Croatia dobrovoljno(dodatno) zdravstveno osiguranje za djecu
Možda je ova tema i bila,ali ja je nemogu naći.
Stvari idu ovako,pošto imamo curicu kojoj je prijeko potrebna česta kontrola stručnjaka iz raznih djelova pedijatrije,a od neki dan i nefrologije odlučili smo se da objedinimo neke od tih kontrola i odrađujemo u poliklinici Helena na jednom mjestu, da ne putujemo jako često u Zg.(mi smo iz sl.broda),a vodimo je u 4 privatne poliklinike i naravno sve plačamo,neide ništa preko hzzo-a,ali to smo mi sami odlučili poslije niza loših iskustava po državnim bolnicama i čekanjima po čekaonicama(i usput kupljenju bolničkih infekcija).
Na forumima i njihovoj web stranici sam vidjela da posluju sa Croatia dobrovoljnim zdravstvenim osiguranjem,pa me zanima ima li tko s tim iskustva,koliko plačate policu,koju policu ste uzeli (junior ili junior plus)da li je istina da se djeca mogu osigurati samo ako uzmemo obiteljski paket osiguranja,jer ja i muž koristimo jedno drugo dodatno osiguranje, a curku bi stavili na Croatiu.
Eto sva iskustva i savjeti su dobrodošli,i hvala unaprijed!
Mi imamo junior - moraš procijeniti koliko ćeš ju otprilike puta voditi na preglede i po tome šta paket nudi - koliko pregleda - kontrola odlučiti šta bi vama bilo dovoljno. Krv i urin su ti neograničeno, ali puno je toga za nabrojati.
Ja mislim da ne mora nitko imati croatia zdravstveno, već možeš djetetu napraviti bez obzira.
Po meni ti se najbolje raspitati u Croatija osiguranju - pa možeš i nazvati, ako ti nije blizu, a na internetu imaš sve o paketima što si sigurno vidjela.
ja sam isto razmisljala, no ono sto nude su samo mislim 2 specij. pregleda i kad sam racunala cijenu koju placam i policu ispalo je da mi je jeftinije placati. preskupa je polica u odnosu na ono sto nudi.
Da,sve moraš dobro odvagnuti,kod nas je situacija takva da svako malo putujemo u Zg. na preglede,snimanja,itd. i ova polica bi nam stvarno umanjila troškove.
Imaš junior plus paket za oko 200 kn. i pokriva puno toga,ali opet ovisi koliko ti je dijete boležljivo i koje probleme imate.
Evo copy/paste sa drugog foruma gdje je jedna forumašica pisala o polici:
ovako, ja imam za malu ugovoreno osiguranje junior plus
ja ga plaćam 199 kuna mjesečno, pokriva mi 4 specijalistička pregleda, 2 kontrolna pregleda te svu UZV, EEG, RTG, CT, endoskopske pretrage, bakteriološki brisevi svih vrsta, dijagnostiuku, laboratorijske preglede u neograničenim količinama.
Oni rade sa Dr. Sabol i helenom ali Sabol ne daje sve laboratorijske pretrage u oimjeru kao Helena.
Malo sam se raspitivala i skužila da kod Sabola se ide na specijalističke preglede (tamo imaju dobrog neuropedijatra) i UZV mozga, fizijatrijske preglede a u Helenu sam ja išla na laboratorijsku dijagnostiku (urinokulturu, krvne pretrage)
Ja ju imam od rođenja male a i ja sam osiguranik Croatije već 5 godina pa sam kod ugovaranja dobila popust od 15% Malena je bila već preko police na neuropedijstrijskom pregledu sa UZV mozga (to dvoje košta da plaćaš sam oko 800 kuna), zatim bila je na UZV kukova (to je isto oko 300 kuna).
U jednu subotu je neutješno plakala.... te smo ju odveliu u Polikliniku Helena na sedimentaciju urina, urinokulturu i laboratorijske pretrage.. krv i urin je bio gotov u roku od pola sata, a urinokulturu sam čekala tri dana.
ja sam jako zadovoljna... 199 kuna trošim na veće gluposti svaki dan... tako da meni se ta polica apsolutno isplati