I mi smo prošli tu fazu, plakanje kad vidi cicu. Isprobali smo sve žive trikove, uvijek bi palio neki novi.
Uglavnom evo redom:
- izbacila sam kavu potpuno (probaj i ti smanjiti maximalno koliko možeš sve što ima kofein, bebe su jako osjetljive na kofein, on ostaje u mlijeku jako dugo),
- smanjiti šećer i čokoladu (on isto razbuđuje),
- navečer bi popila
čaj od mente (jako me smiruje i uspavljuje),
- bebu bi vodili van u šetnju i vozili kolicima sat i pol vremena, uredno bi u kolicima zaspala,
- smanjili bi svjetlo, da bude u sobi polumrak, ugasili TV i muziku, ili stavili nešto skroz tiho da svira,
- nas dvoje bi nastojali biti smireni, jer ako bi se mi unervozili, ona bi bila još živčanija, bebe strašno osjete našu nervozu, stres i sl,
- najgore je pred promjenu vremena i kad su bio prilike nepovoljne,
- pun mjesec isto ima ogroman utjecaj,
- nakon kupanja bi birali oblačenje koje najkraće traje, dakle pelenica, bodi benkica i jednostavna piđamica (tata bi zabavljao dok ju oblačim),
- lagano nošenje uz pjevušenje je palilo kad je bila do 3 i pol mjeseca, sad više ne pali,
- dojenje na stojeći uz lagano cupkanje, ili ležeći (sad koristimo samo ležeći),
- moguće da su zubići ako neutješno plače,
- ako se ne bi naspavala tokom dana, teže bi zaspala navečer (tokom dana bi trebala spavati barem 3-4 sata i to barem jednom u komadu 2 sata, inače bi navečer bila nemoguća.
Ukratko, nama je ta faza trajala od oko 2-2,5 mjeseca, prestala je s 5.mjeseci.
Proći će...