Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Buđenje i posao

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno Buđenje i posao

Pitanje za očeve, kako se snalazite na poslu nakon sto se po noci probudite 5-6 puta?

Majke barem imaju potporu drustva i porodiljni, ali otac jednako tako sudjeluje u previjanju pelena, uspavljivanju i svemu ostalome, pogotovo prvih mjesec dana kada su majke fizicki i emocionalno iscrpljene.

Kako normalno funkcionirati na poslu osam sati svaki dan nakon samo 2-3 sata sna?

Hvala.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nisam otac već majka, ali ipak ću odgovoriti . MM se nije budio noću već sam ja uzimala mališu iz kinderbeta, dojila ga i vraćala u kindač. Kad sam jedne noći zaspala u turskom sjedu, s mališom u rukama na rubu kreveta, odlučila sam da je vrijeme da se bebač prebaci u naš krevet. Par noći prije se MM dizao i davao mi ga i vraćao, ali bio je slomljen i meni ga je bilo žao. tako da otkad malac spava s nama, MM se naspava (iako nas čuje kad malac plače u snu, kad ga ja prebacujem, kad ja poludim jer se već xx puta budio), a ja sam u komi. ne svaki dan, ali skupi se.

ti ga noću uspavljuješ? svaka čast! otkrij mi tajnu kako! naime, F. ima 13 mjeseci i postala sam totalno neproduktivna, a počela sam raditi, pa svaka ideja za uspavljivanje dobro dođe. doji li?

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Jednostavno, stavis ga kraj sebe i grlis ga dok ne utone u san. Onda ga prebacis u kinderbet sto je njeznije moguce. Problem je sto se nakon nekog vremena opet probudi pa se opet treba dizati. Zar nije to uobicajena metoda uspavljivanja ili postoji nesto bolje?
    Lakse je kada je u pitanju samo presvlacenje i dojenje, ali za dojenje trebam buditi majku pa smo na kraju oboje umorni.

Inace, mislim da je prvih mjesec dana za majku posebno kriticno, kako radi psihickog stanja, tako i radi fizicke iscrpljenosti radi poroda. Cak i doktori prvih mjesec dana preporucuju rodiljama da se fizicki sto manje trose. Ti nisi nikoga imala da ti pomogne u tom periodu? Meni bi bilo zao moju suprugu pustiti u takvom stanju da si sama dize i donosi bebu na dojenje. Problem je samo sto je izuzetno tesko naredni dan izdrzati 8 sati na poslu, a za oceve nitko nema razumijevanja i isprike koje bi ukljucivale brigu za dijete cijelu noc u principu nikoga ne zanimaju. Dapace, takvo stanje kod muskaraca bi se moglo shvatiti jedino kao slabost u poslovnom svijetu.
    Nikada nisam posezao za bilo kojom vrstom stimulansa pa me zanima kako zadrzati razum na poslu nakon samo 3 sata sna?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Meni je MM pomagao koliko je mogao, ali nisam od njega ocekivala da sudjeluje u 'nocnoj smjeni'. Bebu je trebalo dojiti, on ne moze, dakle, nema se sto buditi. Nakon dojenja je ponekad trebalo bebu presvuci pa sam ja i to, kad sam vec budna, to mi je nekako logicno.

Danju mi je pomagao u svemu, tj. radio je sve osim dojio bebu i tu sam se uspjela odmoriti- lezala na kaucu, dojila dijete i dala je njemu na podrigivanje, presvlacanje, stogod.

Sada, 10 mjeseci poslije, ja sam angaziranija, on naravno i dalje ulijece, ali manje.Ipak sam ja cijeli dan doma, a on radi...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nakon dojenja je ponekad trebalo bebu presvuci pa sam ja i to, kad sam vec budna, to mi je nekako logicno.
    Meni je nekako logicnije da beba papa cista i mirisljava, nego popisana i posrana

Danju mi je pomagao u svemu, tj. radio je sve osim dojio bebu
    Valjda vikendom, ali sto je sa preostalih pet dana u tjednu kada se radi osam sati na dan? To je moje glavno pitanje.. :/

Ovo se sve naravno odnosi na prvih mjesec dana nakon poroda kada se majka ne smije umarati..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

jednostavno, stavis ga kraj sebe i grlis ga dok ne utone u san. Onda ga prebacis u kinderbet sto je njeznije moguce. Problem je sto se nakon nekog vremena opet probudi pa se opet treba dizati. Zar nije to uobicajena metoda uspavljivanja ili postoji nesto bolje?
    ovo kod nas nikad nije palilo. uvijek samo dojenje. dizao se MM i presvlačio ga noću, ali nikako ga nije uspijevao uspavati i jedino je preostalo da ga ja uspavam dojenjem. MM je radio, ali poslije posla je potpuno preuzeo F. do spavanja, a onda je učio za ispite do ponoći. tako da mi je stvarno bilo glupo i sebično tražiti ga da se on još ustaje do posla. i ovako je bio strgan.

iako, sad smo preko ljeta probali par noći uspavati F. tako što mu je MM davao vode pa ga stavljao spavati. mislili smo da će to pomoći da se nauči sam uspavati, ali nažalost, uz učenje i posao MM je preumoran za takve podvige. ako mu ja probam dati vode, nema šanse jer me odmah traži da ga dojim.

Problem je samo sto je izuzetno tesko naredni dan izdrzati 8 sati na poslu, a za oceve nitko nema razumijevanja i isprike koje bi ukljucivale brigu za dijete cijelu noc u principu nikoga ne zanimaju.
    i ja sam počela raditi i znam da nije lako. s tim da nisam već 13 mjeseci odspavala 3 sata u komadu. radim u školi i potrebna mi je max koncentracija jer me inače klinci pojedu. čak da ravnatelj i ima obzira za moju neispavanost, djeca to definitivno nemaju. ja živim na kavama, a kad dođem doma s kreveta gledam dijete kako se igra. i nije baš neko kvalitetno druženje . zato to MM nadoknadi pa s njim ide i van i igra se, presvlači ga...još kad bi mogao dojiti .

kako zadržati razum? ja pijem kavu i guštam u njoj. mantram da će, kao i sve ostalo, proći brzo. ponekad usred noći dojenje i nespavanje počastim različitim epitetima, kao odbijam podojiti F., ali nema mi druge dok ne odlučim napraviti rez i prestati ga uspavljivati dojenjem.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj cuko576 prvotno napisa

Meni je nekako logicnije da beba papa cista i mirisljava, nego popisana i posrana
    mislim da bebe uglavnom kakaju nakon dojenja.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa

A s vremenom i to prestanu pa onda samo cicaju.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

MM je sačuvao čitav godišnji od prethodne godine, pa se uz pet dana dopusta za prinovu, nakupilo nekih skoro dva mjeseca slobodnih dana.
    Tokom tih prvih mjeseci, a Bogami i kasnije, ustajao je kad i ja za svaki noćni podoj. Ja sam bila jako iscrpljena i bojala sam se da ću od umora zaspati i da će mi beba ispasti iz naručja.
    Takođe smo, nažalost, u prvo vrijeme morali nadohranjivati, pa sam ja dojila, a on spremao onih 30ml AD.
    Ta "faza" ekstremnog umora je ubrzo prestala. Ali je on i dalje svaki put ustajao da bude tu i donese mi vode, jer sam pri svakom podoju bila jako žedna
    Po noći smo se izuzetno rijetko presvlačili.

Kako je kasnije išao na posao? Pješke
    Evo sam ga pitala. Veli - fino, ideš na posao, odradiš i ne misliš mnogo o tome. Kad dođeš, ako može, odspavaš par sati i vozi dalje
    I love my man

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ođe tata Medo aka. suprug od Leilooa

He he he he, da je to 5 do 6 puta nebi bila frka...Ne šalu na stranu, malička se ne diže tako često ali i ovih 3 do 4 puta ipak je ponekad prilično izmorujuće.

Mladim tatekima koji nisu još iskusili " radosti" roditeljstva jedan savjet kako da ubijete i san i radno vrijeme bez po frke. AJAJTE dok vaše male ljubavi love ovćice po ružićastim pašnjacima...hehehe

Spavajte dok spavaju i vaši mališani kako bi napunili baterije nakon teškog dana na poslu. Meni se prvih par noći dešavalo da sam bio mrzovoljan, ponekad i ljut, naravno da sam malo pripazio na svoje ponašanje shvatio bi da samo pogoršavam stvar. Bebači itekako osjete naše raspoloženje pa sukladno i tome povećava se plač i stres za bebu ( e da sam prije to znao ) ali svatko uči na svojim greškama...Sada kada mogu zaspim na sat dva koliko i naša mala ljepotica pa tako lagano punim baterije za noćnu " smjenu".

Dan nakon noćne smjene poćinje hladnim umivanjem prije job-a, zagriznem bar kroasan i ubijem jedan red bull ( hvala onome tko ga je izmislio ). Radim prilično stresan posao a imam i vozikanja do i sa njega pa mi sve to ponekad malo teže padne, ali kad vidim sjmešak moje supruge i našeg mišića mnogo toga isćezne u vjetar. Jedan još dobar savjet tatekima OSTAVITE POSAO NA POSLU!!!

Ja i moja draga smo strastveni vozaći, vozimo brzo i kvalitetno, te se nadam da će i naš mišić sjest za volan jednog kartinga pa kad odraste i za nešto veće ( znam, neki od Vas to ne odobravaju ali to je naš naćin života ).

Sve u svemu, život nam je mnog lijepše i ispunjenije mjesto otkako smo nas dvoje zajedno a točku na I je stavila naša mala ljepotica tako da smo jedna cjelina, jedna mala ali složna obitelj i nadamo se da će nas naša ljubav voditi i dalje kako u dobru tako i u zlu!!!

P.S. Napomena mamama!!!

Shvatite svoje muževe da im je ponekad teško jer im je šef na poslu skakao po glavi pa su jadani svi izbezumljeni, a moraju raditi kako bi uz Vašu pomoć djetetu pružili što više da djeca ne osjete teška vremena koja se trenutno zbivaju. Mnogi muževi kao i ja strahuju za svoja radna mjesta i tu crkavicu od plaće pa podnose i prihvaćaju svakakva (da mi oprostite ) njesra, pa ponekad ne mogu prožvakati sve to, te jedan dio tog jada donesu kući. Budite im potpora koliko to možete jer oni tj MI trebamo i Vas iako možda ponekad to tako ne izgleda.

Želim Vam svima mnogo sreće i da Vaša djeca kao i naš mišić imaju sretan život i da ga provedu u okruženju punom ljubavi, nježnosti i razumijevanja...

Puno pozdrava od tateka Mede...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Znam da male bebe imaju ubrzani metabolizam, ali da se odmah nakon dojenja pokenjaju, to nisam znao..ili do sada barem primjetio..

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Leilooa prvotno napisa
    Ođe tata Medo aka. suprug od Leilooa

He he he he, da je to 5 do 6 puta nebi bila frka...Ne šalu na stranu, malička se ne diže tako često ali i ovih 3 do 4 puta ipak je ponekad prilično izmorujuće.

Mladim tatekima koji nisu još iskusili " radosti" roditeljstva jedan savjet kako da ubijete i san i radno vrijeme bez po frke. AJAJTE dok vaše male ljubavi love ovćice po ružićastim pašnjacima...hehehe

Spavajte dok spavaju i vaši mališani kako bi napunili baterije nakon teškog dana na poslu. Meni se prvih par noći dešavalo da sam bio mrzovoljan, ponekad i ljut, naravno da sam malo pripazio na svoje ponašanje shvatio bi da samo pogoršavam stvar. Bebači itekako osjete naše raspoloženje pa sukladno i tome povećava se plač i stres za bebu ( e da sam prije to znao ) ali svatko uči na svojim greškama...Sada kada mogu zaspim na sat dva koliko i naša mala ljepotica pa tako lagano punim baterije za noćnu " smjenu".

Dan nakon noćne smjene poćinje hladnim umivanjem prije job-a, zagriznem bar kroasan i ubijem jedan red bull ( hvala onome tko ga je izmislio ). Radim prilično stresan posao a imam i vozikanja do i sa njega pa mi sve to ponekad malo teže padne, ali kad vidim sjmešak moje supruge i našeg mišića mnogo toga isćezne u vjetar. Jedan još dobar savjet tatekima OSTAVITE POSAO NA POSLU!!!

Ja i moja draga smo strastveni vozaći, vozimo brzo i kvalitetno, te se nadam da će i naš mišić sjest za volan jednog kartinga pa kad odraste i za nešto veće ( znam, neki od Vas to ne odobravaju ali to je naš naćin života ).

Sve u svemu, život nam je mnog lijepše i ispunjenije mjesto otkako smo nas dvoje zajedno a točku na I je stavila naša mala ljepotica tako da smo jedna cjelina, jedna mala ali složna obitelj i nadamo se da će nas naša ljubav voditi i dalje kako u dobru tako i u zlu!!!

P.S. Napomena mamama!!!

Shvatite svoje muževe da im je ponekad teško jer im je šef na poslu skakao po glavi pa su jadani svi izbezumljeni, a moraju raditi kako bi uz Vašu pomoć djetetu pružili što više da djeca ne osjete teška vremena koja se trenutno zbivaju. Mnogi muževi kao i ja strahuju za svoja radna mjesta i tu crkavicu od plaće pa podnose i prihvaćaju svakakva (da mi oprostite ) njesra, pa ponekad ne mogu prožvakati sve to, te jedan dio tog jada donesu kući. Budite im potpora koliko to možete jer oni tj MI trebamo i Vas iako možda ponekad to tako ne izgleda.

Želim Vam svima mnogo sreće i da Vaša djeca kao i naš mišić imaju sretan život i da ga provedu u okruženju punom ljubavi, nježnosti i razumijevanja...

Puno pozdrava od tateka Mede...

Eh, kada bi samo znale..

Okolina je uvijek koncentrirana na majke, a očevi tu uvijek imaju sporednu ulogu pa da i rikavaš na poslu, nitko te neće žaliti.
    Vidiš da je i problem napisati moj muž, nego se piše MM. Na stranu sto smo diskriminirani u pogledu prava na dijete i zakonskih propisa sto se tiče porodiljnog, okolina će te uvijek tretirati kao i prije, dok za majke svi imaju puno razumijevanja. Nitko ne traži da te se gladi sa peruškom po guzici, ali ako si na radnom mjestu malo u bunilu radi brige o djetetu, onda budi barem malo humaniji. Od oca se uvijek očekuje da bude jak i čvrst oslonac, ali tako se preko nas i sve prebija, jer se ženu i dijete mora staviti na prvo mjesto, a nama što ostane. Barem je tako kod većine. Mislim da bi se zakonski porodiljni trebao regulirati i za očeve, za prvih mjesec do dva dana. Da budeš potpora majci, a da usput ne riknes od insomnije i halucinacija kao da si na tripu.
    Također, kakve su to gluposti o 80% plaće, kakva je ovo država? Majka treba biti doma 2 godine sa djetetom sa 100% plaće plus mjesečni dodaci za dodatne troškove. Hrvatska ima pronatalitetnu politiku. Malo morgen..fuj.

Bubica editirala - malo sam ublazila retoriku, da bude primjerena onoj kakvu njegujemo na ovom forumu

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Znam da male bebe imaju ubrzani metabolizam, ali da se odmah nakon dojenja pokenjaju, to nisam znao..ili do sada barem primjetio..
    O, da, u pocetku, i tijekom papanja, kakanje!

A da ti je tesko, vjerujem, ali evo, ovdje mama mami pomaze rijecima 'drzi se, proci ce', pa mozemo i tebi tako nesto poruciti...

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

O, da, u pocetku, i tijekom papanja, kakanje! Laughing

A da ti je tesko, vjerujem, ali evo, ovdje mama mami pomaze rijecima 'drzi se, proci ce', pa mozemo i tebi tako nesto poruciti...
    Hvala. Budući da nema slične stranice za očeve, odlučio sam doći ovdje.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

O, da, u pocetku, i tijekom papanja, kakanje! Laughing

Hvala. Budući da nema slične stranice za očeve, odlučio sam doći ovdje.
    Ovo je forum za roditelje. Jedino što su majke malo u većini

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ljepo od tebe što si tako aktivan i svaka čast svim požrtvovnim tatama, ali naš je najbolji!
    Ja sam mama, ali iz svojeg kuta gledanja, mogu reči da mm strašno pati ako beba počne plakati , a on nema tajno oružje koje ima mama- ciku! No uskoro bude došlo vrijeme kad će i on biti od još veće pomoći. Za sad je to uglavnom- pripremanje kade za kupanje, čišćenje za nama na previjalici, nosanje da se podrignemo, gugutanje dok mama radi ručak, šetnja dok mama sauga, pranje suđa, ručak, večera i sl. kučanski poslovi.
    Po noći , nažalost , ne spava s nama jer ga muči kašalj pa je više neispavan radi toga nego radi drugih stvari, a , na sreću , beba se po noći budi jedanput do dvaput i spava u kindaču bez jedne stranice koji je odmah do kreveta, ili odmah kraj mene , pa ne plače i ne moram ju nanašati.
    Istina je da se mame moraju "obnoviti" i da je prvi mjesec naporan. Ja sam spavala kad je malička spavala (što je svakako preporučljivo i tatekima) . I baš mi je bilo dobro. Sad mi se više ne spava, a ona je nastavila tim tempom pa spava dosta (buđenje oko 9, ponovno pajkinje od 11-12, pa od 14-17, pa od 20-2/3 na 10 minuta, pa oko 5-6 na pol vure do vuru, i do 9 njonjanje).

MM zaista ostavi posao na poslu- to je super jer se tako odmah prešalta na gugutanje, a veli da ga na poslu "drži" pomisao na mrvicu.

Da napomenem da mm radi u smjenama (i noćne) tak da je "zbaždaren " na ludi ritam.

Neki dan ju je uspio uspavati na rukama i nije bilo sretnijeg od njega- ne treba ciku :D !!! I najbolji je tata na svijetu i najbolji muž! Puno mi znači i to što malim stvarima (tipa- kupio sam ti kekse da imaš kaj gricnuti dok V. papa) pridonosi mojem boljem psihičkom stanju. Ja sam sigurnija i smirenija jer znam da je uz mene i da će priskočiti ako bilo šta zatreba.

A neki dan je na glas konstatirao kako je presretan što se naša beba zdravo hrani 8)

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
    Ljepo od tebe što si tako aktivan i svaka čast svim požrtvovnim tatama, ali naš je najbolji!
    Ja sam mama, ali iz svojeg kuta gledanja, mogu reči da mm strašno pati ako beba počne plakati , a on nema tajno oružje koje ima mama- ciku! No uskoro bude došlo vrijeme kad će i on biti od još veće pomoći. Za sad je to uglavnom- pripremanje kade za kupanje, čišćenje za nama na previjalici, nosanje da se podrignemo, gugutanje dok mama radi ručak, šetnja dok mama sauga, pranje suđa, ručak, večera i sl. kučanski poslovi.
    Po noći , nažalost , ne spava s nama jer ga muči kašalj pa je više neispavan radi toga nego radi drugih stvari, a , na sreću , beba se po noći budi jedanput do dvaput i spava u kindaču bez jedne stranice koji je odmah do kreveta, ili odmah kraj mene , pa ne plače i ne moram ju nanašati.
    Istina je da se mame moraju "obnoviti" i da je prvi mjesec naporan. Ja sam spavala kad je malička spavala (što je svakako preporučljivo i tatekima) . I baš mi je bilo dobro. Sad mi se više ne spava, a ona je nastavila tim tempom pa spava dosta (buđenje oko 9, ponovno pajkinje od 11-12, pa od 14-17, pa od 20-2/3 na 10 minuta, pa oko 5-6 na pol vure do vuru, i do 9 njonjanje).

MM zaista ostavi posao na poslu- to je super jer se tako odmah prešalta na gugutanje, a veli da ga na poslu "drži" pomisao na mrvicu.

Da napomenem da mm radi u smjenama (i noćne) tak da je "zbaždaren " na ludi ritam.

Neki dan ju je uspio uspavati na rukama i nije bilo sretnijeg od njega- ne treba ciku :D !!! I najbolji je tata na svijetu i najbolji muž! Puno mi znači i to što malim stvarima (tipa- kupio sam ti kekse da imaš kaj gricnuti dok V. papa) pridonosi mojem boljem psihičkom stanju. Ja sam sigurnija i smirenija jer znam da je uz mene i da će priskočiti ako bilo šta zatreba.

A neki dan je na glas konstatirao kako je presretan što se naša beba zdravo hrani 8)

Rijetko kad cujem zene da tako lijepo pricaju o svojim muzevima, obicno su samo predmet sprdnje pred drugim zenama, ali svaka cast. Ja se isto trudim biti aktivan koliko je god moguce, jer nikad ne znas sto buducnost donosi pa treba biti sa bebom sto vise. 50% brakova zavrsi razvodom, a onda gubis i dijete koje gotovo uvijek ide majci, osim ako nije narkomanka. Vecina oceva bi trebala imati to na umu i sto vise vremena provoditi sa djetetom.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Buđenje i posao

Pitanje za očeve, kako se snalazite na poslu nakon sto se po noci probudite 5-6 puta?

Majke barem imaju potporu drustva i porodiljni, ali otac jednako tako sudjeluje u previjanju pelena, uspavljivanju i svemu ostalome, pogotovo prvih mjesec dana kada su majke fizicki i emocionalno iscrpljene.

Kako normalno funkcionirati na poslu osam sati svaki dan nakon samo 2-3 sata sna?

Hvala.
    MM se je isto dizao po noći tako dugo dok se i maleni budio. Jako dugo smo malog preslačili po noći, a večinu tih preslačenja je obavljao MM.
    Kasnije dok je maleni pio AD po noći, uvijek smo se izmjenjivali u noćnim hranjenjima. Maleni je jako dugo i po noći jeo svaka cca 3-4 sata (tako smo morali prema preporuci dr.), tako da su ta MM - ova dizanja dugo trajala.
    Kako je funkcionirao na poslu? Nekako je, nemam neki savjet, preživio je on, preživjela sam ja.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mm je ekstra uključen tata, al on se nije dizao, niti se diže po noći, jer našoj djeci, dok sisaju, noću pomaže i treba samo cica.
    Tako da, T se probudi oko 1 prvi put, ja ju prebacim sebi i odtad do jutra je kraj nas i cica kad joj se prohtije i spava tu. mm nikad ni ne trepne.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cuko, super si tata! Vec sam dolazak u ovaj kokosinjac to dokazuje . Salim se, naravno, ali zaista je vas deckiju malo ovdje.

Mogu ti reci da jaaako puno znaci imati tako predanog tatu/ supruga kome nije 'ispod casti' ravnopravno sudjelovati u kucanskim poslovima, brizi o djeci i sl. Ja imam srece pa imam takav jedan primjerak doma , a ocito je i tvoja supruga nabasala na takvoga!

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rijetko kad cujem zene da tako lijepo pricaju o svojim muzevima, obicno su samo predmet sprdnje pred drugim zenama, ali svaka cast. Ja se isto trudim biti aktivan koliko je god moguce, jer nikad ne znas sto buducnost donosi pa treba biti sa bebom sto vise. 50% brakova zavrsi razvodom, a onda gubis i dijete koje gotovo uvijek ide majci, osim ako nije narkomanka. Vecina oceva bi trebala imati to na umu i sto vise vremena provoditi sa djetetom.
    sori što upadam kao padobranac, ali ne kužim ovo ogorčenje? jel ti imaš neki issue sa svojom ženom pa ga ovako polujavno rješavaš u nadi da će se ona prepoznati na forumu?

a tate bi trebali što više vremena provoditi sa svojom djecom ne zbog opasnosti od razvoda nego zato što su to njihova djeca (osim ako ta hipotetska rospija nije i kurava pa možda dijete nije njihovo)

cuko, aj ti riješi lijepo otvoreno probleme koje imaš sa ženom umjesto da pokušavaš sastaviti općenitu temu iz koje vrišti tvoje osobno nezadovoljstvo.

a na prvi post: ako ti radiš, po meni je ok da budeš pošteđen noćnog buđenja. naravno, ako i tvoja žena (ili tž) bude pošteđena kućanskih poslova pa se uspije odmoriti dok dijete spava.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

MM se do 2. godine mladjega sina dignuo u noci mozda 2-3 puta. Ne zato sto on ne bi bio dobar muz, nego zato jer su nam djeca bila dobra...

Dojiti ih nije mogao, djeca se nisu puno budila po noci, presvlacili smo ih rijetko, a krevetic je bio odmah do mog kreveta pa nije bilo problema. ALI znao je popodne uskakati nakon posla, da se ja mogu odmoriti od nocnih I DNEVNIH dezurstava... Stavio bi dijete/djecu u kolica i otisao u setnju, bavio se s njim(a) a ja raspalila sat vremena spavanca! To mi je puno znacilo. Moze se briga i umor dijeliti po horizontali i po vertikali. Ne vidim nikakvu svrhu da se muz nocu budi ako ne treba, samo radi ravnopravnosti... Mozda nekom treba pa se tako i organizira, nama-eto nije trebalo... Svoj dio odradio je (kao i danas) kad nam je odgovaralo i nismo se bas puno preklapali. I iako je bilo naporno, ne pamtim bas da nam je bilo neizdrzivo. Tesko i naporno bilo mi je kad sam JA pocela raditi, ali prezivjeli smo.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

[/quote]sori što upadam kao padobranac, ali ne kužim ovo ogorčenje? jel ti imaš neki issue sa svojom ženom pa ga ovako polujavno rješavaš u nadi da će se ona prepoznati na forumu?

a tate bi trebali što više vremena provoditi sa svojom djecom ne zbog opasnosti od razvoda nego zato što su to njihova djeca (osim ako ta hipotetska rospija nije i kurava pa možda dijete nije njihovo) Grin

cuko, aj ti riješi lijepo otvoreno probleme koje imaš sa ženom umjesto da pokušavaš sastaviti općenitu temu iz koje vrišti tvoje osobno nezadovoljstvo.

a na prvi post: ako ti radiš, po meni je ok da budeš pošteđen noćnog buđenja. naravno, ako i tvoja žena (ili tž) bude pošteđena kućanskih poslova pa se uspije odmoriti dok dijete spava.

Ljudi imaju tendenciju da uzimaju stvari zdravo za gotovo dok nije prekasno. Zar je bilo što u toj izjavi sporno? Očigledno si se prepoznala u mojem postu, a možda i hipotetski djeca tvog muža (ili tm) nisu i njegova biološka djeca? Ja sam blagoslovljen dobrom suprugom i jos boljom bebicom, što me čini sretnom osobom, iako, priznajem ponekad umornom
    Što se kućanskih poslova tiče, u tome i jest čitav problem. Pod pretpostavkom da si na poslu od 8-16, nema se vremena previše kuhati za mamu. Eventualno nešto što se može podgrijati i stajati u frižideru neko vrijeme. Dakako da je bitno preuzeti kućanske poslove na sebe, ali u okvirima mogućnosti. U principu se ona odmara popodne, a ja navečer. Što mi se nekako čini i najlogičnijim.
    Čovjek dođe tražiti savjet, a onda uletavaju ovakvi "padobranci" sa vrlo neumjesnim komentarima, uistinu neozbiljno od tebe..Međutim, ja nisam zlopamtilo i shvaćam da nas ima svakakvih. Uživaj u bebici što je više moguće, ja znam da ja hoću

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    MM se do 2. godine mladjega sina dignuo u noci mozda 2-3 puta. Ne zato sto on ne bi bio dobar muz, nego zato jer su nam djeca bila dobra...
    Moram priznati da nije loše..uopće.. :D

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ajde Peterlin i moja djeca i moj muž su ne dobri nego fenomenalni. Pa se dižemo po noći. Ako spavaju ili ne spavaju - ne određuje se valjda tako "dobrota" :/

Složila bih se da je bitno da muž koji radi ne ustaje noću osim ak nije neka frka. Ja sam imala sreću da sam uspjela odhedlati dečkiće sama skoro uvijek kroz noć, onih dva do tri puta kad je bilo "čupavo" MM je uskočio, smirio situaciju (čitaj: uplakano novorođenče) a nakon kojih par mjeseci sve se nekako uhoda i bude puno lakše. Najteže je ispočetka.

Iako, ni kasnije, kad su preko godine, pa i žena recimo radi, a i dalje ustaje noću, ne spava baš pretjerano, pa opet ide sve to nekako. Nadam se da ćete uhvatiti dobar ritam

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Moj se već sad budi po noći i to po par puta (nemamo djece već očekujemo) zbog mojih grčeva/noćnih mora/da me pokrije/da me makne od sebe i slično... dosad se nikad nije žalio na neispavanost ili umor... Čak hoće kindač u sobu i da mi nosi bebu, al ja to neću... iako već sad znam da to neće pomoći i da će se bez obzira na bebu kraj mene buditi kad god i nas dvoje, opet mislim da ću mu olakšati utoliko da se ne diže iz kreveta (barem ne često hihihi)... kako on puni baterije? vikendom... kad ja svima zabranim da ga dižu (osim mene kad nemam s kim piti kavu )

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ajde Peterlin i moja djeca i moj muž su ne dobri nego fenomenalni. Pa se dižemo po noći. Ako spavaju ili ne spavaju - ne određuje se valjda tako "dobrota" :/

Složila bih se da je bitno da muž koji radi ne ustaje noću osim ak nije neka frka. Ja sam imala sreću da sam uspjela odhedlati dečkiće sama skoro uvijek kroz noć, onih dva do tri puta kad je bilo "čupavo" MM je uskočio, smirio situaciju (čitaj: uplakano novorođenče) a nakon kojih par mjeseci sve se nekako uhoda i bude puno lakše. Najteže je ispočetka.

Iako, ni kasnije, kad su preko godine, pa i žena recimo radi, a i dalje ustaje noću, ne spava baš pretjerano, pa opet ide sve to nekako. Nadam se da ćete uhvatiti dobar ritam

I ja se nadam. Valjda je sve stvar navike. Vi ste barem organizirane, a većina nas očeva ne želi pričati o ovakvim stvarima jer im se čini previše ženskasto pa rijetko kad i možeš stupiti u kontakt sa mladim ocem preko foruma koji će biti voljan dati tu i tamo neki savjet.
    Moja supruga mene isto ne želi buditi, ali ja se svejedno budim sam i kad je vidim tako svu nikakvu i strganu, žao mi ju je. No, ovo su tek počeci, a kasnije valjda ide uhodanije. Zahvaljujem svima na savjetima i sugestijama.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tiwi prvotno napisa
    Ne znam, meni se čini da smo mi SVOJIM USTALJENIM RITMOM ŽIVOTA koji smo prenijeli i na djecu uspjeli SEBI i njima olakšati život, a toga se držimo i dan danas: spavanje uvijek u isto vrijeme, po danu i po noći, ako se ne spava, onda se MIRUJE... Nikakvih manevara po noći (naravno, u slučaju bolesti prilagodiš se, ali u pravilu noć je da se spava i po noći SVI spavaju). Tak nam je i dan danas. Moja djeca znaju kad je vrijeme za krevet i ja znam da nakon 9 sati mm i ja redovito imamo mir. To je potrebno i djeci i nama. I danas primjećujem da su mi djeca nervozna ako se naruši njihov uobičajeni ritam. A počeli smo... od rođenja. Isplatilo se.

Tatsha avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

beba skoro 9mj, ja sam počela raditi s njegovih 6, muž isto radi, bebo se naravno budi bar 4 puta po noći, prije smo ga našetavali po sobi usred noći, pa se "budili" svakakvi za posao, a sad provodimo metodu stavljanja nama u krevet, malo ga stisnemo, napojimo, nahranimo i zaspe dalje, jednu noć muž, jednu ja, navečer ga najčešće uspavljuje muž. bebo je naš i oboje se podjednako brinemo o njemu

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

cuko, sori na grubom tonu posta od jučer.

dakle, ja bih ovako napravila na vašem mjestu: neka se supruga budi po noći, ti se naspavaj, a onda nakon posla pusti nju 2-3 sata da odmori. tako ćeš i ti biti svjež za posao, i upoznavati se sa bebom u budnom stanju, a tvoja žena će se rekuperat. također, ako si ikako možete priuštiti, uzmite neku pomoć u kući oko čišćenja i kuhanja, da se ona ne raspadne na 100 frontova. sretno

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

mm se nikad, nikad nije noću probudio 5-6 puta
    a ja idem spavati s djetetom i i mogu dojiti spavajući tako da sam, fala na pitanju, većinom naspavana.
    Puno mi više znači pomoć po danu.

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

MM je naspram tebe bio los otac i muz jer on nije ni znao koliko puta se mala budila po noci svima je govorio kako se mala ne budi

ali nema veze jer ja nisam ni trazila to od njega ali je zato preko dana dosta uskakao i cuvao malu

da bi se ja malo odmorila ili zavrsila neke stvari po kuci skuhala ili tako

samo budenje po noci njegovo mi nista nebi znacilo jer se ionako moram ja dici tako da mi je bolje po danu pomoc nego ponoci

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •