Citiraj sandra-zvrk prvotno napisa
Ljepo od tebe što si tako aktivan i svaka čast svim požrtvovnim tatama, ali naš je najbolji!
Ja sam mama, ali iz svojeg kuta gledanja, mogu reči da mm strašno pati ako beba počne plakati , a on nema tajno oružje koje ima mama- ciku! No uskoro bude došlo vrijeme kad će i on biti od još veće pomoći. Za sad je to uglavnom- pripremanje kade za kupanje, čišćenje za nama na previjalici, nosanje da se podrignemo, gugutanje dok mama radi ručak, šetnja dok mama sauga, pranje suđa, ručak, večera i sl. kučanski poslovi.
Po noći , nažalost , ne spava s nama jer ga muči kašalj pa je više neispavan radi toga nego radi drugih stvari, a , na sreću , beba se po noći budi jedanput do dvaput i spava u kindaču bez jedne stranice koji je odmah do kreveta, ili odmah kraj mene , pa ne plače i ne moram ju nanašati.
Istina je da se mame moraju "obnoviti" i da je prvi mjesec naporan. Ja sam spavala kad je malička spavala (što je svakako preporučljivo i tatekima) . I baš mi je bilo dobro. Sad mi se više ne spava, a ona je nastavila tim tempom pa spava dosta (buđenje oko 9, ponovno pajkinje od 11-12, pa od 14-17, pa od 20-2/3 na 10 minuta, pa oko 5-6 na pol vure do vuru, i do 9 njonjanje).

MM zaista ostavi posao na poslu- to je super jer se tako odmah prešalta na gugutanje, a veli da ga na poslu "drži" pomisao na mrvicu.

Da napomenem da mm radi u smjenama (i noćne) tak da je "zbaždaren " na ludi ritam.

Neki dan ju je uspio uspavati na rukama i nije bilo sretnijeg od njega- ne treba ciku :D !!! I najbolji je tata na svijetu i najbolji muž! Puno mi znači i to što malim stvarima (tipa- kupio sam ti kekse da imaš kaj gricnuti dok V. papa) pridonosi mojem boljem psihičkom stanju. Ja sam sigurnija i smirenija jer znam da je uz mene i da će priskočiti ako bilo šta zatreba.

A neki dan je na glas konstatirao kako je presretan što se naša beba zdravo hrani 8)

Rijetko kad cujem zene da tako lijepo pricaju o svojim muzevima, obicno su samo predmet sprdnje pred drugim zenama, ali svaka cast. Ja se isto trudim biti aktivan koliko je god moguce, jer nikad ne znas sto buducnost donosi pa treba biti sa bebom sto vise. 50% brakova zavrsi razvodom, a onda gubis i dijete koje gotovo uvijek ide majci, osim ako nije narkomanka. Vecina oceva bi trebala imati to na umu i sto vise vremena provoditi sa djetetom.