rođena sam zagrepčanka, kao i moj sin. cijeli život živim u zagrebu. zaposlena u 2 firme, svakoj po pola radnog vremena. neto plaća mi je bila 10 000 kn. velika plaća, znam. prije trudnoće sam kupila stan na kredit, rata 3000 kn mjesečno.
otac mog djeteta je stranac. živimo u izvanbračnoj zajednici, zasad na relaciji, dogovaramo se šta ćemo dalje, kako i gdje.
otkada sam na porodiljskom, naknada plaće mi je 4250 kn što je maksimalan iznos. znači, meni i sinu, kada otplatimo kredit, za režije i život ostaje 1250 kn. on je beba od 5 mjeseci.
naknadu od hzzo sam dobila, oko 1400 kn jednokratno.
čula sam za "bandićevih" 3000 kn, i otišla ja u vodnikovu sa svim papirima po novce. ljubazna gospođa na šalteru mi kaže da ja ne mogu dobiti novce jer-moj je nevjenčani muž stranac. naime, za dobiti taj novac oba roditelja moraju biti prijavljena u zagrebu ("da bi se izbjegle malverzacije da je par prijavljen 20 km dalje od zagreba a traži novac od grada.")
to praktično znači: da md i ja nismo zajedno, a da je on priznao dijete, ja i dalje ne bi mogla dobiti novac od grada.
ili, drugim riječima, i kao što mi je gospođa na šalteru rekla: da je u rodnom listu rubrika "otac" prazna, e onda bi mogla dobiti novac našeg (mojeg!) vrlog grada.
to što sam ja ovdje rođena, što je moje dijete ovdje rođeno, što radim već 4 godine i za to uredno plaćam doprinose, poreze i prireze, to ne znači-ništa.
jesam li ja građanka drugog reda?

Odgovori s citatom
ovo iznad nisam ja napisala, neuračunljivi MM se dokopao kompa
u večernjaku će to vrlo rado objaviti (npr. rubrika "otvoreno"). i da ćeš temeljem njene izjave da se jednoroditeljske obitelji ne priznaju kao obitelji - zatražiti i pravnu zaštitu.
...