Iva je od 01.08. bez pelene.
Odvikavanje je prošlo bez odvikavanja. Tu večer smo rekli dosta, ispričali jednu priču, skinuli pelenu i od tada sve ide super. U ta dva mjeseca imali smo dvije noćne nezgode, ali to je bila greška moja jer ju nisam pitala za piškanje prije spavanja, jedno možda dvije dnevne nezgode kad se zaigrala i nije stigla na vrijeme do wc-a i u vrtiću sve skupa možda 3 nezgode od kojih zadnja u četvrtak, isto nije stigla do wc-a nakon spavanja.
Po meni je to super, ma savršeno čak.
Čak su i tete tada kada smo skinuli pelenu, u dežurstvu sve to skupa super prihvatile i hvalile je kako jako dobro funkcionira za nekoga.
Doduše, Iva ne piški po noći od svojih nekih 15 mjeseci.
Da ne duljim, samo sam htjela dočarati otrpilike kako to izgleda...
U petak dođem po nju u vrtić, a ona u peleni!!! :shock: :?![]()
![]()
Pitam tetu koja je bila tamo zašto je Iva u peleni, ali mi niej znala dati odgovor jer je taman bila došla u dežurstvo, pa je rekla da joj je to vjerojatno stavila njena teta! Da stvar bude još gora, pelen preeeeeeeeeeeepuna pišaline!
I vidjela sam da ni njoj nije drago kaj ima tu pelenu. A pelena uredno ispod gačica.
Pitala sam ja nju kada smo došle doma zašto je imala pelenu pa se kao naljutila i rekla "Neću pelenu". Na pitanje zašto joj je teta stavila pelenu rekla je samo "zato".
I kaj da ja sada radim? Kaj ako toj teti to opet padne na pamet.
Zapravo ja uopće ne znam kaj da ja njoj kažem, kako da se postavim, da do ovoga više ne dođe. Da se razumijemo, Iva nema pelene u vrtiću, ova je uzeta od nekog drugog djeteta.
I ja sam se zbog toga osjećala nekako onako baš jadno. Ne znam uopće kako da to opišem.
Pa šta i ako se i popiški, ako joj pobjegne, kome to daje za pravo da joj bez moga znanja, očito iz komocije stavlja pelene!?!?!?
A rezervne robice ima. A velim, bar je ona dijete koje fakat sve super kuži i stvarno kaže kada mora piškiti i kakati. Ja sam nju kad smo skinuli pelenu ispitivala svega par dana.
Stvarno ne kužim tetin potez.
Kaj bi joj vi rekli na mom mjestu?