Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: STALNO PLAČE,NEMOGU VIŠE,IDE SPAVATI U 23 SATA

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno STALNO PLAČE,NEMOGU VIŠE,IDE SPAVATI U 23 SATA

Ovo će biti podugi post. Imam sina od 4 mj.,i stalno plače. Pred spavanje,poslije kupanja,neće sisu,vidim da je pospan,neće spavati,plače. On je do sada izričito dojena beba. On plače od 7 navečer pa sve do 23 sata. Po danu je ok,ali kada treba ići spavati navečer to je koma. Pokušala sam davati sisu prije kupanja,ali ništa.Čak i kada nema kupanja on plače pred spavanje. Sisa tek kada zaspi u 23 sata i onda me budi svakih sat i pol vremena,jer se nije dovolno najeo. Nemogu mu pomaknuti vrijeme odlaska na spavanje ranije tipa u 20 sati.Nemogu shvatiti da tako mala beba može biti toliko budna 4 sata :? u komadu. Zar nemože postojati način da beba zaspi bez plakanja,da ne plače poslije kupanja.? Ima li tko kakav savjet. Suprug kaže da je normalno da bebe plaču prije spavanja,ali ljudi moji 5 sati konstatnog plakanja,vidiš da je dijete umorno,ali on se neda.
    Svake večeri ista priča,i tako već 3mj.vučemo problem plakanja. Stalno ga nosim na rukama,plače na rukama,plače u slingu(popodne mi zaspi u slingu bez problema)ali navečer koma.
    Da li se trebam pomiriti da dijete ide spavati u 23 sata? Jel to normalno.? :?
    Pitanje je zašto on plače,ima li tko kakvih savjeta kako da pomognem djetetu da zaspi navečer bez plakanja.
    Doista više nemogu to trpiti ,najgore je šta on plače i na rukama.Nakon što ga podrignem isto plače.

Ne vidim da ima grčeve,barem ne grči noge i ruke. Počela sam mu i davati vodicu,jer vidim da traži,a zamislite nakon toga ponudim sisu,neće,poludi,kada ju vidi. I onda jede rukicu,sklapa oči,ali od nosanja na rukama neće da zaspi. Stvarno cure više nemogu. Pomozite kako da njemu a i sebi pomognem. Stolica mu je žuta,i vodenasta, sluzava i ima tragova malih grudica ko"špage male.(ako me razumijete).
    Evo to je to.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam.

Mogu ti samo dat
    Znam da su me takve, naizgled neobjašnjive stvari izluđivale jer nisam znala ZAŠTO. A redovito mi se s oboje djece desilo: kad faza/razlog takvog ponašanja isčezne, ja shvatim zašto i kako. Ili mi je dijete nešto poručivalo, ili mu je nešto trebalo, lli je neka faza, ili ga je nešto bolilo, žuljalo, bilo vruće/hladno...
    Jeste li mijenjali obitejlsku rutnu, ideš li ti s djetetom skupa spavati ili ne?
    Jeste li se selili, ili tako nešto...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja starija je u toj dobi išla spavati nakon ponoći.

s tim da se budila svakih sat vremena za dojenje. a podoj je trajao oko sat vremena.

tako da je ona išla spavati nakon ponoći, a ja nikad.

ali prođe. jednom.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, i ona je staaaaaaaaalno plakala.
    osim kad je bila u marami i na cici. pa sam znala satima i satima šetati gradom s njom u marami, samo da ne plače i da imam malo tišine.

što se tiče kakice, male špage su obično od banane, ali vi niste krenuli s dohranom?

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mi imamo male špagice od masti iz mlijeka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, od banane su crne

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

L je išao na spavanje oko 23h (i bio stalno budan).
    I sisao je do besvijesti pa vikao. Vidjelo se da je mrtav umoran, no nije se dao na spavanje.
    MM ga je znao poleći na trbuh i lupkati po guzi - neko vrijeme je to bila odlična metoda uspavljivanja.

Uglavnom tek nedavno (s 19mj) je počeo ići na spavanje u 21h. I to nikako drukčije nego bi legli s njim u bračni krevet i ugasili svjetlo (sad smo k'o kokoši, idemo u krevet čim smrkne).

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

L. je prije znala zaspati tek oko pola 1, s tim da smo sa pripremama za spavanje počinjali oko 8-9 h, ali ona se nije dala, nije plakala nego je bila na cici cijelo to vrijeme i njurgala, a onda kad bi zaspala budila se po x puta.
    počela spavati oko 21h i spavati cijelu noć sa 15 mj, kad je počela hodati i trčati.
    jednostavno neke bebe su takve, ne treba im puno sna, ali i to prođe, to je bila moja mantra- proći će i ovo

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mozda bi pomogla setnja u tom periodu kad je nervozan

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: STALNO PLAČE,NEMOGU VIŠE,IDE SPAVATI U 23 SATA

Citiraj TIGRICA prvotno napisa
    Ne vidim da ima grčeve,barem ne grči noge i ruke.
    Nisam stručnjak na ovom području ali koliko znam grčevi u probavi se ne manifestiraju grčevima udova. Tako da ga možda ipak muče grčevi, pogotovo kada je uvijek u isto vrijeme. Proći će
    Najbolje je kad čitaš o malim bebema pa ti u nekoj knjizi piše da spavaju 16 do 20 sati dnevno naša Nika je toliko vremena bila budna

kik@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nas je takoder tako derao se do besvjesti kad je trebalo ici spavati al on nije isao u 23 nego 2-3h u noci,sada ima 8 mj i takoder ide spavati oko ponoci al vise nema plakanja..

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Ako počinje plakati u 7, okupaj ga u 6.30 i daj mu cicu poslije toga. Isključi tv, muziku, smanji svjetlo na minimum, zatvori prozore ako je izvana buka.
    Moje je uznemiravala pretjerana stimulacija. I još uvijek je tako.

T ima mjesec dana i zaspe oko 22 h i imala je napadaje plača prije spavanja dok nisam skužila da ju i utišan tv smeta jer ju je smetalo bljeskanje iako je bila okrenuta od tv-a. Sad oko 20h odem u zamračenu sobu i cica koliko hoće. zaspe i budi se za cicanje sve do 22h, a nakon toga spava do jutra u totalno zamračenoj sobi. Nema ni stendbaj svjetla s nekog uređaja. Živimo kao u špilji, ali se isplati jer se bar naspavamo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja svoju nikad nisam na miru uspjela okupati navečer. Tako da je najradije kupam ujutro ili bilo kad tijekom dana, ali navečer je prenervozna i dok završim s time je umorna i histerična.
    Na tvom mjestu bih pokušala kupanje prebaciti u neko drugo doba, ujutro, popodne, kako ti više odgovara, a navečer bih izašla u laganu šetnju - ne predaleko od kuće bar za početak, dok vidiš kako će se ponašati i hoće li biti kriza, po mogućnosti u slingu ili nekoj sličnoj nosiljci, da se uspava na svježem zraku uz tvoje tijelo (znam da si već pisala o problemima sa slingom, ako ne ide tako modificiraj upute kako već vama odgovara) i onda na spavanje. Možda budeš te sreće da će spavati već na povratku. Nadam se .

Svakako pokušaj promijeniti dnevni ritam, meni se čini da on bude premoren navečer pa ne može zaspati od nervoze - ali naravno mogu biti u krivu, svako dijete je različito.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ni ja svoju nisam kupala navečer, nije joj odgovaralo, pa sam prebacila kupanjac oko ručka

misliteljica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Možda je problem da je preumoran. Koliko ti spava preko dana? Kod djece, čini mi se, vlada obrnuta logika. Što su umorniji navečer, to ih je teže uspavati, barem mojeg.
    Mojem je zadnje spavanje do cca. 6 ili 7 i onda tri do četiri sata kasnije, noćno. Kad ne bi spavao recimo cijeli dan, a bilo je i toga, onda bi navečer bio pakao za uspavljivanje.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I mi smo prošli tu fazu, plakanje kad vidi cicu. Isprobali smo sve žive trikove, uvijek bi palio neki novi.
    Uglavnom evo redom:
    - izbacila sam kavu potpuno (probaj i ti smanjiti maximalno koliko možeš sve što ima kofein, bebe su jako osjetljive na kofein, on ostaje u mlijeku jako dugo),
    - smanjiti šećer i čokoladu (on isto razbuđuje),
    - navečer bi popila čaj od mente (jako me smiruje i uspavljuje),
    - bebu bi vodili van u šetnju i vozili kolicima sat i pol vremena, uredno bi u kolicima zaspala,
    - smanjili bi svjetlo, da bude u sobi polumrak, ugasili TV i muziku, ili stavili nešto skroz tiho da svira,
    - nas dvoje bi nastojali biti smireni, jer ako bi se mi unervozili, ona bi bila još živčanija, bebe strašno osjete našu nervozu, stres i sl,
    - najgore je pred promjenu vremena i kad su bio prilike nepovoljne,
    - pun mjesec isto ima ogroman utjecaj,
    - nakon kupanja bi birali oblačenje koje najkraće traje, dakle pelenica, bodi benkica i jednostavna piđamica (tata bi zabavljao dok ju oblačim),
    - lagano nošenje uz pjevušenje je palilo kad je bila do 3 i pol mjeseca, sad više ne pali,
    - dojenje na stojeći uz lagano cupkanje, ili ležeći (sad koristimo samo ležeći),
    - moguće da su zubići ako neutješno plače,
    - ako se ne bi naspavala tokom dana, teže bi zaspala navečer (tokom dana bi trebala spavati barem 3-4 sata i to barem jednom u komadu 2 sata, inače bi navečer bila nemoguća.

Ukratko, nama je ta faza trajala od oko 2-2,5 mjeseca, prestala je s 5.mjeseci.
    Proći će...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja i mm mislimo da je to bilo od kave. Ja sam naime popila kavu ujutro,a navečer se vidio rezultat. Ali ne pijem kavu svaki dan. Inače zašto djeca plaču poslije kupanja? Danas mu je stolica bila vodena
    sta i grudice je imala,mislim da je to ok.
    Znali smo se šetati sa njime,za spi,ali kada prođe kakav motor ili nešto bučnije tada se probudi i gotovo je sa spavanjem i čekati 3 sata da zaspi.
    Sve se nadam da će to proći i da će ići spavati tj. kada zaspi i ne budi kada uvedem krutu hranu,za sada neću.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj misliteljica prvotno napisa
    Možda je problem da je preumoran. Koliko ti spava preko dana? Kod djece, čini mi se, vlada obrnuta logika. Što su umorniji navečer, to ih je teže uspavati, barem mojeg.
    Mojem je zadnje spavanje do cca. 6 ili 7 i onda tri do četiri sata kasnije, noćno. Kad ne bi spavao recimo cijeli dan, a bilo je i toga, onda bi navečer bio pakao za uspavljivanje.
    potpisujem

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Nia-Zg,kao da si opisala moj slučaj u tančice. Isto tako. Kada sam ga popodne kupala navečer je bilo super uspavljivanje.Problem je što mm želi da ga navečer kupamo(imam mali problem oko toga,ali da se riješiti), Primjetila sam da moram 15 min,do 20 min šutiti dok on zaspi,jer ako radim nešto po kući probudi se i gotovo je . Zato popodne hvala bogu spava ok.Nemem tih problema,ali kada dođe večer,moram se oboružati svim silama.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa
    I mi smo prošli tu fazu, plakanje kad vidi cicu. Isprobali smo sve žive trikove, uvijek bi palio neki novi.
    Uglavnom evo redom:
    - izbacila sam kavu potpuno (probaj i ti smanjiti maximalno koliko možeš sve što ima kofein, bebe su jako osjetljive na kofein, on ostaje u mlijeku jako dugo),
    - smanjiti šećer i čokoladu (on isto razbuđuje),
    - navečer bi popila čaj od mente (jako me smiruje i uspavljuje),
    - bebu bi vodili van u šetnju i vozili kolicima sat i pol vremena, uredno bi u kolicima zaspala,
    - smanjili bi svjetlo, da bude u sobi polumrak, ugasili TV i muziku, ili stavili nešto skroz tiho da svira,
    - nas dvoje bi nastojali biti smireni, jer ako bi se mi unervozili, ona bi bila još živčanija, bebe strašno osjete našu nervozu, stres i sl,
    - najgore je pred promjenu vremena i kad su bio prilike nepovoljne,
    - pun mjesec isto ima ogroman utjecaj,
    - nakon kupanja bi birali oblačenje koje najkraće traje, dakle pelenica, bodi benkica i jednostavna piđamica (tata bi zabavljao dok ju oblačim),
    - lagano nošenje uz pjevušenje je palilo kad je bila do 3 i pol mjeseca, sad više ne pali,
    - dojenje na stojeći uz lagano cupkanje, ili ležeći (sad koristimo samo ležeći),
    - moguće da su zubići ako neutješno plače,
    - ako se ne bi naspavala tokom dana, teže bi zaspala navečer (tokom dana bi trebala spavati barem 3-4 sata i to barem jednom u komadu 2 sata, inače bi navečer bila nemoguća.

Ukratko, nama je ta faza trajala od oko 2-2,5 mjeseca, prestala je s 5.mjeseci.
    Proći će...
    čaj od mente je poznat kao onaj koji osvježava i razbuđuje, pomaže u koncentraciji,a čaj od kamilice umiruje
    Al ja nisam stručnjak u tome

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I kod nas je bilo tako prvih mjesec i pol dana, a i dan danas je nervozna pred spavanje, iako više nema onog histeričnog plača. Otkrili smo da je najbolja kada preko dana odemo s njom negdje u šetnju, provozamo je do nekud (bake, shopping centar, votevr), ugl., bitno je da se vozi i šeta preko dana. Predvečer sve zamračiti, pogasiti, dojenje i otada je tip top...

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tigrice-vrlo slično je bilo i kod nas kad je R. bio beba.
    Izrazito temperamentno dijete i danas,plakao je užasno puno,neopisivo.
    Taj večernji period je bio najgori i nama.Mi smo ga čak vodili na sve žive pretrage misleći da s njim nije nešto u redu.
    Do treće godine je jaaaako teško zaspao,često plačući a kao beba je bilo stvarno neizdrživo.Sad je super (dobro se i sjetio )

Izdržite,druge nema

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Makita, nažalost zlo mi je od okusa kamilice pa to kod mene otpada.
    I nemam pojma, ali ova domaća menta koju imamo ima jako intenzivan miris i djeluje zaista izrazito uspavljujuće i umirujuće. Nakon šalice čaja za par minuta i muž i ja smo skroz uspavani i spavamo kao bebe.
    Rekla mi je jednom homeopatica da imam jako nizak tlak i da kao ne bi smjela piti čaj od mente jer ona snižava tlak... moguće da radi na tom principu pa nas zato tako brzo uspava

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kod nas je zadnja linija obrane protiv neprekidnog vikanja po noći bila posjesti ga u AS i napraviti krug po kvartu. Zaspao bi čim bi auto krenuo, polako bi ga preselili u krevet i mir do jutra.

Nice avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i nama je bilo tako ali da te ujtešim to stvarno prođe (makar ti se sada ne čini da će ikada proći). Neka djeca su nervozna navečer, muče ih crijeva, probava i sl. (ne mora grčiti ruke i noge)...neka su jednostavna takva u početku.
    No ako ti je utjeha Ivo je bio strašno zahtjevan tako mali (ja sam mislila da neću izdržati- no jesam), dok je sada diiivan i znam da se sve isplatilo

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    moja starija je u toj dobi išla spavati nakon ponoći.

s tim da se budila svakih sat vremena za dojenje. a podoj je trajao oko sat vremena.

tako da je ona išla spavati nakon ponoći, a ja nikad.

ali prođe. jednom.

Kod nas je bilo prilično slično kao gore napisano.

Do 4,5 mjeseca uspavljivanje većinom obavezno uz zvuk nape i to na najjačoj brzini
    Kad smo je krenuli koristiti kao pomagača u uspavljivanju prema preporuci drugih mama, onda je prvih par puta zaspala u par minuta, no nije dugo trajalo.
    Uglavnom bi zaspala nakon 10, 20, 30 minuta, kako kada.
    Znala sam sjedati na pilates lopti i lagano hopsati dok napa bruji, Bože kad se sjetim

Znala se buditi noću tipa u 4 i biti budna 2 sata, gledati me, gugutati dok bih ja jedva gledala na oči (bile same, tata na putu), a do tad bi samo cicala.

Uglavnom, izdrži, proći će....Jednog dana sve odjednom pomalo krene u normalu.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Kod nas je zadnja linija obrane protiv neprekidnog vikanja po noći bila posjesti ga u AS i napraviti krug po kvartu. Zaspao bi čim bi auto krenuo, polako bi ga preselili u krevet i mir do jutra.
    Ma to je super. Samo što curka spava ko top pa ju mogu preseliti. Mali ima tako tanak san da nema šanse izvaditi ga iz AS ili kolica da se ne probudi.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj sa bijelom bukom,ja svojoj ukljucim radio namjesten na izmedju stanica samo da susti i dok god je upaljen ona spava.Sad svi spavamo uz radio .Kad je bas jako nervozna jer je umorna znam cak i usisivac ukljuciti,a kod grceva nam pomagala napa iznad stednjaka.Cak me susjeda jednom pitala sta ja to kuam po cjelu noc .Da i povijanje pomaze,moja je tri i pol mjeseca al navecer jos uvjek spava umotana u dekicu .

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa
    Mrzi AS,čim ga stavim i kada je normalan bez plakanja,poludi,tako da ta opcija otpada. Probala sam kolica,djeluju vrlo kratko,ali samo ako ih nije dugo vidio tipa tjedan dana inače ne pali.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Moram dalje napisati opet problem,da ne otvaram temu.Danas je jako malo jeo,tipa jeo je u 12 popodne 5min,.a zatim smo otišli u grad i od ulaska u auto počeo je plakati pa sve do 4 sata,jer smo mislili da će zaspati. Znači niti jednom nije htio sisu,stalno sam mu nudila,ali nije htio. Kako nije papao 4 sata poslije je bio kaos. Izgleda da nemogu sa njime nigdje otići,naporan je.dok je vrištao,ne plakao,zajedno sa njime sam plakala. Nisam više mogla,mm ga je jedva umirio. Nemogu shvatiti da može biti tako dugo bez jela,sada navečer spava ali jede svakih sat vremena i to po 3 min. Opet nemogu to shvatiti.
    Znam da mi govorite da će to razdoblje proći,ali to nije normalno,čak ga mislim odvesti pedijatru,ali boji se da će reći da moje mlijeko nevalja

:? Jedva čekam da to razdoblje prođe,jer je neizdrživo.
    Zašto nemogu ostvariti da dijete ne plače,nego se umiri sisom? Kao sisa je sve riješenje,ali očito to kod nas nije.
    Inače hvala svima što mi pomažete.(napu nemamo,a bijeli šum ja sama izvodim.

Kavin avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imali smo do šest mjeseci takav problem, samo Što je G plakao i kroz dan, a sisao je po par minuta i sve je nestalo može se reći preko noći, nema magičnog rješenja, bitno je strpljenje, a znam da je teško, suosjećam.
    U ovoj priči nisi ti kriva što se dijete ne može smiriti, nešto ga muči, probava, nemir...s nečim je nezadovoljan ili probava nije sazrila pa ga šarafe crijeva...ti daješ sve od sebe, ali nekad ni to nije dovoljno, samo hrpetina hrpetina strpljenja.
    Probaj mu malo masirati trbuščić ili ga zagrijati s nečim, a ja sam neko vrijeme znala ugrijati sobu skinuti ga i masirati uljem, to ga je znalo smiriti, naravno ništa na dugo, ali opet je lakše.
    Tapkanje po guzi kod nošenja je isto pomagalo.

Vjeruj nema jedno rješenje za to, najbolji lijek je vrijeme.

Samo hrabro!!

Što se tiče klope, probaj mu nuditi češće sisu.
    Možda neće nigdje drugdje jesti, možda mu je potreban potpuni mir da se napapa, mali je pa ako ga nešto smeta ne može to drugačije ni pokazati nego plačem.

Koliko puta spava dnevno i kad, kad se budi ujutro?

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Idemo polako.
    Moraš prihvatiti da su bebice ultrasenzibilna iliti nadosjetilna mala bića kojima u prvim mjesecima života mogu smetati mnoge stvari, što i nije čudo s obzirom kojom brzinom rastu i s kojim stvarima se suočavajaju, a o njima još nisu stvorili nikakvu predodžbu i zato im je jedina sigurnost mama/tata, a sve ostalo ih plaši. Sad zamisli taj osjećaj da si svega svjestan ne u smislu svijesti koju odrasli imaju, nego u smislu primanja podražaja iz okoline i sukladno tome emotivne reakcije. KAd kreneš promatrati stvari iz njegove perspektive, onda ti se možda malo lakše sve posloži u glavi i jednostavno prihvatiš da je to tako kad se ima mala beba. Uz sve to bebice nisu tabula rasa, dolaze sa svojim nekim karakterom, genetskim predispozicijama i različito reagiraju na podražaje iz okoline. Ako si želiš olakšati, onda mu se prilagodi kad drugačije ne ide u ovim prvim mjesecima života.

Ono što vidim je da tvoj klinac reagira na okolinu jednako kao što je moja curka, znači, izlasci vanka u prvih 5mjeseci su bili agonija jer je ona doslovce vrištala u AS-u. Sjećam se da sam jednom stala pokraj puta izvaditi je iz AS-a i umirit jer je toliko plakala i iznervirala se da je počela ostajati bez daha. Meni to nije predstavljalo problem, ali MM je svaki naš izlazak doživljavao stresno jer osim što se nije htjela voziti u AS-u, nije htjela ni u kolica (u njima se voli voziti unazad mjesec ipo, dva), tako da bi nas odgovarao od izlaska.

Hranjenje vanka je isto bilo nemoguće jer joj je izuzetno smetala ikakva buka iz okoline, tako da smo izlaske planirali nakon njenog buđenja i nakon papanja i povratak prije sljedećeg papanja. To je donekle palilo, ali i dalje uz plakanje u prethodno navedenim situacijama.

Ja sam na to gledala ovako: - da joj je udobno, da se osjeća sigurno, ne bi plakala i možda je hvata tjeskoba i zapravo joj vjerojatno najviše odgovara kućni mir kad je hranjenje u pitanju.

Ako tvoja bebica napreduje (dobiva na težini, ima dovoljno popišanih pelena, kaki bar jednom tjedno), onda nema govora o tome da tvoje mlijeko ne valja.

Nije nelogično ni to što po noći jede tako često jer dojenje bebicama nije samo hranjenje, nego i maženje, stvaranje sigurnosti + po noći se potiče prolaktin u najvećoj mjeri, znači potiće se proizvodnja mlijeka.

Kako je i to radila i moja bebica, onda sam se s mužem zezala da me zove na chech point, tj. na provjeru jesam li još kraj nje

Evo ti i našeg današnjeg primjera. Cijeli dan smo bile vanka, i iako vanka inače jede najnormalnije, danas je iz okoline primala previše podražaja (družile smo se s još jednom bebom i bebinim starijim bratom), tako da cijeli dan je odbijala dojiti.Probala sam više puta. Par puta je samo stavila i odmah izbacila, par puta me baš gurala, a par puta je krenula, povukla i nakon dva, tri povlačenja opet stala.
    Rezultat je bio da su mi se grudi prepunile i morala sam se izdojiti.
    Prije spavanja je dojila 10minuta, što je doista dugo za nju jer inače posrka u dvije minute.

Bebe su ćudljive i osjetljive, i dok su neke mirne i zadovoljne i žele da ih se pusti na miru, tako su druge dodatno zahtjevne i traže konstantnu blizinu, sigurnost i mir, (kao da smo mi odrasli drugačiji ) tako da sve što nabrajaš je tako normalno. Jednostavno trebaš to prihvatiti jer odbijati vjerovati da su bebe takve kakve jestu i da je tvoj klinac jednostavno "zahtijevniji", dovodi te u poziciju koja nije nimalo laka. Znam da ti se čini da to nije normalo, znam da ti je teško, ali možeš to izdržati još malo i gurati polako jer jednog dana, a to će biti brzo, sve krene puno lakše.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Meni se ovo čini ipak kao grčevi, pogotovo što za to vrijeme kad plače odbija makar i prihvatiti sisu. Probaj preispitati što si jela zadnjih dana, možda mu nešto smeta?
    Nemoj se sekirati što ne možeš umiriti dijete sisom ko mi ostali I nemoj se sekirati što je bio malo duže bez jela, sve će to on nadoknaditi.

Mi smo zbog upravo takvog ponašanja kao što opisuješ završili na hitnoj, gdje su ga bespotrebno poidvrgnuli pretragama (slikali mi ga, zbog čega sam još uvijek ljuta) da bi na slikama (tak da nisu bile opet skroz nepotrebne) i uzv abdomena utvrdili da su mu crijeva bila prepuna zraka, i dok to nije isprdio nije prestajao grčevito i neutješno plakati! I plakao je od pol 6 navečer, pa do ponoći, i ništa za to vrijeme nije jeo! imao je 4mj kad se sve to dogodilo.

Samo se nemoj bojati da ti mlijeko ne valja, jedino mu možda nešto izaziva plinove, probaj inzistirati na tome da se podrigne svaki pu nakon jela, možda dosta guta zraka... Digni mu noge, koljena lagano prema buši da se malo pritisnu crijeva, da prođe zrak.

Moraš izdržati, bitno je da pokušaš biti smirena, ako si sama nervozna i on se ne može umiriti.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tigrice, mozda bebek ima zelucani refluks?
    I moj maleni se mucio s kojekakvim zelucanim tegobama prvih 5-6 mjeseci dok nismo poceli s dohranom. Kod refluksa se konstantno dize zelucana kiselina koja zatim nagriza jednjak i sve ostalo s cime dodje u dodir. Normalno da to jako boli, a i poznato je da su bebe s refluksom losi spavaci. Moj je mjesecima stenjao od 5 do 8 ujutro, kao u nekim grcevima, mada se nije do kraja budio. Bebe s refluksom se bacaju od boli dok jedu, ili cak odbijaju jesti, stalno placu, itd. Mi smo hvala bogu rijesili problem, ali dugo mi je trebalo da ustanovim sto je, pedica je samo odmahivala rukom jer joj se iskreno receno nije previse dalo zamarati s time. Eto, cisto jos jedan moguci uzrok, nadam se da nije to posrijedi, ali ako je, ima i za to lijeka.
    Evo procitaj o simptomima ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=207&Show=1743
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1945

Sto se tice toga kad ide spavati, oduvijek je to bilo izmedju 22-23 sata. Jednostavno takvo dijete, takav mu je ritam, opcenito malo spava, i po danu i po noci, kao da ceka nas pa da s nama ide leci. I ja sam umirala od smijeha kad bi negdje procitala da bebe u odredjenoj dobi trebaju spavati tokiko i toliko - kod nas je to uvijek bio cisti science fiction.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo danas i jučer navečer nije bilo problema. Bili smo samo doma i zaspao je bez problema,bez onakvog urlanja. Izgleda da je on beba koja ne voli promjene,pokušala sam ga dojiti kod svoje tete nije išlo,a kada smo došli doma da vidite kako je navalio. MI smo inače na moru i sutra odlazimo nakon 4 mj.u Zagreb,sve me strah kako ćemo tamo izdržati. Pomirila sam se sa činjenicom da on ne voli promjene niti ići kod bilo koga.
    Bolje nam je da se zatvorimo u kuću i nema nas,ko špiljski medvjedi
    Vjerujem da mu moje mlijeko valja jer stalno imamo pune pelene,dnevno 3 puta kaka i puno popišanih pelena iako nekada malo sisa. Sada ga češće podrigujem pa je lakše.
    Sve me strah Zagreba,a,morat ćemo izdržati.Razmišljam da ponesem krevet iz Šibenika gdje smo do sada bili.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probaj cvrsto umati malog udekicu i ukljuci susilo za kosu ili bilo koji drgi uredjaj kad place.Ni moja ece sisu dok vristi tek kad ju smirim.I ja sam svoju tjela nositi doktoru jer sam mislila da sa njom nesto nije u redu ali onda sam procitala "Najsretnija beba u kvartu",pocela ju umotavati i kristiti sve sto zuji i pali.Znaci prvo ju moram smiriti pa tek onda ide sisa.Moja se uznemiri svaki put kad kaka,ako nije zamotana pocinje vrpoljenje a zatim i vristanje,a u ako je zamotana samo malo zastenje i niti ne probudi se.Rijec je o senzibilnijim bebicama,kojima ipak treba malo pomoci da bi se smirile i ostale mirne.

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sto se tice odlaska u Zg mislim da ce mu trebat malo da se navikne ali probaj sto prije da mu opet uvedes rutinu.To je mojoj jako bitno,valjda se
    osjeca sigurnije kad zna sta slijedi.U svakom slucaju puno srece i strpljenja .

migoh avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kod nas je sličan problem....bebač ima 4mj.Od nedavno je počeo zapažati 'tko su njegovi roditelji' i 'gdje je njego dom' , tako da u goste odlazim u strahu jer je tamo nervozan i plačljiv . Promjenio je termin spavanja koji je sada malo kasnije (ovisi , 21-22-23h) te je takodjer počeo expresno papati ,najčešće je za 5min. gotov.Isto tako,nekad traži papati nakon 1h , a nekad nakon 3h.
    Tigrice,vidiš da je to sve normalno.Bebe traže još uvijek svoj ritam.Znam da je to samo period koji će proći pa se ne živciram.Bebina stolica je nama ponekad isto takva , sve je to ok
    Ovo što kažeš da je bebač plačljiv duži period prije spavanja ....ista stvar je i kod nas,ali to je zato što mu se spava.....pospan je , urla , a neće spavati,jel tako ?Probaj ga na rukama ljuljuškati/drndati i pjevati ili pustiti glasnije muziku,kod nas to pali.Istina da to traje cca 10min. , ali mali zaspi kao top

Drži se i sretno ........ja si stalno govorim 'kad poraste,proći će'

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nisam uspila sve pročitat ali i moja je imala istu situaciju. i čim sam je počela stavljat na spavanje oko 6 i po navečer situacija se brzo popravila ( ali sam u početku i ja morala ostat spavat s njom), sad je već puuuuno bolje, jednostavno je bila preumorna.
    eto, toliko od mene.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

e, da , naravno uz nosanje, dojenje i pjevanje ( sve odjedanput) bi napokon i zaspala. u početku je to trajalo 2 sata i više, a sad je dosta i desetak minuta.
    proći će i to ali znam kako je slušat bebu kako plače 5 sati u komadu, ja sam bila luda!
    sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ajde tješi me da nismo jedini,lakše mi je pri duši.Već sam mislila ga voditi doktoru. Vidjet ćemo kako će biti u Zagrebu. Nebi voljela da gubim živce. Tako sam dugo čekala na ovo dijete (5godina),da sada nemam živaca. To si nemrem objasniti.
    Hvala vam još jednom na pomoći

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi isto imamo obicaj pustiti glasno muziku, kao sto je Migoh rekla. Nevjerovatno mi je da to pali, zaspi kao top. Kad stane CD, on se probudi i pocne plakati pa ja brzo trcim pustiti drugi CD

Uz muziku moze i plesanje sa dosta pokreta jer mu pase treskanje

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj TIGRICA prvotno napisa
    Ajde tješi me da nismo jedini,lakše mi je pri duši.Već sam mislila ga voditi doktoru. Vidjet ćemo kako će biti u Zagrebu. Nebi voljela da gubim živce. Tako sam dugo čekala na ovo dijete (5godina),da sada nemam živaca. To si nemrem objasniti.
    Hvala vam još jednom na pomoći

svi mi gubimo živce. ja se nekad toliko iznerviram da bi joj najradije zalipila šamarčinu ( nemojte me ozbiljno shvatit, samo pokušavam dočarat frustraciju) ali prođe to sve kad te pogleda u oči i kaže baaa ( ljubi me). treba samo stisnut zube i izdržat.
    samo pokušavaj razne medote šta su ti cure predložile i već ćete uhvatit neki ritam. a i vidjet češ za dva mjeseca koliko će se promijeniti.
    samo, izazova i gubljenja živaca će uvijek biti.

Indi avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Imaš na netu i skinut mp3 bijelog šuma- white noise. Samo uguglaj i naći ćeš dosta toga.

Nismo probali jer nam je napa bila dovoljna. Znam roditelje koji su tako nasnimili cijeli cd bijelog šuma.

Osim nape, neke mame koriste i usisivač, fen, mlinac, sve što stvara bijeli šum

Moji susjedi su 7 mjeseci spavalai sa fenom, kao najboljim frendom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •