao samo jednu od niza nuspojava, i još k tome bezazlenu - upravo to bude najveći problem.
    Na žalost je tako, jel kad npr. dođem na razgovor za posao ako mi ten baš i nije čist nedostatak mogu popraviti puderom, ali kad me poslodavac vidi polućelavu nema šanse da će mi dati posao, a pogotovo ako skuži da imam periku (barem mislim da je tako)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa
    ako sam shvatila, tebi je sad bolje?
    Da, da šta se tiče bubrega, sad je sve u granicama normale, terapiju i dalje uzimam, al mi je doktorica neke tablete izbacila, a nekima smanjila dozu.
    Hvala na ideji za frizuricu

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj NanoiBeba prvotno napisa
    mojoj frendici je nakon kemoterapije narasla puno ljepša kosa, gušća i rudlava
    I mojoj također, bila je pod teškom kemoterapijom, ostala je neko vrijeme i bez obrva i trepavica. Ona je nosila preslatke kapice i marame na posao. Sad izgleda super!! Drago mi je da si bolje, a kosa će brzo narasti.
    Drži se!!

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

U frizerskom salonu koji se nalazi unutar Vinogradske bolnice se nalazi frizerski salon "Davor" koji radi perike.
    Čula sam da su ljudi jako zadovoljni s tim perikama.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nadam se da ti perika ipak nece trebati - nedavno sam vidjela reklamu za salon s perikama kad se ide od Katedrale prema kaptol centru s lijeve strane, nisam tocno zapamtila gdje.

"Carobno" sredstvo za rast kose je Regain, za zene 2% za muskarce 5% otopina. Meni je jako ispadala i koristila sam 5% tijekom 3 mjeseca, zatim presla na 2%. To je minoksidil i molim te pitaj svog nefrologa smijes li to korisiti (to je anithipertenziv), ako smijes onda mozes kupiti vani bez recepta ili kod nas naruciti na Dolcu ali moras imati recept (privatni, pise ti ga bilo koji lijecnik).
    Koristi se 2x dnevno u vrlo maloj kolicini, jako susi kosu jer je na bazi alkohola, pakiranje od 3 bocice je isplativije i kosta oko 500 kn zenski i oko 700 kuna muski (vani jeftiniji, ja kupujem u Njemackoj).
    Mene je spasio.

bodo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Draga jako mi je žao što prolaziš kroz ovu tešku kušnju,al uistinu budi zahvalna što je samo kosa u pitanju-za koji mjsec imat ćeš novu,prekrasnu kosu.Hvasla bogu što nemoraš prolazit pakao dijalize to ti kažem iz perspektive osobe koja radi s tim ljudima koji žive u paklu a ipak su našli snage za dalje
    Sretno i veselo kroči stazama života koji te na neki način iznevjerio ali uvijek se podsjeti koliko si sreće imala

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sve dok u sebi ne pomiris to da imas periku svatko na svijetu ce je primjecivati jer ces je ti tako nositi
    prihvati je
    kaj te briga za periku - glavno da je imas na kaj stavit - tink pink!

danas i ubuduce samo dobre stvari za tebe

majoslava avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nije neobicna reakcija, i naravno da se covjek ljuti oko otpadanja kose...

za periku nije potrebno obrijati glavu...

osobno bih ja da se suocim sa teskim tretmanom lijekovim atakve vrste obrijala glavu, nekako mi je to vise ok, nego hodati okolo s cupercima kose tu i tamo, ili s perikom...

ali moze se dobiti finih perika koje izgledaju skroz ok, tako da je to mozda dobra ideja?!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Joooj, tipfeler.

Narasti ce kosa! (Sigurno i prije nego se opet vidimo na kavi. )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo ja cu odgovoriti na pitanje iz naslova: svakako se radovati zbog spasenih bubrega! :D
    A kosa, pa narast ce, samo joj daj malo vremena!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Joj curke, hvala vam svima na savjetima i na podršci. Malo sam pogledala na Netu stranice od Quince i ovako na slikama perike izgledaju odlično, a tek ću vidjeti kako to izgleda na mojoj glavi.
    Kaae, pa vubila bi se da mi ne naraste prije nego se vidimo na kavi

Mukica, baš si me nasmijala sa svojim savjetom
    kaj te briga za periku - glavno da je imas na kaj stavit - tink pink!

Istina bodo, stvarno sam imala sreće, toga sam itekako svjesna obzirom na to čega sam se svega nagledala u bolnici

pituljica, thx za ime preparata-još ću si malo porazmisliti jer iskreno, cijena mi je malo problemček-kaae jel ima toga kod tebe za kupiti obzirom da u Njemačkoj nemam nikoga, a eto, imam tebe preko bare pa da te iskoristim

piplica, da ti to kojim slučajem ne misliš na preparate Crescina ili tak nekak?! Ako su to ti, onda znam da su bolesno skupi jer sam jedne prilike ušla u ljekarnu da se malo raspitam, a kad mi je ženska rekla cijenu umalo me nije strefilo :shock:

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj tipfeler prvotno napisa
    piplica, da ti to kojim slučajem ne misliš na preparate Crescina ili tak nekak?! Ako su to ti, onda znam da su bolesno skupi jer sam jedne prilike ušla u ljekarnu da se malo raspitam, a kad mi je ženska rekla cijenu umalo me nije strefilo :shock:
    E, da, to je Crescina!

Znam da je skupo, ali ja sam to gledala to ovako: dvomjesečna doza dođe oko 100 eura, koliko bi kao pušač popušila u mjesec dana.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

perike imaju i prednost - možeš mijenjati i isprobavati frizure.
    ja sam imala profesoricu koja je jedan dan imala kratku pa onda dugu kosu.
    nije imala namjeru skrivati činjenicu da nosi periku.

budi ponosna na to što si izvojevala pobjedu, a opadanje kose shvati kao prolazno stanje.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sto da trazim, Crescinu?

Pogledat cu u apoteci (a bogami i na internetu). Ako ima, moguce je da je jeftinje, ali ne mora biti (za dobrodoslicu mi je, tu u Amerikama, trebao Canesten. Ekvivalent sam platila skoro duplo, i to robnu marku).

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kaae, pa čuj, molila bih te samo informativno da pogledaš za tu Crescinu i ovaj preparat što mi je pituljica savjetovala Regain, pa ako ih tamo kod tebe uopće ima, da vidimo kako se kreću cijene, a ako TM ili svekriva slučajno znaju za neke ekvivalente al da su provjereno dobri, i ne preskupi može i to
    Za početak mi samo pogledni cijene pa se čujemo

Thx

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga tip, potpuno saosecam sa tobom...
    I ja sam pre nekoliko godina uzimala koritkosteroide i moja divna, gusta kosa se znatno proredila, toliko da mi se pod jakim svetlom providelo teme...
    I, da,bila sam, naravno presrecna sto sam se bez posledica izvukla iz gadnog imunog poremecaja, vratila se kuci i svojoj deci posle visemesecnog ispitivanja i mucenja tokom kojih su u igri bile najcrnje prognoze.
    Ali, sam, ipak, bila i nesrecna sto sam svakodnevno u pramenovima gubila deo svoje zenstvenosti...tako sam, naime, ja to dozivela, ja kojoj je kosa uvek bila simbol snage i lepote, poput Samsonove...
    No, sretna okolnost je da se vec smanjenjem doze kortikosteroida situacija popravlja i da kosa ponovo raste. Proci ces i ti fazu "svaka dlaka vodi svoju politiku" kad kosa krene da nice na sve strane. I opet ces rukom obuhvatiti svoj gusti rep i sa osmehom se setiti kako si brinula bez razloga. Jer, kako muki lepo rece, ako i budes nosila periku, budi sretna da je imas na sta staviti. Osmeh na lice i think pink!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pogledat cu, nema frke!

Sumnjam da MM ili netko drugi nesto znaju, ali pitat cu i njih.

Nema te nista na Skypeu, Fejsu, drugom forumu....

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

na temu toga kako će sigurno svi primjetiti.

nekidan sam bila kod mame i srela sam susjedu koju nisam vidjela neko vrijeme. imala je fora frizuricu koja joj je pritom i prekrasno stajala što sam ženi i rekla. NIKAD ne bih rekla da je u pitanju perika. ona je ostala bez kose zbog kemoterapije, pa nije imala izbora.
    osim toga, gledaj to sa druge strane. imaš prilike isprobati frizure i boje koje se inače (možda) ne bi usudila.

btw, ako ju sretnem uskoro, pitat ću ju gdje ju je nabavila, ukoliko želiš.

i glavno da je sada sve ok!

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Lapis prvotno napisa
    btw, ako ju sretnem uskoro, pitat ću ju gdje ju je nabavila, ukoliko želiš.
    Ma nije pod mus, ako ju sretneš priupitaj ju, ako ne, nema veze. Hvalaa!
    Najvjerojatnije sutra ću u Novu Ves pa vam javim kako je prošlo

Još vam jednom svima hvala na savjetima i podršci!

Kaae(posladoh ti poruku na skype)

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Vishnja prvotno napisa
    Draga tip, I ja sam pre nekoliko godina uzimala koritkosteroide i moja divna, gusta kosa se znatno proredila, toliko da mi se pod jakim svetlom providelo teme...
    Draga Vishnja, drago mi je da ti je bolje i da je sve to iza tebe. Meni se na žalost počelo vidjeti puno više od tjemena
    Što se tiče kortića, iskreno počinjem vjerovati da oni uopće nisu razlog mom naglom ispadanju kose nego upravo ovaj drugi lijek (Neoral-imunosupresiv). Kad sam prije 2mjeseca počela s kortićima pila sam dozu od 80mg svaki dan, sad sam već spala na dozu od 10mg i to svaki drugi dan, a za svo ovo vrijeme viših doza kosa mi je bila ok?! Dok ovaj drugi lijek i dalje pijem kao i na početku (doza mi nije smanjivana). A ništa, živi bili pa vidjeli-iz vlastite kože ne mogu. Sutra idem pogledati novu "frizuricu", a prekosutra na kontrolu u bolnicu pa ću opet pitati nefrologicu kaj misli o svemu tome i dal smijem konzumirati onaj preparat koji mi je pituljica savjetovala.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Što se tiče kortića, iskreno počinjem vjerovati da oni uopće nisu razlog mom naglom ispadanju kose nego upravo ovaj drugi lijek (Neoral-imunosupresiv). Kad sam prije 2mjeseca počela s kortićima pila sam dozu od 80mg svaki dan, sad sam već spala na dozu od 10mg i to svaki drugi dan, a za svo ovo vrijeme viših doza kosa mi je bila ok?! Dok ovaj drugi lijek i dalje pijem kao i na početku (doza mi nije smanjivana).
    Ne znam za Neoral, ali i ja sam pila visoke doze kortiko u pocetku, a do proredjivanja kose je doslo tek nakon par meseci, kada sam vec uveliko bila na 10-15mg. U uputstvu za Pronison i pise da dovodi do opadanja kose. Ne znam, valjda je potrebno duze uzimanje da bi se taj efekat ispoljio...
    Sta kaze dr, koliko ces jos uzimati taj drugi lek?
    I, javi kako ti stoji nova frizurica!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma kosica će brzo narasti

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

a do proredjivanja kose je doslo tek nakon par meseci, kada sam vec uveliko bila na 10-15mg.
    Eee, bit će onda da u tom grmu leži zec jer sam ja mislila, zapravo, nije mi bilo nekako logično da sada kada mi je doza kudikamo manja, kosa počinje ispadati u tolikoj mjeri :?

Sta kaze dr, koliko ces jos uzimati taj drugi lek?
    E to je ono što ni ja ne znam, al sutra, kad idem na kontrolu ću ju pitati.

Evo, upravo sam se vratila iz grada. Obišla sam 5 lokacija. Quinie na Novoj Vesi ima najveći izbor perika i moram priznati da kad sam pregrizla onu početnu nelagodu, totalno mi je fora bilo isprobavanje jer sam po prvi put vidjela kako bih izgledala plava ili s nekom varijantom kraćih zurki.
    E sad, druga stvar je cijena. Od svih koje sam isprobala, 2 dolaze u obzir, al cijena im je paprena-1600kn :shock: Pošto sam od dr dobila doznaku imam 560kn popusta al svejedno mi je to nekako puno :?
    Kako bilo, ženska je rekla da će mi metnuti sa strane, a ja bih onda još došla s mamom da čujem i drugo mišljenje (horoskopska sam vaga pa vam ne moram govoriti o svojoj neodlučnosti ).

Nakon nje sam se zaputila na Zakmardijeve stube (tamo kod Radićeve) u Apropos. Jako slab izbor, nemaju ugovor sa hzzo tako da tamo nisam ništa obavila.

Treća destinacija je bila u Dežmanovom prolazu-eh-oni su tamo baš vlasuljari pa su im i cijene u skladu s tim. Nije da nemaju i umjetne perike, al svega par komada i ništa što bi meni pasalo. Također nemaju ugovor sa hzzo, a cijene su minimalno od 1800kn i to za tupe na koji me teta nagovarala pa naviše. Ispočetka mi je bilo totalno odbojno i sama pomisao na tupe, al kad mi je pokazala vidjela sam da i nije tako loše samo što definitivno nemam toliku lovu za tupe.

Nakon njih sam otišla u Vinogradsku 11 nekakva ljekarna OTOS. Ljubazna teta mi je pokazala par perika koje bi AJDE NEKAKO mogle proći. Imaju ugovor sa hzzo koji bi mi u tom slučaju čak skroz pokrio cijenu perike ALI...nekako su mi ipak malo prekratke i preravne za moj ukus, a i imam osjećaj da djeluju dosta umjetno :/
    I ta teta mi je spremila te perike sa strane pa ću mamu pod ruku da čujem kak se njoj čini.
    Super je to kaj ne bi trebala ništa platiti, ali šta će mi i besplatna perika u kojoj se neću osjećati ugodno :/

Zadnja destinacija je bila Vinogradska bolnica frizerski salon Davor gdje mi je striček (pretpostavljam Davor) rekao da je on prije imao perike ali da ih više nema.

Eto...to vam je rezime današnjeg prijepodneva. Znači, imam soluciju da nadoplatim 1000kn za periku koja mi se više sviđa ili da uzmem "besplatno" periku pod kojom se osjećam da to baš i nije to.

Danas popodne ću sve to još jednom prožvakati s mamom, pa kad izvijećamo što ćemo i kako ćemo, javim vam!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto...to vam je rezime današnjeg prijepodneva. Znači, imam soluciju da nadoplatim 1000kn za periku koja mi se više sviđa ili da uzmem "besplatno" periku pod kojom se osjećam da to baš i nije to.
    Ja glasam za boldanu soluciju.
    Pa 1000 kuna i nije tako strasno, uzmi u obzir da toliko kosta jedan malo slozeniji tretman kod frizera. A tu periku ces iz fore moci nositi ponekad i kad ti naraste tvoja kosa, cisto promjene radi.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

a do proredjivanja kose je doslo tek nakon par meseci, kada sam vec uveliko bila na 10-15mg.
    Eee, bit će onda da u tom grmu leži zec jer sam ja mislila, zapravo, nije mi bilo nekako logično da sada kada mi je doza kudikamo manja, kosa počinje ispadati u tolikoj mjeri :?
    Da, citala sam negde da kosa 'pamti" stresove i unete lekove 4-6 meseci, pa da tek posle toga nastupa opadanje, kada se zavrsi jedan ciklus u rastu odredjenog broja vlasi. Mene je licno taj podatak zanimao u svetlu dve totalne anestezije koje sam podnela tokom mucne dijagnostike kojoj sam bila podvrgnuta, jer sam cula i da anestezija, kao sok za organizam , dovodi do opadanja kose. Ubrzo posle totalki, meni je, srecom, postavljena dijagnoza i krenula je ta mega kortiko terapija u prolece 2007., a negde u ranu jesen sam pocela da sejem dlake svud unaokolo...

Danas popodne ću sve to još jednom prožvakati s mamom, pa kad izvijećamo što ćemo i kako ćemo, javim vam!
    Cekamo izvestaj o novom look-u!

Gost

Početno

Jao sada sam se sjetila vidjela sam ti preeeeekrasne perike na e bayu potpuno nove , znam kada sam ih vidjela poželjela sam se ošišati na čelavo koliko su mi fantastične , pa možeš si tamo pogledati .

Evo ti link pa pogledaj ako želiš
    http://health-beauty.shop.ebay.co.uk...&_osacat=26395

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Ja glasam za boldanu soluciju.
    Pa 1000 kuna i nije tako strasno, uzmi u obzir da toliko kosta jedan malo slozeniji tretman kod frizera. A tu periku ces iz fore moci nositi ponekad i kad ti naraste tvoja kosa, cisto promjene radi.
    Tako je i bilo. Odlučila sam se ipak za ovu skuplju varijantu. Odlučila sam ju odmah "instalirati" na glavu (još u dućanu) i odmah krenuti u nove pobjede i privikavanje. Danas je drugi dan otkako ju imam i moram vam reći da sam sve zadovoljnija i zadovoljnija. Osjećam se kao nova i kao što fritulica reče, kad se moja kosa i oporavi, moći ću ovu periku isfurati kad mi dođe želja za promjenom

Još jednom vam svima hvala na podršci-najbolje ste

kbegicsi , hvala na savjetu, al ja sam ti malo preveliki ziheraš pa se ne bi usudila kupovati tako nešto preko neta, svejedno, hvala!

Evo vam linkić pa da vidite kako izgleda moja nova zurkica!

Imate par fotki, a na jednoj sam vam sliknula da vidite koja količina kose mi je ispala u samo dva pranja(znači u 2tjedna jer sam ju prala jednom tjedno).

http://good-times.webshots.com/photo...ost=good-times

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tipfeler preslatko ti stoji :D

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala anchie

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

baš ti je vesela perika 8) i ovu možeš čuvati kad ti naraste kosa, za promjenu
    ne živciraj se zbog kose, ošišaj na kratko, bubrezi su puno važniji... jer ne rastu novi

Gost

Početno

Baš si mi slatka a što se kose tiče ne brini kosa će narasti

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Hvala curke

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

"Instalacija" ti je savrseno uspela! Frizurica ti preslatko stoji! A da ne znam celu pricu, nikad ne bih pretpostavila da kosa nije tvoja...
    U stvari, sada jeste i uzivaj u njoj!!!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tako je i bilo. Odlučila sam se ipak za ovu skuplju varijantu. Odlučila sam ju odmah "instalirati" na glavu (još u dućanu) i odmah krenuti u nove pobjede i privikavanje. Danas je drugi dan otkako ju imam i moram vam reći da sam sve zadovoljnija i zadovoljnija. Osjećam se kao nova i kao što fritulica reče, kad se moja kosa i oporavi, moći ću ovu periku isfurati kad mi dođe želja za promjenom Wink
    To se trazi! :D
    A nova kosa ti je mrak, na oci ti stoji fenomenalno i totalno prirodno izgleda. Bas si komad i uzivaj!

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Odlicno! :D

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

prekrasna ti je frizurica!
    jako si lijepa

zamišljaj da periku nosiš kao modni dodatak, a ne iz potrebe. odmah će ti biti draža.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    prekrasna ti je frizurica!
    jako si lijepa

zamišljaj da periku nosiš kao modni dodatak, a ne iz potrebe. odmah će ti biti draža.
    Super si odabrala periku! Stvarno ne bih rekla nikad da je perika i savršeno ti stoji!

Pogledala sam sliku izgubljene kose... stvarno, jako puno.....

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš si lijepa, kao iz časopisa

Gemini avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

1. nikad ne bih rekla da je ovo perika!!
    2. ti si jednostavno lijepa pa možda i perika izgleda zbog toga ljepše!!

glavu gore, ludilo izgledaš!!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mrakača 8)

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove