Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: temperatura - snižavati ili ne?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno temperatura - snižavati ili ne?

Evo već 4 dana kurim, kad ne uzmem duže od 5 sati nešto za spustiti temperaturu, dođe i preko 39, živa koma.
    Ja mogu jedan dan izdržati temperaturu, ali ovako -a ne znam je li gore kad je 39, kad raste na 39 ili kad pada (u litrama znoja)
    Kakva su vaša iskustva, postoji li nešto što izdrži 8 sati da ne naraste temperatura? Ja naime imam temperaturu otprilike jednom u 5-10 godina pa jednostavno nemam neke svoje sisteme.
    A uz to ide i neki očajni kašalj zbog kojeg ne mogu uopće udahnuti do kraja.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

klincima ibuprofen brzo sruši temperaturu i dugo drži, jesi probala?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

snižavaj po potrebi i ne dopuštaj da ode previsoko.
    tekućina, tuširanje...

ma ne mogu vjerovati da ovo pišem tebi

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

jednom sam ja tako danima imala temperaturu preko 39 /primila me neka koma prehlada, upala grla.../, nisam znala za sebe od temperature. s obzirom da živim iza hitne kad mi je već bilo dosta svega zaputila sam se preko k njima onak u šlapama i pitala šta više da radim, da već vidim duplo od te temperature. oni su mi rekli da popijem 3 Andola od 300 mg. Popila sam, oznojila se ko.....i temp. spala ko da je nikad nije bilo. Uglavnom oboružaj se Andolima od 300 mg. Meni je to pomoglo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni to izgleda nešto ozbiljnije, pogotovo ako imaš bolove na jednoj strani kod udaha. Jesi li radila RTG?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Pa i na samim lijekovima za snižavanje temperature piše da ih nije dobro koristiti duže vrijeme, već da treba otiči doktoru da se ustanovi razlog tako dugotrajne visoke temperature koja se teško skida.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne želim te plašiti ali meni su jednom nakon što je danima išla do 41 skidali voltaren injekcijom. doduše pomoglo je.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Evo danas je ispod 36. Nekakav ludi virus, Daniel ga je isto imao, jadnog ga 2 puta pikali u Zaraznoj, slali na rtg pluće, sve je bilo ok. I samo isto ovako kao odrezano prošlo. Ali njemu je svako jutro bila značajno niža, samo navečer bi nakurio 39.
    Jedino i dalje kašljem, ali dobila sam antibiotik a i ništa me kod tog ne boli (osim cijelog tijela) nego samo strašno krkljam. Pa sam dobila i Ventolin. Valjda će nešto upalit. Živila medicina. Udri po neprijatelju svim sredsvima.
    Znači, svi spuštate temperaturu, nitko nije zaključio da mu je bolje kad je pusti da bude visoka? Ono, da brže prođe bolest ili neka druga prednost?

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Preporuka je da se temp ne spušta dok ne pređe 38, treba pustiti tijelo da se samo bori protiv uzročnika bolest (da sprži zločestoće :cvrć, cvrć. Kad temp pređe 38 može se uzeti nešto za snižavanje (nećemo valjda da sprži i nas).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •