Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Što za zimu - jaknu, skafander ili vreću?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Što za zimu - jaknu, skafander ili vreću?

U nedoumici sam :? što da tražim i kupim za nadolazeću zimu, što je praktičnije imati za bebu od 9-12 mjeseci za zimu: jaknu, skafander ili vreću?
    Dakle zanimaju me argumenti i savjeti iskusnih mama i tata što je vaš za ili protiv; što vam je bilo praktično, toplo i najjednostavnije, te u čemu se beba najugodnije osjeća? Kakvo kopčanje odabrati, cifer ili drukere, koji materijal izvana (iznutra bi definitivno pamučnu podstavu) te koju veličinu uzeti, 74 ili 80, jer godinu dana ćemo imati krajem 3.mjeseca, dakle na samom kraju zime.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo imali skafander
    chiccov
    veličinu 80 (V je otprilike dobi kao tvoja beba, rođena je 01.05.)
    jako zadovoljni
    sve u komadu, nigdje ne puše
    jako, jako je bio topao
    nepropustan
    a, za razliku od vreće, noge slobodne
    i lakše je dijete držati kad ga se može uhvatiti između nogica nego u vreći

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mi smo imali i jaknu i skafander i onu ogromnu vreću koja se stavi u kolica i dijete u nju...sve tri stvari su mi bile potrebne ovisno o jačini hladnoće, vjetra i slično...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nia_Zg, ako će biti u slingu, definitivno ne vreću
    Mislim da ću ja Luciji uzeti i skafander i jaknu, ali ona je starija 2 i pol mjeseca od Nie...

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Moja se rodila na pocetku prosle zime i imali smo coconut vrecu vel za 6 meseci,i to je bilo ok za tako malu bebu.
    Sad svakako skafander i jaknu

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bi u svakom slucaju skafander jer mi je prakticniji i od vrece i jakne jer kad nosis djete jakna se stalno dize pa su leda otkrivena a ako je u kolicima kako ga zavezat ako je u vreci

u svakom slucaju bi rade uzela br veci skafander ako je djete ne hodac pa da mu bude komotno a ne da ga pocne stezati nakon kraceg vremena

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mi smo imali skafander od flisa za nosanje u marami i slingu - mora biti dovoljno tanak i(li) podatan da beba može raširiti nogice. Njega smo najčešće imali i u kolicima koja imaju svoju zimsku vreću. Za izlaske autom imali smo jaknicu (ne nešto posebno debelu), ali često nam ni to nije trebalo jer smo ulijetali u zagrijan auto, a do njega sam ih zamatala u dekice ili štogod mi se našlo pri ruci. Šuškavi, nepropusni skafander nosili smo samo na skijanju gdje je zaista bilo jako hladno.
    Mislim da ne trebaš kupovati puno veće brojeve nego broj koji je sad taman, jer su svi ti skafanderi i jaknice, barem prema mojem iskustvu, nešto veći. Ja mislim da će D i ove godine stati u skafander br 74 od prošle zime (a sad nosi 80, čak i 86).

Ne znam jesam li pomogla. Čini mi se da je najvažnije odrediti prioritete - za koje prilike vam najčešće treba. Meni su, recimo, skafanderi užasno nepraktični kad se ide u auto-iz auta. Odlični su kad se dugo boravi vani i pogotovo je ovaj od flisa bio dobar, jer se ne moraš boriti s dijelovima koji se povlače prema gore dok namještaš sling ili maramu.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Skafander iz jednog komada, vreća je za manje bebice. Ja sam imala i vreću, ali M. je prve zime imala 6 mj. I više mi je koristio skafander.
    Broj-kad kupuješ, uzmi broj veće nego što treba i to bi trebalo izdurat zimu. Sad jel to 80 ili 86 vidjet ćeš, brojevi se dosta razlikuju od više proizvođača.
    Jedino nam je bilo koma oblačenje u skafander, bilo bi zgodno da ima cif od nogavica do vrata, ne znam jel kužiš, uglavnom što se više raskopčava, to bolje.

katjenka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno što za zimu jaknu skafander ili vreću?

Cure, a gdje ima dobrih i jeftinih skafandera :?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

da iskoristim otvorenost teme pa pitam: sve češće viđam u kolicima bebice umotane u fine tople mucaste dekice koje so mogu zakopčati na drukere ili na cif a to bi nam super bilo jer očekujemo malog zimića pa da mu je toplo. njegov stariji braco bi samo jednom trznuo nogicom i obična bi dekica pala pa mi se ovo čini kao dobro rješenje. imala frendica al kaže da je kupila u španjolskoj ima di u zg?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala cure, ovo su bile kao i uvijek zbilja korisne informacije. Skafander nam konkretno treba za vožnje u kolicima. Za auto i za nošenje imamo jaknicu, a u kolicima je ona nepraktična jer kako kažete povuče se prema gore.

Silverinne, što se tiče ove dekice na drukere, to nisam vidjela nigdje u HR, dakle preostaje ti ili naručiti preko interneta izvana ili ako imaš nekog vani da ti kupi i donese, ili da kupiš rabljeno. Mislim da sam vidjela na internetu neke oglase za takve dekice ako me pamćenje dobro služi. Ali kako su rekle cure, vreća skafander je za tako malu bebicu super rješenje, jer ipak u njoj ima više mjesta za nogice i rukice od ove dekice za zamatanje.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj silverinne prvotno napisa
    da iskoristim otvorenost teme pa pitam: sve češće viđam u kolicima bebice umotane u fine tople mucaste dekice koje so mogu zakopčati na drukere ili na cif a to bi nam super bilo jer očekujemo malog zimića pa da mu je toplo. njegov stariji braco bi samo jednom trznuo nogicom i obična bi dekica pala pa mi se ovo čini kao dobro rješenje. imala frendica al kaže da je kupila u španjolskoj ima di u zg?
    imas u ZG u "djecjoj opremi" u Ilici (kod Mesničke). tamo sam ja kupila prosle zime, debela mekana deka koja ima drukere pa kad ih pokopcas dijete ti je zamotano.

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

hvala, našla ja to doma, praktički iza zgrade :D

tenshi avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno Re: što za zimu jaknu skafander ili vreću?

Citiraj katjenka prvotno napisa
    Cure, a gdje ima dobrih i jeftinih skafandera :?
    na ebayu

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

a kako obući djete u skafanderu da mu ne bude zima ?

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Evo ja ću ti reći svoje iskustvo. Moj je rođen u 9. misecu, i cijelu prvu zimu bili smo bez kolica, samo u slingu i vožnja u AS. U slingu sam ga nosila obučenog kao po kući (bodi, tanka maja dugih rukava, hulahopke i plišana tutica preko svega), na glavu kapu i u sling, zakopčam svoju jaketu preko svega (kupila u neckermannu za 150 kn broj veću baš za ovu svrhu). Jedino kad smo šetali po orkanskoj buri, još sam između slinga i jakete ubacila flisanu dekicu. Do auta je uvijek išao u deki, kojom sam ga pokrivala u AS. I da, imamo tu deku na drukere, dosta je deblja i toplija od uobičajenih flis dekica, ali dobila sam ju pa ne znam gdje ima za kupiti.
    Prije nego šta je jako zahladilo, samo bi ga ubacila u sling i pokrila još repom od slinga, a na noge bi mu dodala još debele čarapice (one non slip sa gumicama)

Drugu zimu kad je već prohodao, uglavnom je bio u debelim termo hlačama i gore jakna, a ako bi duže boravili u toplom prostoru, presvlačila sam ga u trenerkicu ili neke duge tanje hlače. Mislim, kod nas je ipak bura i imam osjećaj da u Dalmaciji dicu triba bolje obući nego na kontinentu.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

hvala. i mi smo u doticaj s burom kad smo u istru, a u zg je drukcije..npr. ovdje je snjeg padao. isto ga zamotam u deku za ići do auta.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

dodam:snjeg je DANAS padao, jutros

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mingola prvotno napisa
    a kako obući djete u skafanderu da mu ne bude zima ?
    Da sam ga koristila, ja bi (onu prvu godinu, kad je bio isključivo u slingu) isto obučeno dijete kao za po kući - ti skafanderi imaju i zatvorena stopala pa je toplo. Mi smo za babine dobili prekrasan iz TL, dolje je kao vreća, iz jednog komada, sa prorezom za kopče od kolica ili AS. Izvana je bio glatki, vjetrootporan, a unutra pamučni flanel i još između neko punjenje. Pretoplo i bilo mi je žao šta ga nemamo priliku koristiti, ali sad je usrećio drugu bebu.

A prošlu zimu na snijegu je imao debele termo hlače za snijeg, imali smo u pripremi i skafander iz jednog dijela, ali njega smo koristili samo na putu do odredišta, u autu je bio u AS u trenerkici, pa kad smo stajali negdje tako smo ga u trenerki samo obukli u skafander i čizmice.

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

ispod skafandera sam obukla štramplice i možda još čarapice na nogice a gore bodi i po njemu neku majčicu, kapa na glavu i to je to...ali to je bilo baš po zimi kad je temp bila oko 0 C ili niže...u Zagrebu u kolicima

a kad je bio u marami onda tanji skafander od samta i ispod sve isto...

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da napomenem, mi živimo u prizemnici sa pločicama na većem dijelu poda i grijemo se na drva, tako na nam je pod hladniji, nego pretpostavljam, većini forumašica. Zato je moje dijete malo bolje obučeno i kad je kući. Znam da dosta forumašica drži bebače ili samo u hulahopkama ili u trenerkicama bez hulahopki po kući.

akaric avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Mi smo za babine dobili prekrasan iz TL, dolje je kao vreća, iz jednog komada, sa prorezom za kopče od kolica ili AS. Izvana je bio glatki, vjetrootporan, a unutra pamučni flanel i još između neko punjenje.
    i mi imamo takav i prezadovoljni smo , nema predugog oblačenja možemo se zavezati u kolicima i jako je topli...

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Valjda meni u Dalmaciji neće trebati skafander :/ sad ne znam da li da ga kupim ili je prikladna odjeća s debelom jaketicom dovoljna :/

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja skafandera u zg već koristim nekoliko dana

lara26 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Pepita prvotno napisa
    Valjda meni u Dalmaciji neće trebati skafander :/ sad ne znam da li da ga kupim ili je prikladna odjeća s debelom jaketicom dovoljna :/
    po meni su blaze zime u zagrebu, nego ovdje dole jer kad zapuse bura nema nam spasa.

Mingola avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

mislim da ako kupiš skafander nećeš pogriješiti

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo mi smo isto počeli jučer koristiti skafander. ispod hulakopke, bodi bez rukava i majica dugi rukava. uz obavezne rukavice i kapu.
    kad smo se vratili bila je sva topla osim lica.

puno mi je zgodnije za kolica ili biciklicu nego jakna jer se ona uvijek diže (pa čak i s tregericama imam odjećaj da joj je hladno)

Točkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi imamo skafander a nekidan u Mecatoru naletjela na vreću sa nogavicama i dolje papučicama, rukavicama i kapuljačom, iznutra flis....Cijena cijelih 65 kn :shock: :D !

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Točkica prvotno napisa
    Mi imamo skafander a nekidan u Mecatoru naletjela na vreću sa nogavicama i dolje papučicama, rukavicama i kapuljačom, iznutra flis....Cijena cijelih 65 kn :shock: :D !
    Mi smo kupili hrvatski skafander .
    Broj 80, od MTČ-a- jako je udoban, cijeli pamučni i samtasti iznutra- nikakve sintetike. Mali se uopće ne oznoji unutra.
    Ps. nadam se da će osoblje foruma dati da napisšem da MTČ ima svoj dučan u sklopu shoping centra Vrbani (ex. Nama Vrbani). I u Nama ga ima.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •