Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: građanka drugog reda??

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno građanka drugog reda??

rođena sam zagrepčanka, kao i moj sin. cijeli život živim u zagrebu. zaposlena u 2 firme, svakoj po pola radnog vremena. neto plaća mi je bila 10 000 kn. velika plaća, znam. prije trudnoće sam kupila stan na kredit, rata 3000 kn mjesečno.

otac mog djeteta je stranac. živimo u izvanbračnoj zajednici, zasad na relaciji, dogovaramo se šta ćemo dalje, kako i gdje.

otkada sam na porodiljskom, naknada plaće mi je 4250 kn što je maksimalan iznos. znači, meni i sinu, kada otplatimo kredit, za režije i život ostaje 1250 kn. on je beba od 5 mjeseci.

naknadu od hzzo sam dobila, oko 1400 kn jednokratno.

čula sam za "bandićevih" 3000 kn, i otišla ja u vodnikovu sa svim papirima po novce. ljubazna gospođa na šalteru mi kaže da ja ne mogu dobiti novce jer-moj je nevjenčani muž stranac. naime, za dobiti taj novac oba roditelja moraju biti prijavljena u zagrebu ("da bi se izbjegle malverzacije da je par prijavljen 20 km dalje od zagreba a traži novac od grada.")

to praktično znači: da md i ja nismo zajedno, a da je on priznao dijete, ja i dalje ne bi mogla dobiti novac od grada.

ili, drugim riječima, i kao što mi je gospođa na šalteru rekla: da je u rodnom listu rubrika "otac" prazna, e onda bi mogla dobiti novac našeg (mojeg!) vrlog grada.

to što sam ja ovdje rođena, što je moje dijete ovdje rođeno, što radim već 4 godine i za to uredno plaćam doprinose, poreze i prireze, to ne znači-ništa.

jesam li ja građanka drugog reda?

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tu mi nešto "smrdi". da li to znači da grad ne daje pomoć jednoroditeljskim obiteljima?

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

počni dilat vutru da imaš za režije

Irchi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

ovo iznad nisam ja napisala, neuračunljivi MM se dokopao kompa

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

čini se, ako je dijete priznato, a otac iz drugog grada-ne. izričito se traži "da su oba roditelja prijavljena u zagrebu."

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, to je njegov specifičan stil

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali to znači da si ti JEDNORODITELJSKA obitelj. nema veze što je dijete priznato. to je zakonska obaveza oca.

ti lijepo odi još jednom, pitaj gospođu da li to znači da su jednoroditeljske obitelji diskriminirane, i objasni joj da ćeš to dat u novine. u večernjaku će to vrlo rado objaviti (npr. rubrika "otvoreno"). i da ćeš temeljem njene izjave da se jednoroditeljske obitelji ne priznaju kao obitelji - zatražiti i pravnu zaštitu.

pa onda napiši kaj ti je rekla ...

nemoj ju zaboraviti pitati kako se zove!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

sorci, mikka je napisala da:
    živimo u izvanbračnoj zajednici
    To nije jednoroditeljska obitelj, izvanbračna zajednica je prema Obiteljskom zakonu izjednačena sa bračnom, zar ne? Nije u redu da se izvanbrač. zajed. malo smatra jednoroditeljskom, a malo je poput bračne. Ili je jedno ili drugo, nije oboje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sorry minnie - ali mikka je napisala i "zasad na relaciji" - što meni definitivno ne ulazi u pojam "zajednice".

možda sam konzerva, ali zajednica mi je kad je netko zajedno. ovo je za mene formalno - samo veza.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sori, ne znam da li sam se pravilno izrazila. naša zajednica nije nigdje registrirana. pravno, otac mog djeteta meni nije ništa. mislim da se kao vanbračna zajednica tretira veza dulja od 3 godine, a mi smo zajedno dvije. jedino-imamo klinca

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jesi li samohrani roditelj ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam da li sam pravno samohrani roditelj. u vezi s ocem djeteta jesam, i on novčano sudjeluje. nismo vjenčani, i on nema nikakav status u hrvatskoj.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Izvanbračna zajednica ne mora trajati tri godine ako je u njoj rođeno dijete:

http://www.poslovniforum.hr/zakoni/obiteljski_zakon.asp

Članak 3.

Odredbe ovoga Zakona o učincima izvanbračne zajednice primjenjuju se na životnu zajednicu neudane žene i neoženjenog muškarca koji ne žive u drugoj izvanbračnoj zajednici, koja traje najmanje tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

no, da li, da bi se priznala izvanbračna zajednica oba partnera moraju biti prijavljena na istu adresu?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nisam nigdje naišla na takvu odredbu. :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako se onda dokazuje da je netko živio u izvanbračnoj zajednici, npr. nakon smirti jednog partnera? (pitam jer znam da ljudi zbog neistih adresa nisu mogčli dokazati zajednicu, nastao je problem nasljeđivanja).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni se čini da su zaboravili donijeti odredbe u slučaju ovakve situacije. aha,
    Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta može ostvariti i koristiti roditelj:

za dijete rođeno od 1. ožujka 2006. godine;
    koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidnim prebivalištem u Gradu Zagrebu najmanje pet godina prije rođenja toga djeteta i koji, nakon rođenja toga djeteta i u vrijeme podnošenja zahtjeva, prebiva u Gradu Zagrebu.

znači, s neprekidnim prebivalištem, najmanje 5 godina.
    kako da md ispuni taj zahtjev?
    zašto nije dovoljno što smo ja i mali zagrepčani, koji ispunjavaju sve uvjete?
    uljez u vlastitom gradu. mrzim rupe u zakonu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravila stavit kraj citata nakon ".. u gradu zagrebu"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali tu pise roditelj, po tome je dovoljno jedan?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

valjda jedan ako je samohrani?
    meni su lijepo rekli, kad sam došla s tada jednomjesečnom bebom, da "ne ispunjavam uvjete jer je otac stranac. da je rubrika otac prazna, onda bi ispunjavala." od riječi do riječi.
    nije žena bila neljubazna, ali čini se da si stvarno diskriminiran ako je jedan roditelj stranac. :?

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Evo ja već 17 g živim i radim u Zagrebu, dijete je rođeno i prijavljeno u Zagrebu ali otac dijeteta, iako radi u Zagrebu, nije (već iz gradića blizu istog) pa ni mi nemamo pravo na tu pomoć.
    Rečeno mi je da mogu:
    ili tužiti oca da ne plaća alimentaciju (budući da nismo vjenčani) pa bi to bio dokaz da sam samohrana majka i da u tom slučaju ostvarujem pravo na pomoć
    da otac promijeni prebivalište tj. prijavi se u Zagrebu...što baš i nije moguće

Uglavnom samo jedan roditelj mora biti minimalno 5 godina prijavljen u Zagrebu, drugi samo mora biti prijavljen (5 min ili 5 god njima je svejedno) Pa ak im je svejedno onda su mogli bez toga

Bubica, piše roditelj (kao jedan) ali su mislili na oba!
    Tako je meni pojašnjeno

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da me se krivo ne shvati...
    ako je zakon taj da jedan roditelj mora biti min.5god prijavljen u zagrebu ja to poštujem.Ako drugi roditelj mora biti samo prijavljen (nebitno koliko dugo) i to poštujem jer zašto ne bi mogao dobiti pomoć ako živi i radi u Zagrebu i plaća sve doprinose tom gradu, dovoljno da jedan to čini duže od 5 godina.
    Ali ono što je mene snervalo je kad mi je rečeno neka se otac samo prijavi dok ne dobijemo novce a onda neka se odjavi tj. neka prijavi nazad odkud i je. Čemu to, da se ispuni kvota ili kaj?!? Kao da je samo tako prijaviti se pa odjaviti pa ponovo prijaviti drugdje.
    Uglavnom, mjesto odkud je otac djeteta odnosno moj nevjenčani suprug
    također nudi tu vrstu pomoći, jest da je trostruko manja ali ipak nudi.Uvjet: dijete mora biti prijavljeno u tom mjestu. Ja ne moram.
    Što mi je u redu.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u svakom slučaju je lakše ako su oba roditelja hrvatski državljani, što kod mene nije slučaj. mislim da je poštenije da se dozvoli isplata ako je samo jedan roditelj prijavljen u zagrebu. pa se informatizacijom, na državnom nivou, svih ureda za socijalnu skrb izbjegne da se dobije ta pomoć na 2 mjesta. ovako stvarno ispada da sam građanin drugog reda. tužiti da ne plaća alimentaciju?? svašta. onda tih 3000 kn odmah daš za sudski postupak i odvjetnika.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Vi pravno niste u izvanbračnoj zajednici ako nemate istu adresu!!!
    Tako su nama svojevremeno objasnili.
    Mi smo to morali i potvrditi kod javnog bilježnika.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubica, piše roditelj (kao jedan) ali su mislili na oba!
    ovo je naprosto smijesno...kada bi cokvek imao volje pa istjeravati ih po sudovima ovo bi jednostavno palo u vodu. ako pise roditelj onda to i znaci roditelj i nosta drugo. Sve ostalo su proizviljne interpretacije o kojima ovise nasa prava...strasno.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

cure, naša situacija - ja rođena u zgb i tu živim cijeli život, MD nije. bez problema smo dobili naknadu jer se traži da jedan roditelj bude u prijavljen u zgb - to mi je izričito rekla žena u vodnikovoj kad sam išla nositi papire i pitala sam dal će to biti problem.

predaj svakako zahtjev pa nek ti pismeno odbiju (što moraju obrazložiti)

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure, naša situacija - ja rođena u zgb i tu živim cijeli život, MD nije. bez problema smo dobili naknadu jer se traži da jedan roditelj bude u prijavljen u zgb - to mi je izričito rekla žena u vodnikovoj kad sam išla nositi papire i pitala sam dal će to biti problem.
    stvarno?? :shock: :? pa kad si ti išla? mi smo išli sredinom kolovoza i šipak. ne daju. koja je to žena? idem i ja kod nje!

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Nevezano za ove pare od grada, imam jedno drugo pitanje na Mikkin prvi post - zar ne mozes traziti tokom porodiljnog odgodu placanja rata kredita (moratorij ili kako god se to vec zove)? Ili to nije univerzalno pravilo vec samo za neke banke? Jer stvarno mi je to blesavo da od 4250 kn moras izdvojit 3000 za kredit.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    stvarno?? :shock: :? pa kad si ti išla? mi smo išli sredinom kolovoza i šipak. ne daju. koja je to žena? idem i ja kod nje!
    stvar je u tome da je Toma06 išla predati taj zahtjev prije 01.03.06, a koliko se sjećam zakon se mijenjao, odnos u onom do tog datuma kad se dobivalo 100 kn mjesečno za prvo djete nije bilo potrebno da oba roditelja budu 5 god. prijavljena u Zagrebu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Što ste potvrđivali kod javnog bilježnika? Da jeste u izvanbračnoj zajednici iako niste prijavljeni na istu adresu?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam radi li kakvu razliku jesmo li u izvanbračnoj zajednici ili ne. ja ću probati još jednom u ponedeljak dat zahtjev, pa ćemo vidjeti. napišem kaj je bilo.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    Nevezano za ove pare od grada, imam jedno drugo pitanje na Mikkin prvi post - zar ne mozes traziti tokom porodiljnog odgodu placanja rata kredita (moratorij ili kako god se to vec zove)? Ili to nije univerzalno pravilo vec samo za neke banke? Jer stvarno mi je to blesavo da od 4250 kn moras izdvojit 3000 za kredit.
    nisam znala da to postoji. vidjet ću u svojoj banci šta kažu.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nisam čitala čitav topic, samo da primjetim da za bandićevih 3000kn JEDAN od rodielja mora imati najmanje 5god. prebivalište u Zg. Ne oba.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj zmajić prvotno napisa
    stvar je u tome da je Toma06 išla predati taj zahtjev prije 01.03.06, a koliko se sjećam zakon se mijenjao, odnos u onom do tog datuma kad se dobivalo 100 kn mjesečno za prvo djete nije bilo potrebno da oba roditelja budu 5 god. prijavljena u Zagrebu.
    Ne, išli smo nakon 01.03 po novom zakonu - ali oni za svu djecu rođenu u ovoj godini primjenjuju novi propis.

I ja sam dobro proučila taj propis - trazi se da jedan roditelj ima prebivalište u zgb min 5 god.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mikka, ja mislim da se dogodio neki nesporazum.
    ako ti i dijete imete istu adresu, a pretpostavljam da imete, i ako si ti duže od pet godina prijavljena u zgb, a jesi, ne postoji razlog zašto ne bi dobila te novce.
    kod nas je npr. druga situacija. Ja u trenutku kad se fran rodio nisam bila, tada potrebne, tri godine prijavljena u zgb. Franov tata je rođeni zagrepčan, što znači da je Fran te novce mogao dobiti na osnovu tatinog prebivališta, ALI nije ih dobio jer tata i on ne žive na istoj adresi.

Ukazala sam im na to da bi malo trebalo doraditi daj pravilnik (ili što to već je), jer da živimo npr. u Mamutici, tata na prvom a Fran i ja na dvadeset prvom katu, imali bi istu adresu i nitko ne bi ništa pitao, a novci bi legli na račun. ovako šipak.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj YoungMummy prvotno napisa
    nisam znala da to postoji. vidjet ću u svojoj banci šta kažu.
    U Zagrebačkoj banci to vrijedi samo za stambene kredite. Za druge banke ne znam.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj zmajić prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Što ste potvrđivali kod javnog bilježnika? Da jeste u izvanbračnoj zajednici iako niste prijavljeni na istu adresu?
    Ne, potvrdili smo da jesmo u izvanbračnoj zajednici i da živimo na istoj adresi. Imali smo osobne na istoj adresi, ali kao što Tvitica kaže mogli smo živjeti i u raličitim stanovima na istoj adresi.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj momtobe prvotno napisa
    Nisam čitala čitav topic, samo da primjetim da za bandićevih 3000kn JEDAN od rodielja mora imati najmanje 5god. prebivalište u Zg. Ne oba.
    dakle ovo mi je nevjerovatno. vidjet ću kaj će mi reći u ponedeljak. ponavljam, žena me "potjerala" van s malom bebom jer ne ispunjavam uvjete.
    zakon kaže:
    Članak 4.

Zahtjev za ostvarivanje prava na pomoć za opremu novorođenog djeteta podnosi se Gradskom uredu za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje (u daljnjem tekstu: Ured), u roku od šest mjeseci od dana rođenja djeteta za koje se podnosi zahtjev.

Uz zahtjev se moraju priložiti dokazi o državljanstvu, prebivalištu obaju roditelja, broju malodobne djece podnositelja zahtjeva koja s njim žive u zajedničkom kućanstvu i o njihovu prebivalištu. Ured, prema potrebi, može zahtijevati i druge dokaze.

Ured odlučuje o pravu na pomoć za opremu novorođenog djeteta i o njezinu iznosu na temelju dokaza, u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva.
    ja ću ponovo podnesti zahtjev, a vas curke molim da ponovo napišete kako znate da je dovoljno da je samo jedan roditelj u zg. hvala!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo kaj si kvotala ne veli nist o tome da obadva roditelja moraju imati prebivaliste tu ili tamo, samo da se potvrda o prebivalistu (gdje god da je) obadva roditelja mora priloziti kao obvezna dokumentacija. Treba se iskopati di pise da barem jedan od roditelja treba imati prebivaliste u ZG barem 5 godina.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nigdje.

http://www.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/V...penDocument&19

doduše, piše "roditelj", kao 1 roditelj, ali u praksi su, ponavljam, meni rekli drugačije.

kako mogu steći status samohranog roditelja? onda me ne bi smjeli odbiti.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Poison Ivy prvotno napisa
    Uglavnom, mjesto odkud je otac djeteta odnosno moj nevjenčani suprug
    također nudi tu vrstu pomoći, jest da je trostruko manja ali ipak nudi.Uvjet: dijete mora biti prijavljeno u tom mjestu. Ja ne moram.
    Što mi je u redu.
    i mi isto tako, dobili smo makar ja nisam tu prijavljena nego na zg
    nitko mene nije pitao za moju adresu
    marino je tu prijavljen

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

nigdje.
    Mikka, stavak 2 -
    "Pravo na pomoć za opremu novorođenog djeteta može ostvariti i koristiti roditelj" i opet "koji je državljanin Republike Hrvatske, s neprekidnim prebivalištem u Gradu Zagrebu najmanje pet godina prije rođenja toga djeteta i koji, nakon rođenja toga djeteta i u vrijeme podnošenja zahtjeva, prebiva u Gradu Zagrebu"

nema množine

ponavljam, daj pisani zahtjev, onda te moraju pisano odbiti, a to ne mogu

YoungMummy avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne mogu dat nikakav pravni savjet, eli po logici stvari cini mi se ovo: potvrda o prebivalistu obiju roditelja trazi se da ne bi doslo do malverzacija i dvostrukog trazenja isplate u 2 različita grada u Hrvatskoj. I to je posve jasno i opravdano, jer da je tvoj nevjencani suprug iz recimo Zadra i on bi mogao tamo podici te pare u isto vrijeme dok ih ti podizes u ZG. ALI, posto je on kako si rekla stranac, ako im doneses njegovu potvrdu u prebivalistu ili neki drugi dokument koji o tome svjedoci, nemaju na temelju cega odbit tvoj zahtjev za tom naknadom, jer sto njih briga na koji nacin se neka druga drzava pobrinula za porodiljne naknade i slicne stvari. Lijepo im to sve objasni (najbolje pismeno), i sigurna sam da ces na kraju uspjeti, kolko god kod nas sva ta administracija stekala opet se uz malo vise truda i informiranja moze izborit za svoja prava. Sretno!!!

vale

Početno

MM je iz Zagreba, oba djeteta rođena u ZG, ja sam još uvijek prijavljena u VŽ. I za jedno i za drugo dijete smo bez problema ostvarili pravo, dobili novce i po starom (100 kn mjesečno) i po novom sistemu. Najveći je problem bio moj jmbg koji nije pisao ni na jednom dokumentu.
    Idi opet i ne daj se istjerati dok ne dobiš novce. Lijepo piše da roditelj treba biti iz ZG, nigdje nisu eksplicitno napisali oba roditelja, pa to kakva je njihova praksa tebi ništa ne znači. Po tome bi moja praksa mogla biti da ne plaćam porez. Mislim da se baš ne bi s tim složili

vale

Početno

E, da. Ovo što piše YoungMummy ipak ne stoji, jer da bi ostvaril pravo u ZG dijete ti mora biti prijavljeno u ZG, pa time automatski ne možeš ostvariti pravo u nekom drugom gradu. Znam, jer sam razmišljala o toj varijanti

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

nigdje.

http://www.zagreb.hr/SlGlasnik.nsf/V...penDocument&19

doduše, piše "roditelj", kao 1 roditelj, ali u praksi su, ponavljam, meni rekli drugačije.

kako mogu steći status samohranog roditelja? onda me ne bi smjeli odbiti.
    u članku 4 ovog teksta piše
    "Uz zahtjev se moraju priložiti dokazi o državljanstvu, prebivalištu obaju roditelja..."

a u tekstu na stranicama socijalne skrbi piše
    "Uz zahtjev se moraju priložiti dokazi o državljanstvu, prebivalištu oba roditelja u Gradu Zagrebu...

http://www.zagreb.hr/dokument.nsf/VP...penDocument&08

Pa sad ti znaj.... :?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poison Ivy, ovo sto si kvotala je potrebna dokumentacija, ne uvjet za pravo na dodatak.

Ono sto je toma_06 napisala je uvjet.

To su dvije razlicite stvari.

Roditelj (jednina) ima pravo ostvariti pravo na pomoc za opremu novorodenog djeteta ukoliko je on/a drzavljanin RH i s neprekidnim prebivalistem u GZ najmanje pet godina prije rodenja djeteta i koji, u vrijeme podnosenja zahtjeva, jos uvijek prebiva u GZ. Ukoliko se on/a zeli okoristiti tim pravom, treba podnijeti zahtjev.

Za to treba podnijeti odredenu dokumentaciju, koja ukljucuje potvrdu drzavljanstva podnositelja zahtjeva i potvrde o prebivalistu oba roditelja (svojeg, kao podnositelja zahtjeva, te drugog roditelja).

Ta dokumentacija ce potvrditi da su zadovoljeni uvjeti, odnosno da je podnositelj zahtjeva drzavljanin RH te da zadovoljava uvjet od pet godina prebivalista u GZ. Potvrda o prebivalistu drugog roditelja je, iako obavezna, popratna dokumentacija.

Da se treba podnijeti dokumentacija o oba roditelja je standardna procedura u skoro svemu sto se tice djeteta i dokumentacije i ostvarivanja prava, bez obzira na to tko je podnositelj zahtjeva i ostvarivac prava.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Bojim se da nas ima još "građana drugog reda". :/

Jel' ima kakve šanse da naknadu dobije roditelj koji je prije (više od) 5 godina prijavio boravište u ZG, te temeljem toga od tada kontinuirano plaća prirez gradu ZG-u?
    Prebivalište u ZG-u je riješio tek nakon što se riješio podstanaraskog statusa (npr. prije 2 godine).
    Ovo opisuje situaciju dosta "dotepenaca" kojima je nakon studiranja trebalo par godina da riješe pitanje trajne adrese.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Sutra ponovo idem u Vodnikovu, ali ovaj put oboružana dokumentom tj. propisom gdje stoji da samo jedan roditelj mora biti prijavljen u Zagrebu. Pa da vidim što će ovaj put reći

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Poison Ivy prvotno napisa
    Sutra ponovo idem u Vodnikovu, ali ovaj put oboružana dokumentom tj. propisom gdje stoji da samo jedan roditelj mora biti prijavljen u Zagrebu. Pa da vidim što će ovaj put reći
    hej Poison ajde javi kaj je bilo. ja moram prvo ići prijaviti malog na svoju novu adresu (nisam mogla bez prisutnosti oca, naravno) pa tek onda idem u boj u vodnikovu. tako da znam kaj me čeka

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •