Citiraj apricot prvotno napisa
tema je stvarno odlična i diskusija mi se sviđa.
pokušajmo da se ne svede na nabrajanje osobnih iskustava već da se zadržimo na generalnim uzrocima "krize dojenja".

ima postova i razmišljanja...
'kriza dojenja' je bilo itekako i prije - u posljednjih tristotinjak godina izmijenile su se svemoguće inačice klasnih razlika u dojilačkim praksama. što je bilo prije, boog bi znao. ja ne vjerujem u taj kontinuitet u dojenju od prapovijesti do sada - vjerojatno čim smo umiješali civilizaciju počeli su i problemi s dojenjem. institucija /siromašnih/ dojilja je dokaz tome

inače, meni je od tog osporavanja kvalitete mlijeka stvarno muka, ali, eto, osporavalo se i plemkinjama u 17. st, a ne samo našim mamama

ja sam od onih koje se apsolutno nisu informirale o dojenju prije poroda, a ipak dojim nešto više od četiri godine bez ijednog problema. no, ja imam svekrvu koja je svoju djecu dojila dugo - i zaista mi se čini da je ženska podrška i iskustveno znanje skoro nezamjenjivo. skoro - jer ima nekih oblika pomoći, poput naših savjetnica, koje nastoje premostiti taj nedostatak podrške i/ili ga zamijeniti