Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Vađenje zubića pod anestezijom

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Vađenje zubića pod anestezijom

Katja (2 godine) će morat ić vadit jedinicu pod anestezijom jer joj se ugnojila prije tri tjedna i sva je naotekla nakon antibiotika se kratko povuklo ali sad je krenulo opet. Zubarka joj je probušila zubić i mi ga redovito čistimo i isčačkavamo hranu kak su nam rekli ali on i dalje naotiče.

Jel ima ko iskustva s vađenjem pod anestezijom i gdje nam je najbolje da idemo s tak malim djetetom.

Hvala unaprijed

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

KB Dubrava

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo vadili u ordinaciji u kojoj redovito "servisiramo" zube više od dvije godine.
    To su male anestezije, nije poslije vađenja onao sve utrnuto satima kao kod odraslih. Jedino mislim da bi već od ranije trebala biti upoznata s anestezijom

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moj je napunio dvije godine i sad sam na sto muka, upravo su zadnje dvije petice izašle, a uspijemo očetkati zubiće svakid par dana. Zanima me kako uopće funkcionira stomatologija kod tako malih kikića, jer je on jako osjetljiv na bilo kakvo nametanje bilo kakvih radnji, ako nije spreman, nema teorije da mu bez trauma opereš zubiće, očistiš uši, ošišaš kosu i nokte (to radimo dok spava). Dijete pazi na svoj tjelesni integritet Za sada su zubići lijep bijeli, ali ako ovako nastavimo s (ne)pranjem neće na dobro. Kako onda popravljati kada ne da ni da mu operemo zube?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Spooklica mi nemamo problema sa zubarom plakala je jedino prvi put jer joj je sve bilo jako nateceno i bolno, drugi dan smo isli ponovno i bila je dobra ko bubica, ali ona je i inace jako dobra i strpljiva jer je vec puno toga prosla i svi joj se jako dive kak sve podnosi.

Ma kod nas je problem u zapravo tri zuba obadvije jedinice i dvojki jer si ih je ona nakucala u zubno meso jer je zbog problema sa motorikom non stop padala. A ak bi vadili sva tri to bi dovelo do puno vecih problema u poretku zubi i razvoju celjusti.

Jucer nije bilo nase zubarke nego je bila zamjena pa bi ona malo ovak malo onak, a zapravo je problem u tome kaj oni bas i nemaju iskustva s tak malima.

U ponedjeljak cu tocno vidjet kaj bude rekla nasa zubarka.

Jel netko mozda zna jel za Gundulicevu moram imat uputnicu ili mogu doc i bez uputnice jer ak mi ne budu htjeli dat hocu otic nekud po drugo misljenje jer meni nije normalno da njoj svako malo zubic naotice, a iz njega smrdi koma ziva.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zagrebački osiguranici ne moraju imati uputnicu za gundulićevu, ostali moraju

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Možda ti ovaj post pomogne:

T. kaže:
    , prvi problem su mi zubi.
    Nikle su dvije jedinice, jedna gore jedna dolje, samo vrhić zuba se vidi. Problem je što su niknule iza mliječnih zubi, svi mliječni su još tu, niš se ne klima niti pokazuju namjeru da ispadnu. Ne znam šta da radim Helpajte mi

Bile smo ortodontu i preporučuje vađenje. Logopedica kaže vađenje, ne sutra nego jučer. Slijedeći tjedan ću našoj zubarici.
    Kako da vadimo? Dinka? Pisala si kako je Filip vadio bez problema? Da li da ju vodim u Split na uspavljivanje pa vađenje nekoliko komada odjednom? Svakako ću je voditi i na slikanje cijelog zubala.
    Ako dobije anesteziju za vađenje zubiju, može li opet i za vađenje angina? Koliko vremena treba proći između anestezija? Kad ću se ja odmoriti?

Filip je do sada izvadio 6 zubica, svi su rasli u paparaleli. Mlijecni zubi se nisu uopce klimali, cini mi se da je samo donja jedinica bila nesto klimava. Mi vadimo zubice vec dvije godine. Cim se pojavi paralelka, malo pricekamo da izraste i onda kod zubara. Samo smo donje jedinice vadili uz gel jer je procijenio prof da su im korijeni mali. Ostala 4 zubica smo vadili uz inekcije. Ovo ljeto smo izvadili dva zuba, gornju dvojku, ali ne zbog zubica dvojke nego zbog jedinice koja je dosta velika i nema
    mjesta da se ugura. Sad Filip jezikom gura jedinicu da dodje u ravninu s drugom jedinicom. Bit ce veselo kad se pojavi dvojka. Mozda cemo ju morati vaditi iako je trajna jer u toj maloj celjusti nema mjesta. Vadili smo i donju dvojkicu. Sada nam ide jos druga dvojkica dolje. Tako da cu ga opet morat naruciti na vadjenje.

Za sada su nam uvijek izvadjeni mlijecni nije bilo zabune od strane stomatologa kao sto se dogodilo nasim prijateljima u Sisku, izvadili su joj trajni zub umjesti mlijecnog.

Preporucam da pokusate naci stomatologa u Zadru koji bi htio biti vas zubar i da se usudi zvati zube djeci s teskocama. Mi idemo u Zagrebu na stomatoloski fakultet i iako studenti tamo ga pripremaju uvijek mu profesor da inekciju i onda vrlo brzo izvadi tako da nema vremena za puno mrdanja.
    Zadnja dva vadjenja (u razmaku od tri tjedna) sam prvo ja sjela na
    stolicu, a odna on tako da mu pomognem u sigurnosti, a i onda lakse kontroliram rukice te profesoru ostavim slobodu da moze s njim se dogovarati i koristiti priliku da obavi sto treba. Nekad super otvori usta, a nekad se i natezemo.

Mi s Filipom pricamo sto ce sve stricek zubar raditi, kako ce mu mozda namazati gelom oko zubica ili da ce mu dati inekciju da ga ne boli. Uvijek mu pricamo da ako ga boli, neka place jer mi znamo da to boli i da bi i mi plakali. Za sada nam ide dobro. Jako je hrabar do ulaska, a onda slijedi ritual, s tatom prvo na WC u prizemlju pa se onda penje stepanicama gore dolje i kad nas pozovu uzmem ga i mazimo se i ljubimo i hrabrimo. Poslije samo prica kako je izvadio zub i sto je stricek radio. Jako je mazan onda pa ga obavezno nosim na ledjima jer se tako mazimo i jadamo kako boli.

Svakako pokusajte organizirati sve da ne idete na anesteziju jer
    anestezija nosi svoje. Mislim da vecina nase djece ipak moze proci bez anestezije i na tome treba raditi s njima. Znam da su problemi sa stomatolozima no vjerujem da ih ima. Pa zar druga djeca ne placu i galame, trgaju se,...mi ih vidjamo uvijek u ordinaciji.

Kad nadjete zubara ipak prvo odite na malo upoznavanje, na ciscenje zubica da se malo privikava i tek u slijedecem dolasku na vadjenje. Nikad ne vadite vise od jednog, ako se daje inekcija. Poslije ih jako mazite, pricajte s njima i njima dajte priliku da sami pricaju o zubicima. Pokusajte zubice sacuvati, donesite ih doma, pa pricajte o njima prije nego idete slijedeci put. Nama su se svi osim jedinice koju sada Filip gura jezikom slozili na prava mjesta, jer ih je on jezikom isto gurao i dosli su na mjesta mlijecnih. Ne smije se predugo cekati s vadjenjem jer dok trajni zub raste moze da se lakse jezikom (ili stapicem) izugurati na
    mjesto gdje treba biti. Sigurno cemo jednog dana nositi aparatic no sada koristimo sto je moguce napraviti dok rastu.

Sretno!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Swanmia puno hvala na postu, puno mi je pomogao, mi sutra idemo kod nase zubarke na dogovor pa cemo onda vidjet vjerojatno cemo i mi na Stomatoloski, jer nasa zubarka bas i nema puno iskustva s tak malima.

Kod nas je samo problem kaj je ona jako mala ima samo 2 godine, ali kaj se nje tice ona tak lijepo otvori zube i nema problema kod zubara vikala je samo prvi put jer joj je sve bilo ful nateceno i bolno a i kurila je 39, drugi dan vise nije progovorila ni A.

I ja se nadam da cemo uspjet rijesit bez anestezije jer ona to sigurno moze izdurat jer je jako strpljiva.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drago mi je da sam ti bar malo pomogla,ovo je vječna tema kod naše dječice,moja malena ima down sindrom pa je vađenje mliječnih zubića jako često jer im izbijaju trajni,a mliječni ne ispadaju sami i mnogi idu i na anesteziju,ali se trudimo da ju izbjegnemo.
    Kod nas to još nije problem jer malena ima nepune 4 god.,ali se pripremamo i informiramo o tome,jer i nas to čeka.

Puno sreće malenoj hrabroj djevojčici!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovaj post koji sam ti pejstala je od mame jedne curice i druge mame dječaka koji imaju 7 i 9 godina!
    Ali eto dobro je znati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikola je s 20 mjeseci bio razbio jedinicu. Nije mu se otkrhnuo komadic nego mu je zub puknuo na 3 dijela, a izmedju je nastao hematom. Odmah smo napravili rtg snimke, proucila su ga 4 stomatologa i svi su se slozili da je jedino rjesenje vadjenje zuba. Djeci do 3 godine takve se stvari ne rade kod obicnog zubara (dakle, ni na stom. faksu) nego samo pod totalnom anestezijom u bolnici u Dubravi.
    Trebas dobiti uputnicu svog stomatologa, ali trebas otici i pedijatru, da napise potvrdu da je s djetetom sve ok i da moze na takvu operaciju. U Dubravi su svi jako dragi, anestezija se radi pomocu plina i mozes biti s djetetom cijelo vrijeme. Meni su bili rekli da izadjem van kad je Nikola zaspao, jer sam bila trudna, pa da ne udisem taj plin dok Nikola ni ne kuzi da li sam s njim ili ne. Cim je vadjenje gotovo (a sve skupa traje manje od 3 minute), oni micu masku djetetu s nosa i klinci se u prakticki odmah probude. Nakon toga smo ostali na odjelu jos nekih sat-dva dok se oni nisu uvjerili da je Nikola sasvim budan i da je dobro.
    Jedina terapija nakon operacije bio je sladoled, da mu rana ne bi natekla. Svidjela mu se terapija

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •