Citiraj ***MARETA prvotno napisa Vidi poruku
majuška baš mi je drago što si se javila

Mislili smo uzeti u mercatonea ili u millera,pošto sam čula da su tamo povoljni.
Kupit će nam prijatelj pošto nismo iz ZG-a,a vidim da ti pišeš o mini like a bikeu. Mislila sam da su svi isti modeli,da im se samo sic podešava :?

Kako vama ide vožnja na bikeu? Mene bi spasilo da ga hoće gurat pošto ne voli hodati,nego mama mora nositi
Mi smo kupili u Mulleru manji model, metalni.
Super je lagani, volan se okreče kao i na normalnom biciklu, sjedalo se podešava po visini, volan isto tako.
Ima naprijed malu "policu" za noge, tak da kad se zašpura gore digne noge i tako se vozi.
Ovaj home made like a bike na slikama meni izgleda super, ali ja mu vidim nekoliko mana:
1. volan se zakreče malo, po meni treba se zakretati kao na normalnom biciklu, jer se na like a bikeo mogu razviti velike brzine i potrebno je da dijete može normalno skrenuti
2. sjedalo je prenisko - moje djetetu je bitno da je sjedalo podešeno tako da taman može ravno spustiti noge na pod - ne smiju biti skvrčene.
Ako su noge skvrčene, ne može kvalitetno savladati ravnotežu i diči noge u zrak jer nema dovoljno mjesta.
Zaključak: mi smo s ovim iz Mullera bili prezadovoljni, cijena oko 500 kn.
Što se tiče savladavanja vožnje. Maleni je savladao vožnju na like a bikeo malo poslije 2. rođendana. I to odlično. Išli smo svaki dan u šetnje, on je vozio, a ja sam trčala s njim.
Može razviti velike brzine i isto tako mi imamo blagi pad u ulici, ali stvarno blagi, tek toliko ako ne zakočiš kolica, krenuti će.
On se je znao zaletjeti na početku nogostupa, diči nogice na tu policu na biciklu i 50 - 100 metara tako voziti.