Citiraj sladjanaf prvotno napisa
ja nekako mislim da su svi mali Francuzi emocionalno nezreli kad s 5 godina kreću u školu

mali Amerikanci i Njemci sa šest

jedino mi moramo čekati 7, a ponekad bi bilo poželjno i 8. fakat ne razumijem zašto.

i ne, nije stvar u planu i programu, niti u lakšem i težem, niti u broju djece na jednu učiteljicu. svi uče isto. u razredu moje kćeri je 18-ero djece, nije 30 ili 33.

kakvo je to dijete koje je emocionalno zrelo za polazak u prvi razred hrvatske škole?

i što je vama, koji ste krenuli u školu sa 6, točno falilo u toj jednoj godini?

i što točno znači da škola neće nikuda pobjeći? možemo li onda desetogodišnjake upisivati u prvi razred jer imaju cijeli život za školovanje?
Nase skole se BITNO razlikuju od skola vani gdje klinci krecu s 4 ili 5. Da mi je skola ko ona gdje idu Ancicini klinci, ihaaaaj..

Pa pogledaj samo tezinu torbe koju moraju behandlati nasi klinci u prvom osnovne? Cinjenicu da moraju sjediti 45 min.. cinjenicu da je sve kruto strukturirano (a znam da to nije slucaj vani, niti u stranim skolama u hr).

I ja sam isla sa 7,5 a gle me sad To mi stvarno nije neki argument. To mi je ono, ja jela cvarke s 2 mj pa gle me sad

Problem kod nas je ta krutost u skolama, velika ocekivanja itd. A sama psihologica nam je rekla da svako dijete ima svoj tempo kod te emocionalne zrelosti, to se ne moze na silu natjerati. I problem je taj sto ZNAM slucajeve roditelja koji su upisali klince sa 6 pa poslije lupali glavom od zid jer se naravno ispostavilo da su klinci nezreli, ali nitko im se nije potrudio ukazati na to u procesu upisa u skolu, i tada NEMA natrag! tak je kak je.

A da ide godinu dana kasnije, u zivotu mu faliti nece, a vjerojatno ce sigurno postici taj nivo zrelosti da je u stanju nositi se s obavezama koje nosi skola kod nas.