-
Voće i temperatura
Smije li se jesti voće kad se ima temperatura? Ja čula da ne, a ne kužim zašto. Po meni bi baš trebalo biti obratno. Znate li vi nešto o tome?
-
Nisam čula za to da se nesmije jesti voće. Tara kada kuri ionako malo jede, više pije što je i normalno tako da joj dam jesti kaj god hoće, samo da nešto pojede.
-
Osoblje foruma
-
Od sveki
. (Al ne zna ni ona objasnit zašto- to je rekla-kazala).
-
Dapače, baš treba jesti voće, zbog vitamina C i poboljšavanja imuniteta pogotovo ako je riječ o temperaturi uzrokovanoj virozom. Voće sadrži i veliki postotak tekučine, tako da je i to još jedan plus.
-
-
Postoje razne teorije o ishrani pa u tu spada i ova. Prvo moramo ustanoviti poreklo temperature (uzrok). Na osnovu toga prilagodjavamo i ishranu/dijetu.
Voce je slatko (ako uspemo da kupimo lepo) i samim tim spada u namirnice koje cine krv kiselijom. Odredjene bakterije vole kiseliju, odnosno bazniju sredinu. Tu vec krecemo od usne duplje. Bakterijama pogoduje slatka sredina, tj. narusavanje ph ravnoteze u ustima. Takodje voce se kao i svaka druga hrana teze vari ako je organizam pod povisenom temperaturom. Pri losem varenju voca dolazi do njegove fermentacije i moze doci i do poremecaja pri probavi. Sok od voca je sam po sebi lakse svarljiv a nosi mnogo vecu koncentraciju vitamina (ako je neposredno pre konzumacije iscedjen). Pri tome voditi racuna (zbog varenja) da se ne mesaju sokovi voca i povrca, pa cak i vise vrsta voca.
Tu sada postoje razne teorije i iskustva, pa probati i videti sta najvise prija svakome.
Ja glasam za limun a sve ostalo moze da saceka da prodje temperatura.
U svakom slucaju ljudska ishrana treba da se pre svega bazira na povrcu pa tek onda na vocu (naravno uz sve ostale namirnice, sta ko voli.
Znaci sokovi od povrca su po mojim saznanjima najkvalitetniji pa tek onda od voca. (pri tome mislim i na povrce uopste).
-
Hm, vidiš, možda tu i ima nešto :?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma