Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: koliko ste kila dobile u zadnjem tromjesečju?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno koliko ste kila dobile u zadnjem tromjesečju?

ja tek ušla. do sada sam dobila 7 kg pa me zanima čemu se mogu nadati svi me plaše da ulazim u najgori dio pa da vas čujem

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

u kojem tjednu si sad?
    ja sam sad u 34
    moram paziti na prehranu zbog šećera i zadnjih 2 mj. sam držala 10 kg ali sam sad dobila još 2 kg
    sve ukupno 12

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ja sad 30 tjedana

dorica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pa to je super

2xmama avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno Re: koliko ste kila dobile u zadnjem tromjesečju?

Citiraj anamix prvotno napisa
    ja tek ušla. do sada sam dobila 7 kg pa me zanima čemu se mogu nadati svi me plaše da ulazim u najgori dio pa da vas čujem
    nije najgori, ja od 30. dobila samo 2 kg :D a do tada.....sve me sram reći....23 :shock:
    ali sam pri kraju,pa možda ostanem na ovome

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Meni na pocetku kile isle tako sporo. U prva dva 4.5 kg, sada sam 38 tjedana i u plusu sam 7.5kg sto znaci 3 kg samo u zadnjem tromjesecju. Krenula sam sa 55kg na visinu od 1.56, sada sam na 62.5kg. Dok mi je rekao da mi je trbuh velicine 7og mjeseca ali tako mi je bilo i u prve dvije trudnoce i sve bilo ok.

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

meni kile išle gore brzo jer nisam imala mucnine i imala sam super apetit.
    a kad mi je škemba narasla bebač mi je stisnuo želudac i počele me mučiti žgaravice i to opako, pa sam prestala dobivati na kilaži.
    sad evo zadnjih par tjedana sam ipak dobila koju kilicu - maleni se očito zbuckao

ivory avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam do 27. tjedna dobila +10 kg i od tada stojim na toj težini. Sada sam 32+2.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U ovoj trudnoći (drugoj) konstantno gubim na težini i u zadnjem tromjesečju sam izgubila 1 kg (sad sam u 36. tjednu) a sveukupno sam izgubila 5 kg.
    Prva trudnoća je možda bila specifičnija i u zadnjem tromjesečju sam dobila oko 3 kg (od ukupnoi dobivenih 9 kg) s tim da zadnji mjesec nisam dobila ni gram - isto sam imala stisnuti želudac i žgaravicu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

LeiA ne kuzim, kako to mislis stalno gubis? Sta nisi nista kila dobila u ovoj trudnoci? :?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Tako je. na svakom mjerenju imam ili isto ili manje kila nego prije. Na prvom vaganju kad sam ostala trudna imala sam 5 kg više nego sad u 36. tjednu
    Bebica je dovoljno velika i procjena je da će se roditi s oko 3500g, tako da doktorica kaže da je sve u redu.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

U biti, mislim da je razlog što sam bila traumatizirana težinom u prvoj trudnoći Krenula sam s nekih 10-tak kila viška od normalne težine i doktor me svaki put špotao kako se debljam (iako sam dobila samo 9 kg ukupno u trudnoći) i govorio kako je to moglo biti i manje. Govorio je kako to može biti rizično za zdravlje bebe i osjećala sam se grozno.
    Zato sam sad promjenila ginekologicu, ali valjda mi je ostalo u podsvijesti i izgubila sam apetit, dosta povraćala na početku i svi mirisi su mi smetali. Poslije se valjda želudac naviknuo na manje hrane i mogla sam pojesti samo manje obroke. Nisam bila gladna i ginićka mi je rekla da je sve ok jer su sve funkcije i moje i bebine ok i samo da pazim da ne preskačem obroke i nisam.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovo mi je stvarno prvi puta da cujem ovako nesto. :shock: No kada je sve ok sa bebom onda nema razloga za brigu :D
    Ja sam inace prvu trudnocu dobila 9kg, drugu 6kg a sada 7.5 kg i svi me gledaju kao da sam mogla ipak malo vise, ali ocigledno da su moje trudnoce takve da sve ode u trbuh i to je to. Rekao mi je dok neki dan na pregledu da mi je trbuh kao da sam 7 mjeseci trudna a ne kao da cu roditi za 10 dana. Ali sa bebom isto sve ok (osim sto je na zadak)tako da nema brige :D
    Ah ima svakakvih doktora, sta ces.
    Ajde cuvaj se i pazi na bebu

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

LeiA, da li si i u ovoj trudnoći krenula s viškom kg ili ...?

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    LeiA, da li si i u ovoj trudnoći krenula s viškom kg ili ...?
    Jesam, slično kao u prvoj, 10 kg više od idealne težine. Sad sam taman potrošila taj višak

rikikiki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pa to onda nije nikakav problem .... mislim da nije dobro kad osoba normalne težine (bolje reći idealne težine) gubi kg u trudnoći, ali ako imaš viška .... taj višak troši bebica, a ti ćeš onda kad rodiš biti prava maca!!!

Paio avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj argentina prvotno napisa
    meni kile išle gore brzo jer nisam imala mucnine i imala sam super apetit.
    a kad mi je škemba narasla bebač mi je stisnuo želudac i počele me mučiti žgaravice i to opako, pa sam prestala dobivati na kilaži.
    sad evo zadnjih par tjedana sam ipak dobila koju kilicu - maleni se očito zbuckao
    Potpisujem.... Smo što me u zadnje vrijeme hvata napad na čokoladne medenjake punjene marmeladom pa će doći i koja kilica viška

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj rikikiki prvotno napisa
    Pa to onda nije nikakav problem .... mislim da nije dobro kad osoba normalne težine (bolje reći idealne težine) gubi kg u trudnoći, ali ako imaš viška .... taj višak troši bebica, a ti ćeš onda kad rodiš biti prava maca!!!
    :D :D :D :D

Zato ja zovem moju curicu "mala menekenka" jer se brine da ne bi jela previše još dok je u stomaku, pa je usput "sredila" i mamu. Puno joj hvalaaaaa!

Jako sam inspirirana ovim "rezultatom" u trudnoći i mislim nastaviti trend i kad rodim, malo ću još dodati i kakvo vježbanje (imam čak i neke dvd-e za poslije trudnoće od Cindy Crawford ). Kontam isto da će mi se i želudac "smanjiti", to jest, da ću se naviknuti i psihički na te manje porcije koje sam jela u trudnoće i zdravije namirnice pa da neće biti teško nastaviti jer je nekako prirodno započelo... s mojom manekenkicom

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Vidim da se ja jedina bojim mršavosti poslije poroda... :/
    naime inače sam mršavica, starci su mi isto takvi, a mama kad je rodila mene i sister je ful izgubila na kilaži - previše - pa se bojim da ću i ja tako.
    inaće prije trudnoće sam puno papala, nikad se nisam odricala ničega (iako sam se trudila zdravije jesti), i nikad, nikad se nisam zdebljala.

sad u trudnoći sam dobila cca 13 kila, još računam da cu dobiti 2 do kraja, i izgledam totalno dobro (sise, guza, sve je tu )
    al bojim se da ću ko i moja stara se osušit poslije poroda, još ak me mali isiše...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Draga argentina,
    teško je znati kako će koja od nas izgledati nakon trudnoće (pogotovo ako je prvi put mama), ali ako imaš ovakve predispozicije, ja bih ti savjetovala da se mažeš nekom od krema za vraćanje tonusa i elastičnosti kože. Mislim, da to pomogne "vratiti" kožu u prijašnje stanje prije trudnoće nakon što nestane viška masnog tkiva. Da ne bude obješena. Ima takvih krema koje se mogu korisiti i tijekom dojenja.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ja sam 28tj i dobila 10kg. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoći kad sam ukupno dobila 13.5kg. (uh, što sam precizna ).

Imam lijepi, nepreveliki trbuh, ali su mi se sise i pogotovo guza raspojasale. Bit će opet mlijeka...

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja samo da se osvrnem na ovo vezano da te beba moze isisati. Kod mene se upravo to dogodilo. Nakon drugog poroda, cice velike i fine, brdo mlijeka (btw velicina cica nema veze sa kolicinom mlijeka poslije poroda) i mala sisala 2.5 godine i moje cice se smanjile u odnosu na pocetak te druge trudnoce i nekako su se kao objesile. Ma nista strasno ali sam sa vec nekoliko frendica razgovarala o tome. Jedna frendica koja je uvijek imala jako male cice odhranila svoje troje na cici (nije dugo dojila) i jos su joj se vise smanjile, druga pak koja je uvijek imala velike jos su se razbuktale i takve i ostale. Ma sve je to genetika... Kako bude bit ce
    Pozdrav svima

Baby avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

cure, zavidim! ja sam 36 tj, +16 kg!
    kaj je najbolje, neposredno prije trudnoće sam nabila 2-3 kilice ekstra na moju uobičajenu težinu... naravno, krivim štitnjaču, a ne svoju neumjerenost!

argentina avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Lukina mama hvala na preporuci!

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj kunda prvotno napisa
    (btw velicina cica nema veze sa kolicinom mlijeka poslije poroda)
    Da, da, to svi znamo... ali ja sam na svoje ponosna jer sam usprkos problemima s bradavicama izdajala preko godinu dana. Tak da s vremena na vrijeme bacim koji hvalospjev svojim curkama...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •