Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: gde je montirati za novorodjence?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno gde je montirati za novorodjence?

imamo gracko junior sa bazom.
    rado bih trazila po forumu, ali novorodjence neda

gde da montiramo sediste? napred, pozadi? u pravcu voznje ili u suprotnom? u sredini zadnjeg sedista?

hvala!!!!

i onako usput, jel ok to sediste?
    kupljeno je, moze se zameniti, ali cinilo nam se pristojno

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

sigurno na stražnje sjedalo
    sigurno u smjeru suprotnm od vožnje

pa zar nema upute?

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

edit:
    graco junior baby 0+

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Montirati na stražnjem sjedalu suprotno od smjera vožnje. Slijedite upute proizvođača i što čvršće je utisnite u sjedalo vozila. Kada primite za bazu i pokušate pomicati lijevo desno, ne smije se pomicati više od 2 cm. pripazite da kut za novorođenče bude 45 stupnjeva u odnosu na horizontalu (ne u odnosu na sjedalo).

montirajte na sredini zadnjeg sjedala, samo ako to upute od vozila dozvoljavaju.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

veruj mi da nemam kad ni da pogledam
    a mm je poneo na posao da montira u pauzi i sada me pita telefonom gde da je stavi.
    ono sto sam videla, pise mozes gde hoces , samo da iskljucis airbag-ove

pa ja pitam rode gde bi bilo najbolje i najpametnije.

hvala!

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

straga je u svakom slučaju sigurnije, a sad da li lijevo ili desno ili u sredini, statistika kaže da je najsigurnije u sredini (sjedalica je najdalje od točke udara) a lijevo ili desno manje više je svejedno. bitno je samo da koristite pojas u 3 točke, znači ukoliko u sredini imate samo pojas u dvije točke (onaj koji ide samo preko zdjelice) radije ju stavite sa strane gdje imate pojas u 3 točke.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nikako napred, to je na balkanu zakonom zabranjeno.
    Ako ti nemas vremena, reci muzu da detaljno procita www.autosjedalice.info
    Tu ima sve sto vam treba, ne morate da lutate po forumu (za pocetak)

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ne znam gdje je frost, u Hrvatskoj je naprijed, u smjeru suprotnom od vožnje dozvoljeno voziti klince do dvije god, uz isključen airbag

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj SpOOklica prvotno napisa
    Ne znam gdje je frost, u Hrvatskoj je naprijed, u smjeru suprotnom od vožnje dozvoljeno voziti klince do dvije god, uz isključen airbag
    Nisam znala, mislila sam da je do 12 god zabranjeno. Sorry.

U svakom slucaju, rece daddy da je sigurnije pozadi.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

namestali, namestali i nista.

ili smo kupili glupo sediste ili ja ne znam kako se bebe voze jer stalno vidjam "sedecu" decu.

kad postavimo bazu kako je preporuceno, taj pravi ugao ispostujemo
    na zadnjem sedistu..
    i kad kliknemo autosediste na bazu, dobijemo sledece.

sediste u kojem beba moze da sedi ali i ne da lezi, bar sam ja zamisljala da bebe tu ipak leze.

na you tube-u sam nasla kako se postavlja i sve smo ispotovali.

jeste da nam baza sedista mrda mnogo vise od 2 cm levo desno.. to cemo pokusati da fixiramo, to kapiram.
    ali kako da bebu stavim da mu glava bude uspravno, kao da sedi kao i mi u kolima

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zapravo, problem je kako zategnuti bazu toliko na sedistu kada je pojas "samouvlaceci". kako da zategnes nesto kad se on vrati nazad.

bas smo :? ili smo jako glupi

da cekamo mi ipak 6 meseci pa da se vozimo sedeci :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    da cekamo mi ipak 6 meseci pa da se vozimo sedeci :/
    druga grupa, ta sedeca, se dostize tek sa oko godinu dana.
    zao mi je sto ne znam nista o tom konkretnom sedistu, tako da ne znam kako da pomognem. mozda ipak da zamenite za maxi cosi, ima ga da se kupi, super je proslo na testovima, a na forumu je mnogo ljudi imalo iskustva s njim, ukljucujuci i mene (nas).

mi smo ovih dana presli na grupu I...

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

a u maxi cosiju dete lezi?
    jer ovo je jako cudan polozaj

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja imam ovu sjedalicu kao Frost i fantastična je pogotovo sa bazom. Pošto je većina autosjedišta nageta prema nazad tako se i baza nagne ali to se riješava tako da pod bazu podmetneš crviće za plivanja ili peškire srolane.
    Pogledaj moje slike
    http://picasaweb.google.com/NadelaB/ASGraco#

Što se tiče učvrćivanja kod mene je stojala kao bomba, samo ispravno provuci pojas kroz bazu (koljenom slobodno pritisni) dobro pritegni pojas a onda gornji dio pojasa provuci kroz sivi prorez, pogledaj na mojim slikama.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    znači ukoliko u sredini imate samo pojas u dvije točke (onaj koji ide samo preko zdjelice) radije ju stavite sa strane gdje imate pojas u 3 točke.
    Kako misliš "radije", pa zar je to uopće opcija?!

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaš puno djece

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Htjedoh reći: zar postoji uopće mogućnost da se AS instalira s pojasom u dvije točke. Mislila sam (i još uvijek zapravo i mislim) da je pojas s 3 točke JEDINA mogućnost. Kad kažeš "radije (pojas s 3 nego s 2)" ispada da prolazi i pojas s dvije točke.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa
    ako imaš puno djece
    Znači, ako je puno djece, onda se improvizira, ako dobro shvaćam.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

triplemama, hvala, pokusacemo tako
    da li su rode proveravale tako postavljeno sediste? to je ok? jer se kosi sa uputstvom u smislu uglovanja sedi AS

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Danka_ prvotno napisa
    Htjedoh reći: zar postoji uopće mogućnost da se AS instalira s pojasom u dvije točke. Mislila sam (i još uvijek zapravo i mislim) da je pojas s 3 točke JEDINA mogućnost. Kad kažeš "radije (pojas s 3 nego s 2)" ispada da prolazi i pojas s dvije točke.
    Prolazi kod onih AS koje su projektovane tako da mogu da se pricvrste i sa pojasom u dve tacke, ali mislim da je takvih AS sada jako malo.

Frost, 45 stepeni nije bukvalno lezeci polozaj, ali nije ni sedeci, ali su ta mala AS napravljena za novorodjencad i bebe, tako da ne moras da se plasis, ako sve lepo namestite.

Vidis, super je da se javljaju ljudi bas s tom AS, mozda je to trebalo da se stavi u naslov.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ako imaš puno djece
    ni slučajno
    ali ako imaš npr. četvero djece i običan auto, bolja je opcija vezati jednu od sjedalica pojasom u 2 točke, nego nikako. Valjda je to jasno. :/

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

ako imaš puno djece
    ni slučajno
    ali ako imaš npr. četvero djece i običan auto, bolja je opcija vezati jednu od sjedalica pojasom u 2 točke, nego nikako. Valjda je to jasno. :/
    Naravno, i ponavljam, ima sedista kod kojih je opcija vezivanja sa pojasom u 2 tacke sasvim normalna, tj. projektovana.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa
    ako imaš puno djece
    ni slučajno
    Naravno, i ponavljam, ima sedista kod kojih je opcija vezivanja sa pojasom u 2 tacke sasvim normalna, tj. projektovana.
    krumpiric, ako netko ima 4 djece i običan auto, stvarno ne vidim kako ih uopće sve može voziti istodobno a da su bilo kako vezani.

Dalje, možda je moj komentar zvučao cinično, ali to mi nije bila namjera. Mene stvarno zanima kakvo je objektivno stanje, dakle, jesu li sjedalice uopće testirane za vožnju kada su vezane pojasom u dvije točke, ili nisu. Ako nisu, onda takvo vezivanje jest improvizacija i uopće ne ulazim u to što je netko nekad primoran odabrati između dve nedobra izbora onaj koji je manje nedobar, tj. učiniti ovo ili ono... ne sudim, želim objektivnu informaciju.

Budući da znam da daddycool sudjeluje u projektu "Sigurno u AS", zanimalo me što je točno značilo ono "radije" u njegovom postu.

kli_kli, nisam znala da postoje AS, bar ne za skupine 0+ i I, koje su dizajnirane na način da se mogu vezati samo pojasom u dvije točke. Možeš li mi reći koje su to sjedalice?

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ima Danka_, trazila sam jos daleke 2005. kad mi se Novi rodio i jedan od aktuelnih automobila je imao pojas u 2 tacke.
    Ima i nekih fazona s TT, ali nemam vremena za google, evo sta mi je od prve "ispalo" :
    http://www.kids-on-board.com/britaxcarseats.html

Mislim, nije bas da je uobicajeno, narocito ne u Evropi (dok je kako sam shvatila, u USA uobicajenije), ali postoji. Ima puno tih kombija sa "lap belts".

Nego, odosmo zesce u off topic, ja se najiskrenije nadam da su frost i NJM namontirali graco za malog D

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa nije stvar "uobičajenosti", nego je li testirana za oba načina vezivanja ili nije.

Ova linkana bi spadala pod kombiniranu, i može se vezati pojasom u dvije točke kada je okrenuta u smjeru suprotnome od smjera vožnje, ali koliko znam, nije dostupna na našim prostorima.

Ja sam također svojedobno tražila neku koja se može vezati pojasom u dvije točke, i dobila sam informaciju da toga kod nas nema. Nakon toga, ponašala sam se u skladu s pravilom da se bilo koju AS ne koristi na način na koji nije testirana.

Istina je da smo off topic, ali ja sam samo željela dobiti odgovor od daddycoola kao savjetnika. Hvala i vama na informacijama, ali nije mi bila namjera analizirati i osuđivati bilo koga i morala sam to pojasniti.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kli_kli, upravu si, zaobravila sam da stavim u naslov. Mozak mi u sisama da izvines

Danas smo montirali na nacin kako je triplemama objasnila.
    Nategli pojaseve maksimalno, baza ne brda ni milimetar, to je uspelo.

stavili smo peskiric pod guzu da mu na upadne mnogo i bio je miran i fin dok se vozio, da ga ne ureknemo.

valjda je pravilno sve to postavljeno

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

stavili smo peskiric pod guzu da mu na upadne mnogo
    Nije preporucljivo ista stavljati izmedu djeteta i as , izvadi rucnik.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

o.k. ali onda nema sanse da se vozi i sedi u njoj.., onda se njegovo telo nalazi u obliku slova "V", meni to ne izgleda normalno.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj frost prvotno napisa
    o.k. ali onda nema sanse da se vozi i sedi u njoj.., onda se njegovo telo nalazi u obliku slova "V", meni to ne izgleda normalno.
    Ovdje imaju slike kako se stavi peškirić ili pelena između kopče i djeteta jer djetetovaguza mora biti do naslona na AS.
    http://www.djeca.org/forum/viewtopic.php?f=52&t=69

Što se tiče Graco AS ništa ti nećeš poremetiti ako staviš peškir ispod baze, samo ćeš dobiti odgovarajući ugao.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa nije stvar "uobičajenosti", nego je li testirana za oba načina vezivanja ili nije.

Ova linkana bi spadala pod kombiniranu, i može se vezati pojasom u dvije točke kada je okrenuta u smjeru suprotnome od smjera vožnje, ali koliko znam, nije dostupna na našim prostorima.

Ja sam također svojedobno tražila neku koja se može vezati pojasom u dvije točke, i dobila sam informaciju da toga kod nas nema. Nakon toga, ponašala sam se u skladu s pravilom da se bilo koju AS ne koristi na način na koji nije testirana.

Istina je da smo off topic, ali ja sam samo željela dobiti odgovor od daddycoola kao savjetnika. Hvala i vama na informacijama, ali nije mi bila namjera analizirati i osuđivati bilo koga i morala sam to pojasniti.
    Mogla bih ti sad "odgovarati", ali mi se ne da.

Lepo sam se ogradila da nemam vremena za google i da sam kad sam te 2005. trazila to radila samo povrsno jer nam na kraju nije trebalo, i koji su mi zakljuci.

A na nasim prostorima mnogo toga nema..

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kli_kli prvotno napisa

Mogla bih ti sad "odgovarati", ali mi se ne da.

Lepo sam se ogradila da nemam vremena za google i da sam kad sam te 2005. trazila to radila samo povrsno jer nam na kraju nije trebalo, i koji su mi zakljuci.

A na nasim prostorima mnogo toga nema..
    :?

Nijedne zle misli nisam imala, pokusala sam objasniti sto me zanima, i dobiti odgovore.

Cemu ovi navodnici?! Zato sto sam ja stavila navodnike na rijec uobicajeno? Uopce me nisi razumjela!

Napisala sam to tako jer zelim preciznu informaciju!!! Naravno da stosta nije uobicajeno, ali to nije bila poanta moga pitanja i samo sam to zeljela istaknuti.

Ponavljam, zanimalo me na sto su pojedine konkretne AS testirane, i postoje li na nasem trzistu. Jer mi je trebalo, razumijes, trebala mi je takva sjedalica i nisam je mogla pronaci!!!!

Ocito sam ja problem jer nisam u stanju formulirati svoja pitanja na nacin da budu razumljiva. Najponiznije ti se ispricavam za ono sto te ocito jako povrijedilo iako objektivno nije bilo prisutno u mojim postovima. Ja sam jednostavno glupa i nesposobna za razgovor.

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da razjasnimo nedoumice. Sjedalica koja je projektirana za vezanje sa pojasem u tri točke, veže se istim, a ne pojasom u dvije točke. Kod nas mislim da nema ovih drugim, projektiranih za vezanje pojasom u dvije točke vezanja. Ako ima, ja ne znam za njih.

ALI, da sam ja u situaciji da moram dijete prevesti u svojoj Concord ultimax koja se veže pojasom u tri točke, u autu koji ima SAMO pojaseve u dvije točke vezanja (mada ne znam koji bi to auto bio) onda bi ga okrenula unaprijed i vezala ga pojasom u dvije točke, da je bar donekle vezan. I što prije prebacila u auto koji ima pojaseve u tri točke vezanja.

Da moram montirati tri sjedalice natrag, dvije bi bile vezane pojasom u tri točke, treća (u sredini gdje je LAP belt) bi bila nabavljena izvana gdje postoje sjedalice projektirane za lap belt. Kod mene je renault laguna (stara) pa je u sredini lap belt, i iako je u sredini najsigurnije mjesto, ne koristimo ga jer mi sjedalica nije tako projektirana.

Ili bi mijenjali auto u mini van, pa bi sve bile vezane pojasom u tri točke.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Danka_, poslacu ti pp s objasnjenjem, da ne zachatavamo topic, ugl. ni ja nisam nista lose mislila

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ima li netko iz projekta da potvrdi kako se ne smije ništa stavljati između baze i sjedišta.
    Zapravo, i meni razum govori da se ne smije, ali onda se te baze ni ne mogu sigurno postaviti.
    Ili griješim?

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Ima li netko iz projekta da potvrdi kako se ne smije ništa stavljati između baze i sjedišta.
    Zapravo, i meni razum govori da se ne smije, ali onda se te baze ni ne mogu sigurno postaviti.
    Ili griješim?
    Pogledaj ovdje http://autosjedalice.info/cms/index....d=18&Itemid=43 ispod AS grupe 0/0+ se smije stavljati crv za plivanje ili srolani peškir a isto tako i ispod baze (ako se postavlja sa bazom) za tu AS da bi se postigao željeni ugao.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Ili griješim?
    I ne sme nista izmedju baze i sedista, ali sme ispod baze (ako se vezuje pojasevima).
    Za isofix baze ne znam, mi smo imali easyfix bazu i nismo uspevali postici veci ugao od 45 stepeni za sediste. To me je malo ubrzalo za prelazak u grupu I, mada je malac vec stigao do 2cm od ruba, i ima preko 9.5kg i hoda.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pa ja sam i mislila baze i sjedišta automobila a između baze i AS ništa, pa ne bi AS ni mogla uklopiti u bazu da bilo šta staviš.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nadam se da će daddycool ili Ancica brzo razjasniti

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Ispričavam se što ste toliko čekali na odgovore, ali vikend je bio previše sunčan

Dakle prvo da potvrdim što je već rečeno, znači između sjedalice i djeteta ne stavlja se nikad ništa, jedino je dozvoljeno staviti zarolanu pelenu oko glave ili oko preponske kopče kako bi se postigao ispravan položaj sitnijeg djeteta. O tome ima već nekoliko topica pa preporučam pretražnik.

Što se tiče riječi "radije" zbog koje je Danka i potegla diskusiju ispričavam se ako je riječ nespretno odabrana pa je zvučalo kao da postoji izbor. Sjedalica se smije fiksirati sa pojasom u dvije točke samo ako je ona za to i predviđena i istina je da takvih sjedalica baš i nisam vidio na našem tržištu ali se sjećam da je na pregledu bila jedna starija sjedalica iz čini mi se Njemačke, kojoj je u uputama stajalo da se može fiksirati i sa pojasom u dvije i sa pojasom u 3 točke. Riječ "radije" također sam upotrijebio zato što mi kao savjetnici dajemo savjete a ne izdajemo naredbe no priznajem da je u ovom kontekstu mogla biti protumačena previše "labavo". Ispričavam se još jednom zbog nesporazuma.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ispričavam se što ste toliko čekali na odgovore, ali vikend je bio previše sunčan

Dakle prvo da potvrdim što je već rečeno, znači između sjedalice i djeteta ne stavlja se nikad ništa, jedino je dozvoljeno staviti zarolanu pelenu oko glave ili oko preponske kopče kako bi se postigao ispravan položaj sitnijeg djeteta. O tome ima već nekoliko topica pa preporučam pretražnik.
    Ali, smije li se staviti ručnik između baze i sjedišta automobila?

Malo sam dosadna, ali želim biti ziher.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa
    Pa ja sam i mislila baze i sjedišta automobila a između baze i AS ništa, pa ne bi AS ni mogla uklopiti u bazu da bilo šta staviš.
    Sorry triple
    Otkud znam, nisam mogla da budem sigurna da je greska u kucanju.
    A i ne znam, videla sam samo jedno sediste s bazom, nase, ne mogu da uopstavam

Ja sam jednom pitala u vezi tog nagiba (koji se koriguje stavljanjem neceg ispod baze) i izofiks baze, ali nisam dobila odgovor.

Nekako mislim da ispod baze koja se vezuje pojasevima moze nesto da se stavi, ipak je to kao nadogradnja sedista (automobilskog) koje, eto, ima nezgodan nagib.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Između baze i sjedala može se staviti ručnik ili deka ili spužvasti crvi koje mi koristimo za te potrebe na pregledima. to se radi u slučaju da se ne može dobiti željeni nagib AS. to se radi uglavnom kod sjedalica grupe 0+, ne vidim neku korist od toga kod sjedalica iz viših grupa.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Između baze i sjedala može se staviti ručnik ili deka ili spužvasti crvi koje mi koristimo za te potrebe na pregledima. to se radi u slučaju da se ne može dobiti željeni nagib AS. to se radi uglavnom kod sjedalica grupe 0+, ne vidim neku korist od toga kod sjedalica iz viših grupa.
    Hvala daddycool!

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

kao sto sam rekla namontirana je
    ne radi levo desno ni mm, ni baza a samim tim ni sediste.
    vise ne stavljam nista izmedju njega i sedista.
    izgleda mi nezgodno, ali fino mu je kad se vozi, uvek zaspi kao klada

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mm nije moj muz vec milimetar

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Draga, prvo čestitam
    Super što se baza ne mrda, ali me zbunjuje to slovo V koje kažeš, ajde ti lepo njega slikaj kad se budete vozili pa da vidimo slike.

i javi se ako šetate po Tašu....

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hvala!
    Fotkacu ga!

oftopic:
    ogladnimo do parka pa ne idemo cesto, javljam se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke