Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: forumska statistika

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno forumska statistika

Sto kazete na ideju da provodimo jednu forumsku statistiku o uspjesnim i neuspjesnim postupcima?

Ja sam prosvrljala po temama i odbrojavanju i pokupila sam neke informacije i napravila format u kojem bi mogli drzati te statistike. Na odbrojavanju je lista trudnica, tj. uspjesnih postupaka, ali nigdje nema informacija o neupjesnim postupcima - a to je takodjer vazno. Takodjer, za svaki uspjesan postupak vazno je znati dijagnozu i dob zene i koliko je bilo prijasnjih postupaka, jer sve to moze imati utjecaja na uspjeh.

Namjera skupljanja statistika je da sistematiziramo na jednom mjestu vise tema koje su bile zapocete u raznim razdobljima, i da napravimo jedan report koji svi mogu pogledati i potraziti slucajeve slicne svojima i da vide kakvi su bili ishodi tih slucajeva. Dakle, namjera je informiranje pacijenata svojim primjerima.

Format reporta mozete vidjeti ovdje:
    http://groups.google.com/group/gradj...2004102009.pdf

Nikakvi nikovi nece biti objavljivani.

Za skupljanje statistika trebali biste navesti:
    Gdje i kad je bio postupak
    Dijagnoza, dob zene (za vrijeme postuka) i prijasnji postupci (ako vam pise u potpisu, ne morate ovo pisati)
    Vrsta postupka (IUI, stimulirani IVF/ICSI, blago stim., ili prirodni (skraceno nIVF, za natural IVF))
    Lijekovi – ovo sam zaboravila staviti u report – trebali bi staviti i broj gonala/menopura – pogotovo ako cemo gledati koliko tko dobije j.s. iz koje stimulacije; kao i procjenjivanje sto je blaga stimulacija
    Debljina endometrija u mm - ovo sam isto zaboravila staviti, a vazno je
    Broj dobivenih zrelih j.s.; broj oplodjenih; broj predembrija 3. Dan; broj blastocisti(ako ih ima), broj zamrznutih (ovo je najvaznije! ako mozete opisati i kvalitetu transferiranih predembrija, to je takodjer vazno)
    I najvaznije – da li je bilo trudnoce
    Ako mozete ove podatke napisati i za svoje prijasnje postupke, to bi bilo super!!! Cim vise informacija, to bolje.

VAZNO:

Ako cete usporedjivati klinike po uspjehu – sto nije namjera ove statistike, ali iz podataka se mogu izvuci i ti zakljucci – onda trebate imati na umu slijedece cinjenice i faktore:

1. Forumska populacija nije reprezentativna – ovdje se uglavnom javljaju ljudi koji imaju vise problema te su odlucili se informirati nakon negativnog iskustva – to ce imati VRLO veliki utjecaj na statistiku koju prikupimo - i ne mozete izvlaciti statistike iz malog broja postupaka
    2. Klinike moguce imaju razlicitu populaciju pacijenata – npr. privatne klinike mogu teske slucajeve odbiti ili obeshrabriti; neke klinike ce biti mozda bolje za starije pacijente;
    3. Klinike imaju razlicitu opremu, pacijente, guzvu, zakone; itd itd
    4. izbor klinike je vasa osobna procjena sto je za vas najbolje, individualnog pacijenta s individualnom dijagnozom, povijescu, financijama, dobi, zivotnom situacijom – a to ovisi i o drugim faktorima a ne samo postotku uspjeha

Ako mislite da vas iz podataka koje posaljete mogu u klinici prepoznati a to ne zelite, podatke o svom postupku mozete poslati na protivmpozakona@gmail.com; vasi podaci nece se objaviti, ali ce biti VRLO korisni jer cim vise podataka imamo, mozemo donijeti tocniji zakljucak.

Hvala vam svima na odazivu i nadam se da ce vam ovo biti korisno!

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moji podaci: (stavit cu u citate radi preglednosti)
    dijagnoza: OAT s naglaskom na terato, 30god, bez prijasnjih postupaka
    ICSI br. 1; lokalna americka klinika, oktobar 2004
    lijekovi: 20 Gonala + 10 Repronexa (to su Menopuri) u dugom protokolu
    endometrij: 9mm
    broj zrelih: 9
    broj oplodjenih: 7, 2 zamrznuta u 2PN stupnju (prije diobe)
    broj 3. dan: 5, ali lose kvalitete: 1 9-stanicni, 1 6-stanicni fragmentirani, 1 5-stanicni, 2 4-stanicna
    vracena: 3
    zamrznuta: 2 (+2 u 2PN fazi)
    trudnoca: ne
    dijagnoza: ista; 30 god, 1 prijasnji postupak
    2. ICSI, lokalna americka klinika br. 2, veljaca 2005
    lijekovi: 51 Gonala i 10 Repronexa u kratkom protokolu
    endometrij: 8mm
    broj zrelih: 7
    broj oplodjenih: 5
    broj 3. dan: 3 (4-stanicna) odbili mi napraviti transfer 3. dan
    broj 5. dan: 2 morule (ipak napravili transfer)
    zamrznuti: ne
    dijagnoza: OAT + NK stanice + antifosfolipidna antitijela, 31 god
    3. ICSI, SIRM, Aug 2005
    lijekovi: 30 Gonala + 5 Repronexa + Cetrotide u dugom antagonist protokolu
    endometrij: 10mm
    broj zrelih: 10
    broj oplodjenih: 8
    broj 3. dan: 8 (6 od po 7 stanica, 2 od 4 stanice)
    transferirana: 2
    zamrznutih: 0 (nisu se razvili do blastociste)
    tada smo uzeli svoje smrznute predembrije iz klinike br 1 i odnijeli ih u SIRM; medjutim nijedan se nije uspio odmrznuti
    dijagnoza: ista, 31 god
    4. ICSI, SIRM, Dec 2005
    prijasnji postupci: 3 ICSIja
    lijekovi: 40 Gonala + 5 Repronexa +Cetrotide u dugom antagonist protokolu
    endometrij: 11 mm
    broj zrelih: 9
    broj oplodjenih: 9
    broj 3. dan: 8 (3 8-stanicna, 2 7-stanicna, po 1 6- 5- i 4-stanicni)
    transferirano: 4 (3.dan)
    zamrznuta: 2 (blastociste)
    trudnoca: DA!!!
    jos jedna "prirodna" trudnoca 2007.
    dijagnoza ista, dob nije vazna jer je bio FET iz svjezeg ciklusa 2005.
    FET, SIRM Aug 2009
    transfer 1 blastociste (druga nije se uspjela odmrznuti)
    trudnoca: NE
    Mi smo gotovi s MPO... I zelim svima da imaju isti zavrsetak!

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

poslan mail

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Poslala i ja.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a kamo se salje, mislim na koji mejl?

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Poslat ću.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ljudi, unatoč što postoji ovaj stickani topic, ako vam nije problem, napišite vaše stimulacije u ovom gore formatu koji je predložila pino .

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod mene je problem sto je bilo puuuno prirodnjaka pa ce ispast da stalno vrtim jedno te isto.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

proci cu ja i kroz taj topic gore

ali vidite, nema svatko niti dijagnozu napisanu niti godine, niti detaljne podatke koliko je bilo predembrija koji dan, niti koje kvalitete

a sve to utjece na uspjeh

plus, sad ima dosta parova koji idu van, pa bi ljudima bilo jako vazno vidjeti koji su tamo rezultati

plus, sad je novi zakon ovdje, pa bi ljudima bilo jako vazno vidjeti preglednu usporedbu prije i kasnije

zato je zapravo vaznije da se javljate s rezultatima novih postupaka nego starih

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    niti detaljne podatke koliko je bilo predembrija koji dan, niti koje kvalitete
    Pino, ovo koliko je bilo predembrija koji dan to ti ne zna većina žena na ovim prostorima - u Mariboru preporučuju da se ne naziva da se ne otvara kriotank, tj. ide se na transfer 5. dana, a ako nešto nije u redu oni zovu par na raniji transfer, na VV-u se ne dolazi do tih detaljnih podataka, sumnjam da se dolazilo i u drugim klinikama - ovo koliko predembrija koji dan... Maksimalno se zna transfer 3. ili 5. dana, koliko stanica, i ako je koja žena čula koji opisni pridjev.

Ali, pls ljudi, ja vas pozivam da popunite anketu, na način na koji je predložila pino - znači godine, dijagnoza, i sve dalje ovi podaci, ako ih imate, ili najbolje što možete izvući.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

poslano

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •