Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 231

Tema: cijepljenje GRIPA

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Evo ti link na popis radnji spomenutog doktora LINK

anchie76 editirala link

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Uf, link je oooooogroman pa se rastegla stranica.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa
    ...Nego zašto se toliko trudiš umanjiti problem?
    Ma kakvi.
    Uopće mi ne pada na pamet umanjivati problem autizma.
    Iskreno, ne znam koliki je i uopće se u to ne petljam.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ali će zato valjda svi drugi biti pokusbni kunići!
    Švicarci ne dopuštaju cijepljenje trudnica, djece i staraca

http://www.net.hr/zdravlje/page/2009/10/30/0477006.html

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako itko kod nas cijepi trudnicu Pandemrixom, javi mi da ga povućem za uši.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nećemo se cijepiti.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja imam bebu od 10 mj. i eto , moram priznati da se ja nikad nisam cijepila protiv gripe a i slučaj iz moje okoline gdje je osoba (zdrava srednjih godina) uslijed komplikacija nakon cijepljenja dobila zatajenje bubrega i završila na dijalizi, još mi je manje padalo na pamet se cijepiti jer sam mlada i zdrava osoba koja valjda može preživjeti neku gripu, no eto sad radi malog me sve ovo zanima i više i stvarno bi voljela da se u ovu temu uključe osobe kojima je ovo struka a manje da osobne stavove izlažu oni koji googlaju. i da me se krivo ne shvati jer taj je trud hvale vrijedan al ipak ak me boli zud odem stomatologu a ne nekome ko je puno o zubobolji čitao, karikiram. pa molim ako ima nekog medicinske struke, farmaceut ili sl. da nam nešto malo kaže i to sa stajališta kako bi on kao roditelj postupio.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

mislim da je ovo cjepivo od 2.god pa na dalje

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    mislim da je ovo cjepivo od 2.god pa na dalje
    hvala

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam na koje ovo cjepivo misliš.

Ali pandemijsko cjepivo koje će se koristiti u Hrvatskoj je registrirano (u EU) za djecu od 6mjeseci starosti nadalje.

A cjepivo za sezonsku gripu je također registrirano za upotrebu od 6 mjeseci starosti nadalje.

Ja ne bih cijepio dijete od 10 mjeseci protiv sezonske gripe.

A bih li cijepio protiv pandemijske gripe, znat ću za otprilike mjesec dana

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trlababalan, a dijete od 6 godina?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne bih, aleksandra70vanja. djeca od 6 godina nisu pod povećanim rizikom od komplikacija. mislim da cjepivo treba čuvati za one najrizičnije.

bi li ti?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

znači svi kao ja-nitko pametan?

u dilemi sam da li cijepiti dvogodišnjaka na sezonsku gripu jer sam negdje čitala ali to su spekulacije da bi u slučaju oboljevanja od svinjske moglo utjecati pozitivno tj. moglo bi spriječiti teži oblik bolesti .

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne znam trlababalan, zato pitam za savjet

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj trlababalan prvotno napisa
    ne znam na koje ovo cjepivo misliš.

Ali pandemijsko cjepivo koje će se koristiti u Hrvatskoj je registrirano (u EU) za djecu od 6mjeseci starosti nadalje.

A cjepivo za sezonsku gripu je također registrirano za upotrebu od 6 mjeseci starosti nadalje.

Ja ne bih cijepio dijete od 10 mjeseci protiv sezonske gripe.

na pandemijsko sam mislila i to samo iz jednog razloga jer ne bojim se ja te pandemije u hr.toliko( možda nisam u pravu) nego za mjesec dana putujemo izvan europe u posjet mom tati pa kad se sjetim hrpe ljudi na aerodromu...ne znam

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bojim se da će možda za mjesec dana biti kasno. u našem vrtiću se navodno pojavio prvi slučaj H1N1, a dijete mi je upravo preboljelo kozice. nisam pametan :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas je bar 10-tak škola zatvoreno jer više od 30% dece odsustvuje. E sad da li su svi bolesni ili ima i straha ne znam.... Ali kažu naši epidemiolozi da je više od 50% zaraženih među školarcima. Sad su naprasno proglasili i neki jesenji raspust od 6-7 dana, da se valjda malo smiri situacija.
    Mi se svakako nećemo vakcinisati, Nađa ne ide u vrtić, ja ne radim, jedino što mogu da nam donesu MM i moji roditelji koji rade, voze se gradskim prevozom... U stvari kako god da jeste, vakcinisati se nećemo. Jedemo zdravo, peremo ruke, šetamo puno i nadamo se blagom obliku...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa
    bojim se da će možda za mjesec dana biti kasno. u našem vrtiću se navodno pojavio prvi slučaj H1N1, a dijete mi je upravo preboljelo kozice. nisam pametan :/
    prije toga se neće niti moći cijepiti protiv pandemijske gripe, tj. moći će se tek u siječnju, i to ne svi.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

možda će i biti prekasno.
    Ali i da znamo odgovor danas, svejedno je jer cjepiva neće biti još barem mjesec dana

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zašto u sloveniji već cijepe protiv nove gripe?
    a protiv sezonske već odavno
    tko je kod nas zakazao?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Imunološki zavod, koji je "proizvođač" sezonskog cjepiva i uvoznik za pandemijsko cjepivo.
    I svi oni koji pokrivaju njihove drske i bezobzirne propuste (umjesto da ih kazne i nikada više s njima ne posluju)

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zašto se o TOME ništa ne piše?? Jer - očito je da se nešto dogodilo. Jučer je u emisiji Otvoreno pokazan komadić priloga iz emisije od prije mjesec-dva u kojemu je čovjek iz Ministarstva zdravstva (isti koji je i jučer sjedio u studiju) tvrdio da će Hrvatska dobiti cjepivo istovremeno kada i zemlje Zapadne Evrope - a sada ćemo kasniti dva mjeseca. I nikom ništa, svi su šutke prešli preko tog priloga.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam.
    možda zato što smo svi zauzeti objašnjavanjem po raznim forumima da cjepivo nije oružje za genocid nad ljudskim rodom?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Zašto se o TOME ništa ne piše?? Jer - očito je da se nešto dogodilo. Jučer je u emisiji Otvoreno pokazan komadić priloga iz emisije od prije mjesec-dva u kojemu je čovjek iz Ministarstva zdravstva (isti koji je i jučer sjedio u studiju) tvrdio da će Hrvatska dobiti cjepivo istovremeno kada i zemlje Zapadne Evrope - a sada ćemo kasniti dva mjeseca. I nikom ništa, svi su šutke prešli preko tog priloga.
    šta je čudno u tome?
    pa mi nismo EU, mi smo druga klasa
    to ti je činjenica
    i bolje, bar će se skupiti dodatni podaci o učinkovitosti i riziku samog cjepiva

nije svo zlo za zlo

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Jučer je kod mene bila jedna gospođa i u razgovoru o vezi sv. gripe mi je rekla da su u njezinoj firmi dobili mail da se NE cijepe protiv sv. gripe da je štetno. Nije mi rekla u kojoj firmi radi i tko je poslao mail(ja nisam niti pitala).

_________

D 1998.
    I 2007.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ako ikako mozes, ostavi je doma neko vrijeme. Mojoj curi su kozice jako srusile imunitet, nakon njih je konstantno bila bolesna iduca 2 mj. Pedijatrica nas je na to upozorila, rekla je da kozice jako naruse imunitet. A ona je stvarno imala iskustva (sad je u penziji), tako da se njena procjena pokazala ispravnom.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hoće li itko cijepiti dijete mlađe od 2 god. na sezonsku gripu?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Samodijagnoze i slušanje laika u medicinskim pitanjima spušta rolete na oči svim medicinarima.
    Sigurna sam da bi kvaliteti postova na ovako teškim temama doprinijelo kad bi se svakom dopustilo da svoje mišljenje iznese samo u jednom postu, a tko ima potrebu misionarski ljudima mijenjati cjepiteljsku religiju da to radi na topiću na tu temu.
    Bolje bi bilo da se otvori topić na kojemu bi se pisala iskustva onih koji su imali nekoga u blizini s tom bolešću, pa da se opiše kako je prošlo i to... Tako da se dobije neki dojam, a ne ono rekla-kazala uljepšavanja ili pogoršavanja kroz medije.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ih, da je tebi vlast, ma što obavezno cijepljenje - obavezna lobotomija.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jooj Davore ti i tvoj sarkazam.. vec si stvarno dojadio.

Ivana ovo je opcenita tema o cijepljenju pa ne vidim da bi se pojedini trebali micati s teme.

Ako zelis zasebnu samo o cijepljenju (podrska onima koji se misle cijepiti ili misle da je cijepljenje dobro), slobodno je otvori.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Samodijagnoze i slušanje laika u medicinskim pitanjima spušta rolete na oči svim medicinarima.
    Moguće.
    Ja samo znam iz vlastitog iskustva da je i puno liječnika protiv cijepljenja.
    Jer znaju i drugu stranu, a to su nuspojave cjepiva i razne druge stvari.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na žalost, ti liječnici misle da znaju, ali vjeruj mi, ne znaju ama baš ništa više nego ti ili Davor.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

A da se konzultiraš sa pedijatrom/doktorom opće prakse na tvom mjestu radi kozica i je l se smije znati u kojem vrtiću, odnosno u kojem dijelu grada Zagreba, ako nije problem.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Ako ikako mozes, ostavi je doma neko vrijeme. Mojoj curi su kozice jako srusile imunitet, nakon njih je konstantno bila bolesna iduca 2 mj. Pedijatrica nas je na to upozorila, rekla je da kozice jako naruse imunitet. A ona je stvarno imala iskustva (sad je u penziji), tako da se njena procjena pokazala ispravnom.
    jeste li pokušali dizati imunitet?
    znam da ima dosta pripravaka za podizanje , al mi je više znači osono iskustvo

moja još nije preboljela vodene kozice

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Zašto bi se itko micao s teme? Nisam to niti pomislila.
    Svatko zna koja je mjera otprilike da kaže svoje mišljenje o nečemu. Davorov anarhizam je čak i simpatičan, ali to je fakat ko da netko lupa s loncima dok pokušavaš čuti nešto praktično i korisno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo jedan prilično sveobuhvatan domaći portal o svinjskoj gripi.
    Nemam pojma tko su ti ljudi koji ga uređuju, ali mi se čini prilično korektan.
    http://www.svinjskagripa.com/

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moja pedijatrica preporuča cijepiti djecu protiv sezonske ali ne i svinjske. Ja sam svoju ove godine cijepila, prošle nisam jer ne ide u vrtić ali smo se cijepili svi koji smo u kontaktu s njom.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    jeste li pokušali dizati imunitet?
    znam da ima dosta pripravaka za podizanje , al mi je više znači osono iskustvo

moja još nije preboljela vodene kozice
    Hranom teško, jer je strašno izbirljiva. Neće jesti voće i većinu povrća, i ništa od mliječnih proizvoda (osim čok. mlijeko jedva, i to možda 2x tjedno).

Davali smo joj tada (kozice je imala prije 2g) vitamine, pokušali sa Petrovićevim medom (nije htjela)....i tak...Uglavnom joj dajem vitamine, npr. C vitamin, pa Multivitamin, pa Imuno buster, pa probiotike (naravno, ne u isto vrijeme, radim pauze).

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj twin prvotno napisa
    Moja pedijatrica preporuča cijepiti djecu protiv sezonske ali ne i svinjske. Ja sam svoju ove godine cijepila, prošle nisam jer ne ide u vrtić ali smo se cijepili svi koji smo u kontaktu s njom.
    da li je malena imala reakcija na cjepivo? Hvala

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno Švicarci ne dopuštaju cijepljenje djece

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrlo zanimljiv tekst

LINK

anchie76 edtirala link u hiperlink

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Fikcija je obično zanimljiva.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Ivana2 prvotno napisa
    Fikcija je obično zanimljiva.
    kao i strah i ignoriranje nekih sada već tako očitih činjenica (meni barem)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da bi razlikovao fikciju od stvarnosti treba se slijediti logiku

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vrlo dugačak tekst

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrlo različite reakcije na tekst od onih na topicu o nekonvencionalnoj medicini.

Hm.-.... zašto anchie76 može linkati isti tekst (identičan post s istim linkom) ovdje i na nekonvencionalnoj medicini, a ja ne smijem?

Meni je post sa orgonskim uređajima skinut sa nekonvencionalne medicine.
    http://www.indigo-svijet.hr/indigo/i...pa=Pocetna-adm

Znači li to da pristaše konvencionalne medicine smiju pisati samo ovdje, a pristaše nekonvencionalne i ovdje i tamo?

Je li to pravedno?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možemo li otvoriti topic o zdravlju u koji neće uletavati homeopati i cinici sa svojim idejama i linkovima?

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozda tebi nije, ali je ovdje tako Svijet nije uvijek fer. Udruga radi pravila kakvi ce podforumi postojati i odluka je ovakva trenutno. I nikome se ne brani da sudjeluje tamo ako stvarno zeli saznati neke stvari i ne provocira.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Možemo li otvoriti topic o zdravlju u koji neće uletavati homeopati i cinici sa svojim idejama i linkovima?
    Za sada ne. No razmislit cu. Postoji tema "forumasi doktori odgovorite", mislim da je ta cist dosta za sada

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I pls dosta off topica, da ne bi i ove postove morala micati. Drzimo se svinjske gripe

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •