Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 53

Tema: Potreba za secerom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Potreba za secerom

Cure drage moje, ja toliko jedem slatkisa da je to cudo! Ranije nisam mogla odoleti samo domacim kolacima i tortama i to u razumnim kolicinama. a sada ne mogu da prezivim dan bez 200-300 gr cokolade! I to bas cokolade ili necim cokoladnim, nije dovoljno da bude vocna tortica ili sa slagom. To bi me ranije zadovoljilo. A sada... Smlatim milku dok trepnes,a ranije cokoladu ne bih se ni setila da pojedem. Nutelu jedem velikom kasikom, bez mazanja, hleb ce joj pokvariti ukus. Par prijateljica me ubedjuju da je to od dojenja, da mi organizam hitno trazi secera, da se podigne energija brzo. a ja mislim da nije samo zbog dojenja, vec i umora. jer neispavana sam zbog celonocnog sisanja, a preko dana uglavnom sam sama s malcem, tako da jurim za njim ili se setamo u marami ili kolicima. Rezultat bi, da ne jedem toliko slatkog, verovatno bio neko kilo manje, a ustvari, meni se samo slazu kile! Ima li neko "naucno" objasnjenje za ovaj moj "fenomen"

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nemam objašnjenje ali imam istu potrebu, samo, meni uz slatko jako odgovara i slano. Svako jelo moram još malo dosoliti.
    Ne smije se dogoditi da u kući nemam nešto slatko.
    Da ne pričam koliko često jedem.
    Jesam li gladna zbog dojenja (dojim svakih 1,5 - 2 sata)?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ha, welcome to the club!
    ja sam još uvijek gladna ko vuk, mislim da to nema toliko veze s dojenjem nego naporima općenito, ipak smo sad u puno žešćem ritmu nego prije. nespavanje, igranje i šetnje, nosanje po cijeli dan... dojenje je samo dio priče.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa, smatra se da je čokolada tj serotonin u njoj nadomjestak za endorfine tj "hormone sreće" koje dobivamo seksom.
    P.S. i ja sam u klubu

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja sam u klubu i zato sam debela ko prasica... na porodu i tjedan dana poslije izgubila sam 16 kila (bila sam sva puna vode pa je sve otišlo), ali sam ih u par mjeseci nadoknadila i katastrofa... ali jednostavno se nisam mogla kontrolirati, bila sam umorna, svekiji su me živcirali i klopala sam ko na normi :/

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo i mene u klub...i prije sam obožavala slatkice, ali otkad sam rodila to ni normalno kolko čokolade sam u stanju smlatiti...

Kile mi polaaaaaaaaaaako idu dolje, onak skinem par kila pa to držim par mjeseci, pa opet skinem par i držim...i tako...
    Ma, doć će sve na svoje, bez brige

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kad se samo setim kako sam bila leeeeepa trudnica, ni traga salu ili celulitu. U trudnoci sam se jako brinula da ne dobijem strije ili da ne dodam puno kilograma. I te zelje mi se ispunise- strije nemam, dobila u trudnoci 17 kg.Kuci sam dosla sa +7 sto i nije tako mnogo. Ali posleeeeeeee, prvi mesec sam pila litre i litre djusa i zdrala bombonjere sto su gosti donosili (mmmmmmmmljac). Prvi put sam stala na vagu kad je bebac imao 5 meseci i imala sam sta i da vidim. Sada imam 15 kg viska, koji mi jako smetaju, a ja i dalje NE MOGU bez cokolade. Evo sad sam jela linoladu, pojela bih celu casu, ali sam umesto toga otvorila rodin forum

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ja sam luda za slatkim (prije dva dana mi je bio rođendan pa još ima malo torte ) ali sam odlučila da ću malo "stati na loptu" nakon što pojedem tortu do kraja. Nakon poroda sam + 10 kg i ide mi na živce što još uvijek ne stanem u nikakve normalne hlače.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja se prijavljujem u klub. Meni se ludo jedu kolači i nutela, a ne smijem. Malecka je imala (ima) soor pa kažu da treba izbjegavati šećer i slatko, a ima i grčeve pa neki kažu da i tome slatko doprinosi stoga se suzdržavam. Teško mi pada. Puna kuća kolača jer su počeli dolaziti rođaci i prijatelji vidjeti bebu.
    U trudnoći dobila 13 kg. Na porodu izgubila 7, a nešto otišlo i sada tako da sam još 2 kg u plusu.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

i ja imam neodoljivu potrebu za slatkim....posebno u noći kad idem do wc-a samo produžim u kuhinju da maznem par žlica linolade sad sam si priredila nektarine jel ću sinače natuči sto kila.Moram se pohnaliti da nisam takla slatkiše dok je Maureno imao soor

Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Potrebu za slatkim imam samo kad se neredovito i nezdravo hranim i obično mi to ukazuje na manjak energije.
    Imam jednu fantastičnu knjigu Little Sugar Addict gdje daju upute za "skidanje" djece (a i odraslih) sa šećera. Prvi korak je jedenje proteinskog doručka (jaja, nešto mesno/mliječno, sir...) - ako se to radi svaki dan, želja za slatkim se smanji. Ima još nekoliko koraka, ali ovaj je osnova.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja nemam hrabrosti držati slatkiše u kući!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa sad neznam koliko je moje "objasnjenje" znanstveno, ali evo:

spoj makrobiotike i kineske teorije o pet elemenata. nebi o postavkama teorije da ne bude prekomplicirano, ali u trudnoci i nakon poroda i pogotovo u fazi dojenja, organizam zene ima jaku potrebu za slatkim okusom (element zemlje).
    medutim slatki okus ne znaci secer! secer samo pogorsava situaciju i dovodi do zacaranog kruga jos vece potrebe.
    slatki okus su integralne zitarice, (dakle kompleksni ugljikohidrati) posebno slatka riza (tamanila sam mocci rizu i u trudnoci i nakon poroda i kod dojenja) ,proso, mrkva, bundeva, slatki krumpir, kupus, pecene jabuke, kompot suhe sljive, caj od koromaca, i sl. .

to zaista djeljuje.
    ja zaista nisam neki ljubitelj slatkog, cokoladu volim ali samo onu tamnu izmedu 75-99% kakaoa,, osim kad sam pod jakim stresom ili radim duboko u noc (kao sada :/ ), ali sam zaista poslije poroda primjetila da mi slatko jako treba.
    kad je poslije poroda moja mama bila par tjedana kod nas i kuhala onako kako ja kuham, uopce nije bilo problema jer sam slatki okus zadovoljila povecanom upotrebom tih namirnica.
    kad je bila mama mog ms, koja kuha "klasicno" zagrebacki, a integralne stvari i sl. su joj nepoznat pojam i jos pritom cesto radi klasicne kolace, stvarno sam stalno morala grickati nekakve kolacice, cokolade i sl.
    i nisam se pri tom dobro osjecala.

sad ne znam koliko je ovo od pomoci, jer se navike u prehrani ne mogu mijenjati preko noci, a i treba nesto vremena i prakse dok uspijes jasno ocitavati reakcije vlastitog tijela, ali drzim fige i vrtim glavom (ne, ne, ne ) na te nutele koje se jedu zlicom i milke od 300 grama

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni jaaako odmazu mm i njegova mamica, ona sprema palacinke non stop, a on, cim nema palacinki, u market po cokoladu ili napolitanke i sl. Znaci, ja ne mogu a da nemam slatkisa u kuci. Hvala seni puno na ovom savetu, probacu da vise jedem musli, int. rizu i pecene jabuke i bundeve umesto cokolade. Mozda mi ta hrana zauzme mesto u zelucu, pa cokolada ne stane
    mommy pl. daj please, napisi jos nesto iz te knjigice. ja cesto doruckujem kajgane, jogurt i sl. al nisam nesto primetila da mi se kasnije jede manje slatkisa.

Vishnja avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ssd ste me podsetile na moje "slatko ' razdoblje. Dok sam dojila malecke, znalo se da mm uvece ide u redovnu nabavku namirnica i pritom kupi brdo malih cokolada tipa mars, twix,kokos stangle... To sve pogura u kuhinju u odeljak za zacine i ode na spavanje. U toku noci, ja posle svakog podoja ( a ponekad i pre), klopnem po nekoliko slatkisa. Ujutro, on otvara element da izvadi kafu i ne moze verovati da nema ni jedne jedine cokoladice...
    To je stvarno neizdrziva potreba. Mada, istina je da bolje "drze" sitost i mnogo su zdraviji integralni slatkisi, malteks kolacici i sl. Navodno, iz njih se secer mnogo sporije razgradjuje, nema naglog pada u hipoglikemiju ,ni poznatih apstinencijalnih kriza za milkama, nutelama i ostalim...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Cure moje ja jedem više nego u trudnoći! Ipak je to dojenje, treba proizvesti litru mlijeka dnevno Ne brinu me kilogrami previše, samo tri. Ali večernje keksiće i Nutelu teško da ću uspjeti izbaciti!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo zanimljiv tekst o cokoladi: http://www.medicina.hr/clanci/cokola...nje_mitova.htm
    Ja bih dodala da stres i ostalo cine stvoje, a cokolada potice stvaranje serotonina, pa nije cudno da iscprljene mame posezu za cokoladom da ih 'digne'.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A, tek sad vidim da je bibai to vec napisala.
    Ja bih samo dodala da serotonin nije povezan samo sa seksom, nego opcenito sa srecom i dobrim raspolozenjem.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj seni prvotno napisa
    pa sad neznam koliko je moje "objasnjenje" znanstveno, ali evo:

spoj makrobiotike i kineske teorije o pet elemenata. nebi o postavkama teorije da ne bude prekomplicirano, ali u trudnoci i nakon poroda i pogotovo u fazi dojenja, organizam zene ima jaku potrebu za slatkim okusom (element zemlje).
    medutim slatki okus ne znaci secer! secer samo pogorsava situaciju i dovodi do zacaranog kruga jos vece potrebe.
    slatki okus su integralne zitarice, (dakle kompleksni ugljikohidrati) posebno slatka riza (tamanila sam mocci rizu i u trudnoci i nakon poroda i kod dojenja) ,proso, mrkva, bundeva, slatki krumpir, kupus, pecene jabuke, kompot suhe sljive, caj od koromaca, i sl. .

to zaista djeljuje.
    ja zaista nisam neki ljubitelj slatkog, cokoladu volim ali samo onu tamnu izmedu 75-99% kakaoa,, osim kad sam pod jakim stresom ili radim duboko u noc (kao sada :/ ), ali sam zaista poslije poroda primjetila da mi slatko jako treba.
    kad je poslije poroda moja mama bila par tjedana kod nas i kuhala onako kako ja kuham, uopce nije bilo problema jer sam slatki okus zadovoljila povecanom upotrebom tih namirnica.
    kad je bila mama mog ms, koja kuha "klasicno" zagrebacki, a integralne stvari i sl. su joj nepoznat pojam i jos pritom cesto radi klasicne kolace, stvarno sam stalno morala grickati nekakve kolacice, cokolade i sl.
    i nisam se pri tom dobro osjecala.

sad ne znam koliko je ovo od pomoci, jer se navike u prehrani ne mogu mijenjati preko noci, a i treba nesto vremena i prakse dok uspijes jasno ocitavati reakcije vlastitog tijela, ali drzim fige i vrtim glavom (ne, ne, ne ) na te nutele koje se jedu zlicom i milke od 300 grama
    Ovo je pametan post i ima totalno smisla!

Ja bih te molila da mi kažeš gdje ima za kupit tog famoznog slatkog krumpira?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

I mene je to držalo do prije dva mjeseca,nije bitno što,važno je da je slatko pa se prežderala neke jako slatke čokolade,nakraju sve povratila i sad ni da pomirišem,zlo mi od same pomisli

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Poznam dvije žene koje ne vole čokoladu, obje su se u djetinjsvu prejele i povratile. Svih drugih bar 1000 voli.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Seni, a sto je sa svjezim vocem i fruktozom?Ne spada u ovu kategoriju?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mislila da se od cokolade nemoze povracati ali dajte recite koja je to bila da probam i ja :D

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

MamaLare, brzo recept za ogađivanje čokolade!

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ifigenija ja sam ti u becu, pa ne znam gdje se slatki krumpir moze kupiti u zagrebu, ali pitaj u bio ducanima.
    violet, svjeze voce je isto naravno ok, ali bolje ono koje je jako zrelo i domace, ne bas juzni plodovi u sred ledene zime. dobri su isto kesteni, susene marelice, sljive, kesten pire. kokosja juha od domace koke koja je trcala. (to se posebno preprucuje - piti svaki dan mjesec jedan tanjur ili vise, dana nakon poroda)
    knjiga mi je na posudivanju, pa kad je dobijem natrag, napisem jos.

dobar recept za skidanje sa previse cokolade je prelazak na tamnu cokoladu,
    (ona ima manje secera), pa vam poslije milke i sl. nece vise smekati i biti ce vam preslatke. (tako je barem meni)
    a kad budete jeli onu lindtovu 99% kakoa i pri tom uzivali uz opce neshvacanje okoline, onda ste na dobrom putu.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

dobar recept za skidanje sa previse cokolade je prelazak na tamnu cokoladu,
    (ona ima manje secera), pa vam poslije milke i sl. nece vise smekati i biti ce vam preslatke. (tako je barem meni)
    a kad budete jeli onu lindtovu 99% kakoa i pri tom uzivali uz opce neshvacanje okoline, onda ste na dobrom putu.
    al' me nasmija

ja obožavam tamne čokolade, a onda mi za promjenu fino sjedne neka mliječna

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ah eto me konačno,srušila sam si cijeli sistem na compu pa sam čekala majstora,ah ja...i inače sam tip koji više voli smeđu rižu,tjesteninu i sl.a Seni ima potpuno pravo što se tiće prehrane,s muslijima nemam potrebu za slatkim uopće,što se tiće čokolade mislim da je bila neka trobojna milka,dakle puj...,no u svakom slučaju potpisujem Senu jer ja kad i jedem tu junk hranu osječam se nezdravo,da ne bi krivo ispalo volim ja i vratinu ali poslije mi nije baš najbolje

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    al' me nasmija

Potpisujem

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, seni, ovo je prvi put otkako si se pojavila na Forumu... da ni uz najbolju volju ne bih rekla - "potpisujem" :/

Kupili MM i ja tu čokoladu (a ja sam i inače Lindtomanka - ubijam se u njihovim čokoladama)... jao tuge... nisam znala jedem li razmočeni karton ili prljavu čarapu...
    ako je definicija gurmana i poznavatelja finih stvari uživanje u takvoj čokoladi... prijavljujem se za antigurmana koji će radije... ne, ne, ne!... pojesti 300g one sa narančom i karamelom...
    a nutelu šefljom - žlica mi je premala...
    šmrc...

seniiii, spašavaj

P.S. moja kuća je uvijek puna suhog voća: od "najobičnijih" grožđica, preko banana do brusnica. Al što POSLIJE toga paše čokolada!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A meni paše i zajedno...

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa apricot moras jos vjezbati....
    ali i ti si, s obzirom na one silne tepsije i kalupe kolaca koje smlavis, mozda ipak poseban slucaj.

pa nemojte odmah poceti s onom od 99%.
    ima ih sa 60, 70, 85% i sl. s narancom, kavom, bademima.....
    valhrona, dolfin, m. cruizot, lindt, zott......moram vam samo reci da malo strada novcanik, jer su skupe.
    ovdje u becu ima par ducana specijaliziranih za cokolade (vecinom tamne) + meinl am graben, koji su pravi raj. (osim cijena koje su :shock: )
    ali to i nije tako lose, jer ja onda jedi MALO, jedi dobro. (jel to ono bio badel).

osim toga, uvijek kad kupis milku 300g, budi dobra dusa i podjeli sa barem jos deset prisutnih.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj, to se jede poskrivecki - ove sa 99% se rado dijele.
    Najcesce jedem onu od Schneekoppea, ta ima 70% i stvarno mi je dobra. Lindtova sa narancom kosta 28kn i... stvarno su pretjerali.
    Seni, kad dolazis?
    Da mi ocitas bukvicu i da me naucis kontrolirati niske strasti (drugih nemam, ove za cokoladom i kolacima su jedine)?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

prefine a ne preskupe tamne čokolade su swiss delice. i mliječna im je njammmi! milka se može sakriti.

lindtova 99% me baš razočarala, a i iz principa ne dajem tolike pare za čokoladu.

engleska maya organic sa začinima... ahhh san snova... :zaslin:

u što ode topic

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dakle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Opet ste začatale topik (je da je na temu slatkog, ali...........)

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A zašto ja to čitam? Sad moram ići jesti čokoladu!

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

moja opsjednutost slatkim počela je u trudnoći, a do tada ništa, ama baš ništa me nije moglo natjerati da na nekom rođendanu okusim tortu, da poslije prefinog ručka ili večere u restoranu naručim desert! a sada tamanim sve...čak u šetnju idem samo da skoknem po slatko. baš mi paše, a kile se ne lijepe (barem ne od slatkog)...o tome koliko je slatko zdravo ili ne, ne razmišljam-sigurno je zdravo kad mi toliko paše. i ja sam lindtomanka iako smo se MM i ja već dugo navukli na kolače u Piece of Cake u Petrovoj-fino, prefino, mljac. malo su skuplji pa ih baš ne klopamo svaki dan, a kad ih klopamo to je onda definitivno za pamćenje.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    sigurno je zdravo kad mi toliko paše.
    :D

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sad se vraćam na temu: je li itko primijetio da mu je pojačana potreba za slatkim u 9. i 10. mjesecu?
    Kod mene je to već godinama pravilo - uvijek se tada najviše udebljam.
    (upravo sam se vratila iz kuhinje gdje sam žlicom jela prehini svekrvin pekmez od šljiva i jabuka. pa još i limunova korica unutra)...

Koraljka

Početno

Malo sam snjofala i nabasala na ovu temu..Ha, ha. Bas sam napisala kako ce mi biti zao kutije Domacica keksa (frisko kupljenih) jer malena ima soor, a i ja, pa cu ce trebati odreci slatkoga. Ja sam valjda najveci izjelica slatkisa... kad sam skuzila da malo pretjerujem..jer starije djete place jer je mama pojela svu cokoladu ( , nisam si mogla pomoci), kupila sam onu od 99%. I gle! Bila je toliko odvratna da mi se bljuvalo. Ali steta skupe cokolade. Natrgala sam je na komadice, rastopila sa malo mlijeka i dodala 2 zlice secera da je ucinim jestivom... I bila je ! Ha, ha...Jel tko napravio neku slicnu gadost?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pa lijepo sam vam rekla.
    kad ja jedem tu sa 99% svi me gledaju s velikim upitnikom iznad glave tipa: kako to mozes jesti.
    cak i moj dragi muz koga sam prilicno prehrambeno preodgojila lijepo kaze: ne hvala.
    dakle vjezbajte!
    apricot rado bih ja, da mogu poucavati kontroliranje niskih strasti, ali morala bih prvo sebe ponesto pouciti. (nije doduse cokolada, ali..)
    kad savladam, ne brini, rado cu podjeliti znanje.

ivy koja je to engleska sa zacinima? tamna?
    (swiss delice poznam, odlicna je.) maya organic? bio ducan? di je ima?
    moram se stalno cokoladno obrazovati posto najnovija istrazivanja kazu da tamna cokolada ima jos vise anti-oksidanta nego napr. zeleni caj.
    doduse samo ona izad 70% kakaoa.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

te maya čokolade mi frend nosi iz engleske, pojma nemam gdje ih se još može kupiti. dakle, kakao iz organskog uzgoja, tamna čokolada s raznoraznim dodacima, a meni je ova sa začinima favorit (vanilija, cimet, dumbir i svakojaka čudesa). ne znam nikakve druge detalje, sori. :/

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

I ja stalno klopam slatko...ako nema ništa u kući, onda stanem pred frižider i žličicom jedem marmeladu od šljiva a u posljednje vrijeme mi se jako plače...i mučno mi je često navečer...od slatkiša ili sam opet trudna? vjerojatno je od slatkiša jer isključivo dojim na zahtjev, a sinek mi ima 4 mjeseca... upravo klopam sladoled i promatram čokoladice... :shock:

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Sad sam se sjetila....jučer prije spavanja sjela ja pred frižider i smazala: malo majoneze od tune iz tube, klipiće kukuruza, marmelade malo, pa krastavac, onda sam probala malo pršuta pa grožđa... svako toliko mi dođe da probam sve okuse

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ima u onoj našoj čokolateriji (Bolero?) u Ilici... svakakvih čokolada sa začinima i bez njih: od zelenog čaja, preko đumbira do japanske trešnje.
    Cijena, 210kn/kg.
    To je za istinske uživače... za one kojima je dosta 5 dag.
    Iako, ja sam razočarana... lindt je puno bolji.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su lindt super super cokolade
    mislim, nakon sto sam probala takvu 'pravu' cokoladu, ja vise ne mogu pojesti ni milku, ni dorinu, ni nijednu 'obicniju' cokoladu, sve su mi uzasno preslatke....

ali lindt, mmmmm,, ipak jos nisam krenula na one sa vise od 70% kakaa, cekam da si se okus razvije

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tar@ prvotno napisa
    al' me nasmija

Potpisujem
    i ja!
    koji mracno cokoladno dobar topic.
    mislim da cu u DM po toblerone.
    ja skinula napokon kilazu od Nole (jeduci slatko i torte za desert za rucak) pa drzim da to treba proslaviti.
    cokoladama naravno.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

majo, u dm-u imaš alnatura organsku tamnu čokoladu s narančom

i bijelu s krispijem

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A ja se uz čokolade bacila i na tamanjenje sladoleda( Snickers, Mars su najomiljeniji). Mm donese 2x po 450g svaki da s posla pa kad malca strpamo u krevet svako svoje tamani. Zato me i boli grlo već danima, ali klin se klinom izbija, valjda, tješim se.

Jel vama izbijaju prištići od slatkog? Čitala sam negdje da to nije istina, ali ja stvarno vidim da ih imam kad pretjeram sa slatkišima.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

majo, u dm-u imaš alnatura organsku tamnu čokoladu s narančom

i bijelu s krispijem
    probala. ne svidja mi se.
    i ja sam na sviss delice ili kakseveczove.

a bijela cokolada :grohotom se smijem iz dubine zeluca: to je po meni glupost. to nije nikakva cokolada. mislim, bijela cokolada. oksimoron sam po sebi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

[quote="Maja"]
    a bijela cokolada :grohotom se smijem iz dubine zeluca: to je po meni glupost. to nije nikakva cokolada. mislim, bijela cokolada. oksimoron sam po sebi.
    Nemoj tako, ide unutra kakao maslac.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •